Jump to content



Βελτίωση ποιότητας ήχου


Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους,

 

ενδιαφέρομαι να βελτιώσω την ποιότητα του ήχου στον σταθερό υπολογιστή μου και θα ήθελα την γνώμη σας,

 

να τονίσω πως δεν με ενδιαφέρουν τόσο τα παιχνίδια ούτε είμαι επαγγελματίας μουσικός ώστε να ηχογραφώ,

απλά ενδιαφέρομαι μόνο για την ακρόαση της μουσικής σε ευρεία γκάμα ΄΄ειδών΄΄.

 

Το ερώτημα μου είναι που πρέπει να εστιάσω ;

 

1 Στα ηχεία

2 Σε κάρτα ήχου

3 Σε DAC ή AMP

 

Τα ηχεία που χρησιμοποιώ είναι τα Edifier R1280T 

http://www.e-shop.gr/edifier-studio-r1280t-20-system-p-PER.811377

 

 

O ήχος που παίρνω είναι μέσω της μητρικής μου. Δεν έχω ούτε ξεχωριστή κάρτα ήχου ούτε κάποιο dac ή amp.

 

Σκεφτόμουν να πάω σε αυτήν εδώ:

https://www.skroutz.gr/s/302154/Asus-Xonar-Essence-STX.html

 

αλλά αφενός η pc express x1 θύρα πέφτει ακριβώς κάτω απ την κάρτα γραφικών στην μητρική μου, οπότε θα της κόβει την ροή του αέρα και αφετέρου φοβάμαι λίγο το λεγόμενο interference στο όλο σύστημα.

 

 

 

Κάθε σχόλιο ή πρόταση είναι ευπρόσδεκτα.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να πάρεις ένα καλό DAC, οπότε θα πάρεις την οπτική της μητρικής σου (θεωρώ ότι έχει...) και θα δώσεις από εκεί στα RCA των ηχείων.

http://www.amazon.co.uk/Denon-DA-300USB-Audio-DAC-USB-B/dp/B00HVMQ2MU/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1460542484&sr=1-1

http://www.amazon.co.uk/Little-Dot-MKII-Headphone-Amplifier/dp/B00A2QMAI2/ref=sr_1_13?s=electronics&ie=UTF8&qid=1460542484&sr=1-13

http://www.amazon.co.uk/M6-Optical-Integrated-Headphone-Amplifier/dp/B015J0QAN6/ref=sr_1_16?s=electronics&ie=UTF8&qid=1460542484&sr=1-16

 

Εναλλακτικά, αν θέλεις να αποφύγεις κάποιο interference, μπορείς να πάρεις μια καλή εξωτερική και να καταργήσεις την onboard.

http://us.creative.com/p/sound-blaster/sound-blaster-e5

http://us.creative.com/p/sound-blaster/sound-blaster-omni-surround-5-1

 

Σε θέματα ήχου, καλό είναι να ακούσεις και τη γνώμη του @Petrossortep

 

Έγινε επεξεργασία από Wizard!
Link to comment
Share on other sites

Περιεργη η περιπτωση σου. Κακα τα ψεμματα τα ηχεια που ειναι ο τελευταιος κρικος μια ηχητικης αλυσιδας, ειτε για audiophile ειτε για home cinema χρηση, ειναι αυτα που θα καθορισουν στο μεγαλυτερο ποσοστο το ηχητικο αποτελεσμα. Ειδικα στην περιπτωση των ενεργων ηχειων που ουσιαστικα εχουν και τον ενισχυτη ενσωματωμενο το περιθωριο παρεμβασης ειναι ακομα μικροτερο. Σιγουρα μια καρτα ηχου που εχει καλυτερο dac θα τους στειλει καλυτερης αναλυσης και ποιοτητας ηχο οπως, θεωρητικα τουλαχιστον, και ενα καλυτερο ζευγαρι καλωδιων(οχι ομως κατι πανακριβο). Ενα εξωτερικο dac οπως προτεινει ο @Wizard! θα δωσει ακομα καλυτερο ηχο. Αλλα το θεμα ειναι και το budget που εχεις σκοπο να διαθεσεις. Υπαρχουν καποια διαμαντακια dac απο την cambridge audio και την musical fidelity αλλα και φθηνα δεν τα λες. 

