Jump to content



Aydigy 2 vs Soundblaster 1024 live!


chaos

Recommended Posts

Εχω την Live! αλλά παρατηρώ ότι πολλοί χρήστες έχουν την Audigy 2.

Θα ήθελα να ρωτήσω εαν υπάρχει κάποια διαφορά στην απόδοση μεταξύ των δύο η οποία να είναι αισθητή.Με λίγα λόγια αξίζει να αλλάξω την τωρινη μου καρτα και να αγορασω μια audigy ή δεν θα υπάρχει κάποια διαφορά.

Link to comment
Share on other sites

Διαφορα υπαρχει σιγουρα και απ'οτι εχω διαβασει σε διαφορα reviews ειναι μεγαλη.

Αλλα τωρα κατα ποσο μπορει αυτη η διαφορα να γινει αισθητη με το αυτι θα σε γελασω. Παντως αξιζει τα λεφτα της μεχρι κεραιας.

Link to comment
Share on other sites

Aν εχει λεει..............................!!!!

Σε ενταση ? Σε ποιοτιτα ηχου ? Ηχο περιβαλλοντως ? Στην αποδωση του συστηματος οταν χρεισημοποιεις ηχο απο καρτα (hardware eax πχ) ?

Παντου!!!

Link to comment
Share on other sites

lol ναι ειναι κ αυτο...

Δε χρειαζεται να εχεις και καλα ηχεια απλα καποιο συνδιασμο ηχειων (4+)με woofer.

Εκει φενετε πιο καθαρα η διαφορα των καρτων.

Η audigy βαραει πιο καλα:D:D

Εχει καλυτερη τοποθετιση των χαμιλων και ψηλων συχνοτητων ενω η live ειναι καλη μονο στα μεσαια..

Οσο για κατι bit 16-24 μη σε γελασουν...πραγματικα εκει δε θα δεις διαφορα:D

Link to comment
Share on other sites

Εχω της creative 2+1...δεν ξέρω και πολλά περί ήχου για αυτό διαφωτίστε ως προς το εάν θα υπάρξει διαφορά με τα συγκεκριμένα.

Αύριο μάλλον θα την παραγγείλω από το e-shop.

Link to comment
Share on other sites

Τωρα μου βαζεις δύσκολα.

Το κουτί των ηχείων το έχω αλλου αλλα πρεπει να σου πω ότι τα έχω αγοράσει πριν ένα μήνα και φαίνεται να έχουν καλή αποδοση .

Μαλλον πρεπει να ειναι τα P380

Link to comment
Share on other sites

Ο ήχος είναι μυστήριο πράγμα έγω έχω αυτην την στιγμή στον εναν την live και στον αλλο την audigy στημενα πανω σε δυο ενισχυτες mp3 ειναι ιδιες games ομως όπως προαναφέρθηκε με eax την αποδικοποιηση θα την παρεί πάνω της ολη η audigy...

Link to comment
Share on other sites

Διαφορες υπαρχουν αλλα δεν ξερω ποσο σημαντικές ειναι για σενα.Επισης πολυ καλο ειναι οτι η σημερινη τιμη της audigy 2 ειναι πολυ καλη.Λοιπον οι διαφορες:

1)η Α2 ειναι 5,1 η live sou einai 4kanalh

2)h A2 εχει πολυ πιο δυνατο dsp.Ετσι υποστηριζει eax 3 και 4 κατι που η Live δεν κανει.Προσοχη ομως: Οσα παιχνιδια εχουν εαχ 3 και 4 τα οποια ειναι τελευταιας τεχνολογιας, τα εφφε αυτα τρωνε πολυ απο τον επεξεργαστη σου ας ειναι η καρτα ολη hardware.Στα κλασσικα εφφε εαχ 1 και 2 η Α2 ειναι πιο γρηγορη απο την Live αλλα η διαφορα δεν ειναι τραγικη σε καμμια περιπτωση.

3)η Α2 υποστηριζει sample rates μεχρι 192Khz, dvdAUDIO ,ASIO για cubase.

4)h Πιο σημαντικη διαφορα κατ εμε ειναι η πολυ καλυτερη ποιοτητα ηχου της.

Επειδη το DSP ths live ειναι μεν αρκετα χειροτερο απο την Α2 αλλα πολυ πιο πανω απο ολες τις αλλες λυσεις, εκει που πρεπει να σταθεις περισσοτερο ειναι στην ποιοτητα ηχου η οποια εχει μεγαλη διαφορα.Για ολα τα υπολοιπα ναι μεν ωραια ειναι αλλα για καποιον που κανει μεση χρηση ουτε που θα τα προσεξει.

Τελος το DSP της live ειναι στην ουσια ιδιο με της audigy με μονη διαφορα την ταχυτητα του.Πολλα features που διαφημιζε η creative οταν βγηκε η audigy πχ μεγαλα soundfonts, τα υποστηριζει και η live με τους τελευταιους drivers.Επισης αν και η live δεν υποστηριζει ASIO, h emu καρτα τησ εποχης με το ιδιο DSP το υποστηριζε, δηλαδη η creative δεν το εβαλε απο θεμα marketing.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.