Jump to content



S750 cooling guide...


aggelopas

Recommended Posts

Παρακατω κανω μια αναλυση-περιγραφη για επιπλεον ψυξη στον ενισχυτη των Gigaworks S750 της Creative.

Ο λογος που το εκανα ειναι γιατι και στα 2 σετ ηχειων που εχω παρατηρησα οτι αντιμετωπιζουν προβλημα με τη θερμοτητα.Εχουν δυσκολια αποβολης της.

Το πρωτο σετ (το οποιο παρεδωσε πνευμα) το ειχα σχεδον στο κεντρο του δωματιου,δηλαδη δεν υπηρχε εμποδιο στην απαγωγη θερμοτητας.

Το δευτερο το εβαλα 10 εκατοστα απο τον τοιχο (κοντα δηλαδη) και επιπλεον με μια πινακιδα σχεδιασμου το εκανα τραπεζακι-εργαστηρι για τα ηλεκτρονικα.Οποτε υπαρχει και αλλη δυσκολια με τη ζεστη.

Τα υλικα που χρησιμοποιησα φαινονται και εδω και ειναι θερμοκολλα,arctic silver και ceramique,κοπιδι,χαρτονι,ντουκοχαρτο,ενας 12 ανεμιστηρας και ενα σετ ψηκτρων για μνημες vga της Revoltec.

post-573-1416071757,4193_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Για αρχη ηξερα απο την προηγουμενη εμπειρια μου οτι τα mosfet πριν τα ολοκληρωμενα της ενισχυσης θελουν οπωσδηποτε ψυκτρα!! Δεν θελετε να συμβει το παρακατω οταν τα εχετε στο 7 για μια ωρα (δεν θελει και πολυ)...

Look at the mavraki...

post-573-1416071757,4554_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ηδη η κολληση γυρω απο τα mosfet εδειχνε οτι ειχε βρασει λιγο...

Πριν κανω οτιδηποτε μετρησα θερμοκρασιες στα πιο ζεστα σημεια.

Το mosfet που δινει ρευμα στους ενισχυτες για R-L,RR-RL ειναι σχετικα ζεστο.

post-573-1416071757,4961_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οι θερμοκρασιες αυτες ειναι μετα απο 1 ωρα παιξιματος melodic morning 2 (για τις αναγκες του καψιματος) στο 4 master,4 woofer,5 treble σε 7.1 setup.Οποτε φανταστειτε σε αλλες εντασεις.

Επισης να πω οτι μετα απο 10 λεπτα στις ιδιες ρυθμισεις παλι η ψυκτρα με τα 5 τρανζιστορ +1 unidentified φτανει τους 60 βαθμους.Με το καλημερα δηλαδη...

Λοιπον τοποθετουμε τις ψυκτρες πανω στα mosfet (εχει προηγηθει και το lapping http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=191312#post191312 ) και εχω βαλει κεραμικ στο ενα και σιλβερ στο αλλο γιατι τελειωσε.

Επειδη ειναι ασταθης ετσι τις στερεωσα και με λιγη θερμοκολλα σε δυο σημεια

post-573-1416071757,5759_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στην αρχη ειχα βαλει ψυκτρες στα ολοκληρωμενα ενισχυσης αλλα τα εβγαλα αφου τα τρανζιστορ τις ειχαν περισσοτερο αναγκη.Εξαλλου τα ολοκληρωμενα εχουν καπου 10 εκατοστα pure ψυκτρα απο πισω τους!!

post-573-1416071757,6816_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Και τελος προσαρμοσα και ενα 12αρη στην πισω ψυκτρα!(αν μπορουσα θα εβαζα και μεσα στο κουτι..lol) look at this also... http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=191324#post191324

Τωρα τα mosfet απεκτησαν καποια επιπλεον προστασια απο το καψιμο και επισης ολο το συστημα ωφεληθηκε απο τον 12αρη πισω.

Οσο πιο κρυο τοσο καλυτερα,να εχω και το κεφαλι μου ησυχο γιατι δεν λεει 2ο καμμενο σετ.

Αυτα, πειτε μου ειμαι σοβαρα?

post-573-1416071757,8174_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 11:58]

θερμοκρασιες μετα????

Ωχ,τις ξεχασα...

Οπως ειδες τις μετραω με το θερμομετρο του πολυμετρου οποτε μετρησα οσο πιο κοντα στα μοσφετ μπορουσα γιατι ειναι δυσκολο σημειο.

Το μοσφετ που ειχε 47 βαθμους το μετρησα 36,το αλλο κατεβηκε στους 50 αλλα με ανοδικες τασεις.

Τα τρανζιστορ μιας και δεν ειχαν αμεση επαφη με τις ψυκτρες (λογω...συνοστισμου) δεν μπορω να πω οτι ειχαν διαφορα,μιας και η θερμοκρασια στην ψυκτρα τους δεν ειναι τοσο σταθερη.

Απλα τωρα πιστευω οτι απαγεται καλυτερα η θερμοτητα.

Απορω παντως, ειδικα για τα μοσφετ,πως τα αφησε ετσι η Creative?

