Jump to content



σύνδεση υπολογιστή με HDTV


serpico75

Recommended Posts

Πρόκειται για το motherboard ASROCK G31M-S. Θέλω να συνδέσω το pc με HDTV.

Εικόνα

------

Το pc δεν έχει HDMI port. Δε θα χρησιμοποιήσω για την εικόνα την on-board VGA. Η PCI-X που έχω έχει D-SUB 15 pin και DVI. Μέσω D-SUB θα συνδέσω pc με monitor. Και θα πάρω ένα DVI to HDMI converter και ένα HDMI-HDMI καλώδιο για τη μεταφορά της εικόνας στην τηλεόραση.

Ήχος

-----

Εδώ είναι το πρόβλημα. Έχω μόνο την on-board sound card. Θα πρέπει αναγκαστικά να χρησιμοποιήσω ένα RCA καλώδιο για να μεταφέρω τον ήχο στην τηλεόραση. Έχω όμως και ηχεία στο pc. Υπάρχει τρόπος να έχω ήχο καί στα ηχεία καί στην τηλεόραση χωρίς να εναλλάσσω συνέχεια βίσματα στην κάρτα ήχου; (δίνω παρακάτω το I/O panel της μητρικής)

post-1734-1442175713,4573_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

το προβλημα δεν ειναι να εναλλασεις βυσματα στην καρτα ηχου,

για αυτο παιρνεις απλα "διακλαδωτηρακια" για καθε βυσμα, που δινουν απο δυο εξοδους το καθενα. και μετα βαζεις απο 2 καλωδια στο καθενα.

Το προβλημα ειναι πως θα ακους ηχο απο την ΤV?

αφου θα εχεις επιλεξει την HDMI εισοδο, οπου ομως εκει θα πηγαινει μονο σημα εικονας απο το DVI.

πως θα μπορεσεις να επιλεξεις να ακουγεται ηχος απο την τηλεοραση απο αλλη εισοδο?

δεν νομιζω να γινεται.

Link to comment
Share on other sites

πως θα μπορεσεις να επιλεξεις να ακουγεται ηχος απο την τηλεοραση απο αλλη εισοδο?

δεν νομιζω να γινεται.

Σχετικά με το ότι δε θα φεύγει ο ήχος, ρίξε μιά ματιά

...
Μέσω DVI φεύγει μια χαρά ήχος.

Ποια κάρτα γραφικών έχεις;

Point of View GeForce 9500 GT DDR2 R-VGA150909-1

Ρε παιδιά, επειδή έχω τρελαθεί και βαρεθεί να βλέπω UTube βίντεο, μπορεί κάποιος με δύο απλά ελληνικά να μου πει πώς μπορώ να κάνω αυτό που θέλω (και τί να αγοράσω); :119::119:

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη, αυτό που λές είναι σωστό. Μέσω DVI ο ήχος φεύγει μιά χαρά. Αλλά πρέπει μέσω ενός μικρού καλωδίου S/PDIF να στείλεις τον ήχο απ' τη μητρική στη VGA. Από κει θα τον πάρει η πόρτα DVI και θα τον στείλει στην τηλεόραση. Με μία μικρή ρύθμιση στον ήχο που δείχνει το από πάνω βίντεο, όπως και αυτό

το μικρό.

Αλλά, άλλο ένα εμπόδιο. Το ASRock G31M-S δεν έχει S/PDIF out. Η VGA έχει S/PDIF in, αλλά δεν έχει S/PDIF out η μητρική.

Τί να πω?? Τί ατυχία είν' αυτή !!!

Link to comment
Share on other sites

Η 9500GT χρειάζεται S/PDIF-out στην μητρική και φοβάμαι ότι η μητρική σου δεν διαθέτει την εν λόγω έξοδο (δεν βλέπω ούτε στα specs, ούτε στην φωτογραφία, ούτε στο manual τέτοια έξοδο - 2 pins πάνω στην μητρική θα ήταν).

Αν υπήρχε αυτή η έξοδος θα σύνδεες το S/PDIF-out της μητρικής στην υποδοχή της 9500GT δίπλα στο SLI connector και μετά θα ήσουν μια χαρά με έναν DVI<>HDMI connector. Απλά θα πήγαινες στα playback devices των Windows και θα επέλεγες την ψηφιακή έξοδο αντί αυτής των ηχείων.

Αν είχες από G200 σειρά και πάνω κάρτα γραφικών δεν θα υπήρχε η ανάγκη για την S/PDIF-out, η σειρά 9000 όμως την χρειάζεται.

Α καλά! διάβασα το ένα post σου, έγραψα το δικό μου και μετά διάβασα το δεύτερο ποστ σου που λες ουσιαστικά αυτό που έγραψα. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Ή αλλάζεις μητρική, ή κάρτα γραφικών, ή παίρνεις κάρτα ήχου ή απλά βολεύεσαι με τα ηχεία(το ποιο λογικό).

