Jump to content



Κάρτα γραφικών 3.3 ή 1.5 Volts


nnthegreek

Recommended Posts

Παιδιά μου έδωσαν μια κάρτα γραφικών που δεν ξέρω τί σόι είναι και θέλω να την βάλω σε ένα νέο σύστημα μου το οποίο έγραφε ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΕ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕ 3.3 VOLTS. θέλει 1.5 Volts.

Η κάρτα αυτή έχει 2 εγκοπές στο agp slot. Τι δείχνει αυτό?

Η παλιές κάρτες ξέρω ότι έχουν 1.

Τί παίζεται? Μηπως θα κάνω ζημια στο σύστημα αν την βάλω?

Link to comment
Share on other sites

Δεν ισχύει το ότι οι παλιές έχουν μία και οι καινούριες 2. Κάποιες παλιές είχαν μία εγκοπή πίσω, κάποιες πιο καινούριες είχαν δύο και όλες οι τελευταίες έχουν μία μπροστά. Αφού η εν λόγω έχει δύο εγκοπές, έχει αρκετές πιθανότητες να υποστηρίζει 1,5 και 3,3 ταυτόχρονα.

Link to comment
Share on other sites

Oi εγκοπες εχουν να κανουν με το agp 2x , 4x kai 8x νομιζω...οσο παλαιοτερες τοσο περισσοτερες εγκοπες ειχαν αν θυμαμαι καλα....παρ'ολα αυτα...στις πολυ παλιες καρτες δεν παιζουν μερικες οθονες ....:(

Link to comment
Share on other sites

Η λογικη λεει οτι με λιγοτερα volt δεν θα παθει κατι οποτε δοκιμασε με 1.5,κανε καποια τεστ,δοκιμασε να παιξεις καποιο παιχνιδι(οτι σηκωνει η καρτα)και αν σου κανει τιποτα περιεργα(artifacts κ.λ.π)τοτε ανεβαζεις τα volt.Επισης οι εγκοπες ειναι αναλογα με τον τυπο της καρτας,δεν ειναι στανταρ.

Link to comment
Share on other sites

Η λογικη λεει οτι με λιγοτερα volt δεν θα παθει κατι οποτε δοκιμασε με 1.5,κανε καποια τεστ,δοκιμασε να παιξεις καποιο παιχνιδι(οτι σηκωνει η καρτα)και αν σου κανει τιποτα περιεργα(artifacts κ.λ.π)τοτε ανεβαζεις τα volt.

Μπα όχι με το agp voltage είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Υπάρχουν ακόμα και περιπτώσεις όπου κάρτα και μητρική καίνε το ένα το άλλο. Επίσης αν είναι να παίξει θα παίξει, δε θα βγάλει άρτιφακτς κτλ

Link to comment
Share on other sites

H λογική δεν θα σε σώσει από ταλαιπωρία άμα κάτι από τα δύο καεί (μητρική-κάρτα γραφικών) οπότε κράτα τα ρούχα σου να έχεις τα μισά. Αν ψάξεις καλά κάπου θα λέει η κάρτα

Link to comment
Share on other sites

καλα όλα αυτα αλλά η κάρτα λέει "1.5V ONLY!"

επισης διαβασα ότι όταν έχει 2 εγκοπές σημαίνει ότι είναι συμβατη με 1.5 και 3.3 ταυτόχρονα.

Την κάρτα την έχω βάλει σε ένα παλιό μου σύστημα που δουλεύει με 3.3V (σίγουρο) και παίζει. Να την βάλω άραγε στην νέα ?

η μητρική είναι η ASROCK NF3

(http://www.asrock.com/product/K8Upgrade-NF3.htm)

Link to comment
Share on other sites

Αφού

1.η παλιά σου μητρική δίνει 3.3 και η κάρτα δουλεύει συνεπώς στα 3.3

2.η νέα σου μητρική δίνει 1.5

σίγουρα τότε:

η κάρτα θα δουλεύει στην νέα μητρική ΜΟΝΟ αν ισχύει αυτό που λες ότι ανάλογα με τις εγκοπές υπάρχουν κάρτες που δουλεύουν και σε 3.3 και σε 1.5

Αν καταφέρεις να εξασφαλίσεις 100% ότι ισχύει αυτή η περίπτωση τότε βάλτην επάνω.

Αν όμως δεν είσαι σίγουρος θα σου ερχόταν φτηνότερα να πάρεις μία καινούρια κάρτα γραφικών υλοποίηση του 5200 ή 9200 με 35 ευρώ από το να κάψεις καμιά μητρική.

ΥΓ από όσο ξέρω προσωπικά, υπάρχουν μητρικές που δέχονται και 3.3 και 1.5 κάρτες γραφικών, αλλά οι κάρτες γραφικών είναι μόνο 1.5 ή 3.3.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.