 

Παντως σε καμια περιπτωση μην ξεχνας οτι τον ηχο θα τον παρεις και παλι απο τα ιδια ηχεια με τα ιδια ενισχυτικα.

Link to comment
Share on other sites

Η μητρική μου δεν έχει οπτική έξοδο, παρά μόνο την συμβατική έξοδο 3,5 χιλιοστών

για να απαντήσω στον Wizard! 

 

Απευθυνόμενος στον giorgos2178.

 

Μπορείς να μου στείλεις παράδειγμα από τα dac που λες ;

 

πχ βρήκα αυτά εδώ:

 

http://www.audioshow.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=10745

 

 

http://www.athensproaudio.gr/el/musical-fidelity-v90-dac.html

 

 

ίσως κάποια άλλη πρόταση για μελλοντική αγορά νέων ηχείων καλύτερων από αυτά που ήδη έχω ;;

 

και πάλι ευχαριστώ.

 

Link to comment
Share on other sites

Πας σε κάρτα ήχου-Dac με usb, και τα 2 που έβαλε ο Wizard έχουν usb.
Το θέμα είναι πόσα είσαι διαθετημένος να ξοδέψεις π.χ. με 770€ αυτό R-2R Sign Magnitude DAC είναι απ'τα καλύτερα ή το φτιάχνεις μόνος σου στα μισά λεφτά.

 

Για ηχεία θα έλεγα Focal monitor έχουν και αυτά ενισχυτή μέσα τους.

Γνώμη μου πάρε καλύτερα ηχεία θα ακούσεις μεγαλύτερη διαφορά και μετά Dac ή και τα δύο μαζί :)

Link to comment
Share on other sites

To V90 της Musical Fidelity ειναι αυτο που θα επαιρνα μιας και εχω διαβασει πολυ καλα σχολια απο πολλους. Για το Cambridge Audio δεν ειναι αυτο που βρηκες αλλα αυτη τη στιγμη δεν θυμαμαι το ακριβες μοντελο, θα το βρω και θα στο δειξω ομως. Οπως βλεπεις ομως κοστιζουν και 250 ευρω και δεν ειναι και το πιο βολικο DAC για να το εχεις και πανω στο γραφειο σου. Οσον αφορα τα ηχεια τωρα, το ποια θα σου προτεινω εξαρταται απο πολλα. Μουσικη που ακους, αποσταση ακροασης, χωρος (τ.μ.), αν θες ενεργα η παθητικα, αλλα κυριως και το budget που διαθετεις. Οποτε αν ερθει αυτη η ωρα το ξαναβλεπουμε. 

 

Τωρα με τα edifier που εχεις, εγω προσωπικα δεν θα αλλαζα τιποτα. Αντε το πολυ να εβαζα μια καρτα ηχου με καλυτερο dac απο την onboard της μητρικης, γνωριζοντας ομως πως η βελτιωση που θα δω τωρα θα ειναι πολυ μικρη. Οπως σ ειπα παλι απο τα ιδια ηχεια θα ακους με τα ιδια ενισχυτικα, δλδ τα ενσωματωμενα στα ηχεια. Θα βοηθησει ομως στο καλυτερο αποτελεσμα αν αυριο μεθαυριο στηθει ενα καινουριο ηχοσυστημα. Πες μας ομως σιγουρα το ποσο που εισαι διατεθιμενος να δωσεις.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, giorgos2187 said:

Αντε το πολυ να εβαζα μια καρτα ηχου με καλυτερο dac απο την onboard της μητρικης, γνωριζοντας ομως πως η βελτιωση που θα δω τωρα θα ειναι πολυ μικρη. 