Link to comment
Share on other sites

a. Από G200 σειρά και πάνω, οι κάρτες έχουν απευθείας HDMI έξοδο, οπότε με ένα απλό καλώδιο HDMI τραβάς και τον ήχο απ' το pc;

b. Σκέφτηκα και μία άλλη λύση, που θα ήθελα τη γνώμη σας. Κι αυτό επειδή αυτή τη στιγμή δεν έχω την HDTV στο χώρο μου γιά να κάνω τη δοκιμή. Θα μπορούσα να συνδέσω τα ηχεία στο audio out του front audio panel (αν αυτό δουλεύει - δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη αν έχει ήχο), και να χρησιμοποιήσω το audio output της on-board κάρτας ήχου γιά το RCA. Πάντως, στο front panel audio header (εάν βλέπουμε το ίδιο manual - full version με 118 σελίδες), στη σελίδα 2, και στο mobo layout, ο 21 connector δίπλα στον IDE controller, έχει βίσμα καλωδίου. Οπότε, το πιό πιθανό, να έχω καί δεύτερο ήχο. Τί λέτε γιά το σενάριο;

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά το a.

Από σειρά Nvidia G200 και πάνω ακόμα και αν η κάρτα δεν έχει HDMI out αλλά DVI, έχει το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται το καλώδιο από το S/PDIF-out της μητρικής. Το ίδιο ισχύει και για τις ΑΤΙ από την σειρά 2000 και πάνω. Το θέμα με τις ΑΤΙ είναι ότι ίσως να θέλουν το HDMI adaptor της ίδιας της ΑΤΙ. Κάτι κινέζικα ανταπτοράκια DVI<>HDMI που είχα περνάγανε ήχο μόνο από τις Nvidia.

Link to comment
Share on other sites

Από τις ιδιότητες της κάρτας ήχου νομίζω ότι μπορεις να ορίσεις ποιο θές να είναι το κύριο ακουστικό μέσω. Οπότε αν θες να ακουσεις απο τα ηχεία βάζεις σαν default τα speakers και για την τηλεοραση το spdif....

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω δεν πολύ κατάλαβα τι σκέφτεσαι. Εφόσον στην TV θα πάει HDMI καλώδιο δεν νομίζω ότι αυτή θα σου δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις άλλη είσοδο ήχου ταυτόχρονα με την εικόνα από το HDMI. Άλλο το στέλνω ήχο και εικόνα μέσω HDMI και άλλο να στείλω μόνο εικόνα και να ορίσω, που δεν νομίζω να γίνεται, διαφορετική είσοδο για τον ήχο. Η TV λογικά διαθέτει VGA/DVI είσοδο οπότε εκεί θα υπάρχει και μια ξεχωριστή είσοδος για τον ήχο που όμως θα δουλεύει με την εν λόγω VGA/DVI εκ κατασκευής και καμία άλλη.

Αυτό ουσιαστικά στο έγραψε και ο sakattack.

Ποια TV έχεις;

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και hdmi καλώδιο να χρησιμοποιήσεις πάλι μπορεις να ορίσεις την κύρια πηγή εξόδου του ήχου , είτε τα speakers είτε την HDMI από την κάρτα γραφικών.

Μάλιστα δε , μπορεις να τα χρησιμοποιείς ταυτόχρονα μέσα από τις επιλογές προγραμματων , πχ ο vlc μπορει να σεταριστεί ώστε να έχει την HDMI σαν audio out ενώ εσυ στον υπολογιστή θα έχεις σαν βασικό τα ηχεία.

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλα , το λάθος που κάνεις είναι οτι χρησιμοποιείς τα front panel τα οποία όμως απο default έχουν την εξής ιδιαιτερότητα , κόβουν τα πίσω. Αν σώνει και καλά για λόγους χωροταξικούς ή ευκολίας πρέπει να κάνεις την σ΄θνδεση από μπροστά τότε έχει είτε στο ΒΙΟΣ είτε στις ρυθμίσεις της κάρτας την επιλογή να δουλευουν ανεξάρτητα και να μην κόβει τις πίσω πόρτες.....

Link to comment
Share on other sites

Η τελεόραση είναι SONY KDL-40W4000

Τί σημαίνει να ορίσεις κύρια πηγή εξόδου του ήχου; Αυτό γίνεται στην περίπτωση που έχουμε τώρα; Δηλαδή, σε σύνδεση pc-TV; Τί σημαίνει;

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει σε σώζει η TV

rear-connections.jpg

Παίρνεις ένα σπλιτεράκι, που αναφέρθηκε ήδη, για την έξοδο ήχου (την πράσινη) των μπροστινών ηχείων της μητρικής

OUS.jpeg

και συνδέεις ταυτόχρονα TV (HDMI 2 για εικόνα και το διπλανό mini jack audio in για τον ήχο) και τα ηχεία. Θα έχεις όμως ταυτόχρονα ήχο και στην TV και στα ηχεία, οπότε όποτε θέλεις κάτι να μην παίζεις απλά θα τι κλείνεις (τα ηχεία ή τον ήχο στην TV).

