Jump to content



όχι πάλι 128bit!


KOSTAS4_XT

Recommended Posts

http://images.dailytech.com/nimage/4140_large_AMD_RV610_RV630.png :072:

Τα σχόλια δικά σας..

..........................Και μετά σου λέει περιμένε την mainstream της AMD..

Το άρθρο εδώ http://www.dailytech.com/AMD+RV610+and+RV630+Details+Unveiled/article6451.htm

Link to comment
Share on other sites

μήμως βλέπω μια μικρή ειρωνία?

να σου απαντήσω... 64 είναι. Αλλα μιλάς για low end...

LOW-END εγω έχω μάθει απο μικρός οτι είναι για "υπολογιστές γραφείου..".

2600ΧΤ = MAINSTREAM +++++ ..... είναι για games αλλά με προσιτή τιμή.. και τώρα εγώ σου λέω... DX8 με 128bit, DX9 με 128bit, έρχεται το DX10 με τα φανταχτερά του γράμματα και συνεχίζουν να μου βγάζουν midrange με 128bit memory interface? Που παμε έτσι?! Θα σου πω και το άλλο! Γιατί νομίζει ότι άλλαξε η 8800 απο 256 σε >>> 320 και 384bit ?? Μήπως επειδή τα games θα @#$@#$$@##@$@#$@#$ στα Vista?!

Όπως ανέβηκαν κάποτε τα pipelines στις MID και έφτασαν τον αριθμό των High-end αλλά της προηγούμενης γενιάς, έτσι τώρα θα πρέπει να προβούν και σε άλλες αλλαγές γιατί απλά έτσι όπως πάνε, για games θα είναι ΜΟΝΟ oi 8800gts/x/z/w/e/r/t/y/ και δεν συμαζευεται!

Αλλοστε κάααααποτε, πριν απο 3-4 μηνες η NVIDIA έκανε λόγο για 192bit με 64 shaders.... και μιλάω για την 8600GT!!! Ενώ η GS που θα ήταν το μικρό αδερφάκι θα ήταν και αυτή πιο νταβραντισμένη ακόμα και απο την σημερινή GT. ΑΥΤΑ!

Link to comment
Share on other sites

Κρατάνε το κόστος των καρτών χαμηλά και πουλάνε το αυτοκολλητάκι που γράφει DirectX 10.

Πάντα αυτό δεν κάνανε? Που το παράξενο? Ή μήπως περιμένεις την NVidia ή την AMD να σου δώσουν midrange κάρτες από την πρώτη γενιά που να σηκώνουν DX10 τίτλους? Και τα χρήματα για την ανάπτυξη των chips πως θα τα βγάλουν όταν εσύ με 200€ θα είσαι καλυμμένος για π.χ 2 χρόνια? Ο έξυπνος ο πωλητής σε συνδυασμό με το τμήμα marketing, θα σου πουλήσει ένα προϊόν 2 και 3 φορές. Πάντοτε συνοδευόμενο από φαντεζί τίτλους και μεγάλα λόγια.

Link to comment
Share on other sites

σωστός ο Luck.

Αλλά μια που τα λες ωραία :) και βλέπω πως είσαι ρεαλιστής.. Τι να κάνω ρε mine εγω? Εχω μείνει χωρις VGA! lol Λεω να βάλω μια 8600gt me 129eyra (ειχα 6600gt) ελπίζωντας σε καλούς drvrs - γιατί δεν γινεται μια καρτούλα με αρκετά καλύτερα specs απο 7600gt να είναι 20% πιο αργή..

1280χ1024 no AA!!!

Link to comment
Share on other sites

Τι να σου πω? Πριν ένα μήνα έλεγα στον Jimmyfox "Τι να την κάνεις την Χ1950ΧΤΧ?", που του είχε μπει στο μυαλό - και δεν έβγαινε και με τίποτα - και σήμερα βλέπω ότι ίσως να είχε και δίκιο με την αναβάθμιση που έκανε. Βούτηκε μια Χ1950ΧΤΧ μεταχειρισμένη και καθάρισε. Δεν κοιτάς μπας και πουλάνε καμιά καλή DX9 κάρτα τώρα που τρέχουν όλοι για DX10, που ποιος ξέρει και πόσο καιρός θα περάσει μέχρι να το δούμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μπροστά μας. Διότι ένα game, ένα benchmark και 2-3 demos δεν αξίζουν αναβάθμιση σε αυτό κατά την γνώμη μου.

Link to comment
Share on other sites

το ίδιο ακριβώς σκεφτομαι αυτή τη στιγμή..