Να πω όμως εδώ, ότι πήρα την SoundBlaster E5 για τα ακουστικά μου και η διαφορά στην ποιότητα ήταν η μέρα με τη νύχτα. Επειδή παίρνει αναλογικό σήμα από την κάρτα του, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το εσωτερικό DAC. Έχω τα AKG K550 και με την onboard ήταν σα να φοράω handsfree των 30€, ενώ όταν έβαλα την Ε5, μου έπεσε το σαγόνι.

Δεν έχω ακούσει τα ηχεία του, ούτε τι δυνατότητες έχουν αν οδηγηθούν σωστά, ούτε τι βγάζουν τώρα όπως είναι στημένα, αλλά είναι σίγουρο ότι η πηγή τους αυτή τη στιγμή, πάσχει.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο ειναι ακριβως το θεμα. Οτι τα ακουστικα σου αναπαραγουν αυτα που αναλυει,παραγει και τους μεταδιδει η καρτα ηχου μιας και ειναι παθητικη μοναδα αναπαραγωγης ηχου. Σ αυτη την περιπτωση λοιπον ναι η διαφορα αναμεσα στο τσιπ της realtek σε σχεση με αυτο της sounblaster ειναι τεραστια. Και στο θεμα της μετατροπης αλλα και της ενισχυσης. Επισης οσον αφορα την οδηγηση των ακουστικων παιζει μεγαλο ρολο και η ωμικη τους αντισταση. Αν τα ακουστικα εχουν αντισταση πανω απο 32Ω (ohm) οι onboard καρτες ηχου σιγουρα θα τα βρουν σκουρα ενω οι καλες integrated μπορουν να οδηγησουν σωστα ακουστικα πολυ μεγαλυτερων αντιστασεων. 

Μια τετοια διαφορα θα την βλεπαμε και σ ενα ηχοσυστημα αν ειχαμε παθητικα ηχεια με ξεχωριστο ενισχυτη. Οσο καλυτερο σημα λαβει ο ενισχυτης απο την καρτα ηχου τοσο καλυτερο θα μεταδωσει και στα ηχεια.

 

Στην περιπτωση ομως των ενεργων ηχειων και δη της κατηγοριας των edifier ολη η αποκωδικοποιηση, η ενισχυση και η αναπαραγωγη του ηχου γινεται απο το ιδιο το ηχειο γι αυτο και τα περιθωρια βελτιωσης ειναι μικροτερα.  Θα τολμησω να προβλεψω οτι μια καλυτερη καρτα ηχου αυτο που θα δωσει στα edifier θα ειναι λιγο πιο πλουσιος και λιγο πιο αναλυτικος ηχος κυριως σε μεσαιες εντασεις,γιατι η βρωμικη δουλεια της μετατροπης θα εχει ηδη γινει σωστοτερα απο το dac της καρτας, ενω οσο οι εντασεις ανεβαινουν και παμε προς τα ορια των ηχειων η βελτιωση θα ειναι αισθητα μικροτερη. Οσον αφορα το θεμα της εντασης αυτης καθαυτης νομιζω πως δεν θα αυξηθει και πολυ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά αφού σας ευχαριστήσω όλους για τον χρόνο σας,

 

θα πρέπει να σας ξεκαθαρίσω πως δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις στα θέματα ήχου, άρα πιο πολλές απορίες και ερωτήματα θα σας γεμίσω παρά θα συνεννοηθούμε επακριβώς λόγω των θεμάτων που δεν γνωρίζω..

Δείξτε λοιπόν αν θέλετε λίγη κατανόηση..

 

Για να είμαι ακριβείς στο τι θέλω το ταβάνι που έχω ορίσει είναι τα 400 με 500 ευρώ χοντρικά, δηλαδή τα μισά για dac και τα άλλα μισά για ηχεία, ή και κάποια κάρτα ήχου αν χρειάζεται. Δηλαδή η σειρά σύνδεσης πρέπει να είναι κάρτα ήχου ξεχωριστή σε dac και από εκεί σε ηχεία ; ή κάρτα μητρικής με έξοδο ήχου 3,5 χιλ (που ήδη διαθέτω) σε dac και από εκεί σε ηχεία ;

 

Ακόμα έχω την απορία πως θα συνδεθεί το dac στην ενσωματωμένη κάρτα που έχω της realtek και αν στο φινάλε αξίζει μιας και όπως είπε ο Wizard! η πηγή του ήχου μου πάσχει..

