Jump to content


Ερώτηση για τα ανεμιστηράκια του κουτιού


aloutos

Recommended Posts

Έχω τον fx 8320 με τη ψύκτρα της amd και προς το παρών και θόρυβο κάνει μόνο το ανεμιστηράκι στο πίσω μέρος του κουτιού (4000+ rpm) κάποιες στιγμές. Average είναι στις 2000+ rpm. 

Φαντάζομαι είναι λόγω θερμοκρασίας της motherboard (δίνει εντολή στον ανεμιστήρα σύμφωνα με τις θερμοκρασίες να γυρίσει περισσότερο) ; 

Έχω ψιλορυθμίσει με το speedfan τις στροφές/θερμοκρασίες για το πίσω ανεμιστηράκι αλλά είναι αισθητός ο θόρυβος του αν ανεβάσει στροφές.

Το κουτί είναι αυτό ::: Zalman, leading the world of Quiet Computing Solutions ::: . Τα 2 μπροστά fan τα έχω ενώσει από την αρχή στο psu γιατί ήταν με led (molex) και δεν έμπαιναν πάνω στην mobo. Βάζω το χέρι μου μπροστά και νοιώθω τον κρύο αέρα που μπαίνει μέσα στο κουτί και είναι μια χαρά. Να ενώσω και τον πίσω στο psu για να μην έχει αυξομειώσεις στην ταχύτητα;

Επίσης οι θερμοκρασίες γενικά και των cpu/gpu είναι πολύ ικανοποιητικές προς το παρών, δεν ξέρω αργότερα με τις θερμοκρασίες της Κύπρου το καλοκαίρι αν χρειαστώ καλύτερη ψύκτρα.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στην παρέα!

Αν θέλεις να κάνει το πίσω ανεμιστηράκι συνεχώς δυνατό θόρυβο ... κάντο! :p

Όσο για τις θερμοκρασίες, αν δεν κρύωνες το χειμώνα και αν δεν σκοπεύεις να "ψηθείς" το καλοκαίρι... μια χαρά θα είναι και το PC σου !

Τώρα αν θελήσεις να πας σε after market ψύκτρα ...εδώ είμαστε !  :)

Βάλε και μία τα χαρακτηριστικά ή το κωδικό των ανεμιστήρων σου.

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ, καλώς σας βρήκα.

Άρα να υποθέσω δεν προτείνεις να βάλω και το πίσω fan στο psu.

Τώρα για τα χαρακτηριστικά ή τον κωδικό, αν βρω χρόνο αύριο ή τις επόμενες μέρες να ανοίξω το κουτί να το δω, θα το γράψω :)

Κάποιες πληροφορίες για τις θερμοκρασίες (φωτο) με χρήση του υπολογιστή απλώς για να βγάλω print screen.

 

-amd fx 8320

-gigabyte ga-970a-ud3p

-sapphire radeon r9 380X 4g

-kingston hyper x fury 1866mhz (2x4gb)

-corsair cs650m gold

cpuid.jpg

speedfan.jpg

 

και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού

game.jpg

Έγινε επεξεργασία από aloutos
Link to comment
Share on other sites

Ναι καλά θα ήταν να μπορέσεις να τους οδηγήσεις όλους ρυθμιζόμενα, αλλά αυτό γίνεται από τη μητρική μόνο αν είναι PWM.

Οπότε πες τον τύπο των ανεμιστήρων και το  fan header της μητρικής που χρησιμοποιείς για τον πίσω ανεμιστήρα.

Όμως κάτι μου κάνει εντύπωση στις θερμοκρασίες που δίνεις !

Έχεις σε ουσιαστικό idle θερμοκρασίες 15 και 16  βαθμούς;

Που τον έχει την υπολογιστή, αυτή την εποχή, μόνο σε "ψυγείο" θα βλέπαμε 16 βαθμούς.

Αυτό όμως, (η χαμηλή θερμοκρασία εννοώ), δεν φαίνεται στον SSD! (min temp =29 oC)

Είναι πιθανό κάποιοι αισθητήρες του συστήματός σου να μην δίνουν σωστά αποτελέσματα,

ή να μην συνεργάζονται σωστά με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς.

