Jump to content



Δείξτε το... σύστημα των δίσκων σας.


sakattack1442169065

Recommended Posts

Ειπα να δειξω κατι που εχω πει και παλιοτερα.

Οταν λεμε οτι οι δισκοι ειναι το αργοτερο υποσυστημα στο PC, αυτο γινεται αντιληπτο οταν κανεις 2-3 πραγματα μαζι.

Και αυτο λυνεται μονο οταν εχεις τουλαχιστον 3-4 δισκους και τους μοιραζεις τις δουλειες.

Οπως στην παρακατω εικονα, οπου:

στον 1o κανω virus scan στο C:,

στον 2ο κατεβαζω torrent με σχεδον 1ΜΒ/sec,

απο τον 3ο γραφω στο DVD-RW,

και στον 4ο κανω rip απο το DVD-ROM.

και ταυτοχρονα χαζευω στο νετ.

Τη γνωμη μου για τους SSD την εχω πει. Δεν βρισκω λογικο να δινεις 200Ε μονο για το C: για να ξεκιναει το word 1-2 sec γρηγοροτερα.

Eιναι μια πολυτελεια για καποιον που εχει PC αξιας απο 2500Ε και πανω.

Αλλα ειδικα το να βαλεις εναν SSD (ή raptor ή raid-0), και να εχεις μονο εναν ακομα για αποθηκευση, το βρισκω κοροιδια.

Δηλ να χαιρεσαι με τα πρασινα bench και να μην μπορεις να κανεις το παρακατω?

attachment.php?attachmentid=26151&stc=1&d=1261863304

post-11-1442175624,5137_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Άλλο είναι το πρόβλημα για τις χαμηλές ταχύτητες και όχι οι δίσκοι.

Αν κατεβάζεις torrent με 1 ή 10MB/s είνα άσχετο με τους δίσκους.

Αν θέλεις να δουλεύεις με antivirus θα ήταν καλύτερα να προτιμήσεις 64bit σύγχρονο λειτουργικό (win7) με 64bit antivirus όπως το Avast.

Η ταχύτητα εγγραφής στο DVD-RW και το rip εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες με την ταχύτητα του δίσκου να είναι ο πιο ασήμαντος.

Για να κάνεις γρήγορα τα παραπάνω θέλεις καλύτερα προγράμματα - λειτουργικό, πιο σωστή εγκατάσταση, πολύ μνήμη και πολύ δυνατό επεξεργαστή.

Όταν ο κόσμος πάει σε εντελώς αδύναμα συστήματα, οι παραπάνω λειτουργίες όλες μαζί μου φαίνονται υπερβολικές και έξω από την καθημερινότητα.

Η εικόνα δεν φαίνεται, ούτε η σύνθεση του υπολογιστή.

Δεν ανεβοκατεβάζω ποτέ torrents κι έτσι δεν μπορώ να επαναλάβω τις μετρήσεις (και δεν έχει νόημα).

Δεν θυμάμαι την άποψη σου για τους ssd.

Το συμπέρασμά σου ότι είναι κοροϊδία να βάλουμε ένα SSD και ένα κανονικό σκληρό δεν αιτιολογείται από όσα μας γράφεις.

Στον ένα υπολογιστή μου έχω δύο Mtron 2Χ60GB SSD Raid-0 για λειτουργικό, δύο veloci 300GB Raid-0 για αρχεία και δύο δίσκους 2ΤΒ ο καθένας για μεγάλα αρχεία και προσωρινό backup.

Στο δεύτερο έχω έναν SSD Intel X25-M 160GB για λειτουργικό και προγράμματα, δύο 2x2TB Raid-0 για αρχεία και τρεις δίσκους 2ΤΒ για backup και μεγάλα αρχεία.

