Jump to content



Windows 10 issue με restart του explorer.exe


Recommended Posts

Απο εχθες παρατηρω το εξης παραδοξο. Καθε φορα που παω να τρεξω ενα βιντεακι,μια εικονα ή ενα mp3 ξεχωριστα ας πουμε , ακομη και οταν κανω κατι αποθηκευση (πχ το screenshot που θα δειξω εδω), παρατηρω το εξης: Ο explorer φαινεται να κανει restart. Στο event viewer λαμβανω το εξης: 

 

Capture123123.JPG

 

Μου το κανει συνεχεια, και ειναι εκνευριστικο. Καποιο workaround υπαρχει; Το googlαρα αλλα δεν βρηκα καποια λυση. Ισως να μην εψαξα αρκετα.

 

Link to comment
Share on other sites

περίμενε από βδομάδα που θα βγει το anniversary edition update και θα το διορθώσει λογικά :p

αναμένεται 2 αυγούστου... 

Σε άλλα νέα, από αυτό μόνο δεν φαίνεται γιατί σου σκάει ο explorer, οπότε λύση δε μπορώ να σου βρω. Για αρχή δες με το sfc /scannow αν είναι corrupt κάποιο αρχείο συστήματος ή δες αν εγκατέστησες τίποτα που "κάθεται" πάνω στον explorer και τον "ενοχλεί"... 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτη τη στιγμη μολις , αυτο εκανα! Περιμενω να ολοκληρωθει, αν και δε πιστευω οτι θα υπαρχει θεμα.

 

Απλα μου φαινεται περιεργο γιατι ποτέ δε μου εχει ξανασυμβει , και ειναι κατι που συνεβαινε σε technical preview εκδοσεις...

Παρολα αυτα ψαχνοντας ειδα και αλλοι να το αντιμετωπιζουν.

 

Παντως , ναι , αυτο σκεφτηκα και εγω. Οτι θα βγει το ανιβερσαρι εντισιο :p Ειτε θα το διορθωσει , ειτε θα τα κανει χειροτερα :hehe: 

 

εδιτ: Κατι βρηκε λεει και το διορθωσε. Not a clue. Σε καποιο log μεγεθους 15ΜΒ ειναι (χαοτικο log). Συνεχιζει ομως το προβλημα. Επισης παρατηρω και κατι ακομη οσον αφορα τον εξπλορερ. 

Ανοιγω πχ το "this pc" , και παταω να ανοιξει απο το πλαι το δισκο "E:\ " για παραδειγμα. Επιμενει να μου το ανοιγει σε ξεχωριστο παραθυρο , ενω δε το εχω φυσικα επιλεγμενο κατι τετοιο . Το κανει σχεδον παντα εδω και 2 ημερες και προσπαθω να καταλαβω γιατι... Που θα μου παει , θα το βρω.. 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

θα το δοκιμασω αν εχει restore point 2-3 μερες πριν. Δε το δοκιμασα αυτο. Χτες το βραδυ νομιζω το ειδα μια φορα και σημερα περισσοτερες. Το exception code παραμενει το ιδιο καθως και το faulting application & module name. To windows.storage.dll ειναι και ο explorer.exe που κρασαρει. Τι στην ευχη... Θα κανω μερικα τσεκ ακομη.

Μηπως να επαιρνα το "windows.storage.dll" απο καπου αλλου και να το εκανα ενα copy-paste? Πραγματικα μου φαινεται παραξενο. Βρηκα σε πολυ πιο εξειδικευμενα site (που δε το κατεχω με αυτα που λενε) , να προσπαθουν να λυσουν το ιδιο ακριβως ζητημα... Με debuggers Και τετοια. Και λυση να μη βρισκουν. What the hell δλδ...

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

είναι σε πολλά σημεία και με διαφορετικά μεγέθη αυτά τα αρχεία... το πρώτο κυρίως.. 

