Jump to content



SSD os installation


Recommended Posts

Καλημέρα και καλή χρονιά. Μετά από 6 μήνες απόκτησης του ssd αποφάσισα να του βάλω λειτουργικό να δουλέψει.... Πήγα να κάνω clean install αλλά στην διαδικασία του setup Μου λέει ότι δεν μπορεί να εγκατασταθεί λειτουργικό σε αυτόν τον δίσκο. Προσπάθησα να διαβάσω σε αυτό το άρθρο αλλά δεν ανοίγει τίποτα στην ενότητα  How to - installation & OS tweaks . Έβαλα το πρόγραμμα της Samsung να το κάνω clone από τον hdd και βλέπουμε. Υπάρχει περίπτωση να έχω ξεχάσει να κάνω κάποια ρύθμιση για να κάνω clean install.

 

Link to comment
Share on other sites

giagbyte ga-z77x-ud3h rev 1.1. Το σύστημα αναγράφεται στην υπογραφή μου. Έβαλα το Samsung data migration αλλά αν κατάλαβα καλά κάνει κλώνο όλο τον δίσκο, (λειτουργικό, προγράμματα και αρχεία)  το οποίο δεν το θέλω. Ή θα κάνω εκκαθάριση του δίσκου από σαβούρα και μετά κλωνοποίηση ή αν βρω τι φταίει, καθαρή εγκατάσταση

Link to comment
Share on other sites

Win 8 από cd. Είναι από cd ανάκτησης του turbo x laptop της γυναίκας. Δεν ξέρω μόνο εάν θα έχω πρόβλημα γιατί έχω κάνει Update στα 10 με τους υπάρχων κωδικούς. Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να κάνω clone από το δίσκο μόνο λειτουργικό και προγράμματα. Αν ναι χρειάζομαι κάποιο πρόγραμμα ή θα μπορώ και με το Samsung data migration διότι δεν βλέπω να έχει κάποια επιλογή.

Link to comment
Share on other sites

Ειδικά από cd δεν έπρεπε να είχες πρόβλημα. Δεν λειτουργεί σωστά το cd ανάκτησης για κάποιο λόγο. Δεν έχει σχέση το update στα 10. Μπορείς να επιστρέψεις στα 8 με το κλειδί που είχες. Είναι το ίδιο.

 

Μόνο λειτουργικό και προγράμματα όχι. Κλώνο κάνεις είτε όλο τον δίσκο είτε ενα τμήμα (partition.)

Link to comment
Share on other sites

Ναι το ahci mode. Αλλά αν το cd ανάκτησης είχε δημιουργηθεί με την επιλογή IDE αντί για ahci τότε δεν θα δουλέψει. Αν πάλι δεν δουλέψει τότε δεν γλιτώνεις την καθαρή εγκατάσταση.

 

Μισό λεπτό ρε συ. Που κολλάει το turbo-X λάπτοπ με την μητρική της υπογραφής σου?

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
Link to comment
Share on other sites

Το cd ανάκτησης το έχω χρησιμοποιήσει ξανά στον φορητό όταν έβαλα εκεί ssd και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι κάλεσα την εξυπηρέτηση της microsoft γιατί δεν μου δεχόταν το κλειδί επειδή είχα κάνει την αναβάθμιση στα 10. Έκτοτε δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί το cd, ισως δεν λειτουργεί σε άλλο υπολογιστή εκτός από το turbo x

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς ρε συ και δεν λειτουργεί σε άλλον υπολογιστή. Το κάθε cd ανάκτησης είναι για τον υπολογιστή από τον οποίο το έκανες. Επίσης το κλειδί ενεργοποίησης των win του λάπτοπ είναι μόνον για αυτό το λάπτοπ και ούτε για άλλο λάπτοπ ή για άλλο σταθερό.

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tο θέμα σου πάντως, έχει να κάνει με το ότι δεν είναι φορμαρισμένος καταλλήλως ο δίσκος ( για UEFI εγκατάσταση θές GPT, για Legacy/ΒΙΟΣ θές MBR).

 

Κάνε delete τα υπάρχοντα partitions στο στο σημείο αυτό από τις επιλογές του Setup και άσε τo Setup να σου δημιουργήσει αυτές που πρέπει. Ενδέχεται να πρέπει να κάνεις μια επανάληψη της διαδικασίας από την αρχή μετά τη διαγραφή των partitions.

 

Αν προσπαθούσες από στικάκι θα σου έβαζα και το ενδεχόμενο να σκαλώνει λόγω μεγέθους, που πάλι με λίγο back& forth στρώνει

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασα με στικάκι στο οποίο έχω τα windows 7 και έχω κάνει αρκετές εγκαταστάσεις αλλά ενώ ξεκίνησε την διαδικασία όταν έφτασα στις επιλογές των δίσκων και επέλεξα τον ssd πάλι μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν μπορεί να εγκαταστήσει λειτουργικό σε αυτόν τον δίσκο. Το παράτησα και σκέφτομαι όταν μπορέσω να βγάλω όλους τους σκληρούς, να αφήσω τον ssd μόνο και να ξαναδοκιμάσω. Έχω τον ssd από τον Ιούνιο μέσα στο pc μόνο για βιτρίνα μου φαίνεται:huh:

Link to comment
Share on other sites

Πριν ξεκινησεις τη διαδικασια θα πρεπει να δεις αν ο δισκος ειναι φορμαρισμενος καπως και επιπλεον να δεις το στικακι/dvd σου αν εχει απλη εγκατασταση ή UEFI.

 

Καλο θα ηταν να εχεις αποσυνδεδεμενους τους υπολοιπους δισκους κατα την εγκατασταση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εννοείς να του κάνω διαμόρφωση πρώτα από τα windows; Πως βλέπω τι εγκατάσταση έχω κάνει στο στικάκι;  Θα αφήσω μόνο τον SSD όπως αναφέρεις γιατί την έχω πάθει και άλλη φορά.

Link to comment
Share on other sites

Ειτε διαμορφωση απο τα Windows ειτε μεσω του Minitool Partition Wizard που ειναι δωρεαν.

 

Απο εκει μοορεις να δεις και αν ειναι MBR/GPT .

 

Αν στο boot μενου δεν σου εμφανιζει καποια επιλογη UEFI USB μπλα μπλα τοτε η εγκατασταση στο USB ειναι απλη.

Link to comment
Share on other sites

Οπότε το μέσο εγκατάστασης θα πρέπει να είναι UEFI από όσο ξέρω.

 

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το Rufus για να φτιάξεις από το .iso των Windows που έχεις, ένα USB εγκατάστασης για UEFI.

 

Αντίστοιχα, άν θέλεις να μην κάνεις τη διαδικασία, θα πρέπει μέσα από το minitool partition wizzard να φορμάρεις εκ νέου σε MBR.

 

Προσωπικά, θα έκανα τη διαδικασία σε UEFI μιας και προσφέρει αρκετά και είναι πιο σύγχρονη (έχεις και σημαντικά πιο γρήγορο boot σε UEFI mode)

 

Προτού κάνεις οτιδήποτε θα σου έλεγα να ξεψαχνίσεις το manual της μητρικής σου και να ψάξεις για CSM, Fastboot και να μελετήσεις τη λειτουργία του πρώτου καλά.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.