Jump to content



Η LG (και όχι μόνο) μας κορϊδεύει!


Γιάννης_84

Recommended Posts

Όπως έχω ξαναπεί, πήρα πρόσφατα την LG1730S και είμαι αισχρά απογοητευμένος! Πριν την αγοράσω ήμουν σίγουρος ότι θα έμενα ικανοποιημένος από την αγορά αφού είχα ακούσει τόσα καλά λόγια, έβλεπα τα 12ms στα χαρακτηριστικά της και με τέτοια χάλια οθόνη που είχα πριν, πίστευα ότι δε θα υπάρχει κάτι που να μη μου αρέσει. Απλά θα σας πω ότι η προηγούμενη οθόνη μου ήταν μια 17άρα CRT μάρκας Q Monitor (δηλαδή μάρκα μ'έκαψες, ήταν μακράν η φθηνότερη της αγοράς όταν την είχα πάρει πριν χρόνια).

Κι όμως η οθόνη είναι για τα μπάζα. Με το που ξεκινάω να ασχολούμαι με τον υπολογιστή, σε ένα 5λεπτο το πολύ τα μάτια μου τσούζουν και δακρύζουν. Ενώ με την παλιά αυτό δε συνέβαινε ούτε μετά από ώρες!

Και σας ρωτάω ρε παιδιά: το ποιο αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των TFT δεν είναι το ότι είναι καλύτερες για τα μάτια; Έχω ακούσει ότι υστερούν σε διάφορα πράγματα αλλά ποτέ δεν έχω ακούσει ότι υστερούν και σε αυτό. Το αντίθετο μάλιστα άκουγα και διάβαζα παντού. Ότι δηλαδή μπορεί σε χρώματα, αντίθεση, γωνίες θέασης κτλ να υστερούν αλλά για τα μάτια είναι καλύτερες από πλευράς υγείας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, διάβασα σε συγκριτικό του PC Magazine Απριλίου την γραμμή του πίνακα αξιολόγησης με τίτλο :Χρόνος απόκρισης - ονομαστικός/μετρούμενος και η 1750S που είναι η πιο κοντινή με τη δική μου έχει 12/24! Όταν το είδα απογοητεύτηκα και θύμωσα. Μας περνάνε για ηλίθιους; Και αυτό δε συνέβαινε μόνο στις LG αλλά και σε άλλες μάρκες. Αν συνέβαινε σε όλες θα έλεγα εντάξει απλά η ονομαστική δε συμβαδίζει με την πραγματική όπως και στις ταχύτητες των cdrom για παράδειγμα. Αλλά είδα ότι πχ σε κάποια Eizo η πραγματική ήταν καλύτερη και από την ονομαστική! Επίσης σε Philips η πραγματική ήταν ίση με την ονομαστική άρα δεν είναι όπως στα cdrom που όλοι λέγανε πχ 40χ και όλοι είχανε 20. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν κάποιοι που λένε φανερά ψέματα και κάποιοι αλήθεια.

Θέλω να ακούσω (διαβάσω) γνώμες γιατί μπορεί και να κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι προσωπικά η LG με έπιασε κορόιδο

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 79
  • Created
  • Last Reply

α. Πρόβλημα με τα ματια εξαιτίας ΤFT είναι σπάνιο. Κάτι άλλο συμβαίνει. Μπορέι το συγκεκριμένο κομμάτι να έχει πρόβλημα που δεν φαίνεται. Εγώ όταν κάθισα σε NET cafe μπροστά από μία F900P 19' τα είδα όλα στα μάτια μου. Πήγα στην δίπλα και δεν καταλάβαινα τίποτα.

β. Το ότι το διάβασες στο PC magazine δεν λέει τίποτα. Το αντίθετο μάλιστα. Σπάνια τέτοια περιοδικά κάνουν τεστ και έρευνα αγοράς με ΟΥΔΕΤΕΡΑ μάτια.

Προσωπικά όταν την πήρα ήξερα τι έπαιρνα και ΠΟΣΟ το έπαιρνα. Είμαι ευχαριστημένος για τα λεφτά που έδωσα.

Μίλα με αντιπρόσωπο τους.

Link to comment
Share on other sites

Το να οφείλεται στο ότι δεν την έχω συνηθίσει μου φαίνεται λίγο χλωμό γιατί πέρασαν κάτι βδομάδες. Αν έπεσα σε ελατωματικό κομμάτι πως θα το καταλάβω και πως θα το αποδείξω για να μου την αλλάξουνε; Δηλαδή αν έρθει κάποιος ή αν την πάω στο eshop ή στην LG και τη βάλουν μπροστά και μου πουν ότι δεν τους κουράζει τι θα κάνω;

Για πείτε γνώμες.

Όσον αφορά το PC Magazine και γενικά τις δοκιμές των περιοδικών, συμφωνώ ότι κάποιες φορές εξυπηρετούν συμφέροντα αλλά δε μπορεί να είναι και εντελώς εκτός πραγματικότητας. Εμένα πάντως τα 24ms της LG μου φαίνεται ότι όντως είναι 24 γιατί και στη δική μου όταν κάνω μια απλή (και αργή) κύλιση μιας σελίδας μου παρουσιάζεται το λεγόμενο ghosting που υποτίθεται ότι δε θα έπρεπε να εμφανίζεται στα 12ms. Τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα.

Link to comment
Share on other sites

Eιναι σχεδον πολυ γνωστο πλεον τα συμφεροντα τετοιοων περιοδικων!

