Jump to content


HELP! ΚΑΙΓΟΜΑΙ!


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά!

Ως συνέχεια του post περί MSI K8N SLI-FI, τελικά έφταιγε η μητρική. Μου πίστωσαν την αξία της και πήρα τροφοδοτικό. Μητρική πήρα Asus A8V-E Deluxe σε "ευκαιρία hardware" από το πλαίσιο.

Ανοίγω λοιπόν τον υπολογιστή και ξαφνικά δεν βρίσκει τον σκληρό μου...

Maxtor DiamondPlus 10 300GB 16MB cache SATA.

Η μητρική έχει SATA controller, όχι SATA II. Δοκίμασα ένα WD2500JS SATAII κλειδωμένο για λειτουργία σαν απλός SATA. Δούλεψε κανονικά. Δοκίμασα τον Maxtor στον υπολογιστή ενός φίλου(μήπως έπαθε κάτι από απροσεξία) και πάλι δούλεψε κανονικά. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Μέχρι και με ultrex λούστηκα! ΤΙΠΟΤΑ!

Τελευταία μου λύση να αναβαθμίσω το BIOS... Πάω να το επιχειρήσω όσο μου προσφέρετε πιθανές λύσεις. Λυπηθείτε με ρε παιδιά... Έχω πάρει τη ρημάδα την 8800GTS 20 μέρες τώρα και δεν μπορώ να τη δοκιμάσω...

ΥΓ: Η μητρική που πήρα εμφανιζόταν στο πλαίσιο κανονικά, παρ'όλα αυτά με πήραν τηλέφωνο για να με ενημερώσουν πως είναι σε συσκευασία πλαισίου ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ... Μέσα στην κάψα μου είπα δεν πειράζει(μου έδωσαν κανονική εγγύηση). Τελικά ήρθε με 2 καλώδια IDE, 1 floppy και με ένα αντιγραμμένο CD που ήταν οι απαραίτητοι drivers... Η μία ψύχτρα δίπλα στον επεξεργαστή ήταν βρώμικη... Η πλακέτα ήταν 100% ξαναχρησιμοποιημένη. ΔΕΝ την πήρα από το stock, αλλά από τις ευκαιρίες hardware... Απαράδεκτο για μια εταιρία που θέλει να είναι κορυφαία όπως το Πλαίσιο. Προσέχετε...(εμένα δεν με πειράζει, αρκεί να δουλέψει...).

Link to comment
Share on other sites

SATA 1 είναι... αυτό είναι το θέμα. Και μόλις φλάσαρα το BIOS(παρότι ήταν το ίδιο-το τελευταίο από το site της asus) και τίποτα...

Καμια ιδέα πριν τους το φέρω στο κεφάλι αύριο;

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου από τις 'ευκαιρίες' του Πλαίσιο ψώνισα κι εγώ και τελικά έχω μια μητρική που μου την έχουν αλλάξει 2 φορές και πάλι δεν παίζει. Αυτές οι ευκαιρίες είναι ύποπτο πράγμα ειδικά όταν μου στέλνουν mobo καινούριο με ένα ψευτονάυλον τυλιγμένο μέσα σε ένα χαρτόκουτο ιδιοκατασκευή Πλαίσιο και από drivers και καλώδια μην τον είδατε....

Link to comment
Share on other sites

Όπως το λες dimisd. Απαράδεκτο. Mike άλλαξα 3 καλώδια που λένε ότι τα SATA είναι ευπαθή, όλες τις τροφοδοσίες(δεν ήμουν και πολύ σίγουρος ότι λειτουργεί ο σκληρός, ίσα ίσα έτρεμε) και στα 2 slot. Τώρα έβαλα τα παλιά πίσω και η 8800 πάλι στο κουτί της...

Τι μου προτείνετε ρε παιδιά; Να στείλω το pc με τη νέα μητρική και την 8800 πάνω να δουν τι γίνεται και να το φτιάξουν, ή να στείλω μόνο τη μητρική, να περιμένω 2 βδομάδες να φέρουν άλλη(και αν είναι και η άλλη μάπα...; );

Link to comment
Share on other sites

Θα παρακαλούσα να μη προβαίνουμε σε τέτοιους χαρακτηρισμούς. Δεν νομίζω ότι θέλεις να φέρεις σε δύσκολη θέση το χώρο που σου φιλοξενεί.