η μητρική μου είναι  Gigabyte B85-HD3.

 

Επίσης ακούω τα πάντα σχεδόν, με εξαίρεση το Heavy metal αλλά περισσότερο μου αρέσουν τα ορχηστρικά θέματα η ροκ και μερικές φορές η ηλεκτρονική μουσική, άρα θέλω να έχω την δυνατότητα από το σύστημα μου να τα παίζει όλα όσο αυτό είναι δυνατό.

 

Τέλος δεν πολυκαταλαβαίνω τις διαφορές μεταξύ ενεργών και παθητικών ηχείων για να είμαι ειλικρινής.

 

 

Και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, spil said:

Ακόμα έχω την απορία πως θα συνδεθεί το dac στην ενσωματωμένη κάρτα που έχω της realtek και αν στο φινάλε αξίζει μιας και όπως είπε ο Wizard! η πηγή του ήχου μου πάσχει..

Η κάρτα σου όπως λες, δεν έχει ψηφιακή έξοδο. Άρα για να πάρεις τον ήχο από τα mp3/FLAC/CDs/DVDs/BRs που έχεις, πρέπει κάποιος να μετατρέψει το ψηφιακό σε αναλογικό.

Αυτή τη στιγμή το κάνει μια κάρτα πολύ φθηνή, άρα καθόλου ποιοτική. 

Οπότε, χρειάζεσαι μία κάρτα ήχου με USB, για να τη βάλεις ως κύρια κάρτα και να αναλάβει αυτή τον ήχο σου. Στην πράξη, αφού θα παίρνει σήμα μέσω USB, είναι και κάρτα ήχου και DAC μαζί. Τα σκέτα DACs που δέχονται οπτική ίνα, δε σου κάνουν.

 

Θα έλεγα να ξεκινήσεις από εκεί, χωρίς να δώσεις πάνω από 150-200€ και μετά κρίνεις βάσει αποτελέσματος.

Link to comment
Share on other sites

Ενεργα ειναι τα ηχεια που εχεις τωρα. Δηλαδη τα βαζεις στην πριζα, τους δινεις το σημα ηχου μεσω ενος καλωδιου και τα παιζουν. Τα παθητικα ειναι αυτα που πρεπει να συνδεθουν πανω σε ενα ενισχυτη που θα τα παιξει. Τα παθητικα αν τα δεις απο πισω δεν εχουν τιποτα αλλο παρα ενα η δυο ζευγη υποδοχων για καλωδιο. Ενω αν δεις τα δικα σου θα δεις πισω απο το ενα ηχειο να υπαρχει το καλωδιο ρευματος, ενα καλωδιο που ερχεται απο τον υπολογιστη και ενα αλλο καλωδιο που φευγει και παει στο αλλο ηχειο. 

 

Με 500 ευρω πολλα μπορεις να κανεις. Σε ενδιαφερει ας πουμε να δωσεις τα edifier και να πας σε κατι καλυτερο η θα μεινεις με αυτα; Αλλα μετα υπαρχει και το θεμα της τοποθετησης και του χωρου. Εχεις σκοπο τα ηχεια σου να τα εχεις πανω στο γραφειο σου διπλα δλδ απο την οθονη; Η σε ενδιαφερει να τους κανεις ενα στησιμο σε σημειο που να απευθυνονται σε ολο τον χωρο-δωματιο; 

 

Σορρυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα το θεμα ηχος ετσι ειναι...

Link to comment
Share on other sites

Απευθυνόμενος στον Wizard!

Τι θα μπορούσες να μου προτείνεις λοιπόν με ταβάνι τα 200 ευρώ για κάρτα ήχου με ενσωματωμένο dac ;

 

 

Απευθυνόμενος στον

giorgos2187

Κατάλαβα την διαφορά μεταξύ παθητικών και ενεργών ξεκάθαρα.