Για κοίτα από το bios τι θερμοκρασίες σου δίνει.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

τον έχω στο σαλόνι στο σπίτι, σε γραφείο υπολογιστή και είναι μάλιστα στην ειδική θήκη που έχει για κουτί υπολογιστών (μπροστά/πίσω ανοιχτά και δεξιά/αριστερά κλειστό)

αναλόγως είναι δροσερό το μέρος ακόμα οπότε τώρα από θερμοκρασίες και αν κάτι πάει λάθος δεν μπορώ να ξέρω

το βράδυ που θα πάω στο σπίτι από τη δουλειά, θα κοιτάξω και στο bios τις θερμοκρασίες να δούμε τι παίζει (είναι φορές που όταν είναι σε idle, που δεν ακούω καν ότι είναι ανοιχτός ο υπολογιστής, δεν ακούγεται απολύτως τίποτα από ανεμιστηράκια ενώ δουλεύουν κανονικά)

πάντως έκανα καλό cable management αν αυτό παίζει ιδιαίτερο ρόλο και στη θερμοκρασία της mobo, δεν υπάρχει καλώδιο στο "δρόμο" που γίνεται το air flow τουλάχιστον

το πίσω ανεμιστηράκι είναι 3pin ενωμένο στο "sys_fan1" πάνω στη mobo αν δεις και στο manual (http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5194#manual) , μήπως έπρεπε να το βάλω στο "pwr_fan";

Έγινε επεξεργασία από aloutos
Link to comment
Share on other sites

Από ότι βλέπω -εκτός του CPU-Fan- μόνο το SYS_Fan1 είναι ελεγχόμενο :

 

2016-04-11_21-29-10.jpg

 

Οπότε καλά τον έχεις εκεί που είναι !

Το "κακό" είναι ότι μόνο το CPU_fan header έχει διπλό έλεγχο (και Voltage και PWM) , στο SYS_Fan 1 βλέπω ότι το τέταρτο pin το χαρακτηρίζει σαν Reserved !

Οπότε πιθανά να μην ελέγχεται, αλλά πρέπει να δείς το bios αν σου δίνει έλεγχο επάνω του και σε PWM.

 

 

πριν 6 ώρες, το μέλος aloutos έγραψε:

(είναι φορές που όταν είναι σε idle, που δεν ακούω καν ότι είναι ανοιχτός ο υπολογιστής, δεν ακούγεται απολύτως τίποτα από ανεμιστηράκια ενώ δουλεύουν κανονικά)

Αυτό που λες σημαίνει δύο πράγματα ή ότι :

1. Οι εμπρός ανεμιστήρες είναι πολύ διαφορετικοί από τον πίσω (γιατί προφανώς ο θόρυβος εξαφανίζεται όταν ο πίσω στρέφεται αργά, καθώς οι εμπρός γυρίζουν συνεχώς στο μέγιστο)

Ή ότι :

2. Ο πίσω ανεμιστήρας είναι ίδιος με τους εμπρός και απλά έχει κάποιο πρόβλημα (είτε όσον αφορά στην εγκατάστασή του, είτε στα έδρανά του)

 

Θα βοήθαγε να προσπαθήσεις να καταλάβεις τι είναι αυτό που προκαλεί το θόρυβο.

Θα σου πρότεινα να ακούσεις προσεκτικά κοντά στον ανεμιστήρα μήπως διακρίνεις την χροιά του ήχου (είναι απλά ε΄να δυνατό φύσημα, έχει μέσα του και ήχο από "φτερούγισμα" όπως όταν πλησιάζει πολύ κοντά στη φτερωτή κάτι επίπεδο , γκρινιάζει και τρίζει , μεταφέρει κραδασμούς και συντονίζει το κουτί , σφυρίζει ) .

Πώς είναι στηριγμένος αυτός ο ανεμιστήρας, έχει αντικραδασμικά παρεμβύσματα, ή είναι κατάσαρκα  στη  λαμαρίνα επάνω, μήπως βρίσκεται κάτι πολύ κοντά στην είσοδό του;

 

Δοκίμασε να το πάρεις στο χέρι να δεις εξακολουθεί να κάνει θόρυβο?
 

