Jump to content



AVG 8 Free + Thunderbird = Bad combination!


orion

Recommended Posts

Οτι λεει και ο τιτλος.

Εδω και αρκετο καιρο ειχα εγκαταστησει το AVG Free 7 και κατοπιν 7.5 σε συνδιασμο με το Spybot Search and Destroy δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο καποια αλλη εμπορικη εφαρμογη. Το βασικο πλεονεκτημα του AVG ειναι η τιμη του... Δωρεαν! Επισης ειναι πολυ γρηγορο εν συγκρισει με το Symantec πχ...

Πριν λιγες εβδομαδες βγηκε η νεα εκδοση AVG 8 και κατοπιν η free εκδοση αυτου. Και φυσικα προχωρησα σε αναβαθμιση χωρις να το ψαξω και πολυ.

Μεγαλο λαθος!

Και εξηγω το γιατι. Ως email client χρησημοποιω το Thunderbird (το καλυτερο απο την εποχη του eudora).

To Thunderbird κραταει τα email του inbox σε ενα αρχειο. Αν εχετε subfolders τοτε δημιουργει νεα subfolders και στελνει εκει τα μυνηματα (μαζι με το attachement). Ολα καλα εως εδω. Με το AVG 7.5 δεν ειχα προβλημα αν εβρισκε καποιο trojan στο email το εσβηνε.. και ουτε γατα ουτε ζημια.

ΑΛΛα το AVG 8 ειναι αλλη περιπτωση. Στο scan που εκανε βρηκε καποιο trojan και αντι να το μεταφερει στο virus vault αποφασισε να σβησει ΟΛΟ το αρχειο Inbox που σαν αποτελεσμα ειχε να χασω ολα τα email του inbox! Αρκετα μεγαλη ζημια για μενα.. Δεν ειχα και προσφατο bakup και δεν υπαρχει και καποιος τροπος να κανεις undelete κατι που σου εσβησε το antivirus...

Οποτε προσοχη. Ειτε μην εγκαταστησετε το AVG 8, ακομα, ειτε πειτε του οταν βρησκει virus/trojan να μην σβηνει το αρχειο και βαλτε το path του thunderbird στα exceptions...

Προσωπικα αγορασα το NOD32 .... :)

Τελικα δεν πρεπει να εμπιστευομαστε κανενα software τυφλα...

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά σε όλα τα pc στο σπίτι εγώ έχω περάσει το Avast Home Edition, που είναι δωρεάν και αρκετά γρήγορο στην εκίνηση (καμά σύγκριση με Norton). Σαν πρόγραμμα για να λαμβάνω mail χρησιμοποιώ το windows live mail και μέχρι στιγμής δεν μου έχει προξενίσει κάποιο πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Το εχεις δοκιμασει?

Πια τα πλεονεκτηματα ? Μειονεκτηματα?

Πες κατι για αυτο...

Το χρησιμοποιω χρονια...

Ειναι με διαφορα το πιο γρηγορο στο scanning. Μιλαμε για 50% ταχυτητα σε σχεση με αλλα....Ειναι free. Σταθερο και εξαιρετικα ελαφρυ. Απο default μολις σου βρει κατι σου πεταει καποιες επιλογες να διαλεξεις.

Τα κακα του ειναι οτι μερικες φορες πεταει false positive...ειναι πολυ ευαισθητο γενικα και μια φορα την μερα που κανει update πεταει ενα διαφημιστικο.

Μαζι με το spybot με καλυπτει απολυτα.

www.free-av.com

Link to comment
Share on other sites

εγώ σε Xp είχα kaspersky πολύ καλό και δεν κόλλησα ποτέ τίποτα αν το ρυθμίσεις και σωστά και του βγάλεις τα περιττά features τότε δεν είναι τόσο βαρύ... τώρα στα sVista έχω nod32 64bit έκδοση καλό δείχνει και πολύ γρήγορο

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια ενα κουλο που παρατηρησα με το avg8 pro ειναι οτι δε γινεται να εγκατασταθει σε win server 2003 kai se win 2000 pro,βγαζει μνμ οτι δεν υπαρχει σωστη εκδοση των win κτλ κτλ..Ξερει κανεις τπτ περι αυτου του θεματος?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.