Jump to content



το pc σε LCD hdtv 26"....


kbilly13

Recommended Posts

Σκεφτόμουν να πάρω Monitor 20" wide, αλλά το σκέφτηκα καλύτερα και μιας και μετακόμισα πρόσφατα, ο νέος χώρος με ανάγκασε να δώσω την 36" wide crt tv, και να ψαχτώ για μικρότερη...

σκεφτόμενος να συνδέσω και το (κύριο) pc, κατέληξα στην αγορά της Samsung 26R51(1100 ευρώ), με σύστημα πολλαπλασιασμού DNIe (κάνει διαφορά!) που προσφέρει τα πάντα από συνδέσεις, έχει "φυσική" ανάλυση (με vga) 1366*768, HDMI input για αναλύσεις 720p, 1080i - και component (progressive scan) όπου σύνδεσα το dvd player... τεράστια διαφορά σε ποιότητα-ανάλυση με τις συνδέσεις τύπου scart, rca, s-video!

Tαυτόχρονα έχω και το κέρδος ότι ο ήχος συνδέεται πλέον στο στερεοφωνικό...

Multimedia καταστάσεις!

Σύνδεσα λοιπόν την 6800 με 2 τρόπους

analogue vga (καλής ποιότητας) cable, για εργασία σε desktop, internet, κτλ, σε ανάλυση 1366/768 (σαν Monitor)

digital DVI to HDMI cable για gaming και ταινίες....

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Η ποιότητα απεικόνισης, τα πιο ζωηρά και έντονα χρώματα, η ανάλυση, η τεράστια διαφορά σε κίνηση, η παρακολούθηση ταινιών σε 720p ή και 1080i... δημιουργούν φοβερό περιβάλλον και άλλη αίσθηση που δύσκολα ξεκολάς..

ενώ και το gaming με hdmi και wide αναλύσεις περνά σε άλλη διάσταση και δεν έχει καμμία σχέση με τα "κλασσικά" Monitors για pc ... ουδεμία σύγκριση!

Με την 6800 παίζω άνετα για παράδειγμα COD2 σε 720p (1280*720 progressive) - εδώ μπαίνει και το DNIe σύστημα της τηλεόρασης που κάνει το παιχνίδι να φαίνεται ότι έχει πολύ μεγαλύτερη ανάλυση!

Έβαλα και 1080i, και έτριβα τα μάτια μου για να πιστέψω αυτό που έβλεπα... αλλά από κίνηση... πάμε για αναβάθμιση κάρτας (και mb, και cpu :003: επί τοι ευκαιρία)

Έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον η κατάσταση!

Και προτείνω σε όλους (όσους έχουν την δυνατότητα ή σκέφτονται να αγοράσουν ένα - ακριβό - wide tft monitor για το pc) να προτιμήσουν με "χίλια" την αγορά μιας HDTV! Bγαίνουν και σε 23" αν δεν κάνω λάθος...

Θα δείτε το Pc με "άλλο μάτι" - αξίζει πραγματικά

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 45
  • Created
  • Last Reply

έχω συνδεδεμένα και τα δύο καλώδια, και από τα properties της κάρτας γραφικών επιλέγω ποια σύνδεση θέλω (analogue-digital monitor, αλλάζοντας βέβαια και την πηγή από την τηλεόραση αντίστοιχα)

Έχει και μια επιλογή "treat monitor as HDTV"...

όταν επιλέξω "digital" , μου εμφανίζει τις αναλύσεις μέχρι και 1080i (και σε desktop, και για ταινίες, και για παιχνίδια που υποστηρίζουν wide αναλύσεις - και ελπίζω από δω και πέρα να είναι όλα έτσι!)

ως analogue, εμφανίζει ανάλυση μέχρι και 1366/768

Aπλή και ευχάριστη διαδικασία

Υποστηρίζει η τηλεόρασή σου 1080i? βγάζει 2 μοντέλα σε 32"... και δεν ξέρω αν υποστηρίζουν και τα δύο...

Mε τι κάρτα είσαι?

Μήπως φταίνε και οι drivers?

Link to comment
Share on other sites

Ιδια με την δικια σου ειναι αλλα 32'.

Παιζει η HDMI αλλα οι αναλυσεις που δινεις ειναι 1080 δεν μπορεις να δωσεις 1366x768 μεσω hdmi. Ta pixel δεν ειναι ενα προς ενα αλλα παραμορφωνται.