Εγω Γιαννη νομιζω να θυμασαι πως εχω μια LG 1915S και ακριβως το αντιθετο αισθανομαι!

Για μενα η οθονη ειναι τελεια!

Και το αντιθετο γινεται σε μενα οταν καθομαι σε crt πονανε εξαιρετικα τα ματια μου και για την ακριβια δακρυζουν και τσουζουν!

Και τα ms τουλαχιστον στην δικια μου την οθονη ειναι πραγματικα 12 το εχω διαπυστωσει απο τα παιχνιδια που παιζω!

Link to comment
Share on other sites

Sorry κιολας αλλα απο ενδιαφερον και μονο και για προληπτικους λογους γιατι ξερω οτι ολοι μας και εσυ αλλα και εγω καθομαστε πολλες ωρες μπροστα απο την οθονη εχιες κοιταξει καθολου τα ματια σου?

Σε ενα οφθαλμιατρο?

Link to comment
Share on other sites

Τελευταία φορά που είχα πάει δεν είχα τίποτα. Αλλά και να είχα, εξηγείται το γιατί ακόμα και τώρα δε με ενοχλούν οι crt ενώ η δικιά μου η TFT μου έχει σπάσει τα νεύρα;

Link to comment
Share on other sites

Σε μια αρχαία 15άρα TFT του θείου μου που κάθησα πρόσφατα, δεν είχα πρόβλημα αλλά δε θυμάμαι μάρκα. Το cleartype το έχω ενεργοποιημένο και η κάρτα γραφικών μου είναι μια ολοκαίνουρια radeon 9800 pro aiw

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορέσεις πήγαινε μια βόλτα σε κάποιο μεγάλο κατάστημα (π.χ. ΠΛΑΙΣΙΟ) καθώς μπορεί να έχουνε το συγκεκριμένο μοντέλο LG σε λειτουργία ανάμεσα στις άλλες που έχουν για επίδειξη και σύγκρινέ την με τη δικιά σου.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά πάντως εδώ και έξι χρόνια χρησιμοποιώ γυαλιά (για Η/Υ) που αντανακλούν την ακτινοβολία γιατί κάθομαι πολλές ώρες ειδικά στη δουλειά μου. Κάνουν φοβερή δουλειά.

Οι TFT σαφώς εκπέμπουν λιγότερη ακτινοβολία από τις CRT αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούν να σου κάνουν ζημιά στα μάτια ειδικά σε Low end οθόνες.

Θα συμφωνήσω και με τα παιδιά πιο πάνω όσον αφορά τα συγκριτικά των περιοδικών. Ισχύει ότι ακριβώς και με τα αντίστοιχα για αυτοκίνητα, μηχανές κτλπ.

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορέσεις πήγαινε μια βόλτα σε κάποιο μεγάλο κατάστημα (π.χ. ΠΛΑΙΣΙΟ) καθώς μπορεί να έχουνε το συγκεκριμένο μοντέλο LG σε λειτουργία ανάμεσα στις άλλες που έχουν για επίδειξη και σύγκρινέ την με τη δικιά σου.

Αυτό δεν είναι άσχημη ιδέα, αν και οι συνθήκες στο κατάστημα εκείνη τη στιγμή μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικές και ακατάλληλες για να βγούν συμπεράσματα...

Πάντως, πιστέυω πως έχει σημασία σε τι εστιάζει ο καθένας κατά τη σύγκριση που κάνει μεταξύ των οθονών... και σίγουρα μετράει ιδιαίτερα το αν έχει κάποια TFT οθόνη, αφού θα έχει συνηθίσει την "αίσθησή" της και μοιραία η σύγκριση θα γίνει βάσει αυτής.

Μεταξύ CRT και TFT: καμία σύγκριση... η λάμπα πέθανε οριστικά!

Πάντως προσωπικά έτυχε να δω από κοντά και να εργαστώ για λίγες ώρες με τη συγκεκριμένη LG των 17" και των 12ms. Εδώ και 2 χρόνια έχω μια AOC 15" από την οποία είμαι γενικά ευχαριστημένος (αν και η συγκεκριμένη δεν θεωρείται τίποτα το αξιόλογο ως οθόνη). Με έκπληξη όμως παρατήσησα πως στην καθαρότητα κειμένου η ολοκαίνουρια LG μου φάνηκε κατώτερη... αυτή τουλάχιστο ήταν η προσωπική μου εντύπωση. Συγκρίνοντας τις δύο οθόνες σε αυτό τον τομέα, η LG μου έδινε την εντύπωση ότι το κέιμενο ήταν κάπως πιο δυσανάγνωστο και ότι οι χαρακτήρες δεν σχηματίζονται με την καθαρότητα της μικρής και ταπεινής μου AOC... [το cleartype ενεργοποιημένο και στις δύο, με την ίδια κάρτα γραφικών - συνδεόμενες εναλλάξ] Ίσως να οφείλεται στην υψηλότερη ανάλυση που δεν είχα συνηθίσει... δεν ξέρω τι να πω. Από πλευράς απόκρισης όμως, κανένα πρόβλημα... στα παιχνίδια ήταν μια χαρά. Η ταινιούλα στο DVD έπαιξε άνετα και ξεκούραστα, (ίσως να ήθελα λίγο πιο σκοτεινό μαύρο... αλλά ΟΚ, μην τα θέλουμε και όλα σε αυτή την τιμη...).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.