Δεν τα δοκιμασαν καθολου? Και ειναι και προσεγμενο συστηματακι.Ο

Οπως ειπα δεν ειναι μεμονωμενο φαινομενο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

πολυ καλος! :) θα ηθελα να επικοινωνησω μαζι σου αν ειναι ευκολο.. εχω προβλημα με τα δικα μου και δεν ειμαι σιγουρος τι φταιει :( αν θελεις στειλε μου ενα PM με το e-mail σου.. ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

aggelopas πάρα πολύ καλός, αλλά όπως πολύ καλά θα ξέρεις, η βέλτιστη ψύξη επιτυγχάνεται όταν έχουμε ροή αέρα. Γι'αυτο εγώ σκέφτομαι να απομονώσω το κομμάτι των ενισχυτών και πλακετών σε ένα άλλο κουτί αλουμινίου, με ξεχωριστή ψύξη, όπως των pc με ένα fan κάτω και ένα fan πάνω και να κλείσω τη καμπίνα του subwoofer με ένα plexiglass. Έτσι ουσιαστικά θα αφήσω το γούφερ να παιζει μόνο του και θα δημιουργήσω ένα νέο κουτί μόνο για τους ενισχυτές. Αυτό θεωρώ ότι θα βοηθήσει για 2 λόγους: 1. Οι χειρότεροι εχθροί των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων είναι η υπερθέρμανση και το vibration, κοινώς οι δονήσεις. Άρα έτσι λύνουμε το θέμα της υπερθέρμανσης (με 2 Noctua 120άρηδες ειδικά που σκέφτομαι να βάλω) και 2. δεν έχουν οι ενισχυτές και τα ηλεκτρονικά από πίσω ένα υπογούφερ να βαράει. Νομίζω έτσι και σε συνδυασμό με κάποια πράγμτα που αναφέρεις και εσύ παραπάνω, λύνουμε αποτελεσματικότατα το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

εγω παντως τα ειχα αγορασει το 2004-2005 (χριστουγεννα κτλπ) και απο τοτε δεν εχουν παθει τιποτα. και να ελεγα πως δεν τα καιω δεν πεζει γιατι ολα ειναι στο μαξ ( φροντ, σάιντ, τρεμπλ) γουφερ στο 4 και το συνολο στο 4. ασε που ξεχναω να τα σβησω το βραδυ. μαλλον μου εκατσαν σκυλια και οχι ηχεια :rofl::rofl::rofl:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Linos, εντάξει αυτό που λέμε δεν συμβαίνει πάντα. Τα ηχεία είναι όντως αρκετά ευαίσθητα αλλά πολλοί από εμάς, είτε από άγνοια είτε επειδή δεν βολεύει ο χώρος και το μέγεθος του συστήματος, τα τοποθετούμε και σε λάθος θέσεις που επιβαρύνουν το ήδη υπάρχον πρόβλημα. Όπως και να έχει εύχομαι να μην σου παρουσιάσουν ποτέ πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Ανασταίνω αυτό το thread γιατί πρόσφατα δημιουργήθηκε πρόβλημα στο τροφοδοτικό (και όχι στους ενισχυτές) των δικών μου s750. Συγκεκριμένα δε βγάζει τα 70v (στο main psu στα cn4 και cn5) με αποτέλεσμα να μην ακούγεται σχεδόν τίποτα όταν τα ανοίγω.

Anyway η μόνη λύση για να γλιτώσουμε όσο γίνεται από μελλοντικές επισκευές είναι να φτιάξουμε κάτι τέτοιο: IMAGES (courtesy of adnan3d). Μόνη ένσταση ότι χρησιμοποιεί μόνο ένα ανεμιστηράκι.. Μόλις (αν) καταφέρω να τα επισκευάσω, θα ασχοληθώ με τη δημιουργία κουτιού για τροφοδοτικό-ενισχυτές.

ΥΓ Αυτήν την στιγμή χρησιμοποιώ τους δορυφόρους πάνω στον ενισχυτή των dtt2500 (μέρα με τη νύχτα ο ήχος όμως :hm:).

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Έχω πρόβλημα με το συγκεκριμένο σύστημα. δεν ξέρω εάν φταίει η θερμοκρασία όπως αναφέρεις στα post σου.

το πρόβλημα είναι ότι σβήνει το subwoofer και δεν ανοίγει με την καμιά. (το πράσινο λαμπάκι είναι off). βρήκα ένα videaki στο you tube με μια μη μόνιμη λύση. (βαζεις μπιστολάκι για τα μαλλιά για αρκετή ώρα και όταν πιάσει μια άλφα θερμοκρασία αρχίζουν και λειτουργούν κανονικά)

βέβαια αυτό δεν είναι λύση και μετά από αρκετούς μήνες που το εφαρμόζω έχω κουραστεί ποια. τα πήγα σε ένα συνοικιακό εργαστήρι αλλά δεν κατάφεραν να μου το φτιάξουν...

δεν ξέρω τι να κάνω.. δεν υπάρχει στο νετ μεταχειρισμενο subwoofer να πάρω, δεν μπορώ να βρω λύση για νέα pc ηχεία 7.1 που θέλω και από την άλλη λυπάμαι τα να πετάξω... είχα δώσει τρελά λεφτά τότε!

Σε παρακαλώ επικοινώνησε μαζί μου

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.