Jump to content

aloutos

Members
  • Posts

    37
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατοι Επισκέπτες

808 Εμφανίσεις προφίλ

aloutos's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. aloutos

    Ερώτηση σχετικά με εσωτερικό δίκτυο

    Πρέπει να δω πρώτα περίπου απόσταση σε μέτρα, αλλά έτσι όπως τα υπολογίζω δεν θα είναι πάνω από 30m και πολλά λέω. Σε κάποιο σημείο πιθανώς να περάσει σε σωλήνα μαζί με καλώδιο ρεύματος. Δεν είναι σίγουρο ότι θα πάει κάπου εξωτερικά, οπότε η ερώτηση περιορίζεται αν υπάρχει θέμα με παρεμβολές λόγω ρεύματος. Θα είναι 1 καλώδιο μονοκόμματο, δηλ θα βάλω πρίζα με υποδοχή ethernet κοντά στο μόντεμ (πχ. https://goo.gl/images/ykek7K) από την οποία θα ξεκινά το καλώδιο και θα καταλήγει σε αντίστοιχη πρίζα στο χώρο που θέλω. Μέσα στις επόμενες μέρες θα το ψάξω περισσότερο για να έχω ακριβή στοιχεία από που θα περάσει για να σας πω. Οπότε θα επανέλθω.
  2. aloutos

    Ερώτηση σχετικά με εσωτερικό δίκτυο

    Σε συνέχεια της κουβένας μας, τι είδους εξωτερικό καλώδιο προτείνεται; Cat5e ή Cat6; Γιατί πιθανώς σε κάποιο σημείο θα περάσει μέσα από σωλήνα που έχει καλώδια ρεύματος. Έχουν παρεμβολή λόγω ρεύματος τα utp καλώδια γενικά; Επίσης, λόγω απόστασης, μέχρι πόσα μέτρα είναι ιδανικό να φτάσω; Κάπου διάβασα μέχρι 100m δεν έχουν απώλεια τα utp.
  3. aloutos

    Ερώτηση σχετικά με εσωτερικό δίκτυο

    @minast οκ θα το δοκιμάσω και έτσι και θα δούμε! @dpolal λίγο δύσκολο γιατί είναι 2 διαφορετικά σπίτια. το πάνω είναι των πεθερικών μου και στο κάτω (το οποίο ήταν υπόγειο), μένουμε εμείς προσωρινά. οπότε γι αυτό έχει το ίδιο ρεύμα. δεν υπάρχει σωλήνα/πρόνοια να περάσω καλώδιο από το σημείο του μόντεμ, να πάει τουλάχιστον στην ταράτσα και μετά από εκεί εύκολα στο ισόγειο σπίτι μέσω της σωλήνας της κεραίας. οπότε μόνο εξωτερικά με τρύπημα τοίχων κτλ.
  4. aloutos

    Ερώτηση σχετικά με εσωτερικό δίκτυο

    κι εμένα εκεί πήγε το μυαλό μου, στο ότι μέσω linksys δεν "βγαίνω" κατευθείαν ίντερνετ αλλά περνάει μέσω xiaomi και μετά έξω. δηλ οι ρυθμίσεις θα είναι έτσι όπως φαίνονται και επιπλέον θα βάλω dns1/dns2 αυτά που μου δίνει το xiaomi έτσι; στον "dhcp server" να βάλω disable για να μου δίνει το xiaomi ip στις συσκευές μετά το linksys; το ethernet παραμένει ενωμένο στο wan του linksys η πρέπει να μπει σε ένα από τα ports 1-4; πολλές ερωτήσεις αλλά δεν το κατέχω και τόσο από δίκτυα
  5. aloutos

    Ερώτηση σχετικά με εσωτερικό δίκτυο

    καλημέρα, να και οι ρυθμίσεις που έχουν τα 2 ρούτερ. αν έχετε να προτείνετε κάτι να δοκιμάσω, ευχαρίστως
  6. aloutos

    Ερώτηση σχετικά με εσωτερικό δίκτυο

    @deninho δεν έχω δοκιμάσει ping, αν εννοείς μέσω cmd. αλλά να μπω στη σελίδα του xiaomi μπορώ μέσω του desktop μου που είναι ενωμένο με καλώδιο πάνω στο linksys την ώρα που δεν έχω ίντερνετ στο ισόγειο.
  7. aloutos

