Jump to content



βοήθεια σε συνδεσμολογία οικιακού δικτύου.


Recommended Posts

Καλημέρα συμφορουμίτες. Χρειάζομαι βοήθεια για το πως να συνδυάσω τα εξής :

modem-router της hol. ZTE ZXHN H108L.

Switch TP-Link TL-SG1005D

Router linksys wrt1200ac

 

Αρχικά από το modem της hol συνδεσα μία από τις 4 Ethernet που έχει στην είσοδο internet του linksys wrt1200ac. μετά από τις 4 Ethernet του linksys wrt1200ac πήρα 1 και την σύνδεσα στο switch TP-Link TL-SG1005D. Στη συνέχεια εκεί σύνδεσα όλες τις συσκευές μέσω Ethernet σταθερό Η/υ . Επίσης απενεργοποίησα το WiFi στο modem της hol . Μέχρι στιγμής όλα δούλεψαν καλά ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ INTERNET δηλαδή τα 2 κινητα πηραν WiFi από το linksys wrt1200ac  , o σταθερός πήρε μεσω Ethernet από το switch, και η τηλεόραση μέσω Ethernet από το switch .

 

Όμως το synology nas μέσω Ethernet από το switch δεν ανανγωριζόταν με τίποτα από καμία συσκευή ώστε να γίνεται ανταλλαγή αρχείων.

 

Αν βοηθάει :

  • το modem της hol είχε IP 192.168.2.1 και το  linksys wrt1200ac απέκτησε 192.168.1.1  και το nas είχε πριν την προσθήκη του LInksys 192.168.2.8
  • και στο network στα windows στον σταθερό φαίνεται το linksys σαν ένας ακόμα υπολογιστής

 

Τι προτείνετε; μήπως πρέπει με κάποιο τρόπο να κόψω το modem της hol δουλεύει και ως router; Φταίει η συνδεσμολογία;

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Κατέβασε το Synology Assistant από το site της Synology και βάλε το να ψάξει το nas.

Μετά θα σε καθοδηγήσει αυτό για να ξαναρυθμίσεις τις συνδέσεις δικτύου του.

Link to comment
Share on other sites

το έχω ήδη κάνει αλλά :

αν το κάνεις με την web έκδοση το βρίσκει με την παραπάνω Ip την  192.168.2.8 και μόλις πατάω connect μου λεει cant reach server από τον Browser .

αν το κάνεις με την exe έκδοση δεν το βρίσκει καν

 

έχουν γίνει restart και παντού.

 

οι συντομεύσεις που είχα στον σταθερό μου Η/Υ σε κοινόχρηστους φακέλους του nas δεν ανοίγουν.

 

η διαφορά του τρίτου τμήματος των ip μεταξύ hol kai linksys μήπως κάνει την ζημια;

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημά σου 99% είναι στα διαφορετικά subnets μεταξύ hol-router & linksys.  (192.168.1 & 192.168.2)

Η πιό απλή λύση είναι να δεις σε ποιό subnet έχουν πάρει ΙΡ οι συσκευές σου και να βάλεις μία χειροκίνητα στο NAS που να είναι στο ίδιο subnet.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό υποψιάζομαι και εγώ!

Αλλά μήπως πρέπει να κάνω με κάποιο τρόπο το hol να δουλεύει αποκλειστικά και μόνο ως Modem και να απενεργοποιήσω την λειτουργεία του routing;Αυτο δεν είναι απαραίτητο;

Και μετά  μπαίνω μέσα στο nas και του αλλάζω χειροκίνητα μία της μορφής του linksys .

 

Πέρα από αυτό η δομή και η σειρά της συνδεσμολογίας είναι κομπλε;

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, bassman said:

μήπως πρέπει να κάνω με κάποιο τρόπο το hol να δουλεύει αποκλειστικά και μόνο ως Modem και να απενεργοποιήσω την λειτουργεία του routing

ναι. θα χρειαστεί να κάνεις bridge το modem σου στο router σου, και όλη η διαχείριση να γίνεται από το linksys.

