Jump to content



Χριστουγεννιάτικο Project - Happy New PC


trib

Recommended Posts

Καλησπερίζω,

 

Έχω μείνει άπειρα πίσω με το θέμα hardware. Κάποτε εγώ ήμουν αυτός που μπορούσε να προτείνει PC, τώρα δεν ξέρω σχεδόν τίποτα. Έχω μπερδευτεί και θέλω βοήθεια! 

 

Διαβάζοντας αριστερά και δεξιά (μιας που θέλω αποκλειστικά Intel επεξεργαστή) καταλήγω στον i5 6600. Θέλω κάτι για τα επόμενα 5-6 χρόνια, χωρίς σοβαρή αναβάθμιση. Οπότε μιλάμε για μητρική 1151. Σωστά;

 

- Τι μητρική αγοράζω ; Είδα ένα κάρο chipset. Δεν θέλω mini - θέλω να έχω χώρο και σίγουρα 4 θύρες για DDR4. Overclocking δεν θα κάνω, ποτέ. Και το εννοώ.

- Τι μνήμες παίρνω ; Διαφορετικές εταιρείες με ίδιους χρονισμούς έχουν διαφορές;

- Τι τροφοδοτικό χρειάζομαι ; Δεν έχω επαφή. CX, MX etc. Έχει τόσες σειρές δεν ξέρω κάν τι σημαίνουν. Και να πω ότι δεν διάβασα reviews. Διάβασα.

 

Κάρτα γραφικών θα βάλω την 650 Τi 2Gb που έχω ήδη. Παίζω ελάχιστα. Δεν είναι προτεραιότητά μου. Το Assetto Corsa που γράφω 40-50 γύρους το σουκου το σηκώνει για πλάκα. SSD, δίσκους και τα συναφή, τα έχω όλα. 

 

Bugdet για 4 πράγματα (επεξεργαστής, μητρική, τροφοδοτικό, μνήμες) περίπου στα 600€.

 

Ευχαριστώ guys and girls!

Link to comment
Share on other sites

Τωρα δεν χτιζεις τιποτα! Περιμενεις Zen και kaby lake!

Και καλυτερα να μην θες αποκλειστικα Intel γιατι απ οτι φαινεται οι zen της amd θα ειναι αρκετα ανταγωνιστικοι και με βαση τα οσα ξερουμε για την amd ισως και λιγο οικονομικοτεροι. Αν εχεις χρονια να αναβαθμισεις το υπαρχον συστημα και δεν αντιμετωπιζεις σοβαρα προβληματα αποδοσης, λιγοι μηνες ακομα υπομονης μονο να σε ωφελησουν μπορουν!

 

Έγινε επεξεργασία από giorgos2187
Link to comment
Share on other sites

Αλλιώς αν βιάζεσαι μπορείς να πας στα εξής κομμάτια:

 

https://www.skroutz.gr/s/7327661/Intel-Core-i5-6600-Box.html

 

https://www.skroutz.gr/s/7946835/Asus-B150-Pro.html

 

https://www.skroutz.gr/s/7300012/Corsair-Vengeance-LPX-16GB-DDR4-2133MHz-CMK16GX4M2A2133C13R.html

 

https://www.skroutz.gr/s/7593616/Corsair-RMx-Series-750W.html

 

πάνω κάτω στο οικονομικό όριο των 600 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη για την "σφήνα".

@spil

Τα 16GB αν και φαίνονται υπερβολικά, μιας και μιλάει ο trib για 5-6 χρόνια, έχουν κάποια λογική.

Τα 750W του τροφοδοτικού τι θα τα κάνει; Ανέφερε πουθενά για SLI/Crossfire και δεν το είδαμε; Ο άνθρωπος ανέφερε ρητά "χωρίς overclock" και έχει μια GTX 650ti. Ότι κάρτα (1, 2) και να βάλει μελλοντικά με 600W θα είναι υπερκαλυμένος.

Link to comment
Share on other sites

Δίκιο έχεις @TopCLR σε σχέση με τα watt απλά ένα καλό τροφοδοτικό 600-650W έχει τα ίδια χρήματα άντε 10 ευρώ κάτω με ένα 750W, οπότε δεν βρίσκω τον λόγο του να μην έχει κάποιος  ένα δυνατό τροφοδοτικό με 10 ευρώ πιο πάνω ασχέτως αν το χρειάζεται ή όχι..

 

Τέλος πάντων αυτή είναι η γνώμη μου και είμαι της άποψης πως όταν αγοράζεις κάτι να το αγοράζεις όσο το δυνατόν πιο δυνατό ή καλό μπορείς γιατί μπορεί ίσως μια μέρα να σου χρειαστεί και να το βρεις μπροστά σου, (όταν το κόστος φυσικά δεν ξεφεύγει κατά πολύ) αλλά αυτή είναι δικιά μου θεωρία, τώρα ο φίλος μας @trib μπορεί να πάρει ότι τροφοδοτικό θέλει έτσι κι αλλιώς είτε τώρα αναβαθμίσει είτε αργότερα μπροστά του θα το βρει.. 

Link to comment
Share on other sites

Σε γενικές γραμμές σωστά τα λες αλλά:

α) Πες στον άνθρωπο την άποψή σου "Σου αρκούν τα 600W αλλά πιστεύω πως αξίζει τα +10€ το 750 για τον τάδε λόγο" και άφησέ τον να αποφασίσει. Όταν ο άλλος γράφει "δεν ξέρω" κι εσύ του πετάς ένα "ξερό" link από το τροφοδοτικό των 750W, μην περιμένεις να μαντέψει το σκεπτικό σου.

β) Από τα λεγόμενα του trib δεν φαίνεται να του χρειαστούν ποτέ τα 750W. Επίσης το τροφοδοτικό δεν θα απέδιδε σαν Gold (efficiency) με τόσο χαμηλό φορτίο. Πρέπει να ταιριάζει το τροφοδοτικό με το σύστημα που υποστηρίζει. Παράδειγμα δεν βάζεις 1000W τροφοδοτικό σε σύστημα που ζητάει max 200W (οχι οτι δεν θα δουλέψει).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για να πω την αλήθεια, παιδιά δεν ξέρω τι μπορεί να καταναλώνει ένα σύστημα σαν αυτό που θέλω. Κάρτες γραφικών medium range το πολύ να βάλω (αν βάλω), δίσκοι 2-3 στο απόλυτο MAX, χωρίς DVD και 3 ανεμιστήρια που έχει το κουτί. 

Link to comment
Share on other sites

Τον κύριο λόγο στην κατανάλωση ενός συστήματος τον έχει η κάρτα γραφικών και ο επεξεργαστής. Οι δίσκοι και (μετά) οι ανεμιστήρες είναι μικρές σχετικά καταναλώσεις.

Η δική μου άποψη είναι πως ένα καλό=ποιοτικό τροφοδοτικό στα 550-600W μια χαρά θα είναι. Και αν υπάρχει καμιά καλή περίπτωση στα 500W, μην φοβηθείς. Απλά για την περίπτωση που ίσως χρειαστεί όπως είπε πιο πάνω ο spil, καλό είναι να είσαι κοντά στα 600W.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.