Jump to content



καρτα PCIe X4 σε PCIe X16 ?


squid

Recommended Posts

Μπορω να τοποθετησω μηπως μικροτερη καρτα PCIe ( http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=27850&cat=16⊂=300&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined ) σε μεγαλυτερο slot ? -> http://www.gigabyte.eu/products/product-page.aspx?pid=2745#sp : "PCIe 16_2"

Link to comment
Share on other sites

Από ότι καταλαβαίνω 4Χ είναι η πορτοκαλί υποδοχή έτσι και αλλιώς. Απλά έχει 16άρι slot ώστε να επιτρέπει την τοποθέτηση και κάρτας γραφικών. Θα έλεγα να κατεβάσεις και να ρίξεις μια ματιά στο manual της μητρικής για ποιο σίγουρα.

Link to comment
Share on other sites

When the second PCI Express x16 slot (PCIE_16_2) is in use, the three PCI Express x1 slots become unavailable.

Δηλ, για να χρησιμοποιήσεις την πορτοκαλί θύρα δε θα πρέπει να έχεις κάρτες στις x1 pcie.

Το 2ο θέμα είναι το Bios του Motherboard να μην έχει whitelist/blacklist για τις κάρτες που επιτρέπεται να βάζεις στις συγκεκριμές pcie. Αυτό μπορεί να στο απαντήσει μόνο η Gigabyte.

Link to comment
Share on other sites

Καλό το Google, αλλά καλύτερο αυτό που σου γράφει ο bfc_xxx. Λογικά με την 4Χ δεν θα έχεις πρόβλημα, αλλά για 100% σίγουρος στέλνεις Mail στην Gigabyte διότι το manual και το faq από ότι είδα δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο, πέρα από την λεπτομέρεια με τις 1Χ.

Link to comment
Share on other sites

Είναι ξεκάθαρο ότι η πορτοκαλί θύρα επιτρέπει την 4x χρήση της.

Οπότε λογικά θα παίξει μιά χαρά η κάρτα σου.

Βέβαια ... τίποτε καλύτερο από μιά πραγματική δοκιμή.

Τάσο αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι αν βάλεις 2η κάρτα γραφικών θα δουλεύει σε 4x. Δηλ 16x-4x για 2 κάρτες γραφικών ταυτόχρονα. Δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει οποιαδήποτε κάρτα pcie αν την κουμπώσεις στη συγκεκριμένη θύρα. Εχω ταλαιπωρηθεί αρκετά με το συγκεκριμένο θέμα, όπου κάρτες pcie x1 και συγκεκριμένα dvbs2, δεν αναγνωρίζονται παντού και αυτό είτε γιατί υπάρχει blacklist/whitelist είτε το bios της μητρικής δεν αναγνωρίζει το pcie 1.0a specification που χρησιμοποιούν συνήθως κάρτες με μικρό Bandwidth.

Link to comment
Share on other sites

Ο squid στην πορτοκαλί θύρα θέλει να βάλει έναν κοντρόλερ usb3.0 & sata 3

Σύμφωνα με την Gigabyte

2 x PCI Express x16 slots (The PCIE_16_1 slot supports x16; the PCIE_16_2 supports x4.)

Για αυτό έγραψα ότι λογικά , δέν θα έχει πρόβλημα με αυτή την 4x κάρτα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.