 

Επίσης, DHCP να δίνει μόνο το Linksys. Και ναι, δώσε καρφωτή διεύθυνση στο NAS (και σε δικτυακό εκτυπωτή αν έχεις), στο subnet του linksys

Link to comment
Share on other sites

Άρα :

1)το modem σε λειτουργία bridge.

2)το dhcp του modem ανενεργό

3)καρφωτές στο nas. και σε εκτυπωτές

4)wifi μέσω του linksys πλέον

 

Τέλος το μηχάνημα του hol tv αν συνδεθεί επάνω στο Linksys λέτε να έχει θέμα; δεν ξέρω ακριβώς τι συσκευή είναι, είνια κάτι σαν αποκωδικοποιητής της hol που χρειάζεται Internet για να δουλέψει.

Link to comment
Share on other sites

Ξεκινάς λίγο ανάποδα με το πρόβλημα και τις συσκευές και δεν λες τι θέλεις. Και αφού στα λένε μια χαρά τα παιδιά, πετάς και μια τελευταία συσκευή (hol tv) που δεν την είχες αναφέρει. Η οποία ίσως σου δημιουργήσει κ πρόβλημα, μια και θυμάμαι ότι δεν παίζει σε άλλο router, αλλά μόνο σε αυτό της hol. Τουλάχιστον έτσι έπαιζε όταν την είχα εγώ.

Τα 4 βήματα που λες είναι σωστά. Μα, δε νομίζω να παίξει το hol tv πάνω στο linksys και σίγουρα δεν θα παίζει κ στο hol router, αν το έχεις κάνει bridge.

Αν παίξει, όλα καλά. Αν δεν παίξει, ξεκαθάρισε γιατί θες το linksys. Για επέκταση σήματος wifi ή για καλύτερες επιδόσεις κ διαχείριση δικτύου;

Αν δεν παίξει, θα βάλεις όλες τις συσκευές σου στο υποδίκτυο του linksys. Τέλος το switch τι το θες; Εξυπηρετεί σε κάτι; 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Της wind πάντως το Η108L, γυρνά σίγουρα σε bridge mode. Απλά επαναλαμβάνω, δεν ξέρω αν θα παίζει το holtv πάνω σε ξένο router.

Η hol (κ καλά κάνει), έχει κανόνες qos στο router της ώστε να μην κολλά η tv αν κάποιος κατεβάζει π.χ... νομίζω γι'αυτό θέλουν να μην παίζει με άλλα router.

Link to comment
Share on other sites

Αν πρέπει να παίζει οπωσδήποτε το linksys για router-wireless, άσε το hol-tv πάνω στο ZTE και τα υπόλοιπα στο linksys.

Όλες οι συσκευές πάνω στο linksys πρέπει να έχουν IP 192.168.1.X, αλλιώς έχεις πρόβλημα στην επικοινωνία μεταξύ τους.

Αν είναι ρυθμισμένα να παίρνουν αυτόματα διευθύνσεις (συνήθως είναι) με το που τα συνδέσεις στο linksys θα αποκτήσουν τις νέες ρυθμίσεις.

Να θυμάσαι ότι με 2 ρούτερ πρέπει να κάνεις 2 φορές port forward αν θέλεις να ανοίξεις μια πόρτα από το ιντερνετ.

Link to comment
Share on other sites

τι έχω διαπιστώσει μέχρι τώρα και τι έχω συνδέσει.

 

1)το modem της hol με σβηστό το wi-fi αλλά με ενεργο το dhcp διότι αν το σβήσεις κολλάει!Είναι λογικο;  έχει Ip 192.168.2.1

2) το modem της hol δεν έχει bridge mode(τουλάχιστον δεν βρήκα εγώ)

3)μέσω ethernet συνδεδεμένο το linksys πάνω στο modem της hol με ip 192.168.1.1

4)επάνω στο Linksys μέσω ethernet nas,σταθερός και tv me ip της μορφής 192.168.1.ΧΧΧ

5)επάνω στο Linksys μέσω wifi κινητά και tablet.(η ταχύτητα του ασυρμάτου έχει εκτιναχτεί ειδικά όταν παίζει στην μπάντα 5GHZ)

6)το hol tv έπαιζε μόνο επάνω στο modem της hol και όταν το έβαζα στο Linksys έβγαζε client initialization error......