 

Κανένα πρόβλημα για τις ερωτήσεις σου,    εξάλλου  είναι πολύ εύστοχες, όπως λες και εσύ ήχος είναι αυτός...

 

Καταρχήν σκέφτομαι αυτές εδώ τις βάσεις οι οποίες είτε μείνω σε αυτά που έχω είτε όχι χαμένες δεν θα πάνε

 

http://www.odes.gr/shop/epaggelmatika-dj/eksoplismos-studio/vaseis-gia-studio-monitors/isoacoustics-iso-l8r155-timi.html

 

Τώρα τα  έχω πάνω στο γραφείο μου  δεξιά και αριστερά απ την οθόνη,  αργότερα αν διαμορφώσω αλλιώς το χώρο γιατί όχι μπορώ να βάλω να απευθύνονται σε όλο το δωμάτιο..

 

κάποια στιγμή ναι θα ήθελα να τα αλλάξω αλλά δεν ξέρω τι θα άξιζε μέχρι τα 250 ευρώ..

 

Link to comment
Share on other sites

Οι onboard κάρτες με high definition πιστοποίηση(σαν τη δική σου) είναι συγκρίσιμες σε ποιότητα με μια καλή κάρτα. Στην πράξη είναι δύσκολο να καταλάβεις διαφορές. Οπότε κοιτάς να αλλάξεις ηχεία διαθέτοντας εκεί όλο το μπατζετ. Ηχεία 2 συν το γούφερ. Και μετά όταν θα ξαναέχεις λεφτά κοιτάς για ένα εξωτερικό dac γύρω από τα 200€(να το παίρνεις και μαζί σου).

Link to comment
Share on other sites

πριν 12 λεπτά, το μέλος spil έγραψε:

Τώρα τα  έχω πάνω στο γραφείο μου  δεξιά και αριστερά απ την οθόνη,  αργότερα αν διαμορφώσω αλλιώς το χώρο γιατί όχι μπορώ να βάλω να απευθύνονται σε όλο το δωμάτιο..

 

κάποια στιγμή ναι θα ήθελα να τα αλλάξω αλλά δεν ξέρω τι θα άξιζε μέχρι τα 250 ευρώ..

 Μ εσκισες! Χαχαχα... Αν ημουν εγω στη θεση σου αλλες αγορες θα εκανα αν ηταν τα ηχεια να μεινουν πανω στο γραφειο, αλλες αν επροκειτω να ανοιχθουν και να παιξουν για ολο το χωρο. 

Πανω στο γραφειο θα εβαζα ενα ζευγαρακι monitors εγω προσωπικα, καποιο της Tannoy κατα πασα πιθανοτητα, και θα αγοραζα μια καρτα ηχου για μεσα στον υπολογιστη. Μια ASUS STX κατα πασα πιθανοτητα (επισης) η οποια αν θυμαμαι καλα ειχε αποκομισει βραβειο για την ποιοτητα του dac της. Γι αυτο το σεναριο ομως δεν θα εξαντλουσα ολο το 500αρικο.

Αν ομως ηθελα ν απλωσω ηχο σε ολο το χωρο θα κοιτουσα για HiFi ηχειο. Εδω μπορεις να παιξεις με πολλες συνδεσμολογιες. Μπορεις παλι να παρεις εσωτερικη καρτα ηχου και ενα ζευγαρακι ενεργα HiFi ηχεια οπως τα dali zensor 1 Ax. Η μπορεις να παρεις ενα εξωτερικο dac και εναν ενισχυτη και ενα ζευγαρι ηχεια. Η ενα dac με ενα ζευγος ενεργα ηχεια.. Πολλα πραγματα γενικα!!!

Link to comment
Share on other sites

Να πω και εγώ τα 2 μου cent, όπου σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον @Petrossortep. Δεν έχει νόημα να μιλάς για αγορά DAC, ενισχυτή, καλωδίων κλπ κλπ αν δεν έχεις σοβαρά ηχεία. Πρώτα λοιπόν πρέπει να ορίσεις τι είναι αυτό που θέλεις και πόσο πολύ το αποζητάς (budget δλδ).