βλέπωντας αυτό... http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=896268&tab=specs

δεν ξέρω αν τα clocks της είναι τα normal ή πετσοκομμένα, έχω καιρό να κοιτάξω ΑΤΙ καρτούλα.. Αν και θα ήθελα να μείνω πάλι NVIDIA..

Δεν βλέπω να σηκώνει κεφάλι η AMD σε θέμα VGA. και φοβάμαι μήπως ξεμείνω όπως είχαν ξεμείνει κάποτε αυτοι με τις Voodoo 3000 :~(

Link to comment
Share on other sites

μήμως βλέπω μια μικρή ειρωνία?

να σου απαντήσω... 64 είναι. Αλλα μιλάς για low end...

LOW-END εγω έχω μάθει απο μικρός οτι είναι για "υπολογιστές γραφείου..".

Aπολύτως καμια ειρωνία.

Και αυτές οι κάρτες είναι για απλή χρήση. Οχi τρελές αναλύσεις οχι τρελά φιλτρα. ειναι δηλαδή Value, mainstream, φολκενκαρτεν πως το λένε...

Θα την πάρει η κερά Μαρία και θα τρέχει το αερο στα σβηστα. Δε θα fragaρει στο UT 2k7.

Πραγματικές midrange, για παιχνίδια και με λογικό κοστος για τον μεσο χρηστη, θα δουμε κανα τριμηνο και βαλε αργότερα και θα έιναι κατι σε στιλ X2800XL, Χ2950Pro κτλ.

Koμμένες εκδόσεις ακριβών μοντέλων.

Link to comment
Share on other sites

υποθετικα μιλωντας πως το Kohinoor εχει μνημες χρονισμενες στα 2000mhz τοτε εχουμε mem bandwidth 128*2000/8 = 32gb/s.

οσο μια 7800GT-X1800XL με τα 256bit..καθολου ασχημο..

Αλλωστε,το βαζω καποιο Χ bit bus εξαρταται απο διαφορους παραγοντες οπως αριθμο ROPs-TMUs,μεγεθος pcb κλπ κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά χαλαρώστε... να ξεκολλήσουμε από το έυρος του διαύλου.

Είναι θέμα και αρχιτεκτονικής ενός GPU. Αν μια εταιρία δημιουργήσει μια υλοποίηση που έχει διαφορετική αρχιτεκτονική που δεν βασίζεται σε έυρος διαύλου αλλά π.χ. σε direct connection μεταξύ μνήμης και GPU τι γίνεται;

Αν π.χ. (θεωρητικά) είχε τεχνολογία η GPU αντίστοιχη με το IMC των AMD (παράδειγμα κάνω μην αρχίσετε τώρα πάλι) δεν θα έπαιζε και τόσο ρόλο το έυρος του διαύλου σε σχέση πάντα με την κλασική αρχιτεκτονική data bus που ακολουθεί η Nvidia.

Και εν τέλει το θέμα δεν είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά το πως αποδίδει στην πράξη. Και στην πράξη δείχνει γρήγορο gpu αρχικα (εννοώ γενικά την σειρά R600). Αυτό πιστεύω εγώ...

Link to comment
Share on other sites

θα παραγγείλω αυτές τις μέρες xfx 8600gt XXX = 160Ε

ή μια sparkle 8600gt = 129Ε και θα αλλάξω την ψύκτρα για να την ανεβάσω.

Αν δείτε η ΧΧΧ πάει αρκετά καλά όπως είναι ανεβασμένη. Αυτά.

..Το πλαίσιο μας αργεί.. :)

Link to comment
Share on other sites

:033:

Ότι να ναι η Ati λέω γω...Eγώ ξέρω ένα πράγμα ημουν 64 bit.Πήγα 128 bit είδα διαφορά.Πήγα 256bit είδα διαφορά.Τώρα έπειτα από 2 χρόνια θα ξαναγυρίσω σε 128 bit πάλι ρε παιδιά?Μπορεί κ να ισχύει αυτό που λέτε με το bandwidth αλλά χλωμό το κόβω γιατί οι εξισώσεις είναι πολύ ιδανικές κατά την γνώμη μου.Κατάχλωμο το κόβω αυτές οι κάρτες του πίνακα να παίζουν το Αge of Conan έστω και στις default ρυθμίσεις(μιλάμε για mainstream Dx10 και όχι για low end αν κ θα πρεπε).Τα 128 bit είναι 128 bit.Aλλά όλα αυτά είναι θεωρείες.Ίδωμεν :farmerjoh

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.