Μην το μπερδεύεις... δεν έχει σημασία αν είναι "ένα προς ένα" τα pixel

δεν παραμορφώνει ούτε θολώνει όπως όταν αλλάζουμε ανάλυση πέραν της "φυσικής" στα κλασσικά Tft pc monitors.. καμμία σχέση η συμπεριφορά ως HDTV με σύνδεση HDMI!

Μπορείς να τη δουλεύεις σαν Monitor για τις desktop εργασίες, στη φυσική ανάλυση, με αναλογική d-sub σύνδεση

Το καλύτερο είναι να την έχεις συνδεδεμένη και με τους δύο τρόπους! και για games και ταινίες, να χρησιμοποιείς την HDMI σύνδεση για 720p ή 1080i (ή ακόμα και 480p! το σύστημα DNIe "κρύβει" αποτελεσματικά την χαμηλή ανάλυση, και ούτε που το καταλαβαίνεις! - πολύ καλό "κολπάκι" αν η κάρτα γραφικών δεν είναι πολύ ισχυρή! - ) - έχω συγκρίνει, και είναι πολύ καλύτερα και σε κίνηση και σε ποιότητα απεικόνισης...

@prokopa, θα ανεβάσω και φωτό (να σετάρω και την ψηφιακή ε?)

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι είναι 12ms (ούτε που κοίταξα :080: ) αλλά κατάλαβα την "απάτη" και την "ποιότητα" των ms.... Aπλά δεν συγκρίνεται η απόκριση και η κίνηση με τα Monitors - σαν να βλέπεις κανονική CRT μιλάμε! ούτε ghosting, ούτε "θολούρα", ούτε τίποτα... ειδικά με HDMI σύνδεση... και γενικά η κίνηση και η συμπεριφορά είναι πολύ πιο φυσική - για να μην πω και για τη χρωματική απόδοση που είναι σε άλλο επίπεδο - πρέπει να το δείτε για να καταλάβετε ;)

Link to comment
Share on other sites

Τι πλεονεκτημα εχεις, βαζοντας 1080ι αναλυση σε μια τηλεοραση με φυσικη αναλυση 1366χ768?Για να δεις 1080ι αναλυση θες τηλεοραση με αναλυση 1920χ1080!

Mα σαν ΗDTV υποστηρίζει την 1920*1080 - όχι με την αναλογική d-sub σύνδεση, αλλά με την HDMI

είναι διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με τα pc monitors...

Link to comment
Share on other sites

Mα σαν ΗDTV υποστηρίζει την 1920*1080 - όχι με την αναλογική d-sub σύνδεση, αλλά με την HDMI

είναι διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με τα pc monitors...

Εδω κανεις λαθος.Οταν λεει υποστηριζει, σημαινει οτι μπορει να παιξει (απεικονησει) 1080ι περιεχομενο μεσω της HDMI (αλλωστε ειναι στανταρ αναλυση του High definition) στην αναλυση της (1366χ768) ομως!

Δηλαδη απλα σου λεει οτι μπορεις να δεις ενα δισκακι σε 1080ι, αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα το απεικονησει σε 1080 γραμμες, γιατι απλουστατα το πανελ εχει χαμηλοτερη αναλυση.

Το ιδιο συμβαινει και στα pc, οταν πχ βλεπουμε HD υλικο σε ενα πχ 19αρι TFT.

Mπορει να απεικονησει 1080ι υλικο, αλλα εσυ θα βλεπεις 1280χ720 (16/9) αφου το πανελ εχει 1280χ1024 αναλυση.

Δηλαδη θελω να πω στην τελικη, οτι με την τηλεοραση που αγορασες, δεν εχεις κανενα κερδος να προβαλεις 1080ι υλικο σε σχεση με το 720p, αφου το πανελ εχει χαμηλοτερη αναλυση.Και προσεξε 2 πραγματα

α)με την 720 αναλυση εχεις λιγοτερες απαιτησεις σε cpu και gpu

B)τα 1080 που παιρνει η samsung ειναι interlaced.ΑΡΑ μαπα για χρηση υπολογιστη, γιατι χρειαζονται 1080 progressive!

