Jump to content



TV 55'' 65''


Recommended Posts

Καλησπερα παιδια δεν ξερω αν γνωριζουμε εδω μεσα απο τν ηθελα ομως να ρωτησω θελω να παω σε 4κ καλητερα σε 65'' μεχρι 3000 max απλα δεν ξερω τι παιζει εξω εχουμε καποιον γνωστη? 
κοιταω
LG 65UF950V

LG 65UF850V

Samsung UE65JS8500

Link to comment
Share on other sites

Σε ενδιαφερει αποκλειστικα η tv? Ρωταω γιατι σε τετοιο μπατζετ πας σε κορυφαιο projector και σου μενουν και πολλα πολλα ρεστα.. Το εχεις σκεφτει; Σκεψου οτι θα μπορεσεις να παιξεις μεχρι και σε 100 ιντσες οθονη...

Link to comment
Share on other sites

Ο projector ρυθμισμενος σωστα την παταει κατω την ποιοτητα της tv... Βεβαια το "ρυθμισμενος σωστα" που γραφω εχει καμποση διαδικασια. Σωστη τοποθετηση, καλιμοραρισμα απο ειδικο με μετρητικα οργανα (αν θες να παρεις το τελειο που μπορει να σου δωσει), φωτισμος, σκουρο χρωμα τοιχων για να κοψεις αντανακλασεις, μια οθονη-πανι με υψηλο gain κλπ κλπ. Τωρα το αν αξιζει να τα κανεις ολα αυτα εξαρταται και απο τη χρηση που τον θες. Αν ειναι να βλεπεις απλα καναλια ας πουμε ε δεν αξιζει αλλα αν εισαι σινεφιλ και βλεπεις πολλες ταινιες τοτε τα αξιζει και με το παραπανω.

Αν ομως κοιταμε αποκλειστικα για tv τοτε πασο, εννοειται. Για tv τωρα κυριως σε samsung, sony και panasonic θα κοιτουσα εγω. Να κοιταξεις σιγουρα για μοντελο που να μπορει να κανει το upscaling στα 4Κ ακομα και απο σημα χαμηλοτερης αναλυσης. Τωρα για καλυτερα πανελ, χρωματα κλπ υπαρχουν καποιοι πιο ειδικοι απο μενα και θα απαντησουν!

Link to comment
Share on other sites

Άμα πας σε TV και όχι σε προβολέα, τότε μόνο LG με OLED panel. Όλες οι άλλες είναι πολύ πίσω σε εικόνα με τα IPS panels.

Νομιζω oled 4k σε αυτο το μπατζετ δεν υπαρχει...

Link to comment
Share on other sites

Με τετοιο budget, καλη η παρατηρηση για το ενδεχομενο προβολεα. Οριστε και εδω οδηγος αγορας, για την αμερικανικη αγορα βεβαια κυριως. Παραθετω και λινκ απο τον προτεινομενο 4Κ projector.

 

https://www.reddit.com/r/Zeos/comments/3nzxmj/guide_projectors/

https://www.skroutz.gr/s/4211083/JVC-DLA-X500R.html?keyphrase=JVC+Dlax500R

 

Oσον αφορα τις τηλεορασεις, θα προτεινα να κοιταξεις μονο Sony, ειναι η μονη εταιρια που δε χρησιμοποιει PWM dimming στις τηλεορασεις τις, το οποιο δημιουργει motion artifacts και προκαλει προβληματα υγειας, οπως πονοκεφαλους και κοπωση ματιων. Αναλυτικοτερα στο παρακατω αρθρο, ιδιαιτερη σημασια εχει η ενοτητα για τα side effects.

 

http://www.tftcentral.co.uk/articles/pulse_width_modulation.htm

 

Oι 4Κ τηλεορασεις της Sony εχουν και σχετικα μικρο input lag και καποιες εχουν IPS panel, το οποιο προσφερει ανωτερη εμπειρια απο τα VA (γλιτωνεις gamma shift + εχεις καλυτερα χρωματα) εφοσον χρησιμοποιησεις bias lighting για την βελτιωση του αντιλαμβανομενου βαθους του μαυρου (κανει και την παρακλολουθηση πιο ξεκουραστη). Μια δυνατη λευκη λαμπα πισω απο την τηλεοραση αρκει.

 

http://www.howtogeek.com/213464/how-to-decrease-eye-fatigue-while-watching-tv-and-gaming-with-bias-lighting/

 

Tελος να τονισω και εγω οτι οι 4Κ τηλεορασεις εχουν νοημα μονο σε πολυ μικρες αποστασεις, και το 4Κ υλικο αυτη τη στιγμη ειναι πολυ περιορισμενο. Το netflix προσφερει αξιολογο 4Κ υλικο, καποιες ταινιες γινονται remastered σε 4K, φωτογραφιες και βιντεο εφοσον ειναι τραβηγμενα σε τουλαχιστον 4Κ αναδεικνυονται, και αυτο ειναι ολο λιγο πολυ.

Έγινε επεξεργασία από XMorsX
Link to comment
Share on other sites

Αν ειναι να παει σε προβολεα τοτε εγω προτεινω με κλειστα τα ματια epson eh-tw9200, με κοστος γυρω στα 2100 και που αποδιδει για πολλα παραπανω. Αν το υπολοιπο μπατζετ παει σε μια ηλεκτρικη οθονη-πανι, το οπτικο αποτελεσμα θα ειναι ασυληπτου επιπεδου σε σχεση με τηλεορασεις.

Παραθετω ενα λινκ με οδηγο επιλογης σωστου μεγεθους-σωστης αναλυσης αναλογα με την αποσταση θεασης που ομως αφορα ΜΟΝΟ τηλεορασεις.

http://www.rtings.com/tv/learn/size-to-distance-relationship?uxtv=48fd

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.