Jump to content



οpteron 165 -- 170 euro αξίζει?


Darkus

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους.Δεδομενου πως οι core2 αυτη τη στιγμη ειναι ο αδιαμφισβητητα must have επεξεργαστης αν καποιος σκεφτεται σε ριζικη αναβάθμιση θα ηθελα να ρωτησω εαν τα 175 ευρωπουλα που βρηκα τον opteron 165dual core ειναι υποφερτα.Εχω ηδη μνημη ddr και μητρικη με 939 socket και δε θελω να παω σε ddr2 ειδικα τωρα που εχουν γινει και απλησιαστες...

Ειναι καλα μηχανακια αυτοι οι 165?

Το wattage τους στα 110 watt τι ακριβως σημαινει..?οτι εκλυουν 110 watt idle?

Από κλοκια πως τα πανε?Θεωρητικα λογω του χαμηλου ρευματος λειτουργιας 1,35 μονο θα πρεπει να παραγουν χαμηλη θερμοτητα......και αρκετα μεγαλο παραθυρο για o/c!!

Tα 110 watt ομως δε μου φαινονται λιγα....Μπορει καποιος να με διαφωτισει??

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά είσαι με το συστηματάκι σου. Δεν νομίζω ότι ο 165 θα σου προσφέρει τεράστια διαφορά απόδοσης. Καλύτερα να περιμένεις λίγο ακόμα μήπως δούμε συντομότερα από ότι περιμέναμε τους καινούργιους core 2 duo και εκεί πλέον κλαις και επίσημα τα λεφτά σου.

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά είσαι με το συστηματάκι σου. Δεν νομίζω ότι ο 165 θα σου προσφέρει τεράστια διαφορά απόδοσης. Καλύτερα να περιμένεις λίγο ακόμα μήπως δούμε συντομότερα από ότι περιμέναμε τους καινούργιους core 2 duo και εκεί πλέον κλαις και επίσημα τα λεφτά σου.

Δε διαφωνω αλλα δε θελω με τιποτα να δωσω λεφτα για μνημες.εχω 1 σετ 2 gb 1 σετ 1 gb και αλλο ενα σετ 512 mb.Ολες ddr.To να δωσω 300+ ευρω για μνημες ddr2 και μητρικη για conroe + τoν conroe μιλαμε για 600 ευρω μεσα στο νερο.Ε λυπαμαι αλλα δε θελω να τα δωσω.Καλος ο conroe αλλα 600 ευρω μπορω να διαθεσω πχ για μια οθονη 20αρα wide.Επεξεργαστη μνημες και μητρικη εχω εκτος απο το πσ της υπογραφης εχω και αλλη μια matx gigabyte με nforce4 τσιπακι.Η ερωτηση λοιπον παραμενει.Ειναι καλη αγορα η οχι?

Μακαρι να εβρισκα μεταχειρησμενο διπυρηνο με 100 ευρω και φθηνοτερο αλλα δεν υπαρχει φιλε tristeno κατι τετοιο.Τουλαχιστον εγω δεν εχω δει κατι τετοιο.Αν εσυ ξερεις καποια τετοια περιπτωση πες μου και μενα.

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά έχω δει αρκετές αγγελίες για διπύρηνους στα 120 ευρώ περίπου σε διάφορα φόρουμ, οπότε δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρεις. Αν θυμάμαι καλά την τελευταία φορά είχα δει έναν 3800+ χ2 στο insomnia στα 120 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικα θα το επερνα μονο αν του εκανα και οverclock τουλαχιστον μεχρι τα 2.2GHz γιατι αλλιως μπορει να σου φανει λιγο ποιο αργο απο το τωρινο σου συστημα γιατι ο 165 τρεχει στα 1.8GHz.Δυστηχως λιγα προγραμματα χρησιμοποιουν ακομα τους 2 πυρηνες........

Link to comment
Share on other sites

θα αξιζε πολυ περισσοτερο αν ειχες μητρικη που να σηκωνει μεγαλα ΗΤΤ

Η πολυ καλη κατα τα αλλα Α8V, ποσο ΗΤΤ παει?

260?

*9=2340

θες 277 για τα 2500 και 300 για τα 2700. Αυτα δεν θα τα πιασεις.

Αυτο ειναι το προβλημα σου και οχι η τιμη.

Link to comment
Share on other sites

Καλά τί κουταμάρες διάβασα σε μερικά ποστ εδώ πέρα δε λέγεται.

Έχει ο άνθρωπος single-core 939, οι 939 τελειώνουν οριστικά με το πέρας του έτους, και του λέτε να μην βάλει dual-core 939, να μην κάνει δηλαδή τη μοναδική κίνηση που δίνει πνοή ζωής στο μηχανάκι του για άλλα 3 τουλάχιστο χρόνια.

