Jump to content



100mbps router, 1000 mbps switch = 1000mbps connection?


tunerakos

Recommended Posts

Γεια σας φίλοι μου..

 

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για να ξέρω πως να κινηθώ. Σκέφτομαι να πάρω ρουτεράκι φθηνό με 100mbps lan ports και να του περάσω το dd-wrt (το υποστηρίζει αυτό που κοιτάω).

Έχω ένα περίσσιο switch gigabit ταχυτήτων και θα συνδέονται σε αυτό ένα NAS και 3 pc. Το ερώτημα μου είναι αν θα μπορούν τα pc και το NAS να επικοινωνούν μεταξύ τους σε gigabit ταχύτητες από τη στιγμή που το router είναι 100mbps. Το switch είναι unmanaged σε περίπτωση που παίζει ρόλο.

 

Ουσιαστικά το setup θα είναι το εξής.

 

Στο dd wrt router συνδέονται:

  • το ρούτερ του παρόχου ιντερνετ (γιατί το dd wrt router δεν έχει παροχή γραμμής)
  • το gigabit switch

Στο gigabit switch συνδέονται:

  • 3 pc και το nas
  • το ddwrt router

 

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου!

 

Και κάτι τελευταίο. Υπάρχει ένα pc που θα συνδεθεί με lan στο modem-router του πάροχου το οποίο φυσικά θα έχει κλειστό τον dhcp γιατί θα το αναλαμβάνει το δεύτερο ρουτερ με το dd wrt. Το θέμα μου είναι αν θα μπορεί το ρούτερ με το dd wrt να εφαρμόζει τους κανόνες QoS στο PC που είναι απευθείας καρφωμένο στο modem router ή θα το αφήνει να ρουφάει όλη τη γραμμή ιντερνετ.

 

Σε ευχαριστώ και πάλι. 

Link to comment
Share on other sites

Δε θα παίζει το pc που θα βάλεις πάνω στο modem-router του παρόχου καθόλου.

Υποθέτω ότι θέλεις να κάνεις bridge το modem-router του παρόχου και να σηκώνεις το ppp από το dd-wrt router. Τότε όλες οι συσκευές πρέπει να είναι συνδεδεμένες στο dd-wrt ή στο switch.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δουλεύει η πατέντα τελικά. Κάποια PC συνδέονται στο router του παρόχου ασύρματα και παίρνουν ip όπως είναι λογικό από το dd wrt. Μάλιστα δουλεύει και το QoS σε αυτά που συνδέονται ασύρματα στου παρόχου. Δοκίμασα να τρέξω speedtest όταν είχα περιορίσει βάσει mac address το pc που ήταν ασύρματα στου παρόχου και όντως τηρούσε τα speed limits (10KB/s) που είχα ορίσει δοκιμαστικά. Οπότε όλα δουλεύουν ρολόι. Για την ιστορία, έχω αγοράσει το http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wr841n-300mbps-wireless-n-router-p-PER.612439. Μπορώ να πω ότι τα άξιζε τα λίγα χρήματα που έδωσα. Είναι πολύ καλό για τα χρήματα του.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.