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι απλά για να διευκρινιστεί; Το molex που έχεις συνδέσει τους μπροστά ανεμιστήρες είναι απευθείας στο τροφοδοτικό;

 

Εννοώ οι μπροστά έχουν συνδεθεί απευθείας στο PSU ή έχεις αγοράσει κάποιο molex τέτοιου τύπου και τους έχεις βάλει επάνω;

 

l_07843269.jpg

Link to comment
Share on other sites

@karmen1983 ναι οι μπροστά είχαν μόνο σύνδεση molex γιατί είναι led και τους ένωσα απευθείας στο τροφοδοτικό γιατί δεν είχα καλώδιο μετατροπής (αυτό που έβαλες) για να μπουν στην mobo

 

@Seafalco οι μπροστά δεν ακούγονται καθόλου, πρέπει να πας πολύ κοντά και ακούς τον αέρα. ο πίσω δεν ακούγεται σαν να έχει πρόβλημα ή τρίζει. απλώς όταν πάει στις 5000-6000rpm λογικό όπως είναι, ακούγεται έντονα ο ήχος του αέρα. μέχρι τις 3000 rpm, όλα καλά. δεν είναι ενοχλητικός ο ήχος όμως, απλώς καταλαβαίνω κι εγώ ότι αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό, κάποια στιγμή ή θα χαλάσει ή θα πετάξει και θα φύγει από το κουτί :p  είναι βιδωμένος κλασσικά, χωρίς αντικραδασμικά, σιλικόνες κτλ. αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως στο μέλλον πάρω κάποιον ποιο καλό που έχει τις σιλικονάτες βίδες που θα είναι και πιο αθόρυβος;

 

 

IMG_20160412_001147.jpg IMG_20160412_001216.jpg IMG_20160412_001352.jpg

Έγινε επεξεργασία από aloutos
Link to comment
Share on other sites

Κάτι έχεις πεί στην αρχή είναι η αλήθεια, αλλά δεν έδωσα όση σημασία έπρεπε!

Και φυσικά θα κάνει φασαρία ο ανεμιστήρας σου και δεν χρειάζεται να πάει στι 6000rpm (Είμαι πολύ περίεργος να μας πεις τον τύπο του ανεμιστήρα και κυρίως πως αυτός βρέθηκε εκεί ! ! !) για να συμβεί αυτό αρκούν 2000rpm -μπορεί και πιο κάτω αν το αυτί είναι ευαίσθητο!

Στις στροφές αυτές (μα καλά τι έχεις βάλει εκεί,  Delta fan? :) ) θα πρέπει να ακούγεται σε όλο το σπίτι !

Αν ο ανεμιστήρας είναι τόσο  είναι τόσο ταχύστροφος, πρέπει να δεις και το ρεύμα που τραβάει, γιατί είναι πολύ πιθανό αυτό να υπερβαίνει τις προδιαγραφές του fan header!

Βασικά τέτοιοι ανεμιστήρες έχουν θέση μόνο σε πολύ απαιτητικές επαγγελματικές εφαρμογές, όπου η πυκνότητα των εξαρτημάτων επιβάλει ηψηλή ροή αέρα και κάτω από υψηλή πίεση, σε ένα ευάερο κουτί PC νομίζω δεν έχουν θέση.

Για πες όμως τύπους ανεμιστήρων και το συζητάμε.

Οι θερμοκρασίες από το bios δεν δείχνουν κάτι περίεργο όπως αυτά που φαίνονται στα στιγμιότυπα που έβαλες σε προηγούμενο post

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

http://www.watercoolinguk.co.uk/p/120mm-Zalman-White-Case-Fan-ZA1225ASL-1600-RPM_43428.html αυτός είναι αλλά εμένα ήταν 3pin

γιατί να μου τον στέλνει στις 6000 rpm όμως; :huh:

 

επίσης άλλο screen μετά από 1 ώρα παιχνιδιού μόνο (world of tanks, που δεν είναι και τόσο απαιτητικό απ' ότι φαίνεται)

new.jpg

Έγινε επεξεργασία από aloutos
Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν στη Zalman δεν φαίνεται το μοντέλο που λες, αλλά αυτό δεν είναι περίεργο με τις "περιπέτειες" που περνάνε οι εταιρίες γενικά! 

Μου φαίνεται παράλογο το κουτί να έχει ανεμιστήρα που στροφάρει στις 6000rpm!

Οι συνδέσεις που έχεις κάνει δεν δικαιολογούν το συγκερασμό δυο διαφορετικών tacho σημάτων, που είναι και ο μόνος τρόπος να πάρεις εσφαλμένες ενδείξεις από σωστό σύστημα, πέρα από το ότι ακόμα και κάτι τέτοιο να συνέβαινε, αυτές οι λάθος στροφές δεν θα ήταν σταθερές θα ανεβοκατέβαιναν προοδευτικά.