γνώμη μου είναι να μην παίξεις με αρχεία από αλλού.. για κανένα λόγο.. επίσης, σκέψου πως αυτά "σκάνε", αλλά δεν ξέρεις τι τα κάνει και σκάνε.. μπορεί να'ναι κάτι άλλο.. ψάξε αν εγκατέστησες τίποτα την τελευταία εβδομάδα.. 

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικα, το pc ειναι "φρεσκο" , φορματ ειχα κανει πριν 8 μερες ακριβως, επειδη εψαχνα το αλλο θεμα που ειχα, με τους drivers. Λυθηκε εκεινο και τωρα προκυπτει αυτο. Δεν ειναι τραγικο (ουτε φαινεται να επηρεαζει καπου), ομως ειναι ενα bug το οποιο δεν υπηρχε. Να ειναι ιος; Πως τον καταφερα ; Οτι scan και αν κανω , βγαινει κομπλε. (comodo internet security + malwarebytes). 

Εβγαλα το sopcast που ειχα βαλει προχτες ακριβως (για να δω ενα ματσακι μεσω αυτου), αλλα δεν ειναι αυτο. Γενικα δεν εβαλα κατι που να πεις οτι ειναι υποπτο... Θα περιμενω για κανα update μπας και στρωσει.

Link to comment
Share on other sites

Quote

Method 1:
Clean boot the system and check if it helps.
Putting your system in Clean Boot state helps in identifying if any third party applications or startup items are causing the issue. You need to follow the steps from the article mentioned below to perform a Clean Boot.

How to perform a clean boot in Windows
(Steps hold good for Windows 10 Technical Preview)
Note: Refer "How to reset the computer to start normally after clean boot troubleshooting" to reset the computer to start as normal after troubleshooting.
If the issue still exists, try the next method.

 

Method 2:
I would suggest you to use Deployment Image Servicing and Management tool to fix the errors.
a) Open an elevated command prompt. To do this, press Windows key + X and click on Command Prompt (Admin).
β) Type the following commands. Press Enter after each command
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
c) Close the command prompt, and then restart the system.

http://answers.microsoft.com/en-us/insider/forum/insider_wintp-insider_perf/build-10074-file-explorer-causing-exploreexe-crash/9fce9857-9f11-4aea-a120-2fecf2cf9d19?auth=1

Έγινε επεξεργασία από Wizard!
Link to comment
Share on other sites

πριν 1 ώρα, το μέλος icy20 έγραψε:

Εμενα κατι δεν μου αρεσει. Μυριζομαι προβλημα hardware...Τι εχεις τσεκαρει? Δισκο/μνημες?

Τσεκαρα και τις μνημες  καθως και ολα τα drive/δισκους. Κανενα απολυτως θεμα δεν φαινεται να υπαρχει με αυτα. Το προβλημα εμφανιζεται ΜΟΝΟ στο explorer.exe και σε οτι εχει σχεση με explorer. Δηλαδη εδω οταν παω να ανεβασω φωτο, κανει restart το explorer.exe (απο τον explorer πρεπει να παρω τη φωτο ας πουμε). Οταν ανοιγω αρχειο το ιδιο. Καμμια φορα το εκανε και ανοιγοντας το control panel αλλα μετα δε ξαναγινε. Το κανει παντα οταν ανοιγω αρχειο απο οποιοδηποτε δισκο ή drive. (εικονας,βιντεο πχ).

 

 

πριν 21 λεπτά, το μέλος Wizard! έγραψε:

Αυτο θα κανω τωρα, δεν εχω κανενα προγραμμα που να εχει προκαλεσει παντως προβλημα στο παρελθον. Τo method 2 το εκανα as well, καθως και εκανα και το sfc /scannow (πριν απο το method 2). Δεν υπηρξε αποτελεσμα.

No component store corruption detected.
The operation completed successfully. (αυτο ηταν το μηνυμα - το εκανα και 2η φορα για σιγουρια). 