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή η ποιότητα απεικόνισης είναι καλύτερη από pc monitor 1280Χ1024?Για σύνδεση με HDTV χρείαζεται μόνο καλώδιο dvi-hdmi?

σε παιχνίδια και σε ταινίες σίγουρα ναι!

Σε desktop, η ανάλυση για "εργασία" είναι 1366*768 (μεγαλύτερο πλάτος - λιγότερο ύψος) αλλά το wide format είναι πιο ξεκούραστο, και όπως είπα τα χρώματα είναι πολύ πιο "ζωντανά" και πιο ευχάριστα στο μάτι...

Για το δεύτερο... ναι αυτό το καλώδιο ακριβώς

spybol καταλαβαίνω τι λες, και έχεις δίκιο, δεν απεικονίζει στην πραγματικότητα 1080 γραμμές (δεν είναι 1080p και δεν πρέπει να υπάρχουν καν ακόμα τέτοιες τηλεοράσεις, ή θα είναι extreme πανάκριβες!) , αλλά έχει ΠΟΛΥ καλύτερο upscaling από τα Monitor - και το κάνει η τηλεόραση (ή η σύνδεση hdmi αν θες) και όχι η κάρτα γραφικών... με πολύ σημαντικά οφέλη όπως καταλαβαίνεις

Προτιμώ πάντως την ανάλυση 720p, ούτως ή άλλως...

Και σκέψου και αυτό που είπα για την ανάλυση 480p... μπορεί να φαίνεται χαμηλή, αλλά θεωρητικά κυρίως, καθώς ο πολλαπλασιασμός (και μάλιστα 2x και 3x αντίστοιχα) σε κάνει να νομίζεις ότι έχεις πολύ μεγαλύτερη ανάλυση! και βέβαια βοηθάει απείρως αν έχεις σχετικά αδύναμη κάρτα γραφικών

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα πιστεύω σε σχέση με τα Monitors, και πέρα από το τεχνικό και θεωρητικό κομμάτι, (μην νομίζεις... δεν τα ξέρω και πολύ καλά τα πράγματα, τώρα τελευταία ασχολήθηκα) είναι γεγονός ότι και αυτό που βλέπεις, είναι πολύ καλύτερο... εγώ το είδα πολύ πιο "ζωντανό", πολύ καλύτερη απόκριση στην πράξη, καλύτερη κίνηση, "μεγάλο" :D και wide

και όσο για το 1080i, μία παρατήρηση ακόμα... όταν επιλέγω hdmi και βάλω COD2, μου εμφανίζει στα options τις αναλύσεις μέχρι και 1920*1080! Κάτι είναι κι'αυτό, την επιλέγεις και αν έχεις και high end κάρτα, περνάς σε άλλη διάσταση... κουνιέται και με την 6800 και βλέπεις και τρελλή ανάλυση, είναι εμπειρία... αλλά δεν θα το έλεγα και playable φυσικά - η 720p με αυτήν την κάρτα είναι μια χαρά!

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη που ξαναρωτάω, το tv-out καλώδιο χρειάζεται στη σύνδεση?Είχα δοκιμάσει παλιότερα να κάνω τη σύνδεση με τη tv και δεν την είχα καταφέρει.Δηλαδή συνδέουμε μόνο το καλώδιο dvi-hdmi και είμαστε εντάξει για παιχνίδια ή ταινίες?Είχα δοκιμάσει με vga analogue καλώδιο και μου έλεγε no signal.

Link to comment
Share on other sites

το tv-out δεν χρειάζεται και δεν έχει κανένα νόημα και όφελος στην συγκεκριμένη περίπτωση... εκτός αν βγάζει και component out (από s-video, σε component -red,green,blue), καλή περίπτωση και αυτή αν το δίνει η κάρτα..

όσο για το no-signal, αν είχες αφήσει ανάλυση 1280*1024 για παράδειγμα από το Pc monitor, δεν θα σου την βγάλει με το καλώδιο vga στην lcd tv - δεν την υποστηρίζει γιατί με αυτή τη σύνδεση μπορεί να απεικονίσει μέχρι 1366*768...

πάντως πάρε ένα καλό καλώδιο dvi to hdmi, και κάνε την σύνδεση - αξίζει!

