Jump to content



Αbit AV8 3rd Eye


MADKiller7

Recommended Posts

Εχω μια απορια,μπορει η ασταθεια που εχω σε μερικα παιχνιδια με αυτην την μητρικη,να οφειλεται στην εγκατασταση των Windows?Η εγκατασταση ειναι απο nf2 μητρικη και την εχω απο τον Νοεμβριο.δεν καταφερα ποτε να καθαρισω εντελως τους παλιους drivers,και τα servises δεν δουλευουν 100%,κατα τ'αλλα ειναι Prime95 stable,SnM,Memtest86.

Στα 3D,οχι παντα και ουτε μετα απο τον ιδιο χρονο μπορει απλα να παγωσει και να κανω ρεσετ.

παραδειγμα παιζω StarWars:Battlefront επι 3 ωρες χωρις προβλημα,βγαινω και μπαινω HL2 και μετα απο λιγο ισως κολλησει,ισως και οχι,τα ιδια και με τα 3DMarks,ισως τα τρεχει χωρις προβλημα,ισως κολλησει λιγο αφοτου ξεκινησει.

Ξερω οτι αναφερουν πολλοι οτι το VIA κανει διαφορα τρελα με το PCI/AGP,αν ειχα αυτο το προβλημα ομως δεν θα ειχα ασταθεια παντα στα παιχνιδια και οτιδηποτε 3D?

Παρεπιπτωντος το PCWizzard2005 αναφερει το PCI/AGP 33 και 66,κανονικα δηλαδη.το ιδιο και το uGuru.Ειδικα με 8:2:1 divider FSB/AGP/PCI το AGP κλειδωνει στα 67MHz @ 267FSB

Λεπτομερεις του συστηματος στην υπογραφη,το Bios ειναι v.19 και επισημα δεν υποστηριζει τον πυρηνα venice,ανεπισημα σε ολα τα φορουμ που ειδα δεν παιζει ρολο,μιας και τον δουλευει μια χαρα.

Link to comment
Share on other sites

Και εγω εχω ενα αναλογο προβλημα με την Msi.Αρχικα ειχαι Via μητρικη,μετα nf2 και τωρα Nf3.Μαλλον θελει φορματ και φτου και απο την αρχη

Δηλαδη Σωτηρη η NF3 σου κανει τετοιο προβλημα,εχεις και εσυ εγκατασταση των Windows στη κατασταση οπως εγω?

Link to comment
Share on other sites

Βελτιωσα λιγο την κατασταση στα 3Δ βαζοντας τα Win2000,Προτεινεται μου μια μητρικη με AGP σε 939 που να εχει AGP/PCI locks 100% και να σηκωνει πανω απο 270 FSB χωρις προβλημα.

Γιατι σκοπευεις να αλλαξεις μητρικη?Παντως οπως ειπε και ο Θωμας η k8n neo2 platinum τα 272 (σε εμενα) τα εχει.

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι 370ΗΤΤ την έχω πάει αν θυμάμαι καλά / .

Να καθίσεις να το ψάξεις το θέμα λίγο με μνήμες [max async read preamable] , η ακόμη και το cpu μήπως τερματίζει . Μου φαίνεται τελέιως απίθανο να τερματίζει το mobo στα 265.

Link to comment
Share on other sites

']Μέχρι 370ΗΤΤ την έχω πάει αν θυμάμαι καλά / .

Να καθίσεις να το ψάξεις το θέμα λίγο με μνήμες [max async read preamable] ' date=' η ακόμη και το cpu μήπως τερματίζει . Μου φαίνεται τελέιως απίθανο να τερματίζει το mobo στα 265.[/quote']

Οχι ο cpu τερματιζει στα 272 htt με 1.66 vcore

Link to comment
Share on other sites

Η Asus με το VIA τερματιζει καπου στα 278 στα 3D μπορει της Abit να τερματιζει ποιο χαμηλα ειναι παντως καθαρα θεμα chipset ισως και τα 4 dimm που τρεχεις να ζωριζουν ακομα τα πραγματα.Σημαντικο ρολο στην ολη αυτη περιεργη ασταθεια παιζει και η 9800 Pro γιατι 278 εφτασε η Asus με nvidia καρτα γραφικων ενω οταν την ειχα με την 9700 Pro εφτανε γυρω στα 272-275 οπου εκανε τα περιεργα πραγματα......

Link to comment
Share on other sites

Λετε να φταει η ΑΤι,ψαχνοντας στο νετ ειδα ατομα με 267 και 280 MHz το "FSB" σταθεροι και στα 3D αλλα ειχαν nVidia.το θεμα ειναι οπως ανεφερα οτι δεν το κανει παντου,καποιο προβλημα "συγχρονισμου" πρεπει να εχει το AGP->VIA στο υψηλο FSB.

Σημερα τελειωσα την εγκατασταση των Win2000 Pro SP4,εβαλα να τρεξει 3D Mark03,μια χαρα το εβγαλε,το εβαλα να κανει λοοπες στο Τεστ2 (το πιο ευαισθητο σε ασταθεια απ οτι διαβασα),ετρεχε χωρις προβλημα.το σταματησα τσιτωσα AA+AF και το ξαναεβαλα,παλι ολα οκ για 2 ωρες.Με το που εβαλα να κανεις λοοπες μαζι με το Τεστ2+Τεστ1 μετα απο 5 λεπτα κολλησε.Τρελενεσαι η δεν τρελενεσαι????να εχεις CPU μια φορα στην ζωη σου που να ανεβαινει σχεδον σαν τρελος και να σε αφηνει η μητρικη.

ΥΓ.και με 2 dimms παλι το ιδιο κανει

Link to comment
Share on other sites

Aπλα μεχρι εκει παει το chipset η ΑΤι παντα ηταν ποιο ευαισθητες στα περιεργα AGP παρε μια MSI Νeo 2 για να λυσεις το προβλημα σου αλλιως αυτα τα περιεργα θα κανει ετσι εκανε και εμενα η Αsus πανω απο το FSB που ηταν σταθερη........

Link to comment
Share on other sites

ThorLite ψαχνοντας λιγο το στο ιντερνετ viaarena,amd...κλπ,βρηκα οτι ολοι οσοι εχουν VGA με R350/360 ειναι με αυτο το προβλημα ακομα και στα default,εγω μεχρι 255FSB δεν το ειχα αυτο το προβλημα.Εσυ στην Asus τη καρτα ειχες?με nVidia εμφανιζεται πιο αρραια το προβλημα απ οτι διαβασα.

Link to comment
Share on other sites

Oπως ειπα και παραπανω ειχα Club 3d 9700 Pro και απο nvidia μερια 6800,ηταν rock solid με την ΑΤι γυρω στα 272 με 275 και με την nvidia στα 278 με 280 αν τα παιρναγες αυτα τα FSΒ αρχιζε η γνωστη ασταθεια.Το K8T800 Pro δεν ειναι για μεγαλα ΗΤΤ και καπως ακαταλληλο για οverclock του 3000+λογω του μικρου multiplier που εχει............

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.