Jump to content



Μία γνώμη από κάποιον περισσότερο έμπειρο....


Skandalf

Recommended Posts

Χαιρετώ guys!

Χαίρομαι που σας γνωρίζω!

Η σύνθεση του νέου μου PC φαίνεται στην signature μου.

Κάποιος να έχει να δώσει κάποιο (αναλυτικό) tip για να αυξήσω τι αποδόσεις του;Δεν είμαι <<έμπειρος>> overclocker ούτε σε CPU ούτε σε κάρτες γραφικών,so,i need specific details!

Όποιος έχει διάθεση,ας με helparei!

Ευχαριστώ προκαταβολικάάάάά΄!

Link to comment
Share on other sites

Εχεις ενα πολυ καλο συστημα γιατι θελεις να το πειραξεις??? Παντος η ωρα που ρωτας ειναι λιγο ακαταλληλη για αναλυτικα tips. Ελπιζω το πρωι τα παιδια του forum να σου εχουν λυσει την απορια!!!

Link to comment
Share on other sites

Για πες βασικά τι μνήμες φοράει το μηχάνημά σου .Με μια κουβέντα μπορείς να αρχίσεις να ανεβάζεις fsb από ΒΙΟΣ αλλά όταν φτάσεις σε κόλλημα δεν μπορείς να ξέρεις αν φταίει ο επεξεργαστής ή η μνήμη αν δεν έχεις βρει πρώτα τα όρια των μνημών σου.Θεωρητικά ο επεξεργαστής σου πρέπει να ανεβαίνει λιγάκι τουλάστιχον χωρίς κόπο.

Υπάρχουν αρκετά θέματα ενεργά για υπερχρονισμό 939 επεξεργαστών μπορείς να πάρεις παράδειγμα από αυτά.

Βρε Σώτο από πότε όσοι συχνάζουμε εδώ μέσα θέλουμε και λόγο για να υπερχρονίσουμε?

Link to comment
Share on other sites

Για την CPU κατεβασε ΗΤΤ multi στο 3χ για σιγουρια και βαλε PCI/PCIX Lock.Βαλε διαιρετη στις μνημες και αρχισε να ανεβαινεις σιγα-σιγα και τρεξε s&m normal FPU test για να ελενξεις την σταθεροτητα.Οταν δεις τα πρωτα κολληματα αυξησε Vcore +0.025V και συνεχησε.Μην φτασεις πανω απο +0.25 απο το default Vcore.Για 24/7 μεινε στο λιγο κατω απο το max των +0.1V και εισαι ασφαλεις και με την μαμα ψυξη αν εχεις καλο αερισμο στο κουτι.

Μετα οι μνημες.Βαλε 1:1 διαιρετη και ριξε τον multi του cpu για να ειμαστε σιγουροι πως δεν τον κοβει.Αρχησε να ανεβαινεις και να χαλαρωνεις timings.Εξετασε την σταθεροτητα ειτε με memtest ειτε με s&m memory normal test.

Για την καρτα γραφικων.Αυξησε τα ρολογια +50mhz το καθενα με το AtiTrayTools και μετα πατα Find max for GPU.Αστο λιγο και θα σου βρει το maximum με ετσι τις μνημες.Μετα βαλτο παλι +50 το GPU και πατα find max for mem.Αστο λιγο και θα βρει το max για την μνημη.Τωρα παρε αυτες τις τιμες μικρυνε τες λιγο(πχ 550max->530)και πατα scan for artifacts.Αστο 2-3 λεπτα και αν δεν εχει ενδειξεις εισαι ΟΚ.Μετα ασε λιγο τον 3d renderer για να δεις αμα υπερθερμαινεται η καρτα.Αν θελεις τώρα μπορεις να βρεις μονος σου τις μεγιστες τιμες ανεβαζοντας ταυτοχρονα και GPU&MEM.Καλο θα ήταν να μην τρεχεις 24/7 oced,αλλα να φτιαξεις προφιλ και να μπαινει αυτοματα στο oced προφιλ οταν ανοιγεις ενα συγκεκτιμενο παιχνιδι.Ψαξε τα Game Profiles.Αν το δουλεψεις οταν ανοιγεις πχ το DOOM3 θα clockαρεται η καρτα και οταν βγαινεις θα παει παλι στα default clocks.

ΜΙΝΙ ΟΔΗΓΟ OVERCLOCKING ΕΦΙΑΞΑ :046:

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Skandalf.

Καλώς ήρθες στο forum.

Υπάρχουν πολλά sticky threads ,με αναλυτικούς οδηγούς για το πως να κάνεις overclocking κλπ. Με μια απλή αναζήτηση θα τα βρεις πολύ εύκολα.

@Konos,SotosLg δεν σας καταλαβαίνω. Δηλαδή o/c κάνουμε μόνο στα συστήματα που δεν είναι πολύ καλα??

Link to comment
Share on other sites

Χαιρετώ guys!

Χαίρομαι που σας γνωρίζω!

Η σύνθεση του νέου μου PC φαίνεται στην signature μου.

καλως μας ηρθες,κοιταζοντας το συστημα σου ηρθα σε μια κατασταση ????????????,γιατι να το O/c,εχεις πολυ δυνατο υπολογιστη,επειδη το o/c καταπονει το συστηματα οπου γινεται,κανε το οταν θα αρχισει να γινεται αργο το "θηριακι" σου,τωρα αν σωνει και καλα θες να κανεις,σου δινω το δικο μου και κανε οσο o/c θες:033: ,και εσυ το δικο σου:040: .