Τί άλλο θα δούμε εδώ μέσα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω οτι η μητρικη μου απλα δεν ανεβαζει πολυ, συμφωνω πως οι core2 ειναι καλυτεροι πυρηνες αυτη τη στιγμη σε σχεση με τους Χ2 .Σε σχεση με τους opteron 939 dual core θα ηθελα να μαθω τι ψαρια πιανουνε?Σιγουρα και εκει πιθανον να ειναι καλυτεροι, αλλα ποσο?Στο πλαισιο δινουν την a8n32 sli 99 ευρω ενω μπορω να βρω και τη a8n sli se μεταχειρισμενη 4 μηνων 40 ευρω.Συνολο με τον opteron 165 ,210-215 η 275 ευρω με τη a8n32 sli .Αν παω σε core 2 αυτη τη στιγμη δινω το λιγοτερο 600.Χ2 σε υποφερτες τιμες 100-120 ευρω για Χ2 3800 μεταχειρισμενους δε βρισκω στην αγορα,συμφωνω επισης πως σε single thread εφαρμογες μπορει να αποδιδει ο οπτυ χαμηλοτερα σε σχεση με το 3500+ λογω χαμηλοτερου χρονισμου.

Επειδη λογω κοστους οταν οι οπτυ ηταν στο απωγειο της δοξας τους δεν ειχα ενδιαφερθει να μαθω πολλα για αυτους οσοι εχουν dual core opteron η οσοι γνωριζουν καλα στο θεμα θα μπορουσαν να μου πουν ποσο θερμοι ειναι , ποσο ανεβαινουν σε oc και σε σχεση με τα αδελφακια Α64Χ2 ποσο καλυτεροι σε αποδοση ειναι?

Συγνωμη για την επιμονη αλλα 400+ ευρω δε τα δινω ευκολα για καινουριο σετ mobo/cpu /mem γιατι απλα εχω ενα συστημα που μεσες ακρες με καλυπτει.Το ζητημα για μενα ειναι να κανω μια αναβαθμιση τωρα και να κρατησω το συστημα αλλα 2 χρονακια.400 ευρω επιπλεον μπορω να τα δωσω για κατι που δεν εχω, πχ οθονη tft γιατι εχω κολησει ακομα με μια 17αρα crt.

Nομιζω καταλαβαινετε που το παω:D

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

+1 στον WAntilles

μιας και δεν θες να πας στο στρατοπεδο των ακατανομαστων(λεγε με ιντελ) ,για τους δικους σου κ απολυτα σεβαστους και λογικους κατ εμέ λογους,περιμενε λιγες μερες ακομα κ με 160 ευρω παρε εναν 170(ή με 130 εναν 165),κλοκαρε τον κ δωσε πνοη στο συστηματακι σου..

δες το λινκ με τις επερχόμενες μειώσεις στις τιμές

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=27711&highlight=opteron

εγω αυτο περιμένω για να πω ένα αντίο στον 3000 βενετσιανο μου κ ας με εχει βγαλει ασπροπροσωπο με τα 2700 του ,24/7 δω και τοσο καιρο..

Link to comment
Share on other sites

γνωμη δικια μου ειναι να χτυπισεις τον οπτι και να μην το ψαξεις και δωσε και

μητρικη και αν βρεις και μια msi k8n neo2 παρτην για να μην αλαξεις καρτα

γραφικων αρα με διαφορα απο εσενα γυρω στα 100+ (πουλας μητρκη

επεξεργαστη) εισαι μια χαρα για 2+ χρονια

Link to comment
Share on other sites

και μιας και πεφτουν και προτασεις μια μητρικη..τσιμπα μια DFI ultra D (used-με υπολοιπο εγγυησης) σε τιμη ξεφτιλα κ εισαι αρχοντας...(εγω πηρα προ 4 μηνων μια, με 70 ευρω κ ειναι μερα με τη νυχτα στο o/c με τη gigabyte που ειχα..)

Link to comment
Share on other sites

Εγω ελεγα κατι σε asus διοτι δεν εχω την ορεξη και το χρονο να παιζω με το bios.Oυτε σκεφτομαι να τον ανεβασω τον οπτυ και παρα πολυ.Αντε να δουμε και τι θα γινει με τις μειωσεις στις τιμες για τους οπτερον.Βλεποντας τον πινακα πολυ φοβαμαι πως τα 170 θα ειναι η τιμη που θα μας ζητανε ΜΕΤΑ απο τις μειωσεις.:(

Ειναι και το χαρατσι βλεπεις.....160 δολλαρια στην αμερικη μας βλεπω εδω 170 ευρω .Ειναι ξεφτιλα αμα το σκεφτεις αλλα τι να κανεις.....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.