Dellman

Y.Γ.Στείλε το μηχάνημα όλο στο Πλαίσιο να δουν τι γίνεται...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ και συγγνώμη αν έφερα κάποιον σε δύσκολη θέση. Αλλά πόσο ξεγελάει έναν καταναλωτή η ΜΗ αναγραφή του γεγονότος ότι σου πουλάει στην ουσία ένα προϊόν με τις συνθήκες που περιγράφει ο dimisd το οποίο όπως φαίνεται είναι και χρησιμοποιημένο; Και δεν καταλαβαίνω γιατί μπορεί να φέρνω σε δύσκολη θέση το site αλλά O.K. Αν παραφέρθηκα, με συγχωρείτε.

Link to comment
Share on other sites

To φόρουμ είναι ιδιωτικός χώρος. Οι ιδιοκτήτες του είναι υπόλογοι νομικά για ότι γίνεται και γράφεται άρα ένας χαρακτηρισμός σαν το δικό σου ,που θα σε παρακαλούσα να το απαλείψεις, μπορεί να μας φέρει υπόλογους νομικά.

Dellman

Link to comment
Share on other sites

Οι περισσοτερες hardware ευκαιριες στο Πλαισιο ειναι απο επισκευες, απευθειας απο τους κατασκευαστες. Εξου και οι καλυτερες τιμες. Απο εκει και περα αυτο που επρεπε να κανεις ειναι να επιστρεψεις το προιον και το δισκο σου, εκθετωντας το προβλημα. Πιστεψε με μακαρι και αλλα service να ηταν το ιδιο εξυπηρετικα οπως αυτο της Πλαισιο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν αντιλέγω ως προς την εξυπηρετικότητα του service. Αλλά νομίζω ότι δεν είναι σωστό το να μην ξεκαθαρίζεις εξαρχής τι πουλάς. Και αυτό έχει να κάνει με την πολιτική της εταιρίας την οποία δεν καθορίζει ο καθημερινός εξυπηρετικότατος τεχνικός. Anyway, το θέμα έχει ξεφύγει πολύ. Ας περιοριστούμε στο πρόβλημα ασυμβατότητας(;;;) που έχω.

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω να είναι η μητρική πάντως φίλε μου.

Η Maxtor είχε προβλήματα και στο παρελθόν με κάποιους δίσκους SATAII. Δεν ξέρω κατά πόσο το διόρθωσε ή όχι αλλά σε κάτι 160 GB SATAII που είχαν πέσει στα χέρια μου με μητρική MSI με Nforce2 ότι και να δοκίμασα, jumper και ιστορίες δεν δούλευαν. Πόσο μάλλον σε σύνδεση RAID που τον ήθελα εγώ. Τελικά άλλαξα τον δίσκο σε συνεργασία με το μαγαζί που τον είχα πάρει με 120GB Maxtor SATAI και όλα μέλι - γάλα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά οι... "ευκαιρίες" του ΠΛΑΙΣΙΟΥ δεν ειναι απλά μεταχειρισμένα, είναι R.M.A. Δεν έχουν επισκευαστεί ποτέ γι'αυτό και στο 90% των περιπτώσεων δεν παίζουν. ΑΝ είχανε επισκευαστεί από τους κατασκευαστές θα υπήρχανε έστω οι οδηγοί! RMA είναι και ελπίζουν να το ξαναπουλήσουν! Ελεος! Μία φορά πήρα από κει και δεν ξαναπαίρνω. Τέσσερα άτομα πήραμε την ίδια μητρική (4 διαφορετικές) και είχανε όλες πρόβλημα σε EIDE & SATA controllers.

Και για τις νομικές κυρώσεις φίλε dellman βασικά το ΠΛΑΙΣΙΟ πρέπει να φάει την μύνηση γιατί πουλάει ακατάλληλα προϊόντα ως "ευκαιρίες" και όχι εμείς που τα καταγγέλουμε. Το ότι πουλάει κάποιος σε μειωμένη τιμή δεν του δίνει αυτόματα το δικαίωμα να πουλάει ότι νά'ναι!!!!! Α ρε Ελλαδάρααααα.....

Να μην βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, έ;

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Link to comment
Share on other sites

Και για τις νομικές κυρώσεις φίλε dellman βασικά το ΠΛΑΙΣΙΟ πρέπει να φάει την μύνηση γιατί πουλάει ακατάλληλα προϊόντα ως "ευκαιρίες" και όχι εμείς που τα καταγγέλουμε.