 

Από την άλλη μου φαίνεται πολύ λογικό ο ανεμιστήρας της stock ψύκτρας να έχει τέτοιο μεγάλο εύρος στροφών.

Οπότε το ερώτημα είναι :

Μήπως κάποιος καθορισμός (ή αντιστοιχία που πιστεύεις εσύ)  που έγινε στο πρόγραμμα που παρακολουθεί τις στροφές πήγε λάθος και αυτό που πιστεύεις ότι είναι οι στροφές του πίσω ανεμιστήρα του κουτιού, είναι τελικά οι στροφές του ανεμιστήρα της ψύκτρας και είναι αυτές που ρυθμίζεις με βάση τη θερμοκρασία (που είναι και το λογικό) ?

Για δοκίμασε καθώς τρέχει το πρόγραμμα παρακολούθησης να φρενάρεις ελαφρά τους ανεμιστήρες έναν-έναν και να δείς ποια νούμερα αντιστοιχούν σε ποιόν ανεμιστήρα!

Εν τω μεταξύ το ότι κάτι συμβαίνει γενικότερα με τους αισθητήρες, είναι βέβαιο, δεν δικαιολογούνται θερμοκρασίες 12 βαθμών, που δείχνει το στιγμιότυπο που έβαλες, εκτός και αν στο χώρο σου επικρατούν τόσο χαμηλές θερμοκρασίες !

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, επανέρχομαι στο θέμα μιας και είχα αρκετή δουλειά τις προηγούμενες μέρες. Βρήκα λίγη ώρα να βγάλω κάποιες φωτογραφίες το εσσωτερικό, καθώς και το χώρο που έχω τον υπολογιστή. Το δωμάτιο, ακόμα, είναι αρκετά δροσερό οπότε και γι' αυτό έχω αυτές τις θερμοκρασίες. Δεν χτυπάει πολλές ώρες ο ήλιος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

13035434_10154486890645715_419989039_o.jpg

13052457_10154486890835715_2075996792_o.jpg

13054890_10154486890710715_167012219_o.jpg

13078177_10154486890920715_344375037_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Συμφωνώ ότι μπορεί να  έχεις ένα δροσερό δωμάτιο, αυτό όμως που εξακολουθεί και μου κάνει εντύπωση είναι ότι έχεις τον SSD (αλλά και τον σκληρό ) σε θερμοκρασίες 29-30 βαθμούς και παράλληλα έχεις σημείο στην μητρική με θερμοκρασία 12 βαθμών !

 

Για τους ανεμιστήρες τώρα .

Το σύστημά σου "βλέπει" δυο ανεμιστήρες, αυτόν της cpu και τον πίσω του κουτιού (όσους είναι δηλαδή συνδεδεμένοι στην μητρική) τους άλλους που είναι εμπρός και τους έχεις συνδέσει μόνο στο PSU δεν μπορεί να τους δεί.

Οι ενδείξεις που σου φέρνει το CPUID HWmonitor είναι :  FANIN0= (2800 - 4900 rpm)  και  FANIN1=(500 - 600rpm), αυτά με βάση το μέγεθος και τη θέση των ανεμιστήρων θα πρέπει να αντιστοιχούν:  FANIN0= CPU cooler fan rpm  και  FANIN1=Back case fan.

Αυτό είναι το ¨λογικό"!

Παράλληλα, στο SpeedFan έχουμε:  Back fan=2800rpm   και  Fan2=580rpm

 

Λογικά θα πρέπει το CPUID να δείχνει σαν fan 0 (fanin0) τον ανεμιστήρα της ψύκτρας.

Οι στροφές που δείχνει γι' αυτόν είναι οι αναμενόμενες, δεν έχουν τίποτε περίεργο ούτε και ο θόρυβος που  αναπόφευκτα κάνει αυτός όταν αυξηθεί το θερμικό φορτίο.

Απ΄την άλλη μεριά το SpeedFan αντιστοιχεί αυτές τις στροφές στον πίσω ανεμιστήρα !!!

Οπότε κάποιο λάθος αντιστοίχησης έχει γίνει!

