Jump to content



Κατάσταση επεξεργαστή


Recommended Posts

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια. Με μια αναζήτηση βρήκα αναλυτικές πληροφορίες για καθάρισμα και αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας. Το έχει γύρω στον ενάμιση χρόνο το μηχάνημα, οπότε υποθέτω ότι μάλλον τη χρειάζεται την αλλαγή.

Έγινε επεξεργασία από andfree
Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που αφαιρέσατε την ψύκτρα η αλλαγή είναι απαραίτητη πλέον, ασχέτως του αν θα μπορούσε να μείνει με την ίδια πάστα για λίγο καιρό ακόμη. 

Link to comment
Share on other sites

Το οποίο οδηγεί στο ερώτημα: γιατί αφαιρέσατε την ψύκτρα; :hmm:

 

Τουλάχιστον εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να βάλετε μια αξιοπρεπή πάστα, να πετύχετε λίγο καλύτερη απαγωγή και χαμηλότερες θερμοκρασίες...

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κάτι στο εσωτερικό του λάπτοπ κουνιόταν και κουδούνιζε, κι επιπλέον το μηχάνημα έσβηνε από μόνο του λίγη ώρα αφότου το ανάβαμε . Γι' αυτό το ανοίξαμε, και βρήκαμε ενα μεταλλικό κομμάτι που έφερνε βόλτες στο εσωτερικό του λάπτοπ, το οποίο και αφαιρέσαμε. Την ψύκτρα την αφαιρέσαμε για να δούμε αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον επεξεργαστή, γιατί δεν γνωρίζαμε αν το αδέσποτο κομμάτι δημιουργούσε όλο το πρόβλημα. Δυστυχώς, ξανακλείσαμε το λάπτοπ χωρίς να αλλάξουμε την πάστα. Τώρα το λάπτοπ σβήνει μεν από μόνο του, αλλά μετά από ένα δίωρο λειτουργίας. Δηλαδή, δε θα έπρεπε να το ανάβουμε πριν αλλάξουμε την πάστα, από τη στιγμή που σηκώσαμε την ψύκτρα;

Link to comment
Share on other sites

Πριν μπορεί να προκαλούσε βραχυκυκλώματα το μεταλλικό κομμάτι που βρήκατε. Ιδανικά πρέπει να καταλάβετε τι ήταν, γιατί σίγουρα δεν θα έπρεπε να υπάρχει ελεύθερο. Τώρα είναι πιθανό να σβήνει λόγω υπερθέρμανσης, αν δεν απάγεται αποτελεσματικά η θερμότητα από τον επεξεργαστή.

 

Για να το διαπιστώσετε, μόλις ξεκινά ο υπολογιστής ξεκινήστε κανένα πρόγραμμα παρακολούθησης της θερμοκρασίας, πχ HWMonitor (http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html). Δείτε πώς εξελίσσονται οι θερμοκρασίες της CPU. Αν το πρόβλημα αποδειχτεί ότι είναι από εκεί, αρκετό underclock προσωρινά (αν το υποστηρίζει το σύστημα) και γρήγορα αλλαγή πάστας.

Link to comment
Share on other sites

Το μεταλλικό κομμάτι ήταν μάλλον μέρος του μηχανισμού που συγκρατεί το πλαίσιο στη μια γωνία, γιατί υπάρχει ένα παρόμοιο και στην άλλη γωνία. Παρόλο που έφυγε, πάντως, όλα δείχνουν σταθερά.

 

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή της πάστας δεν τα πήγαμε καλά. Βάλαμε την arctic mx-4. Τώρα θερμαίνεται και σβήνει γρηγορότερα. Δεν έχουμε καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα για το τι μπορεί να φταίει. Ίσως η ποσότητα (κάπου διάβασα κι έβαλα όσο μια φακή, αλλά εκ των υστέρων είδα βίντεο που βάζουν αρκετά περισσότερη), ίσως ο τρόπος που την άπλωσα, ίσως να μην "έκατσε" σωστά η ψύκτρα (αν κι έκανα ό,τι μπορούσα για να "πατήσει" μια και καλή και τη βίδωσα αμέσως, αποφεύγοντας όσο μπορούσα άσκοπα κουνήματα). Προφανώς πρέπει να το επιχειρήσουμε ξανά, αλλά το κακό είναι ότι δεν έχουμε ξεκάθαρη ιδέα για το τι έφταιξε. Ίσως πρέπει να δω κάμποσα σχετικά βίντεο πριν το προσπαθήσω πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.