Jump to content



Τελική ευθεία για Phenom


WAntilles

Recommended Posts

Λοιπόν ύστερα από διάβασμα επί διαβάσματος, γούγκλισμα επί γουγκλίσματος, ενδελεχή μελέτη των manuals καμμιάς ντουζίνας motherboards, και μπόλικο ψάξιμο στα 2 αξιοπιστότερα Linux forums -> Gentoo & Arch, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για Phenom.

Σκέφτομαι λοιπόν για την παρακάτω σύνθεση:

attachment.php?attachmentid=20474&stc=1&d=1208814102

Εσείς τί λέτε;

Σημ.: Αν το παρόν τροφοδοτικό μου -> Tagan 480U01 -> επαρκεί για να μπει αυτό στον Phenom, τότε μπορώ να πάρω το μικρό Corsair των 450W στα €67.

Σημ. 2: Φυσικά δεν θα χρησιμοποιηθεί καθόλου το on-board ανεπαρκές IGP της κακιάς-ανίκανης ATi, αλλά μία υπάρχουσα fanless nVidia 7950GT.

post-1802-1442175039,5502_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν απατώμαι η μητρική που διάλεξες φοράει AMD chipset(το "Α" στην ονομασία αυτό νομίζω πως υποδεικνύει σε αντίθεση με το "Ν" που παραπέμπει σε NVidia). Είχα την εντύπωση πως ψηνόσουνα για NVidia chipset λόγω και υποστήριξης στο Linux. Πώς και άλλαξες γνώμη;

Δεν ορκίζομαι κιόλας αλλά νομίζω πως το 450άρι τροφοδοτικό θα είναι οριακό. Μπορείς να το δοκιμάσεις πρώτα και αν δεις ότι καλύπτει... Για corsair που διάλεξες δεν μπορώ να διαφωνήσω!

Όσο για τις μνήμες νομίζω ότι μπορείς να βρεις φτηνότερες με ίδιες επιδόσεις ή με τα ίδια λεφτά χαμηλότερα timings(όπως mushkin με 4-4-4-12 που πρόκειται να πάρω εγώ). Εκτός αν είσαι "κολλημένος"(χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, άλλωστε και εγώ είμαι κολλημένος με πολλά πράγματα) με την ποιότητα της corsair.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή, νομίζω ότι είναι ο μόνος που αξίζει πέραν του 9850(ο οποίος διαβάζω ότι έχει κάποια πράγματα παραπάνω από τα υπόλοιπα μοντέλα αν και δεν ξέρω κατά πόσο κάνουν διαφορά) είναι αυτός, αφού 100MHz παραπάνω ούτε που πρόκειται να τα νοιώσεις...

Γενικά πάντως μια χαρά σε κόβω! Ελπίζω κάποιο από τα σχόλιά μου να βοήθησε και να μην ήταν το ποστ απλά +1... :)

Link to comment
Share on other sites

Wantilles μια ερώτηση μόνο: Αφού έλεγες ότι ήθελες μνήμες με 4άρια timings γιατί δεν πήγες στις Balistixx? Αφού η τιμή είναι ίδια, να υποθέσω λόγω της τάσης τους που είναι 2.2v έναντι 1.8v;

Σε ρωτάω γιατί είμαι περίεργος κατά πόσο θα έκανες παραχώρηση στην τάση για χάρη των timings. Γενικά οι Balistixx θεωρούνται (από τους enthusiasts) καλύτερες μνήμες από τις Crucial που λες. I am just curious...

Υ.Γ. To 450άρι Corsair είναι ΠΟΛΥ πιθανό να σε καλύψει μια χαρά για το pc σου. Θα έλεγα να δοκιμάσεις πρώτα το Tagan πάντως και μετά αν χρειαστεί να αγοράσεις psu.

Link to comment
Share on other sites

Ειχα δει 1-2 περιπτωσεις οπου nvidia chipset+ati vga απεδιδε πιο χαμηλα απο ati chipset+ati vga,σε ati chipset+nvidia vga δεν εχω δει ομως διαφορα σε αποδοση.Παλι ομως δεν βαζω το χερι μου στη φωτια γιατι το ετυχα 1-2 φορες μονο,δε μπορω να πω οτι πραγματι συμβαινει γενικα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λοιπόν, είμαι 1-2 κλικ πριν από την παραγγελία.

Σκέφτομαι για αυτά:

ASUS M3N-HT DELUXE-HDMI

AMD PHENOM 9550 2.2GHZ QUAD-CORE BOX

2 x Mushkin Ram 4GB Kit DDR2 800MHz 5-5-5-12

SEASONIC S12-550 ENERGY+ 80 PLUS 550W

SHARKOON REBEL12 VALUE SILVER

ΥΓ: Το τροφοδοτικό, θα είναι αρκετό; Τί λέτε;

Το μηχανάκι θα έχει επιπλέον 2 Ράπτορες 74άρηδες, 2 οπτικά drives, και αν χρειαστεί (που δεν νομίζω) μία nVidia 7950GT.

Link to comment
Share on other sites

Γμτ τώρα είδα ότι το πρόβλημα είναι στο κουτί.

Μια χαρά το Sharkoon Rebel 12, αλλά έχω μια παραξενιά και θέλω το κουτί να έχει το τροφοδοτικό πάνω, γιατί πάντα όταν ανοιγοκλείνω τον υπολογιστή ανοιγοκλείνω και τον διακόπτη του τροφοδοτικού. Το tower το έχω πάντα στο δάπεδο, ε, να μην πάθουμε και κανά λουμπάγκο.

Δυστυχώς ψάχνοντας σε κουτιά εχθές το βράδι, διαπίστωσα την πραγματικότητα της ντροπής:

Σοβαρό κουτί με κάτω από €130 δυστυχώς δεν υπάρχει.

Είχα βρει το Silverstone στα €100, αλλά δυστυχώς δεν έχει χειρόβιδες.

Λοιπόν, ακούω προτάσεις για κουτί full tower στα €90-€160 το πολύ. Το τροφοδοτικό να είναι πάνω.

ΥΓ: Τα Chieftec βλέπω ότι είναι τρομακτικά φθηνά, και αυτό με βάζει σε τρομερές υποψίες.

Άλλωστε πολλοί έχουν πει ότι συντονίζονται και τρίζουν.

Link to comment
Share on other sites

Το Armor πώς σου φαίνεται? Το τροφοδοτικό είναι πάνω (αλλά όχι οριζόντια ως συνήθως, μπαίνει κάθετα). Έχει και χειρόβιδες (για τα πλαϊνά, οι σκληροί δυστυχώς είναι με κανονικές)

Link to comment
Share on other sites

Το Armor πώς σου φαίνεται? Το τροφοδοτικό είναι πάνω (αλλά όχι οριζόντια ως συνήθως, μπαίνει κάθετα). Έχει και χειρόβιδες (για τα πλαϊνά, οι σκληροί δυστυχώς είναι με κανονικές)

εγω το εχω αυτο...

μια χαρα κουτι ειναι δεν τριζουν και οι σκληροι...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.