 

Για να ξεκαθαριστεί που είναι το πρόβλημα θα πρέπει:

1.   Με ανοιχτό το κουτί και ενώ λειτουργεί ο υπολογιστής, να φρενάρεις διαδοχικά τις φτερωτές των ανεμιστήρων αυτών (πάτα λίγο με το δάχτυλο το hub  της φτερωτής και παρατήρησε ποία ένδειξη μειώνεται, έτσι ώστε να δεις αν η αντιστοίχηση ονόματος ανεμιστήρα και θέσης αυτού, είναι η σωστή!

 

2.   Αν πράγματι -όπως είναι λογικό- οι πολλές στροφές αντιστοιχούν στον ανεμιστήρα της ψύκτρας, τότε αυτές είναι φυσιολογικές (μπορείς να βγάλεις και τον ανεμιστήρα και να δεις το μοντέλο του , μπορεί να γράφει και τις στροφές του !

 

3.   Αν όμως η αντιστοιχία δεν είναι έτσι, τότε μόνο με άμεση μέτρηση με κάποιο ταχόμετρο λεηζερ θα δείξει αν ο πίσω ανεμιστήρας στρέφεται τόσο γρήγορα , ή έχεις καραφλιάσει κάτι στο σύστημα σου.

 

4.  Παίζει και ένα άλλο ενδεχόμενο, να βλέπεις πολλές στροφές ενώ αυτές είναι χαμηλές.

Υπάρχουν κινητήρες που δίνουν περισσότερους παλμούς ανά περιστροφή, (μπορεί να δίνου 4  ή 6 παλμούς αντί για τους 2 που είναι ο κανόνας) αλλά αυτούς τους συναντάμε -όταν τους συναντάμε- σε αντλίες και όχι σε ανεμιστήρες, όπου το πρότυπο ορίζει δύο παλμοί ανά περιστροφή!

 

Δοκίμασε και βλέπουμε ....

Καλή συνέχεια! :)

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το έχω δοκιμάσει όπως είπες, με ανοιχτό κουτί, φρέναρα και τα 2 διαδοχικά και είναι όπως τα έχω ονομάσει (αναγνωρίσει) στο speedfan.

Δοκίμασα έβγαλα τα καλώδια και τα ξαναέβαλα μήπως δεν άγγιζαν σωστά αλλά έχω το ίδιο.

Οπότε υπάρχει άλλη λύση; Είναι θέμα στα πόσα volt λειτουργεί το back fan; Αν μειώσω κάτι θα δω αλλαγή;

Έγινε επεξεργασία από aloutos
Link to comment
Share on other sites

Με δεδομένο ότι ο ανεμιστήρας της ψύκτρας είναι συνδεδεμένος στο CPU fan header  της μητρικής, και ο πίσω ανεμιστήρας στο SYS fan header.

Τα πράγματα έχουν όπως  όπως τα περιγράφω παρακάτω?

 

FANIN0 =  Backfan= είναι ο ταχύστροφος ανεμιστήρας της ψύκτρας

FANIN1 = Fan2= είναι ο αργόστροφος ανεμιστήρας στην πίσω πλευρά του κουτιού

 

Αν ναι,  δεν έχεις κάποιο πρόβλημα, οι ανεμιστήρες αυτοί (οι μικροί) που μπαίνουν στις stock ψύκτρες είναι κατά κανόνα ταχύστροφοι.

Δεν πρόκειται να πάθει κάτι, αλλά μπορείς να το βγάλεις και να δείς τα στοιχεία του για να σιγουρευτείς.

Με δεδομένο αυτό, το μόνο θέμα που ενδεχομένως σε απασχολεί είναι ο θόρυβος.

Γι' αυτόν όμως δεν υπάρχει λύση με το να χαμηλώσεις την τάση στον CPU fan, θα ταλαιπωρείς την CPU σου.

Η λύση είναι να πας σε μια  after market ψύκτρα με χαμηλό θόρυβο και να κάνεις τη δουλεία σου όμορφα και με ασφάλεια!

(BTW ... Κοίτα αν μπορείς να δώσεις άλλο όνομα στον ανεμιστήρα της ψύκτρας από αυτό το παραπλανητικό "back fan" ! )

 

Αν όμως, ο γρήγορος ανεμιστήρας είναι αυτός του κουτιού (που σημαίνει εμμέσως πλην σαφώς ότι ο αργόστροφος είναι ο της ψύκτρας (!), τότε -όπως σου είπα και πιο πάνω- κάτι συμβαίνει στο σύστημά σου, που μόνο η  εξέταση και ανεξάρτητη μέτρηση των στροφών μπορεί να το δείξει !