Το να πάρεις ένα DAC των 200, 300, 600 ευρώ και να περιμένεις ότι θα ακούσεις διαφορά στον ήχο στα ηχεία των 75 ή ακόμα και των 500 ευρώ είναι λάθος. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχει διαφορά, απλά ότι ξόδεψες τα χρήματα σου με λάθος τρόπο. Η άποψη μου είναι να ξοδέψεις τα χρήματα με έναν ισορροπημένο τρόπο που να αντικατοπτρίζει και την βαρύτητα που έχει κάθε συσκευή στο τελικό αποτέλεσμα που θα έχεις.

Αν λοιπόν το συνολικό σου budget δεν ξεπερνάει τα 300-400 ευρώ και αν δεν σε ενδιαφέρει να ακούς μουσική με ακουστικά, τότε πιστεύω ότι πρέπει να ξοδέψεις όλο το ποσό αυτό στην αγορά καλών ενεργών ηχείων, ικανών να γεμίσουν τον χώρο σου (για τον οποίο δεν μας έχεις πει χαρακτηριστικά όπως τετραγωνικά, επίπλωση κλπ).

Αν από την άλλη τα ακουστικά είναι μία επιλογή που θα σε ενδιέφερε, υπάρχουν πολύ αξιόλογες επιλογές που μπορείς να διαλέξεις με αυτό το budget για να πάρεις τόσο έναν καλό ενισχυτή ακουστικών (μαζί με USB DAC) όσο και ένα καλό ζευγάρι ακουστικών για να απολαμβάνεις - δυστυχώς μόνος σου - την μουσική σου!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να ζητήσω από τον Petrossortep και τον eloydark μιας και με βρίσκουν πολύ κοντά στο τρόπο που τα είχα στο μυαλό μου τα πράγματα μη θέλοντας δηλαδή να ξοδέψω αλόγιστα χρήματα αλλά με ένα πιο ισορροπημένο τρόπο να μου προτείνουν ηχεία μεταξύ 200 - 300 ευρώ.

 

Ο χώρος που έχω το γραφείο μου είναι πολύ μικρός μόλις 10 τ.μ. αλλά επειδή νοικιάζω το σπίτι που μένω μπορεί αυτό να αλλάξει μελλοντικά..

Στο δωμάτιο αυτό υπάρχει μόνο το γραφείο η καρέκλα μου και πίσω μου μια μεγάλη εντοιχισμένη ντουλάπα.

 

Επίσης να τονίσω πως δεν ακούω μουσική μέσω των ακουστικών αλλά μόνο μέσω των ηχείων.

Link to comment
Share on other sites

On 4/13/2016 at 8:55 PM, spil said:

Θα ήθελα να ζητήσω από τον Petrossortep και τον eloydark μιας και με βρίσκουν πολύ κοντά στο τρόπο που τα είχα στο μυαλό μου τα πράγματα μη θέλοντας δηλαδή να ξοδέψω αλόγιστα χρήματα αλλά με ένα πιο ισορροπημένο τρόπο να μου προτείνουν ηχεία μεταξύ 200 - 300 ευρώ.

 

Ο χώρος που έχω το γραφείο μου είναι πολύ μικρός μόλις 10 τ.μ. αλλά επειδή νοικιάζω το σπίτι που μένω μπορεί αυτό να αλλάξει μελλοντικά..

Στο δωμάτιο αυτό υπάρχει μόνο το γραφείο η καρέκλα μου και πίσω μου μια μεγάλη εντοιχισμένη ντουλάπα.

 

Επίσης να τονίσω πως δεν ακούω μουσική μέσω των ακουστικών αλλά μόνο μέσω των ηχείων.

