Jump to content



Asus, MSI ή DFI?


Cthulhu

Recommended Posts

Χαιρετώ τα παιδιά.

Όπως ενδεχομένως έχετε δει και σε άλλα Threads μου (ξέρω, ξέρω, σας έχω ζαλίσει και sorry γι' αυτό), ετοιμάζω νέο συστηματάκι Athlon 64 Dual Core SLI, χωρίς overclock.

Στην αρχή είχα αποφασίσει να βάλω την ASUS K8 ASUS A8N-SLI PREMIUM, με βασικό γνώμονα ότι το chipset έχει παθητική ψύξη και όχι ανεμιστηράκι (που στην MSI που έχω από κάποια στιγμή και μετά άρχισε να κάνει τρελό θόρυβο και μού 'σπασε τα νεύρα) και επίσης έχω την αίσθηση πως η Asus είναι από τα μεγάλα ονόματα στις M/B.

Μετά διάβασα εδώ στο forum πως οι MSI είναι εγγύηση και άρχισα να ζαχαρώνω την MSI K8N DIAMOND SLI WIFI+BLUETOOTH (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523469) η οποία μου δίνει και bluetooth σε ξεχωριστή κάρτα PCI, ώστε να μπορώ να την έχω και σε αργότερη αναβάθμιση.

Από την άλλη μεριά όμως, βλέπω πολλούς από εσάς να πίνετε νερό στο όνομα των DFI. Όμως σ' αυτή την περίπτωση μπερδεύομαι πολύ, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω ποιά η διαφορά μεταξύ των τριών DFI που φέρνει το RAM Shop (http://www.ram-shop.gr/showsubcateg.jsp?arxi=25&id=182). Με μια γρήγορη ματιά, φαίνεται να έχουν ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες. Οι μόνες διαφορές που εντόπισα είναι πως η ακριβότερη DFI Lanparty SLI-D (939) έχει 8 serial ATA connectors (αντί για 4 των άλλων) και ένα connector για external diagnostic LEDs.

For the record, η κάρτα γραφικών που θα αγοράσω είναι η MSI NX7800GTX-VT2D256E, ενώ θα πάρω μνήμες OCZ EL 2GB DC KIT PC3200/400MHz PLATINUM (2x1GB). Και, όπως θα έχετε καταλάβει από τις επιλογές μου, δεν παίζει πρόβλημα με την τιμή.

Λίγη βοήθεια να ξεμπλέξω τα μπούτια μου;

Link to comment
Share on other sites

Κάπου εδώ στο forum διάβασα πως οι DFI θέλουν αρκετό ψάξιμο (ή κάτι τέτοιο). Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Οταν δεις το BIOS που εχει θα χασεις την μπάλα.

Πρεπει να εχεις 17 διδακτορικά και να φας κανενα χρόνο για να κανεις όλους τους δυνατους συνδιασμούς ειδικά στις μνήμες.

Ειναι μόνο για πολυ power users

Link to comment
Share on other sites

Κάπου εδώ στο forum διάβασα πως οι DFI θέλουν αρκετό ψάξιμο (ή κάτι τέτοιο). Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Εννοεί πως έχει πάααααρα πολλές ρυθμίσεις, ρυθμίσεις που στις υπόλοιπες μητρικές ΔΕΝ είναι εμφανείς και έτσι πρέπει να κάθεσαι να ρυθμίζεις μόνος σου με πολλές ώρες ψάξιμο ανάλογα με το σύστημα σου. :024: :017:

Επίσης η μητρική θέλει ειδική διαδικασία κατα το στήσιμό της αλλιώς πολύ εύκολα μπορεί να την χάσεις :080:

Διάβασε λίγο εδώ

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.