Jump to content



Παχος καλωδιου front panel


spH3RiCal

Recommended Posts

Αν συνδεσω το front panel του case (usb 2.0, audio, leds, power button) με παχυτερο καλωδιο απο το κανονικο (αυτο των psu 4 pin/sata) με χαλκινο εσωτερικο (αντι για αλουμινιο) θα εχω προβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Εχω ενα διακοπτη στυλ vandal και μια πλακετα απο front panel (2χusb, audio in/out). Αυτα με τη μητρικη συνδεονται με πολυ λεπτα καλωδια.

 

Ιδανικα παιρνω αυτο http://www.moddiy.com/products/Corsair%252dStyle-4%252dPin-Internal-Extension-Ribbon-Cable-%2850cm-%7B47%7D-100cm-%7B47%7D-150cm-%7B47%7D-200cm%29.html

 

Επειδη ομως βγαινει ακριβα (θελω γυρω στα 5m), βρηκα στο Φανο καλωδιο 4πλο αλλα πιο χοντρο. Το παχος του ειναι οσο τα καλωδια του τροφοδοτικου για molex/sata και εχει χαλκινο εσωτερικο αντι για αλουμινιο(?) που εχουν τα περισσοτερα καλωδια για pc. Το ερωτημα ειναι, αν τελικα τα συνδεσω με αυτο θα εχω προβλημα? Και οκ ο ιακοπτης λογικα θα ειναι ενταξει, τα usb/audio ομως?

Link to comment
Share on other sites

Πάμε στα πρακτικά και ηλεκτρονικά θέματα γιατί δεν εχεις καταλάβει μάλλον τι πρέπει να κανεις

 

1. Η μητρική σου έχει κάποιες υποδοχές πάνω στις οποίες συνδέονται τα βύσματα του front panel.

2. Αυτές οι υποδοχές δέχονται crimps για λεπτά καλώδια

3. Αν εσύ καταργήσεις αυτά τα καλώδια πως θα βάλεις τα crimps στα πιο χοντρά; Ή απλά θες να κάνεις προέκταση; κόψε ράψε και αντι λεπτό να βάλεις πιο χοντρό καλώδιο;

 

4. Πάμε στη περίπτωση του κόψε ράψε. Το καλώδιο έχει αγωγούς στριμμένους μεταξύ τους; Γιατί τα USB έχουν υψίσυχνα σήματα και δε τα πάνε καλά με αγωγούς που δεν είναι στριμμένοι μεταξύ τους.

5. Ο αγωγός που ψάνχεις για το κόψε ράψε είναι ο εξής

α. Δυο συρματα συνεχτραμενα μεταξυ τους με θωρακα απεξω

β. μια δευτερη ομαδα το ιδιο με την πρωτη

 

Με απλά λόγια είναι καλώδιο για σήμα στούντιο (2χ0,25+μπλεντάζ) για να συνδέσεις σε ενισχυτή σήμα.  Αν δεν έχει ο Φανός πας στον Κατουμά στην οδό πραξιτέλους

Αν δεν βρεις τέτοιο καλώδιο με 2 ομάδες θα βρεις ένα καλώδιο με μία ομάδα + 2-3 καλώδια ακόμα μέσα του (εννοείται μπλενταζ)

Link to comment
Share on other sites

Οχι δε θα γινει κοψε ραψε, θα φτιαχτει καλωδιο απο την αρχη. Μπαινει στο housing, οριακα, αλλα μπαινει.

 

Οταν λες στριμενοι μεταξυ τους, εννοεις τα μεταλικα τριχιδια μεσα στο καλωδιο η τα καλωδια μεταξυ τους (να ειναι "πλεξουδα").

 

Καλωδια εχω ενα σωρο (και τα σωστα) αλλα θελω κατι σαν το παραπανω link (4πλο μαυρο ενωμενο σε σειρα) :p

Link to comment
Share on other sites

Βρε πάρε ένα 5χ10+1,5 να κάνεις τη δουλειά σου !!! :p

Παιδιά καλό είναι τα καλώδια να είναι ανθεκτικά, αλλά αυτό συναρτάται πάντα με το τι σήμα / ρεύμα θα μεταφερθεί μέσω αυτών.

Τα grimps που είπε η Αγάπη γεννούν ένα πρόβλημα, δεν μπορείς να τους βάλεις οποιαδήποτε διατομή καλώδιο επάνω και εν προκειμένω δεν χρειάζεται

Οπότε γιατί να πας να παιδεύεσαι και τελικά να μην γίνει και αυτό που θες, έτσι απλά για να έχεις πιο χοντρό καλώδιο !

Πέρα από αυτό το θέμα της ευαισθησίας στα παράσιτα δεν πρέπει να αγνοείται, πέντε μέτρα παράλληλων αγωγών και μάλιστα αθωράκιστοι, είναι επιρρεπείς σε ανομοιόμορφη λήψη παρασιτικών σημάτων..

Οπότε θα μειωθεί ο λόγος Σήματος προς Θόρυβο και εκεί θα αρχίσουν τα προβλήματα!

Οι λόγοι λοιπόν είναι πολλαπλοί....από εκεί και πέρα -όπως λένε και στο χωριό μου ...."Ξα σου!!!" :D

Link to comment
Share on other sites

Μωρε δικιο εχετε, αλλα ολο το κουτι θα ειναι με μαυρα κολλημενα παραλληλα καλωδια, γιαυτο παιδευομαι. Μπρος στα καλλη τι ειναι ο πονος δε λενε? :p  Ρωταω μηπως τελικα δε δουλεψει και κανω ολη την ιστορια τσαμπα (οποτε παω σε αυτα του λινκ παραπανω).

 

Δε θα ειναι και τα 5μ στις usb/audio, υπολογιζω 1μ το πολυ στο καθενα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.