Για αυτό τον χώρο θα σου πρότεινα τα Fostex PM0.4 (~220 euro το ζεύγος)
Παρόλα αυτά, επειδή δεν είναι όλα τα αυτιά ίδια, προσπάθησε να ακούσεις σε κάποιο κατάστημα και τα:
KRK Rokit 5 G3 (145 euro το τεμάχιο, 290 το ζεύγος) ή KRK Rokit 4 G3 (125 euro/τμχ)

Yamaha HS5 (163 euro/τμχ)

Tannoy Reveal-502 (130 euro/τμχ)

 

Για τόσο μικρό χώρο θα σου πρότεινα να μην πας σε ηχεία με μονάδες μεγαλύτερες των 5". Επίσης, πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθέτηση τους στον χώρο (τα tweeter στο ύψος των αυτιών, τα ηχεία να δημιουργούν ένα ισοσκελές τρίγωνο με την θέση ακρόασης κλπ κλπ). Στην περίπτωση που είσαι αναγκασμένος να τα τοποθετήσεις πολύ κοντά σε τοίχους, προτίμησε η τρύπα του bass refleχ να μην είναι στην πίσω μεριά καθώς ενδέχεται να σου δημιουργήσει προβλήματα (στάσιμα).

 

Link to comment
Share on other sites

Τo ελάχιστο για μένα μια κάρτα ήχου ή dac αν θες να σκάσεις περισσότερα χρήματα και 8” ηχεία ή πιο μικρά ηχεία με ένα subwoofer, με προβληματίζει λίγο που λες ότι είναι μικρό το δωμάτιο σου δεν έχω εμπειρία από μεγάλα (σε σχέση με τα pc ηχεία) και μικρό χώρο.

 

Μια γνώμη για τα Tannoy reveal 502, με μια πρόταση, πολύ ικανοποιημένος.

 

Αλλαγή που θα έκανα είναι να πάω σε μεγαλύτερα (8”) ή να προσθέσω woofer ή αν με ένοιαζε σε 5.1 για το surround, ο ήχος τους που βγάζουν σε μερικά μουσικά όργανα είναι απίστευτα καλός (π.χ. πιάνο, κιθάρα), σε μερικές σειρές ή πιο σπάνια κάτι live που δεν είναι καλά ηχογραφημένα είναι fail

 

+

  • Πάρα πολύ καλός ήχος.
  • Ένταση αρκετή για να “ματώσουν” τα αυτιά σου.
  • Απίστευτο stereo, σε μερικά τραγούδια νομίζεις οι μπάντες βρίσκονται μπροστά σου.
  • Μαθαίνεις να εκτιμάς καλές ηχογραφήσεις.

 -

  • Το tweeter κάνει θόρυβο όταν δεν αναπαράγει μουσική, όπως και σε πολλά άλλα ηχεία, π.χ. Eris E5
  • Το μπάσο υστερεί, π.χ. στα  Focal Alpha 80 (ή 65 δεν θυμάμαι, σίγουρα δεν ήταν 5αρια) το μπάσο το καταλάβαινες να σε “ χτυπά”, στα 502 το καταλαβαίνω που μεταφέρετε στο γραφείο, ακόμα και στην καρέκλα μέσω του πατώματος  (ηχεία -> γραφείο -> πάτωμα πλακάκια -> χαλί-> καρέκλα) αλλά δεν έχουν την “κλωτσιά?” που είχαν τα focal στην άμεση μεταφορά ηχεία -> εγώ, (ναι ξέρω μάλλον θέλω καλύτερη μόνωση στις βάσεις των ηχείων… 13cm αφρολέξ δεν αρκεί…), μπορεί να λέω ότι υστερεί αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαι δυσαρεστημένος, εξάλλου τα άλλα κοστίζουν πολλαπλάσια χρήματα.
  • Σε μερικές σειρές ή anime που ο ήχος δεν είναι “ισορροπημένος” το καταλαβαίνεις πολύ, αλλά δεν φταίνε τα ηχεία επειδή είναι σάπιο το υλικό που αναπαράγεται….
  • Ίσως λίγο τσιμπημένες υψηλές συχνότητες, διορθώνετε από την ρύθμιση πίσω στο ηχείο, μπορεί να φταίω και εγώ γιατί είχα συνηθίσει άλλα ηχεία πιο παλιά.