 

Το gigabit switch το κατάργησα διότι δεν κάνει διαφορά πλέον στην ανάγνωση και στην εγγραφή(το δοκίμασα με το nas σε πολλά μικρά και σε μεγάλα αρχεία) σε read/write. Προ LInksys ήταν απαραίτητο διότι από 11mb/s έως και 30 max μου έκανε read write από τo nas μέχρι και MINIMUM 50 MAX 90mbs/s.

 

Είναι λογικά τα παραπάνω;υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αλλάξω;

 

Ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας μέχρι τώρα.

 

Link to comment
Share on other sites

1) με κλειστό το dhcp κολλάει γιατί νομίζω έχει ένα interface ειδικά για το holtv και σκαλώνει που δεν το βρίσκει σαν συσκευή ίσως, που δεν μπορεί να δώσει ip

2) πρέπει να το έχουν κλειδώσει για τον παραπάνω λόγο (το hol tv το παρέχουν μέσω του δικού τους εξοπλισμού, ώστε να μην μπορεί κ να "κλέβεται" σαν υπηρεσία)

3) το να έχει το linksys ip 192.168.1.χχχ ενώ το hol έχει 192.168.2.χχχ, είναι λίγο... κουλό.. όχι ακατόρθωτο. Μήπως εννοείς μετά, μέσα από το interface του linksys κ τι δίνει στις άλλες συσκευές;

4) σωστό είναι αυτό, απλά να ξέρεις ότι στο hol, το linksys θα'χει ip 192.168.2.χχχ.

5) το linksys έχει πολύ καλό wifi κι είναι φυσιολογικό να'χει τέλεια ταχύτητα (wifi ac)

6) έχει hard coded τις ρυθμίσεις του κι είναι φτιαγμένο να παίζει μόνο πάνω στο router της hol. Δυστυχώς.. 

 

να αλλάξεις κάτι, χμμμμ δεν νομίζω ότι χρειάζεται... συνέχισε να συνδέεις όλες τις συσκευές στο linksys κι απλά αν ποτέ θελήσεις port forwarding, να θυμάσαι αυτό που σου είπε παραπάνω ο trendy.. Θα πρέπει να ανοίξεις την πόρτα κ στα δύο router. 

Link to comment
Share on other sites

Αν έχει επιλογή το hol modem να κάνει port forward τα πάντα (ίσως το λένε DMZ) στο linksys, να το κάνεις, για να γλυτώσεις το ένα port forward τουλάχιστον.

Το linksys έχει 192.168.1.1  στο lan, στο wan θα έχει 192.168.2.Χ. Αυτή την IP θα χρησιμοποιήσεις για το port forward.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

έχω επισυνάψει το network map αν και έχιε μόνο το nas επάνω τώρα.φαίνονται και οι ip.

τέλος στο admin του modem hol μπαινεις πληκτρολογώντας 192.168.2.1

 

Πάντως μόλις έκλεισα το dhcp και κόλλησε αναγκαστικά του έκανα reset και ξεκίνησε κανονικά χωρ΄ςι να ζητήσει στοιχεία εισόδου.

 

Για να συνδέσω έναν εκτυπωτή hp f4580 μέσω wifi κάνω το εξής:

Μέσω Usb στο laptop install, μετά το κάνω convert σε ασύρματο και εκεί μου λέει να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία εισόδου του wifi του Linksys. Πατάω οκ και κολλάει. το έχω κάνε 3 φορές. Το laptop Μέσω wifi παίρνει ip 192.168.1.135.

 

Λογικά πρέπει να πάρει Ip ο Printer της μορφής 192.168.1.ΧΧΧ αλλά δεν μπορώ να του δώσω καρφωτη γιατί δεν τον βρίσκει πουθενά.

 

Μήπως κάνω κάτι λάθος;

 

Μήπως να το βάλω μέσω Usb πάνω στο LInksys;

 

 

 

nas ip.png

linksys ip.png

Link to comment
Share on other sites

Ρε αδερφέ, τώρα μου πετάς κι άλλη συσκευή;; Χαχαχ 

Λοιπόν, σέταρε το hol router, όπως είναι με 192.168.2.1 κ άφησε πάνω μόνο το hol tv.

