Jump to content



front panel audio connector


serpico75

Recommended Posts

Συνδέοντας το front panel audio board με τη μητρική, πώς θα ξέρω τί πρέπει να ορίσω στο BIOS; Ότι πρόκειται για AC'97 ή για HD Audio;

Το jack connector επάνω γράφει απλά Audio. Δυστυχώς, ούτε HD Audio ούτε AC'97. Μόνο Audio.

Το case από την άλλη είναι ένα noname.

Απ' όσο έχω ψάξει στο Google η ανάλυση των jacks αναλύει τα καλώδια ως προς την ιδιότητά τους, π.χ. microphones, grounds, κλπ κλπ. Δεν αναφέρεται σε χρώματα. Κι αυτό είναι προφανώς σωστό, διότι δεν υπάρχει ένα παγκόσμιο standard χρωμάτων. Standard καλωδίων ναι (π.χ. ground). Αλλά standard χρωμάτων όχι. Ο κάθε κατασκευαστής case μπορεί να βάζει ό,τι χρώματα θέλει στο κάθε καλώδιο. Τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει εγώ.

Δε μπορώ να βγάλω άκρη. Κάποια ιδέα;

Link to comment
Share on other sites

Βάζεις την μία επιλογή στο BIOS, τσεκάρεις αν παίρνεις/στέλνεις ήχο από/σε όλες τις υποδοχές. Αν δεν δουλέψει σωστά αλλάζεις την επιλογή στο BIOS. Στην περίπτωση των ηχείων/ακουστικών/μικροφώνου δεν υπάρχει περίπτωση να κάψεις τίποτα. Προσωπικά ποτέ δεν έκαψα ηχείο π.χ. επειδή έβαλα ανάποδα τα καλώδια. Απλά δεν έπαιρνα ήχο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.