Jump to content



phenom II 965 ή νέα σύνθεση


Recommended Posts

Υπάρχει ένα pc με τα παρακάτω spec. Λόγω ότι έχει αρχίσει να γίνεται κάτι χειρότερο από χαβούζα και πριν παμε προς την αγορά νέου pc έπεσε η ιδέα αν αξίζει η μερική αναβαθμίσιμη (του επεξεργαστή μονο) σε phenom II 965 από ebay max στα 60€. Ο ssd (evo 250GB) είναι στανταρ είτε σε νέα σύνθεση είναι σε phenom μόνο. Η χρήση ειναι internet (browsing, facebook, youtube), office (αρκετό) και ότι άλλο σε ποσοστό μικρότερο του 1% (δηλαδή σχεδόν τίποτε άλλο). Ισως να μην αξίζει να πατήσεις ούτε το shutdown (το πετάς με την μία) αλλά μια και το mobo υποστηρίζει κατι "καλύτερο", κουβέντα να γίνεται.

thanx

 

 

spec

cpu: Phenom X3 8400

mono: asrock A780GM-LE

ram: 2GB ddr2 (υπάρχουν και 4gb αν πάμε σε 965)

hdd: από hdd σε ssd και στις 2 περιπτώσεις

Έγινε επεξεργασία από suboy
Link to comment
Share on other sites

4GB αρκούν για καθημερινή χρήση. Στο eBay πάντως, πουλάνε την DDR2 τζάμπα και πουλάνε και 2X4GB με κόστος κάτω από 15€. Είναι πάντως ένα μικρό ρίσκο, αν και η μητρική αναφέρει υποστήριξη έως 8GB.

Ένας quad Phenom II θα προσφέρει πάντως ότι θα πρόσφερε ίσως ένας νέος επεξεργαστής των 80€ χωρίς να χρειαστεί να μπείτε στην διαδικασία της αναβάθμισης όλου του συστήματος.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ σου θα πρότεινα να πας στον 965, μόνο θα είχα μια επιφύλαξη ως προς την αντοχή της μητρικής λόγω παλαιότητας. Μου έχει τύχει περίπτωση που αλλάζοντας cpu από x2 σε μεγαλύτερο η μητρική να παραδίδει πνεύμα.

Link to comment
Share on other sites

Ο phenomII x4 965, με 4gb ram dual channel (2X2) και με τον ssd, θα υπερκαλύψει τις καθημερινές σου ανάγκες, για τις χρήσεις που περιγράφεις! Είναι δυνατός επεξεργαστής και τίμιος. 

 

Σκέψου και αυτό που είπε ο yanni για τα 2Χ4gb ram, μιας και θα είσαι ακόμη πιο καλά!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.