Link to comment
Share on other sites

Μην υπερβαλουμε κιολας, δεν ειναι οι HDTVs και η ανακαλυψη της αμερικης.....Ενταξει οι λοιποι, αλλα εμας τους κομπιουτεραδες δεν θα επρεπε να μας εντυπωσιαζουν τοσο. Τυπικα TFT monitors ειναι που απλα ενσωματωνουν τηλεοπτικους δεκτες, εισοδο HDMI και καποιες τεχνολογιες βελτιωσης σηματος χαμηλης αναλυσης και καποιον scaler. Ολα τα περι καλυτερων χρωματων, response κλπ δεν ισχυουν, ειναι το ιδιο πραγμα με τα κοινα μας monitors.

Επισης να μην δινεις σημα 1080ι γιατι δεν εχεις κανενα κερδος, και καλυτερα αφηνε το PC να κανει το scaling και οχι την τηλεοραση. Ενα συγχρονο PC με φιλτρα τυπου ffdshow θα πετυχει καλυτερο αποτελεσμα στο scaling αποτι ο scaler της τηλεορασης. Αυτο οσον αφορα τις ταινιες βεβαια γιατι στα παιχνιδια να προσπαθεις να βαζεις την native αναλυση της TV (1366χ768 αν δεν κανω λαθος).

Η συγκεκριμενη σειρα HDTVs παντως της samsung ειναι οντως πολυ καλες και σε ανταγωνιστικες τιμες!

Και οποιος θελει πραγματικο 1080p (1920x1080 proggressive) se 37 απεραντες ιντσες, και του περισσευνουν 1900 ευρω, ας ριξει μια ματια στο παρακατω link ;)

http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=9612&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Link to comment
Share on other sites

To μεγαλο προβλημα των LCD TV ειναι οτι η συνδεση HDMI δεν υποστηριζει την αναλυση 1366χ768 που εχουν οι περισσοτερες TV. Καλυτερα θα ηταν αν η native αναλυση ηταν 1280χ720. Για αυτο εγω εχω συνδεμενη την Samsung μεσω D-SUB.

Εμενα παλι μου φαινεται οτι τα monitors ειναι λιγο καλυτερα.

Συμφωνω βεβαια με τον scaler. Νομιζω ενας software scaler οπως αυτου του WiinDVD ειναι καλυτερος απο οποιονδηποτε scaler τηλεορασης.

Link to comment
Share on other sites

τι θα πει "computerάδες"? δεν το κατάλαβα...

Έχω δει τόσα και τόσα monitors, και δεν βλέπω πρώτη φορά pc για να εντυπωσιαστώ

Και επιμένω σε όσα είπα

Και ξαναλέω... η ανάλυση για να "δουλεύεις" είναι η 1366*768, και όχι μόνο δεν υστερεί αλλά είναι και καλύτερη - χώρια τα πολύ πιο ζωντανά χρώματα (μην μου λέτε δεν ισχύει, δεν είμαι στραβός ούτε έχω αχρωματοψία) , KAI.. για scrollαρε καμμία σελίδα στο Internet ή κανα έγγραφο word και δες τα γράμματα... ή μετακίνησε κανα παράθυρο και δες πως αλλοιωνονται και θολώνουν τα περιεχόμενα...

Σε όλα αυτά, η lcd tv είναι μακραν καλύτερη - τι μου λέτε δεν ισχύει? τις έχετε βάλει δίπλα δίπλα?

Ας κατακρίνουμε και το προβληματικό HDMI ... δεν είπα ότι θα το έχεις για να δουλεύεις, για ταινίες και για games είπα - και είναι αφάνταστα καλύτερο

Βάλε μετά να παίξεις ή να δεις ταινία σε pc monitor, και θα δεις πως θα ξενερώσεις!

Παρεπιπτόντως, έχετε δει το COD2 για παράδειγμα σε 1920*1080? έστω και σε 720p... τι είναι αυτά που λέτε?

Επειδή είμαστε pcάδες δλδ, πρέπει να μένουμε κολλημένοι στα pc monitors?

Yπάρχουν άλλοι λόγοι για να μην επιλέξει κανείς HDTV (Η τιμή, το μέγεθος, ο χώρος, οι λόγοι που χρησιμοποιείς το pc... ) το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό...

Τα υπόλοιπα... συγνώμη αλλά δεν το καταλαβαίνω... τι στιγμή που έχω τη δυνατότητα για άμμεση σύγκριση και το βλέπω με τα μάτια μου

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.