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, λοιπόν μετά από διάφορα tests που έκανα και πειράματα μέσα από το speedfan, όντως είχες δίκιο!

 

FANIN0 =  είναι ο ταχύστροφος ανεμιστήρας της ψύκτρας

FANIN1 = είναι ο αργόστροφος ανεμιστήρας στην πίσω πλευρά του κουτιού

 

Τώρα σε περίπτωση που θέλω τους 2 μπροστά fans του κουτιού να τους ενώσω στη motherboard για έχω και εκεί τον έλεγχο (είναι ενωμένοι με molex απευθείας στο τροφοδοτικό όπως έχω γράψει και πιο πάνω), πού πρέπει να ενωθούν στη motherboard; Σε ποια ports; Προφανώς ο ένας στο sys_fan2 αλλά ο άλλος;

Υπάρχει adapter από 2 molex σε 1 3pin ώστε να ενωθούν μαζί στη motherboard να διαχειρίζονται το ίδιο;

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν ξέρω ποιούς ανεμιστήρες έχει το κουτί σου (χαρακτηριστικά εννοώ, ρεύμα λειτουργίας κλπ) απλά όλοι είναι ελεγχόμενοι με τάση και οι εμπρός έχουν και LED, είναι λίγο δύσκολο να σου προτείνω χωρίς καμία επιφύλαξη.

Θα μπορούσες να συνδέσεις τους εμπρός και τον πίσω ανεμιστήρα στο ίδιο fan header, αρκεί η συνολική κατανάλωσή τους να είναι κάτω από 1Α.

Όμως δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται !

Επί πλεον αυτού, αν συνδεθούν οι εμπρός σε ρυθμιζόμενο fan header, ενδέχεται όταν χαμηλώνεις την τάση τροφοδοσίας για να μειωθούν οι στροφές, να μειώνεται παράλληλα και η φωτεινότητα των LED τους, και αυτό δεν ξέρω αν θα σου αρέσει!

Πέρα από αυτό για να γίνει αυτή η σύνδεση , εκτός από το τριπλό (η τα δύο διπλά σε σειρά splitter που θα σου χρειαστούν , θα πρέπει να βρείς και ένα adapter για την μετατροπή της mollex εισόδου των εμπρός ανεμιστήρων σε απλό βύσμα ανεμιστήρα 3pin.

 

Black-Sleeved-Computer-font-b-Fan-b-font

 

Αυτό όμως δεν έχει την πληροφορία για τις στροφές του ανεμιστήρα, δεν ξέρω και  αν οι δικοί σου έχουν!

Οπότε ίσως -εφόσον δεν σε ενοχλεί ο θόρυβός τους-  το καλύτερο να είναι να τους αφήσεις ώς έχουν, έχοντας βέβαια πάντα υπόψη ότι το κουτί σου -ιδιαίτερα όταν ο πίσω ανεμιστήρας θα δουλεύει χαμηλά - θα έχει έντονα θετική πίεση με ότι σημαίνει αυτό στις θερμοκρασίες (hot air pockets).

 

Όπως καταλαβαίνεις το πράγμα θέλει λίγο ψάξιμο και σαφώς περισσότερες πληροφορίες και γιατί όχι και κάποιες διαφωτιστικές φωτογραφίες από τα επίμαχα εξαρτήματα, για να μην "χανόμαστε στη μετάφραση" ! :)

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα, επανέρχομαι μετά από τις γιορτές και μέρες αρκετής δουλειάς!

Άνοιξα μπροστά το κουτί να δω το μοντέλο των ανεμιστήρων αλλά το μόνο που έγραφε στην ετικέτα ήταν "zalman quiet led fan".

Με λίγο googling αν είναι αυτός, καλώς. https://www.boston.co.uk/products/zm-f3bl.aspx

Ο πίσω όπως έγραψα προηγουμένως είναι αυτός http://www.ebay.com/itm/ZALMAN-ZA1225ASL-3pin-120mm-case-fan-Sleeve-Bearing-/322061683010

Οπότε μένω ως έχει και σε 1-2 μήνες θα αλλάξω πρώτα το cpu fan και βλέπουμε στην πορεία!

Οτιδήποτε άλλο, ξαναρωτάω! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις πάντως! :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.