Jump to content



Προβληματάκι με την οθονίτσα q-code της Asus


psyber

Recommended Posts

Φίλος συνάντησε το παρακάτω πρόβλημα στη μητρική του:

 

https://rog.asus.com/forum/showthread.php?62168-Strange-Q-CODE-LED-problem

 

Δεν ήταν απο την αρχη έτσι, όπως περιγράφει ο τύπος στο παραπάνω thread αλλά το παρατήρησε τελευταία. Πιστευετε να διορθώνεται; Υπάρχει τέτοιο ανταλλακτικο;

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και να υπάρχει ανταλλακτική "οθόνη" ή κάποιος άλλος τρόπος επισκευής θα βάλει χέρι πάνω στην μητρική ή θα εμπιστευθεί κάποιον άλλον να το κάνει? Είναι ακόμα μέσα στην εγγύηση?

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οπότε πάμε στο πρώτο σκέλος της ερώτησης "... θα βάλει χέρι πάνω στην μητρική ή θα εμπιστευθεί κάποιον άλλον να το κάνει". Είναι επέμβαση πάνω στην μητρική με ότι αυτό συνεπάγεται. Ακόμα και αν μπορείς απλώς να αλλάξεις το καμμένο led πάνω στην οθόνη ή ακόμα και την ίδια την οθόνη θα είναι δουλειά ακριβείας και με κάποιο κόστος.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το κάνεις εύκολα αλλαγή αν έχεις το κατάλληλο κολλητήρι και κεφαλή και μια σχετική εμπειρία στην χρήση αυτού.
Το θέμα είναι... γιατί να μπείς στον κόπο για κάτι τόσο αχρείαστο ?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οι πιθανότητες να είναι ψυχρή κόλληση στην μεριά της  μητρικής ειναι απειροελάχιστες και αυτό επειδή το QC των καλών εταιριών motherboards περιλαμβάνουν σοβαρό έλεγχο στο σταδιο του wave soldering. Αυτο που δέν μπορούν να ελέγξουν και ειναι και το πιο πιθανόν να έχει κάνει κακάκια επάνω του είναι το ίδιο το εξάρτημα. Τα 7 segment displays εχουν εσωτερικές ενώσεις (δες το σαν ενα array) το οποίο ελέγχεται απο εναν controller. Οπότε είτε ο ελεγκτής του 7 segment είτε το ίδιο μάλλον εχουν θέμα. Η πιο εύκολη λύση εγκυκλοπαιδικά και μόνο θα ήταν να έβρισκες ενα ίδιο η παρεμφερές (το 95% των 7 segments εχουν ιδιο array designation) και να το κολλήσεις προσωρινα παράλληλα με το υπάρχον απο κάτω (απλα θα ειναι inverted τα καλώδια) και δες αν δουλεύει. Αν δουλεύει τοτε η ζημιά ειναι στο ιδιο το panel αλλιώς ειναι στον controller.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.