Jump to content



Intel Core i5-6500 vs Intel Core i5-6400


TZANNSPY

Recommended Posts

Καλησπέρα,


μιλώντας πάντοτε για non "K" καταστάσεις, αξίζει το επιπλέον κόστος των περίπου 25 ευρώ ο Core i5-6500 (3.20GHz, Max Turbo Frequency: 3.60 GHz) έναντι του Core i5-6400 (2.70GHz, Max Turbo Frequency: 3.30 GHz) ;


 


Είναι ψυχολογικό το πλεονέκτημα ή όχι μόνο το πάνω από 3GHz out of the box του πρώτου;


 


Σε mo/bo με Η170 και κλειδωμένο CPU μπορούμε να ανεβάσουμε λίιιγο την συχνότητα ~300ΜΗz ; 


Ή ο παραπάνω συνδυασμός σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ/ΚΑΘΟΛΟΥ/ΠΑΠΑΛΑ  oc ;


 


Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας...


Link to comment
Share on other sites

Σε κλειδωμενο επεξεργαστη το μονο που θα καταφερεις ειναι να πιεσεις τον επεξεργαστη να δουλευει μονιμα στο turbo frequency. Δεν εχεις λογο να το κανεις αυτο. Νομιζω οτι +25€ τα αξιζει για +500Mhz ,εφοσον δε προκειται να πειραχτουν οι επεξεργαστες.

 

ΥΓ: Δε ξερω αν ισχυει κατι διαφορετικο για τους skylake ,αλλα διαβαζω δεξια-αριστερα κατι περιεργα οτι μπορεις να τους κλοκαρεις με Ζ170 μητρικες. ΔΕΝ πιστευω οτι ειναι κανονικο κλοκαρισμα. Γι'αυτο αλλωστε υπαρχουν οι Κ και οι ΝΟΝ-Κ. 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

http://wccftech.com/intel-skylake-nonk-processors-feature-overclocking-support-adjustable-bclk-memory-igpu-oc/

 

Είναι αλήθεια ότι μπορείς να κλοκάρεις τους skylake μόνο μέσω ρολογιού βάσης(BCLK) όπως έκανες και παλιότερα με τους 920, τους quad κτλ. Το ίδιο γίνεται και με τους haswell μόνο που το bclk συνδέεται και με άλλα υποσυστήματα τα οποία κλατάρουν(π.χ. pci) αν το ανεβάσεις πολύ. 

 

Τώρα όμως με τους skylake δεν παρουσιάζονται παρόμοια προβλήματα. Θεωρητικά όλες οι μητρικές ακόμα και οι non-Z υποστηρίζουν overclocking σαν αυτό που γινόταν στους πρώτους i7. Απλά πρέπει να ξέρεις αν η μητρική σου υποστηρίζει ανεβασμένο bclk και πόσο. 

 

Μέχρι σήμερα δεν αξιώθηκε ένας χριστιανός με skylake να μας δείξει κατά πόσο είναι εφικτό ένα τέτοιο oc και ποιές μητρικές το υποστηρίζουν(σίγουρα οι πανάκριβες). Γιατί ακόμα και οι Z μητρικές πέρα από το K που το ανεβάζεις όσο φτάνει δεν είναι 100% βέβαιο ότι θα υποστηρίζουν δραστικές αυξήσεις στο bclk. Από το παρελθόν ξέρουμε ότι η Asrock έβγαζε budget μοντέλα με τέτοιες δυνατότητες και το διαφήμιζε.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δε δοκιμάζει κανείς γιατί το ρισκο να πάρεις στο χέρι καινούργια πράγματα ελοχεύει ,και δεν αξίζει ,παίρνεις K ,η δεν ασχολείσαι καν.

 

Δεν είναι ανάγκη. Όποιος έχει Κ μοντέλο και Ζ μητρική μπορεί να δοκιμάσει oc μόνο με bclk και να μας πει τι πέτυχε. Δεν ξέρω μονάχα μήπως τα νον Κ μοντέλα έχουν τίποτα περιορισμούς π.χ. στην κατανάλωση και σε φρενάρουν εκεί. Μια εικασία, απλά.

Μου κάνει εντύπωση ότι σε όλο το νετ δεν έχει πειραματιστεί κανένας.

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι όπως τα λες τι νόημα έχει το non k και το k να υπάρχουν; Μάλλον κάτι παίζει για να μη δοκιμάζει ολόκληρο το ίντερνετ.. η έχει δοκιμάσει, αποτέλεσμα μηδέν, γι'αυτό δε βγάζουν τίποτα.. Όλο και κάποιος θα βρεθεί να επιβεβαιώσει ότι δεν ανεβαίνουν με πραγματικό oc, αλλά μπορείς απλά να πιέσεις για να τρέχει στο turbo μόνιμα. Γνώμη μου είναι αυτή, έχω να ασχοληθώ με oc 10 χρόνια μόνο [emoji14]

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.