Όλα τα άλλα, μα όλα τα όλα, θα τα βάλεις πάνω στο linksys. Μπες στο 192.168.1.1 του linksys και δες ποιες συσκευές έχει ήδη πάνω του. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, βάλε καρφωτές της μορφής 192.168.1.χ.

Τέλος, για τον εκτυπωτή, είναι βλέπω μια περίεργη διαδικασία. Ο δικός μου (hp 4500 g510a) έχει οθόνη κ μπορούσα να του περάσω 2 ρυθμίσεις κ καρφωτή ip. Εσύ ακολούθησε τις οδηγίες εδώ. Ή διάβασε το manual, από σελίδε 5 κ μετά, τα λέει τόσο ωραία. Έχουν σύστημα που του περνάς στοιχεία με το usb και μετά τον κάνεις ασύρματο. Να θυμάσαι ότι το μόνο ασύρματο που έχεις είναι του linksys κι οι ip είναι της μορφής 192.168.1.x, οπότε δεν θα πάει κάτι στραβά. 

Link to comment
Share on other sites

Ρε αδερφέ, τώρα μου πετάς κι άλλη συσκευή;; Χαχαχ => Για αυτό έχουμε το δίκτυο! Μετά τον εκτυπώτη θα συνδέσω ψυγείο samsung :D

 

Λοιπόν, σέταρε το hol router, όπως είναι με 192.168.2.1 κ άφησε πάνω μόνο το hol tv.=>Το έχω κάνει και το hol tv παίζει καμπάνα.Αλλώστε όπως είπα και παραπάνω δεν παίζιε αλλιώς βγάζει client initialization error.

 

Όλα τα άλλα, μα όλα τα όλα, θα τα βάλεις πάνω στο linksys. Μπες στο 192.168.1.1 του linksys και δες ποιες συσκευές έχει ήδη πάνω του. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, βάλε καρφωτές της μορφής 192.168.1.χ.=>Το γνωρίζω απλά νόμιζα ότι είναι λάθος να έχουμε σε ένα δίκτυο 2 router με διαφορετικά τρίτο ψηφίο IP!

 

Τέλος, για τον εκτυπωτή, είναι βλέπω μια περίεργη διαδικασία. =>Δυστυχώς

Ο δικός μου (hp 4500 g510a) έχει οθόνη κ μπορούσα να του περάσω 2 ρυθμίσεις κ καρφωτή ip. => εμένα δεν έχει δυστυχώς :unsure:

 

Εσύ ακολούθησε τις οδηγίες εδώ. Ή διάβασε το manual, από σελίδε 5 κ μετά, τα λέει τόσο ωραία. Έχουν σύστημα που του περνάς στοιχεία με το usb και μετά τον κάνεις ασύρματο. Να θυμάσαι ότι το μόνο ασύρματο που έχεις είναι του linksys κι οι ip είναι της μορφής 192.168.1.x, οπότε δεν θα πάει κάτι στραβά. => Το κάνω αλλά δεν το βρίσκει. κολλάει στην μετατροπή από usb σε ασύρματο ενώ βρίσκει τις ρυθμίσεις του ασύρματου δικτύου και τις κάνω confirm. Αυτό που δεν έχω κάνει είναι να τυπώσω μία network configuration page μήπως την βρω εκεί και μπω και την καρφώσω μέσω του interface του.
Θα κάνω και και 4ο install unisntall και βλέπουμε.

 

Ευχαριστώ

 

 

Link to comment
Share on other sites

Γι'αυτό με τα 2 router δεν έχεις άδικο, απλά στην ουσία προσπαθείς να φτιάξεις ένα υποδίκτυο πάνω στον οποίο θα έχεις τα πάντα. Εφόσον παίζει απροβλημάτιστα και δεν έχεις θεματάκια, όλα καλά. Όλα θα βλέπουν δίκτυο μέσω του linksys και όλα καλά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.