Αν θέλεις να παίζουν διαφορετικούς ήχους, τότε ίσως να μπορεί να δουλέψει με το front panel ΑΝ όπως ανέφερε και ο Greek μπορείς να το ορίσεις από το πρόγραμμα της κάρτας ήχου να είναι ανεξάρτητο από την πίσω υποδοχή της μητρικής.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, νομίζω πως τα πράγματα πήγαν καλά.

Πριν δω τις απαντήσεις το απόγευμα, αγόρασα καί γιά τον ήχο ένα 2xRCA/1x2.5mm "Y" cable. Οπότε, είναι κάτι σαν να μου αντικαθιστά τον adaptor που λέει ο Γιάννης.

p.s. Το RCA "Y" το πήρα χωρίς να ξέρω αν μου κάνει. Έπαιξα λίγο ΛΟΤΤΟ :)

Αυτή τη στιγμή έχω τα καλώδια:

post-1734-1442175713,5968_thumb.jpg

post-1734-1442175713,6209_thumb.jpg

Οπότε, σύμφωνα με το όλο σενάριο:

i. Συνδέω με το DVI-HDMI το PC με την TV και

ii. Στο μπροστινό audio panel του πύργου θα συνδέσω το RCA "Y" audio καλώδιο με την audio πόρτα της τηλεόρασης δίπλα στην HDMI2 (βλ. σχήμα).

post-1734-1442175713,6429_thumb.jpg

Δε θέλω να ακούω διαφορετικούς ήχους από τα δύο ηχεία. Θα παίζουν καί τα δύο τον ίδιο ήχο και θα κλείνω όποιο δε θέλω.

α. Τα ηχεία είναι 5.1. Δεν πιστεύω να έχω κάποιο πρόβλημα με αυτό;

β. Πρέπει να χρησιμοποιήσω οπωσδήποτε την HDMI-2 της τηλεόρασης, ή μπορώ να κάνω δουλειά και με την HDMI-1;

γ. Μιλάμε για Windows 7. Τώρα που έχετε το όλο σχήμα, θα πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση στο BIOS, στο control panel στον ήχο για να έχω το σωστό αποτέλεσμα; Πρόκειται γιά αυτό που ρώτησα πριν; Πρέπει να ορίσω αυτό που είπατε και δεν ξέρω, δηλαδή να ορίσω αυτό το κύρια πηγή εξόδου του ήχου; Τί πρέπει να κάνω στα setting του ήχου και του BIOS;

Link to comment
Share on other sites

Τα RCA στην TV πρέπει να είναι audio OUT, οπότε δεν σου κάνει η εν λόγω υποδοχή.

Το μόνο θέμα με το 5.1 είναι αν π.χ. πας να παίξεις ταινία με 5.1 ήχο και αποφασίσεις ότι σου αρκούν τα 2 ηχεία της TV. Αν δεν αλλάξεις την επιλογή σε stereo προφανώς θα έχεις απώλεια πληροφορίας στον ήχο, δεν θα ακούς π.χ. το κεντρικό ηχείο και άρα τους διαλόγους των ηθοποιών.

Με βάση την εικόνα από τις υποδοχές της TV, μόνο με το HDMI2 μπορείς να συνδυάσεις το mini jack ως είσοδο για τον ήχο. Στην HDMI1 η TV περιμένει να λάβει και εικόνα και ήχο.

Πιθανόν τίποτα δεν χρειάζεται να κάνεις με το σετάρισμα του ήχου. Απλά ανάλογα με το τι θα παίζουν τα ηχεία, όπως σου ανέφερα, το πολύ πολύ να πρέπει να επιλέγεις μεταξύ 5.1 και stereo. Αυτό στα windows.

Link to comment
Share on other sites

John, τότε εσύ που είπες παραπάνω "Εντάξει σε σώζει η TV", πώς εννοούσες τη συνδεσμολογία σου; Τα καλώδια που έχω δεν κάνουν; Απλά, δεν συνδέσω στην υποδοχή που μάρκαρα με κόκκινο πλαίσιο; Συνδέω κάπου αλλού και είμαι ok?

Link to comment
Share on other sites

Ο ήχος θα μπει ακριβώς από πάνω από το σημείο που μάρκαρες. Στην mini jack. Δεν σου κάνει το διπλό RCA. Θέλεις από mini jack σε mini jack. Οι δύο RCA δεν είναι ΕΞΟΔΟΣ;

Το σε σώζει η TV αναφερόταν στην ύπαρξη του mini jack δίπλα στην HDMI2. Η TV θα μπορούσε να μην έχει mini jack δίπλα σε HDMI, αλλά μόνο δίπλα στην VGA.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.