Jump to content



Κουδούνι πόρτας και ειδοποίηση σε άλλο χώρο


Recommended Posts

Λοιπόν δεν έχω ιδέα πως λέγεται αυτό που θέλω οπότε το περιγράφω

 

Ψάχνω μία λύση οικονομική να κάνει το εξής

 

Το σπίτι είναι στον Α όροφο και στον Α+1 όροφο έχουμε έναν χώρο.

Θέλω όταν βρίσκομαι στον όροφο Α+1 και χτυπήσει κάποιος το κουδούνι που βαράει στο σπίτι (όροφος Α) με κάποιο τρόπο να ειδοποιούμαι στον πάνω όροφο.

 

Υπάρχει κάτι οικονομικό; Η σύνδεση είναι απλή;

 

Ευχαριστώ

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τώρα όπως το λες, θα έλεγα ότι πρόχειρα μου έρχονται 3 λύσεις.

 

Α) Υπάρχουν ασύρματα κουδούνια (έξω το κουμπί, μέσα το κουδούνι). Απλά ψάχνεις μια λύση με 2 κουδούνια (δέκτες) και αντικαθιστάς εντελώς το υπάρχον κύκλωμα.

 

Β) Στο υπάρχον κουδούνι (όχι στο εξωτερικό κουμπί, αλλά στη μονάδα μέσα), συνδέεις (ας πούμε στο ρελέ του) ένα άλλο κύκλωμα (σαν το Α) που σε ειδοποιεί.

 

Γ) Να τραβήξεις καλώδιο από τη μονάδα μέσα προς τον όροφο Α+1 παίζει? και συνδέεις εκεί ένα άλλο κουδούνι που βαράει όταν κλείσει το κύκλωμα στον όροφο Α.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

To Γ θέλω να το αποφύγω αν είναι δυνατό. Γίνεται να τραβηχτεί καλώδιο πάντως.

 

Με το Α που λες τα είδα αλλά αν δεν αλλάξω το υπάρχων κάτω κουμπί τοθ κουδουνιού αυτός που έρχεται θα πρέπει να χτυπάει και τα δύο για να ακούω και στον έναν χώρο και στον άλλον.

 

Αχ δε τη γλυτώνω τη καλούμπαααααα. Κάτι σε wifi δε παίζει; Να μπέι δλδ κάτι σαν πομπός στην μονάδα μέσα και να ενεργοποιεί ένα κουδούνι επάνω; (λέω εγώ τώρααααα Long shot μπας και το σώσω)

Link to comment
Share on other sites

Για δες εδω τη playlist εχει 3-4 βιντεακια για κουδουνια  ( και ενα σωρο αλλα αξιολογα :Ρ αν και δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα καθομαι και τα βλεπω για καποιο λογο, το αγαπημενο μου καναλι στο youtube)

 

 

Έγινε επεξεργασία από SirDiman
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που θες το ίδιο κουμπί, κάτι θα πειράξεις, είτε το κουμπί, είτε το μέσα.

Αυτό που μπορείς να κάνεις σχετικά εύκολα είναι να αγοράσεις ένα ασύρματο κουδούνι (πουλάνε leroy κλπ.) και να συνδέσεις με ένα ρελεδάκι (ή με arduino για μια overkill εφαρμογή) το μπουτόν από το ασύρματο στο μεγάφωνο. Και μετά, το "δέκτη" του ασύρματου κιτ που αγόραζες, τον βάζεις όπου σε ενδιαφέρει να ακούς.

Μειονέκτημα ότι θα πρέπει να τεστάρεις ότι πιάνουν στις αποστάσεις που σε ενδιαφέρουν και επίσης ότι θα πρέπει να κάνεις κάποια πατέντα με την τροφοδοσία του μπουτόν (για να μην αλλάζεις μπαταρία σε περίπτωση που είναι σε δυσπρόσιτο σημείο).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.