Jump to content



Τι Motherboard για Q9550 ?


afasias1442169073

Recommended Posts

Παιδιά θέλω τι βοήθεια σας . Σκέφτομαι να αλλάξω Motherboard και είμαι σε δίλημμα .

Και το ερώτημα είναι GIGABYTE GA-X48-DQ6 η GIGABYTE GA-X48-DS5 η ASUS P5Q3 η GIGABYTE GA-EP45T-UD3LR ? :100:

Ά ξέχασα η ψήκτρα μου είναι Xigmatek HDT-S1283.

Link to comment
Share on other sites

για μενα πηγαινε, οι ddr2 πανω απο τα 800 mhz ειναι πανακριβες καλυτερα να παρεις ενα σετακι ddr3 θα σου ερθει καλυτερα σε λεφτα-αποδοση κ μακρια για μενα απο gigabyte k p45 καλυτερα asus,εξαλλου 10 ευρω διαφορα εχουν

Link to comment
Share on other sites

έχω ήδη ddr2 αυτές τις υπογραφής μου . το θέμα είναι αξίζει να πάω σε ddr3 με το επιπλέον κόστος ? τώρα για gigabyte η άσους η απόψεις διίστανται, εγώ πάντως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την gigabyte ga-965p-ds4 που έχω τώρα αποδείχτηκε βράχος από 2006 έως τώρα αν και επίσημα δεν υποστηρίζει q9550 που έχω εδώ και 6 μήνες είναι απόλυτα σταθερός, αν και με τον q9550 C1 που έχω τώρα δουλεύει τι μνήμη μόνο x2 . x2.5 δεν το παίρνει με τίποτα και αυτό μου δείχνει ότι μάλλον ζορίζεται αλά είναι βράχος ..

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι αξίζει να δώσεις τα παραπάνω χρήματα. Ειδικά αν δεν είσαι και τρελαμένος με o/c κλπ, δε θα δεις διαφορά.

Αλλά έστω ότι για τον x,y λόγο θες να πας σε DDR3. Θα δώσεις γύρω στα 120 ευρώ για μητρική (που ομολογουμένως δεν είναι πολλά) η οποία θα έχει ένα πολύ καλο chipset (χ48). Μέχρι εδώ τα θετικά. Μετά, όμως, θα χρειαστείς και τις ανάλογες μνήμες. Και επειδή δε θα θες φαντάζομαι τραγικές συχνότητες και χρονισμούς, αυτές που θα πάρεις θα κοστίζουν μεταξύ 60-90 ευρώ (ή και παραπάνω).

Άρα λοιπόν, αν ήμουν στη θέση σου θα επαίρνα μία πολύ καλή DDR2 μητρική (με p45 ή x48 chipset), θα κρατούσα τις μνήμες που ήδη έχω και θα είχα κάνει έτσι μία μικρή αλλά σημαντική αναβάθμιση, με ταυτόχρονα μικρό κόστος.

Για χ48 θα έλεγα αυτήν (που είπες και εσύ παραπάνω), ενώ για p45 αυτή.

Link to comment
Share on other sites

ευχάριστο για την απάντηση . μάλλον που θα πάω για ga-x48-dq6 γιατί το pc δουλεύει 18 ώρες τι μέρα και δεν κάνω τρελα ο/c . αν πάει 3.4 Mhz χωρίς ρεύμα θα είναι super :109:

Αν παει λεει...τα 3.6 με 3.8 πρεπει να τα εχεις.

Link to comment
Share on other sites

Το βράδυ αν αν έχω καμιά ώρα ελεύθερη θα δοκιμάσω στα 500 fsb .Αν και είχα διαβάσει σε ένα παλιό review ότι δεν ήταν πολύ σταθερή στα 505 mhz και την κατέβασαν στα 475 mhz για το test . είχαν το F6 βίος στο test που είχε και μένα όταν το πήρα. το F8D που έβαλα τώρα βλέπω ότι έχει διαφορά με πριν ίδωμεν...

Link to comment
Share on other sites

Σε full load μετά από 40 λεπτά με everest stress FPU και CPU stress θερμοκρασία δωματίου 30 c περίπου κλειστό κουτί midi CPU 70 c core 1=75c 2=75c 3=70c 4=85c .

Η Arctic Silver5 που έβαλα μάλλον έχει μπαγιατέψει και θα πάρω άλλη.

Link to comment
Share on other sites

και πριν αλλάξω το motherboard τι ίδιες διαφορές έδειχνε .ο ένας πυρήνας έδειχνε -5 από τους υπόλοιπους και ο άλλος + 5 και μάλλον κάτι παιζει με το sensor του cpu .στη μέτρηση το cpu ήταν 1.3 volt. μόλις πάρω τι πάστα θα προσπαθήσω να την ξανά βάλω πιο προσεκτικά .

Link to comment
Share on other sites

.....και μάλλον κάτι πεζή με το sensor του cpu

Αυτό είναι ... ελαφρώς ακαλιμπράριστοι σένσορες (σύνηθες φαινόμενο).

Οσον αφορά την πάστα ... μήν το παιδεύεις.

Δέν κερδίζεις 5C με καλύτερη τοποθέτηση στην θερμοαγώγιμη.

Μάλλον χρειάζεσαι καλύτερο airflow στο κουτί σου.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.