για να εισαι προετοιμασμενος οποτε και αν κανεις o/c καλο ειναι να αρχισεις την μελετη των sticky οδηγων που υπαρχουν.βεβαια ρωτα και εμας αν εχεις αποριες.

κλικαρε το λινκ στην υπογραφη μου για αρχη,καλο διαβασμα.........

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πολλά sticky threads ,με αναλυτικούς οδηγούς για το πως να κάνεις overclocking κλπ. Με μια απλή αναζήτηση θα τα βρεις πολύ εύκολα.

Tωρα που το προσεχω ογηγος overclocking για καρτες γραφικων δεν υπαρχει.Τουλαχιστον ακομα. :110: Και πού ειναι τα πολλα sticky threads με ογηγους?Εγω μονο αυτον ειδα http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=2063 για μνημες και τον εξαιρετικο οδηγο http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=2213 του MrSeanKon,που και παλι δεν ειναι για αρχαρειους(εγω στην αρχη δεν καταλαβαινα ΧΡΙΣΤΟ)

Κατι σε ποιο εξειδικευμενο και απλο για AMD ηταν ο οδηγος του chaos αλλα δεν υπαρχει πια.Αρα μαλλον καποιοι λιγο πιο απλοι οδηγοι ισως λειπουν,οπως και ενας για GPU

Link to comment
Share on other sites

@Konos,SotosLg δεν σας καταλαβαίνω. Δηλαδή o/c κάνουμε μόνο στα συστήματα που δεν είναι πολύ καλα??

Σωστα...

Τεσπα ενα link ειναι στην υπογραφη μου και ενας αλλος υπηραχε αλλα τωρα πηρα χαμπαρι οτι αποσυρθηκε....λοοοοοοοοοοοολ.... :033: :033:

Link to comment
Share on other sites

Once an overclocker, always an overclocker...

Πολύ καλό το μηχάνημά σου Skandalf. Πραγματικά δεν είσαι έμπειρος overclocker και αυτό φαίνεται από το γεγονός οτι αγόρασες ένα από τα μεγάλα μοντέλα της σεριάς Α64. Κανόνας που διέπει τιον υπερχρονισμό είναι οτι όσο πιο μικρό το μοντέλο, τόσο μεγαλύτερο το περιθώριο υπερχρονισμού. Από εκεί και πέρα, ο καθένας ψάχνει την χρυσή τομή (βλέπε πολλαπλασιαστή) και διαλέγει τον επεξεργαστή που θέλει.

Μπορείς να βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες σε αυτό το link http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=2213&page=2&pp=20

πριν ξεκινήσεις να πειράζεις το σύστημά σου όπως και σε πολλά άλλα threads στις κατηγορίες του Hardware και του Overlcloking.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύύύύ΄για την άμεση ανταπόκριση παρά την ώρα που έκανα το post!

Δηλ. προτείνετε να μην πειράξω προς το παρόν το σύστημα;Επειδή πρόσφατα ξεκίνησα να ασχολούμε με το <<άθλημα>> του overclocking πιστεύετε οτι η motherboard που επέλεξα είναι καλή για περαιτέρω πείραγμα;

Και κάτι ακόμα,ψιλοάσχετο με το θέμα....Το μαγαζί που πήρα το PC ξέμεινε απο X800XL και με την σύμφωνη γνώμη μου έβαλε στην θέση του μια MSI NX800GT 256 MB PCI EXRPESS.Αλλάζει κατι αυτό (θετικά ή αρνητικά) στην σύνθεση?

Οι μνήμες μου ειναι LIFETIME 512 MB/400 DDR....

Thanks και πάλι!

Link to comment
Share on other sites

H καρτα που λες ειναι Ν-Vidia 6800GT η οποία έχει πανω κατω ιδιες επίδόσεις με την Ατι (λιγουλάκι χαμηλότερες)

Αν είχες μητρική με SLi τοτε πραγματικά θα ήσουν αρχηγός, γιατί θα μπορούσες αργότερα να βάλεις αλλα μια καρτουλα.

Link to comment
Share on other sites

@soler, Elu Thingol:

Πιστεύω ότι το PC είναι ένα εργαλείο δουλειάς και διασκέδασης. Ο Skandalf μπορεί να το χρησιμοποιήσει και στις 2 περιπτώσεις το ίδιο καλά και χωρίς o/c. Τώρα αν θέλει να πειραματιστεί πάνω στο μηχάνημα του είναι δικό του θέμα εγώ απλά είπα ότι είναι πολύ καλό και για τα σημερινά δεδομένα δεν νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερη ισχύ για την εκτέλεση προγραμμάτων και παιχνιδιών. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το o/c γίνεται μόνο για να γίνει, χωρίς να προσφέρει και πάρα πολλά. Φυσικά η τσάμπα παραπάνω ισχύ του επεξεργαστή, μνήμης κ.λ.π. πάντα είναι ευπρόσδεκτη αλλά με την προϋπόθεση αυτός που το κάνει να ξέρει τα σχετικά… Ελπίζω να μην με παρεξηγήσετε, ότι λεω το λεω εντελώς φιλικά και οι παραπάνω γραμμές αντιστοιχούν στην προσωπική μου άποψη.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.