Πρακτικά συμφωνώ ότι καλό είναι να έχουμε πολλούς δίσκους ώστε να μοιράζεται η δουλειά, αλλά δεν είμαι υπέρ της άποψης να βάζουμε μικρούς δίσκους. Προτιμώ κάθε δίσκος να έχει τη μέγιστη δυνατή χωρητικότητα, ώστε να μην πάνε χαμένα τα ports, αφού εξασφαλίσουμε την ταχύτητα με ένα γρήγορο δίσκο SSD για το λειτουργικό.

Link to comment
Share on other sites

δεν ξερω πως τα ανακατευεις ολα ετσι.

Δεν αναφερθηκα στο ποσο επηρρεαζει η ταχυτητα των δισκων το καθενα απο τα παραπανω μονο του.

Ισα-ισα, το οτι η ταχυτητα του δισκου δεν τα επηρρεαζει οταν γινεται το καθενα μονο του, ειναι επιχειρημα οτι τα διαφορα ssd-raid κλπ ειναι πρακτικα αχρηστα.

Αυτο που ειπα ειναι οτι ειναι αδυνατον να τα κανεις ολα μαζι αν εχεις μονο 1-2 δισκους.

Για το θεμα των δισκων το ιδιο πραγμα λεμε εν τελει, και εσυ το ιδιο πραγμα εχεις κανει, αλλα σε extreme hi-end.

Ουτε και ειπα να παρει κανεις μικρους σε χωρητικοτητα δισκους, αν ειναι να τους αγορασει τωρα. Αφου το 1Τ ξεκιναει απο 70Ε. (Αλλα αμα εχεις ηδη απο παλιοτερα καποιους μικροτερους, δεν ειναι αχρηστοι)

Στις προτεραιοτητες διαφωνουμε.

Δηλ, ας παρει καποιος πρωτα 2-3 δισκους 1Τ τον καθενα και μετα, στο τελος, βαζει και εναν γρηγορο αν εχει λεφτα για ξοδεμα.

Αυτο που λεω ειναι οτι ειναι παραλογο να εχει κανεις πχ 1 ssd και 1 μηχανικο μονο.

(Και δεν μπαινω καν στη συζητηση του ποσο παραλογο ειναι να "εξασφαλισεις την ταχύτητα για το λειτουργικό" με ssd 200E σε PC συνολικης αξιας 1000Ε...)

.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 weeks later...

Θα φανεί λιγάκι γελοίο αλλά για εμένα δεν είναι. Είμαι ένας normal χρήστης και έχω SSD και στον σταθερό και στο laptop. Στον σταθερό έβαλα τον SSD γιατί δεν άντεχα 3.5 λεπτά να κάνω boot ενώ τώρα περιμένω 20 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό στην χειρότερη να μπω στα windows 7(1/3 του χρόνου κέρδος), και δεν είναι μόνο εκεί, είναι και σε κάθε πρόγραμμα που τρέχω.(βέβαια στην δικιά μου γνώμη ισχύει ότι στους SSD θυσιάζεις την αξιοπιστία, αν έχεις καεί 2 φορές δύσκολα θα αγοράσεις 3ο SSD)

Στο laptop έχω SSD καθαρά για να μην έχω κανένα άγχος ότι τα δεδομένα μου θα χαλάσουν από πτώση η δονήσεις, ταξιδεύω συνέχεια με ΚΤΕΛ και έτσι και είχα μαγνητικό θα είχε πεθάνει από την 2η μέρα χωρίς αμφιβολία. Άλλος λόγος είναι πάλι ότι δεν αντέχω να περιμένω 5 με 10 λεπτά να κάνω login στο λειτουργικό. Έχω εγκαταστήσει ubuntu server edition σε intel X25-m στο laptop για να κάνω boot σε 5sec.

Από εκεί και πέρα δεν έχω απαιτήσεις σε GB (έναν 500άρι έχω και αυτόν στην μέση με το ζόρι, κάνω backup σε dvd ότι έχω δει). DVD rip δεν κάνω καν, εγγραφές κάνω 1-3 φορές το μήνα αυτά που έχω κατεβάσει. Απλά όλο το θέμα είναι ότι δεν αντέχω αναμονές, θέλω όλα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να τρέχουν.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.