Jump to content



Asus Extreme N6200GE , 6200 mod


soki

Recommended Posts

Προκειται για αυτην εδω. Μια καρτα γραφικων Pci express των 110 που μεταμορφωνεται! Στο Πλαισιο ειδα και αλλων εταιριων οπως τις albatron ή Pixelview και σε αυτες πιανει το mod. Βασικα ολες οι 6200 pci express φορανε τον πυρηνα των 6600GT οπως μπορουμε να δουμε και εδω: http://www.hardwareluxx.de/cms/artikel.php?action=show&id=63. H διαφορα εγκειται στο οτι οι 4 pixel pipelines ειναι απενεργοποιημενες και στις μνημες που ειναι κλασσικες τυπου DDR και οχι DDR3 οπως στις 6600GT. Οι επιδοσεις σε default χωρις overclocking ειναι απογοητευτικες, ενα aquamark που ετρεξα εβγαλε γυρω στις 26,000. Ενεργοποιωντας ομως τις 4 pipelines και κανoντας overclocking οι επιδοσεις σχεδον διπλασιαστηκαν! Μου θυμιζουν αυτα τα score που ειχα με 9800 pro, καθολου ασχημα για μια τοσο φτηνη καρτα.

Πως ενεργοποιουνται οι υπολοιπες 4 Pipelines. Χρησιμοποιωντας το Rivatuner οχι την τελευταια εκδοση 15.3ΝΥ αλλα την προηγουμενη 15.2 κανουμε κλικ στην πρωτη καρτελα στο customize->low-level system settings. Μετα παμε στην καρτελα NVStrap driver και στην επιλογη Αctive pixel/vertex units configuration επιλεγουμε custom και μετα επιλεγουμε Customize. Εκει βλεπουμε οτι η pixel unit 1 ειναι disabled, πολυ απλα στο bit field κανουμε κλικ μπροστα απο το bit 01(mask 0x0000000002) ωστε να εμφανιστει ενα V μπροστα. Μετα παταμε OK και ξαναπατε στην καρτελα NVStrap, τσεκαρουμε την επιλογη Allow enabling hardware masked units και παταμε apply και OK. Θα κανει restart και θα εχουν ενεργοποιηθει και οι υπολοιπες 4 pixel pipelines. H μονη διαφορα πλεον απο μια 6600GT ειναι οι ταχυτητα των μνημων και οτι δεν εχει SLi κοννεκτορα. Αν ειχε... ;):):cool:

Πριν:

rivadefault7jx.png

Mετα το restart:

6200mod3wx.png

riva4uz.png

3d6bx.png

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από soki [Σήμερα, στις 01:27]

Βασικα ολες οι 6200 pci express φορανε τον πυρηνα των 6600GT οπως μπορουμε να δουμε και εδω: http://www.hardwareluxx.de/cms/artikel.php?action=show&id=63.

Ισχύει το ίδιο για την έκδοση AGP;

Υ.Γ.: Συγχαρητήρια για το overclocking! :T: :clap: :clap:

Link to comment
Share on other sites

περνω αφορμη απο αυτα που λετε και ρωταω αν μπορω να κανω κατι για μια radeon 9700pro, να τις δωσω μια παραταση (για 4-5μηνες ακομα) ;;;

sorry για το off topic αλλα δεν βρηκα κατι παρομοιο...

Υ.Γ. : συγχαρητηρια !!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.