Αντε να δουμε τι κουφαμαρα ειναι αυτη παλι και αν θα βρεθει ακρη! :p 

Link to comment
Share on other sites

Απενεργοποιησα τα παντα, και παλι το ιδιο... Θα δοκιμασω safe mode μηπως και βρω τιποτα , ως τελευταια λυση. Αλλιως format ξανα... 

 

Edit: Εχω ψηθει οτι τη δουλεια την κανει αυτο εδω 

 

https://support.microsoft.com/en-us/kb/3140768 

Security Update αναφερει οτι ειναι.

Το βλεπω να εχει μπει , εχτες νωρις το πρωι (αρα απο εχτες πρωι ειδα το θεμα με τον εξπλορερ και οχι προχτες οπως νομιζα αρχικα- δεν ημουν σιγουρος).

 

Μαζι με τα: ΚΒ3142588, ΚΒ3139907 , μπηκανε εχτες πρωι τα updates. Εκτοτε υπαρχει το προβλημα. Νομιζω οτι με νεο update θα εξαλειφθει. Θα περιμενω το anniversary λογικα τωρα.

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Να σημειωσω οτι αυτα τα δειχνει στα installed updates στο programs and features, και οχι στο update history στα settings. Περιεργα πραγματα, θα περιμενω για νεοτερα updates και αν δεν, φορμαρω με νεο iso και τελειωνει η ιστορια.

 

Παντως με googlαρισμα του error code, βλεπω οτι πολλες περιπτωσεις οφειλονται σε redistributables και τετοια... 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Τελικα εκανα το update σε Redstone. Το προβλημα εξαφανιστηκε. Δε θα μαθουμε ποτέ τελικα ποιος το προκαλεσε :hehe: 

 

Παιδια, παντως μου κανει ενα κλικ ταχυτερο το redstone*. Το παρατηρω στο browsing και σε πολυ απλες καθημερινες εργασιες, αυτο στο πρωτο μισαωρο συμβιωσης.

BTW , αυτα που ακουγοταν για το group policy editor, οτι δε θα δινεται προσβαση κλπ , δεν ισχυει. Μια χαρα μπαινει!

 

*Ισως να ειναι και το placebo effect, αλλα ακομη και τον Λαμπη ταχυτερο τον νιωθω :rofl: 

 

 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Ωραίος. Ε λογικά κλασσικές "ασθένειες" του λειτουργικού. Ωριμάζει σαν το κρασί μάλλον. 

Η ταχύτητα ίσως ειναι ενα απλό " facelift " σε βάθος χρόνου θα φανεί αν όντως ειναι λιγο πιο γρήγορα. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ναι, κανονικα το εκανα μεσω windows update! 8 ελεγε οτι θα ξεκινησει να δινεται, 8μιση που το'βαλα, μου το εμφανισε και το κατεβασα. Ηδη εχει μπει. Το προβλημα του παροντος θεματος λυθηκε, ομως ειναι κατι παραξενο που ποτε μαλλον δε θα μαθουμε τι το προκαλεσε. 

Link to comment
Share on other sites

KAI NAI , οσο απιστευτο και αν ακουστει , το θεμα επανεμφανιστηκε. Με τη διαφορα οτι μαλλον τωρα καταλαβα απο που προερχεται , απλα δε ξερω πως θα το αντιμετωπισω.

Και ναι, θυμαμαι οτι το'κανε αφου ειχα κανει ακριβως το ιδιο πραγμα και στην προηγουμενη εκδοση. 

 

Εγινε λοιπον με το που ενεργοποιησα και εκανα περιηγηση σε εναν εξωτερικο σκληρο δισκο που εχω καποια πραγματακια μεσα. Πηγα να κανω copy και κολλησε στο 98% (μεγαλο αρχειο 40gb ηταν). Πλεον κανει ακριβως το ιδιο πραγμα... Πως γινεται λοιπον να κανω τα windows να μη θυμουνται οτι αυτος ο δισκος συνδεθηκε; Υπαρχει καποιος τροπος; 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.