    Ερώτηση σχετικά με εσωτερικό δίκτυο

    Για περισσότερες πληροφορίες όταν πάω το βράδυ σπίτι να βγάλω screenshots και από τα 2 ρούτερ για να μιλάμε σωστά. Αν θυμάμαι καλά όμως, πρέπει να είναι στο ίδιο subnet.
  8. Στο σπίτι έχω τη διάταξη, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, για το εσωτερικό μου δίκτυο. Η ερώτηση μου είναι για το linksys e1000, στο οποίο έχω θέμα τον τελευταίο καιρό με διακοπή της σύνδεσης 3-4 φορές την ημέρα, τις περισσότερες φορές 10-15 δευτερόλεπτα εώς και 1 λεπτό με μήνυμα "DNS Probe Finished No Internet". Την ίδια στιγμή στο xiaomi που βρίσκεται πάνω, έχουν ίντερνετ κανονικά οι συσκευές. Είναι σε DHCP mode και το ethernet από το powerplug ενωμένο στο wan του, οπότε απλώς μεταφέρει το ίντερνετ από το xiaomi στις συσκευές που είναι ενωμένες στο linkys (desktop, wifi συσκευές). Xiaomi και Linksys έχουν διαφορετικό ip φυσικά. Πρέπει να το ρυθμίσω με κάποιο άλλο τρόπο το linksys; Πρέπει να το βάλω με στατικό ip μήπως; Αυτό που περιγράφω μπορεί όντως να οφείλεται στο linksys ή ακόμα και στο powerplug;
  9. aloutos

    Χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός 2016

    Καλή τύχη σε όλους και καλές γιορτές!
  10. aloutos

    Η Microsoft ξεκίνησε τη διανομή του Anniversary Update για PC

    σε laptop που έχει windows 7 home και έχει το key στο πίσω μέρος, μπορώ να κάνω clean install windows 10 με το ίδιο key; ή πρέπει να κάνω τη διαδικασία windows 7 --> windows 10;
  11. Laptop http://www.toshiba-greece.com/discontin ... -c660-2mu/ φίλου, μου το είχε φέρει για format γιατί την πρώτη φορά κόλλησε στο loading των windows 7 και δεν προχωρούσε. Ούτε σε safe mode έμπαινε. Format, windows 7 --> update --> windows 10 χωρίς να του βάλω τίποτα πάνω, ούτε καν antivirus (άφησα μόνο ανοιχτό τον defender). Μετά από λίγες μέρες χρήσης χωρίς πρόβλημα, χθες το βράδυ έκανε το ίδιο. Δεν μπαίνει στο safe mode και όταν κάνει diagnose errors δεν βρίσκει κάτι. Είναι ο δίσκος το πρόβλημα; Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει; Αύριο θα το ανοίξω να το καθαρίσω και μέσα γιατί ζεσταίνεται πολύ και μάλλον έχει σκόνη. Θα αλλάξω και πάστα.
  12. aloutos

    Λεπτό ελαφρύ laptop

    http://www.gsmarena.com/the_mi_notebook_air_is_a_macbook_competitor_that_wont_leave_you_wanting-blog-19632.php φρέσκο φρέσκο, σήμερα ανακοινώθηκε Αμφότερα θα είναι διαθέσιμα στην Κίνα από τις 2 Αυγούστου: - 4999 yuan (~ €680) για το μοντέλο 13.3” - 3499 yuan (~ €475) για το μικρότερο μοντέλο 12.5”
  13. aloutos

    Γνώμες για Γερμανικά καταστήματα

    ComputerUniverse: Παράγγειλα 2 φορές μέχρι τώρα προσωπικά και 1 φορά κάποιος φίλος μου (μόνο αυτό στέλνει στην Κύπρο, οπότε δεν είχα εμπειρία με τα άλλα Γερμανικά καταστήματα). Απόλυτα ευχαριστημένος και με την πληρωμή (paypal) και με την παράδοση. Χρόνος αναμονής και τις 3 φορές περίπου 2-3 εβδομάδες. Επειδή παραγγείλαμε διάφορα είδη όπως cpu, mobo, κάρτες κτλ η συσκευασία ήταν ένα μεγάλο κουτί με εφημερίδες μέσα για να είναι ασφαλή τα προϊόντα τουλάχιστον από κραδασμούς. Οι τιμές γύρω στα 100-150€ πιο φτηνά από Κύπρο.
  14. aloutos

    Αγορά ψύκτρας για FX-8320

    Και μετά από παιχνίδι γραφικά στο full
  15. aloutos

    Αγορά ψύκτρας για FX-8320

    Καλησπέρα, πήρα αυτή τελικά https://www.computeruniverse.net/en/products/90575388/alpenfoehn-ben-nevis.asp και την έβαλα μόλις τώρα στο κουτί. Ακόμα και στο 100% δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου ο ανεμιστήρας της οπότε σε αυτό το κομμάτι σε σχέση με την εργοστασιακή είναι σε άλλο επίπεδο. Τώρα από θερμοκρασίες έχω αυτά τα αποτελέσματα τώρα που γράφω στο φόρουμ, ανοιχτός μόνο ο mozzilas. 46° πήγε όταν έβλεπα βίντεο 1080p στο youtube για δοκιμή. Είναι φυσιολογικό πχ που βλέπω στο cpuid οι θερμοκρασίες να παίζουν συνεχώς; Δηλαδή εννοώ τώρα που το βλέπω "live" κυμαίνεται από 19-30° βαθμούς; Θα έπρεπε να είναι πιο μικρό το range της διακύμανσης; Θα έπρεπε να είναι πιο σταθερή;
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.