Θα σου επαναλλάβω την ίδια ερώτηση που σου έχω κάνει και αλλού.

Όταν θα πας στο δικαστήριο για να απολογηθείς για τους όποιους χαρακτηρισμούς απέναντι στο όποιο Πλαίσιο, θα σε σώσει νομίζεις το bold κείμενο στο σχόλιό σου? Αμφιβάλλω.

Link to comment
Share on other sites

Καλά χαλαρώστε λίγο.Εκτός από τον dellman που υπερασπίζεται το μαγαζί του, δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουμε τόσο θέμα.Ο candyman μίλησε ως απλός αγοραστής που του συνέβη μάλιστα και προσωπικό θέμα.

Τώρα για το θέμα του αν το Πλαίσιο τα επισκευάζει ή όχι,πιστεύω ότι θα έπρεπε να τα επισκευάζει.Αν δεν το κάνει και τα πουλάει, όπως του έρχονται χαλασμένα, κάποιος πρέπει να το κυνηγήσει το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Επί της ουσίας όμως, τα παιδιά έχουν δίκιο. Το οτι έχουν καλό service δεν τους δίνει άφεση αμαρτιών. Θέλουν να σε βάλουν στο μαγαζί και το καταφέρνουν με αυτές τις, ας πούμε, "κομπίνες".

ΑΛΛΑ, ο παρών δικτυακός τόπος δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους εκφράσεις που μπορούν να φέρουν σε δύσκολη θέση τους ιδιοκτήτες του.

Συμφωνώ οτι κάποια άτομα από τα καταστήματα (κυρίως τις αλυσίδες) αλλά και οι τακτικές που χρησιμοποιούν θέλουν "σφάξιμο", αλλά με το γάντι ρε παιδιά... με το γάντι...

Link to comment
Share on other sites

Δικαστήριο δεν πάς επειδή σε κάποιο φόρουμ λές την άποψη σου φίλε μου moderator (και μην αρχίσουμε τώρα με τα παραδείγματα του παρελθόντος γιατί ήταν άλλη περίπτωση).

Αν εννοείς για συκοφαντική δυσφήμηση, δυστυχώς δεν γίνεται γιατί πρέπει να γίνει σε μαζίκό βαθμό (μέσω Μ.Μ.Ε. ή κάποιο άλλου μέσου μαζικής προβολής) και όχι μεμονωμένα.

Ελεος πια με τον καθωσπρεπισμό σε αυτήν την χώρα! Σε λίγο θα βγούμε και "κακοί" επειδή μιλάμε για τα στραβά του καθενός "επιχειρηματία" ή "επιχείρησης".

Η προειδοποίηση άλλων αγοραστών για την ποίοτητα εξυπηρέτησης ενός καταστήματος είναι θεμιτότατο! Οπως και το μποϋκοτάζ είναι θεμιτότατο. Εγώ ας πούμε στο συγκεκριμένο μαγαζί δεν πάω ούτε για να ψωνίσω άγραφα DVD!

Επίσης, γιατί να έρθει κάποιος από τους moderators σε δύσκολη θέση; Προσωπική άποψη σαν αγοραστής εκφράζω όπως έιπε και ο viper.

Είπαμε ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Link to comment
Share on other sites

Τα παντα μπορουν να ειπωθουν με το σωστό τρόπο.

Δε μπορουν να ειπωθουν όμως μη καθως πρεπει ειτε σου αρεσει είτε οχι.

Οταν πχ λες καποιον απατεωνα, εσυ μπορει να μην εχεις καμια συνεπεια απο τα λεγομενα σου καθότι "κρυβεσε" πίσω απο την ανωνυμία του nick σου.

Εχω όμως εχω όπως και οι υπόλοιποι συντελεστες αυτου του site. Και ΔΕ θελω ούτε θελουμε να εχουμε.

Ακομα και επωνυμα να γινει η χαρακτηρισμος παλι τις συνεπεις τις εχουμε εμείς και οχι εσυ.

Το θέμα εχει συζητηθει ήδη αρκετες φορες στο παρελθον.

Δε νομιζω οτι υπαρχει αλλος λόγος ή χωρος για συζητηση επι αυτου του θεματος.

Εαν υπαρχει κατι που μπορείτε να προσθεσετε στο θεμα του thread παρακαλω να το κανετε, τα υπόλοιπα απλά περισσευουν.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.