 

1.Τα Eris 5 ένα ζευγάρι που άκουσα, στο ένα ηχείο το tweeter έκανε λιγότερο θόρυβο στο δε άλλο περισσότερο σε σύγκριση με τα tannoy που φαίνετε σε όλα να κάνουν τον ίδιο έντασης θόρυβο (δείγμα 4 ηχεία), αυτό πάντα όταν δεν αναπαράγει μουσική ή είναι πολύ χαμηλά.

 

2.Κάρτα ήχου έχω την asus D1 με 116dB snr και γενικά μια κάρτα ήχου κάνει την διαφορά ακόμα και σε πιο φτηνά ηχεία, π.χ. Logitech 506.

 

3.KRK Rockit 5 μπάσο.

 

4.Jbl LSR305 τα άκουσα δεν με χάλασαν δεν τα προτίμησα λόγο οπίσθιου bass reflex που με την γιορτή συνειδητοποίησα ότι είτε μπροστά είτε πίσω τα ηχεία δεν τα κολλάμε στον τοίχο ούτε τα κλείνουμε σε ράφια, οπότε δεν έχει και πολύ σημασία που είναι, υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα να προσέξει κάποιος στον χώρο/δωμάτιο από ότι το μέρος που είναι το bass reflex, επίσης και αυτά έχουν λιγότερο μπάσο από το focal (τα οποία με εντυπωσίασαν να πω) αλλά σε σύγκριση με τα tannoy δεν ξέρω, τα focal και τα JBL τα άκουσα μαζί ενώ τα reveal 502 αλλού και είχε περάσει και λίγος καιρός.

 

5.Eris 5 παρόμοιος ήχος με τα reveal 502, με τα δεύτερα να είναι λίγο καλύτερα στις υψηλες συχνοτητες του ήχου και ίσως τα Eris να είχαν ελάχιστα περισσότερο αν όχι το ίδιο μπάσο, θα πρέπει να τα ξανακούσω για να είναι αξιόπιστος, Η γενική εντύπωση που μου έχει μείνει είναι ότι πάνω κάτω τα ίδια.

 

6.Γενικά για ηχεία από την μικρή μου εμπειρία, είναι πολύ σημαντικό το δωμάτιο πως είναι, π.χ. σε ένα μεγάλο δωμάτιο χωρίς πολλά έπιπλα έχει ηχώ, σε μικρό δεν ξέρω, χωρίς βάσεις μεταφέρετε μέρος του ήχου από τα ηχεία στο γραφείο με αποτέλεσμα να αλλοιώνετε,  αν δεν είναι στο επίπεδο των αφτιών “χάνουν”, δεν μπορείς να έχει απαιτήσεις ένα 5” ηχείο να βγάλει το μπάσο που βγάζει ένα subwoofer 10” ή 12” αν και τα krk είχαν περισσότερο μπάσο από ότι τα 502, eris και lsr305.

Έγινε επεξεργασία από Havic
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις γνώμες σας, καταλαβαίνω σας έχω ζαλίσει με τις ερωτήσεις, αλλά θα ήθελα να που πείτε αν γνωρίζεται κάτι και την γνώμη σας γενικότερα για τα Audioengine A5+

 

αν δηλαδή δικαιολογούν την τιμή τους, και αν παράγουν ένα ισορροπημένο ήχο από όλες τις απόψεις μπάσο πρίμα κτλ, βέβαια δεν έχουν ρυθμίσεις επάνω για μπάσο κτλ όπως τα ταπεινά μου edifier αλλά μάλλον δεν τις χρειάζονται.. 

 

ξέρω ξέρω κάποιοι θα μου πείτε πως η ένταση θα είναι τεράστια,

αλλά γενικά δεν θέλω να αλλάζω πράγματα και προτιμώ ότι παίρνω να το έχω για πάντα (εκτός αν χαλάσει βέβαια) κάπως σαν μια καλή ηχητική επένδυση ας πούμε, μήπως θα πρέπει να τους ρίξω μια καλύτερη ματιά ;

 

Τι λέτε λοιπόν αξίζουν μια ματιά  και φυσικά τα 500 τους ευρώ;;

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.