Jump to content



Παρεμβαση στο πινακα για να μη γραφει ο μετρητης


rfc

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους σας και καλη χρονια,


 


Κατοικω στην επαρχια και ενας γνωστος μου ηλεκτρολογος μου ειπε αν θελω να μου κανει μια παρεμβαση στο πινακα του σπιτιου μου τοποθετωντας 2 επιπλεον ασφαλειες ετσι ωστε οταν κατεβαζω την μια να μη γραφει ο μετρητης. 


 


Μου ειπε οτι δεν ειναι παρανομο μιας και δεν παρεμβαινει ουτε στο ρολοι ουτε πουθενα αλλου και οτι ειναι απολυτα ασφαλες.


 


Αυτο το εχω δει και δουλευει οπως ακριβως λεει, δλδ με 2 ασφαλειες που η μια ειναι συνεχεια ON και οταν κατεβαζε την δευτερη σταματαγε ο μετρητης που ηταν ακριβως διπλα στο πινακα του σπιτιου, φυσικα αποκρυπτοντας τον τροπο με το οποιο το κανει και η αληθεια ειναι οτι το εχει κανει σε 2-3 ατομα μονο χωρις να επιδιωκει να βγαζει λεφτα απο αυτη την ιστορια. Απλα καταλαβα οτι κατι κανει με τον ουδετερο και την γειωση. "Εμεις εδω εχουμε ουδετερογειωση" μου ειπε.


 


Γινονται αυτα βρε παιδια? Εναι ετσι οπως τα λεει και οντως υπαρχει ασφαλεια? Με προβληματισαν τα λεγομενα του η αληθεια ειναι.


Link to comment
Share on other sites

Καλημερα και σε σενα , καλη χρονια!

 

Ειναι 100% παρανομο, και οταν σε πιασουν (eventually) , θα πληρωσεις τα μαλλιοκεφαλα σου.

Επισης δες τι γραφεις και κρινε αν ειναι παρανομο ή οχι.

 

 

 

Μου ειπε οτι δεν ειναι παρανομο

 

 

Αυτο το εχω δει και δουλευει οπως ακριβως λεει, δλδ με 2 ασφαλειες που η μια ειναι συνεχεια ON και οταν κατεβαζε την δευτερη σταματαγε ο μετρητης που ηταν ακριβως διπλα στο πινακα του σπιτιου, φυσικα αποκρυπτοντας τον τροπο με το οποιο το κανει
Link to comment
Share on other sites

Ειναι εντελώς παράνομο, και αν σε τσακωσουν, που θα γίνει eventually ,ο ηλεκτρολόγος πάει μέσα κανονικά, και ο καταναλωτής δικαστήριο ,τεράστιο πρόστιμο και πιθανή φυλάκα.

Πιάνουν καθημερινά άτομα.

Όπως φαντάζεσαι, ειναι η εποχή που το χρήμα λείπει και απο τη Δεη, δε θα σε λυπηθούν ούτε σταλα.

Link to comment
Share on other sites

Κατα αρχην ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας και θα ηθελα να τονισω το εξης.

 

Το θεμα της νομιμοτητος το βλεπω με εναν δικο μου νομικο αν τελικα ισχυει αυτο που μου ειπε ο ηλεκτρολογος, για το παραθυρακι που υπαρχει δλδ στην ηλ. εγκατασταση και που σου δινει αυτη τη δυνατοτητα.

 

Εκανα ομως και 2-3 τεχνικες ερωτησεις. Αν δλδ οντως γινεται κατι τετοιο, χωρις δλδ να παρεμβει αλλου εκτος του πινακα και κατα του ποσο ασφαλες ειναι για τη ζωη μας και για τα μηχανηματα που εχουμε. Υπαρχουν απαντησεις σε αυτες?

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

@rfc,

 

Μόνο και μόνο που σκέφτεσαι να κάνεις κάτι τέτοιο, είναι ντροπή.

Εμείς δηλαδή οι υπόλοιποι που πληρώνουμε κανονικά τη ΔΕΗ για την παροχή είμαστε μ@λ@κες?

... και μετά αναρωτιόμαστε γιατί σαν χώρα έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο.

 

Όσο για τον ηλεκτρολόγο που το κάνει, κανονικά θέλει εκτός από πρόστιμο και αφαίρεση άδειας εξάσκησης επαγγέλματος.

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη ρε παιδια δεν εχω καταλαβει μαλλον κατι?!

εφωσον οταν στο σπιτι κατεβαζουμε τον γενικο(γενικη-ολικη ασφαλεια πως το λενε δεν ξερω) ο μετρητης δεν σταματαει να γραφει? αρα το προβλημα πιο ειναι?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.