Jump to content



Facebook - Ταυτοποίηση


Recommended Posts

Χαιρετώ την παρέα. Έχω κάνει με τα πραγματικά μου στοιχεία, λογαριασμό στο facebook. Βασικά δεν γνωρίζω και πολλά και ο λογαριασμός έχει γίνει περισσότερο για επικοινωνία με φίλους και συγγενείς που έχουν στο φατσοβιβλίο λογαριασμό και αναγκαστικά έκανα και εγώ. 
Διάβασα ότι αν μου κλειδώσουν τον λογαριασμό για "Ταυτοποίηση" ζητάνε δίπλωμα, ή ταυτότητα, ή διαβατήριο κλπ που να είναι τέλος πάντων τα στοιχεία μου και η φάτσα μου. Εντάξει δεν είμαι τόσο της προβολής, αφού και στον λογαριασμό μου, δεν έχω φωτογραφία μου κλπ από την προσωπική μου ζωή. Οπότε αν μου ζητήσουν ταυτοποίηση, δεν θέλω να δώσω ένα έγγραφο προσωπικό. Μου είπε φίλος, ότι αν συμβεί αυτό, να μπω από το κινητό. Εκεί θα μου ζητήσουν να αναγνωρίσω 5 φωτογραφίες φίλων μου και μετά θα ξεμπλοκάρουν τον λογαριασμό μου. Ισχύει αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Αν κλειδωσει ο λογαριασμος σου λογω ξεχασμενου κωδικου υπαρχουν πολλα βημματα πριν φτασεις σε αυτα που αναφερεις (αν υπαρχουν κιολας σε τετοιες περιπτωσεις).  Ακομη και ολα τα στοιχεια συνδεσης να εχεις ξεχασει, το fb σου ζηταει να του πεις 3 φιλους σου οπου θα τους ερθει απο ενας κωδικος με mail ή sms και μετα θα πρεπει να καταχωρησεις και τους 3 εσυ για να συνεχισεις κανονικα.  Στην περιπτωση κλειδωματος απο το fb θα ειναι λογω παραβασης κανονισμων  οπου εκει ισως θελουν να ταυτοποιησουν τον κατοχο. Δεν μπορω να πω με σιγουρια αν ισχυουν αυτα που εγραψες. Το καλυτερο θα ηταν να ανοιξεις ενα case στον support του fb και θα παρεις ολοκληρωμενη απαντηση. 

Link to comment
Share on other sites

Ti να τους πω στο case ότι δεν θέλω να σας στείλω την ταυτότητά μου ζητήσατε για ταυτοποίηση; Ανά πάσα στιγμή μπορεί κάποιος να μου κάνει αναφορά ότι ο λογαριασμός είναι ψεύτικος και να μου ζητήσουν προσωπικά μου δεδομένα....Εντάξει κατανοώ πως αν θες, αν δεν θες άντε γεια. Αλλά παίζει και αυτό:
" Το πιο γελοίο όμως της υπόθεσης είναι πως για να προχωρήσει η εταιρεία στο να σου ζητήσει ταυτοποίηση και να σε μπλοκάρει αρκεί απλά και μόνο μια καταγγελία ότι ο λογαριασμός σου είναι ψεύτικος. Από κάποιον ψυχοπαθή, κάποιον που σε μισεί, μια πρώην σχέση, τον οποιονδήποτε. "
"  Όσον αφορά το πως γενικότερα τα ηλεκτρονικά μας αποτυπώματα χρησιμοποιούνται για διασταυρώσεις, στοχοποιήσεις και οτιδήποτε άλλο. Τουλάχιστον σιγά σιγά δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Το θέμα είναι εμείς να το καταλάβουμε έγκαιρα όσον αφορά τα προσωπικά στοιχεία και τις πληροφορίες για τη ζωή μας που εκθέτουμε σε αυτό. "
http://www.koolnews.gr/apopseis/facebook-kleinei-xana-logariasmoys-den-doseis-onoma-taytotitas-moy-synevi-simera

Έγινε επεξεργασία από Alexgk
Link to comment
Share on other sites

Με νοιάζει γιατί δεν αισθάνομαι βολικά όταν δίνω την ταυτότητά μου σε μία διαδικτυακή εταιρία. Το κάνω σε περιπτώσεις συναλλαγών. Τέλος πάντων, αν κάποιου του την καπνίσει και φτάσουμε να ζητηθεί ταυτοποίηση θα σας ενημερώσω. Βασικά και να μου τον κλειδώσουν....Απλώς δεν θα μπορώ να επικοινωνώ ταυτόχρονα με φίλους και συγγενείς. 
Δεν είμαι τόσο του να ψηφοποιώ την προσωπική μου ζωή σε δημόσια θέα. Είμαι πλέον 43 χρονών, μεγάλωσα σε εποχή άλλη και στην σημερινή προσπαθώ να κρατήσω όσο μπορώ την ιδιωτικότητά μου. Άλλοι την κοινοποιούν. Δικαίωμά τους. Και στο facebook ένα μήνα έχει που έκανα λογαριασμό γιατί με έπρηξαν. Αλλιώς δεν θα έκανα. Η εταιρία έχει λογαριασμό, αλλά εκεί έχει άλλη διαδικασία, διότι δηλώνεις ότι είναι για επαγγελματικό σκοπό οπότε για ότι ζητάνε δεν υπάρχει θέμα. 

Έγινε επεξεργασία από Alexgk
Link to comment
Share on other sites

πριν 1 λεπτό, το μέλος Alexgk έγραψε:

Με νοιάζει γιατί δεν αισθάνομαι βολικά όταν δίνω την ταυτότητά μου σε μία διαδικτυακή εταιρία. Το κάνω σε περιπτώσεις συναλλαγών. Τέλος πάντων, αν κάποιου του την καπνίσει και φτάσουμε να ζητηθεί ταυτοποίηση θα σας ενημερώσω. Βασικά και να μου τον κλειδώσουν....Απλώς δεν θα μπορώ να επικοινωνώ ταυτόχρονα με φίλους και συγγενείς. 
Δεν είμαι τόσο του να ψηφοποιώ την προσωπική μου ζωή σε δημόσια θέα. Είμαι πλέον 43 χρονών, μεγάλωσα σε εποχή άλλη και στην σημερινή προσπαθώ να κρατήσω όσο μπορώ την ιδιωτικότητά μου. Άλλοι την κοινοποιούν. Δικαίωμά τους. Και στο facebook ένα μήνα έχει που έκανα λογαριασμό γιατί με έπρηξαν. Αλλιώς δεν θα έκανα. Η εταιρία έχει λογαριασμό, αλλά εκεί έχει άλλη διαδικασία, διότι δηλώνεις ότι είναι για επαγγελματικό σκοπό οπότε ότι ζητάνε δεν υπάρχει θέμα. 

 

Θες δε θες , πρεπει να μαθεις να ακολουθεις τις εξεληξεις . 

Σημερα μπορεις ακομα να παρεις ενα τηλεφωνο καποιον , αυριο ομως που θα θες να μιλησεις στα εγγονια σου και θα εχεις ενα σωρο τεχνολογιακα κενα να αντιμετωπισεις , θα εχεις μεγαλο θεμα . 

 

Οποτε μπες και facebookακι , μη βαζεις φωτογραφια , μη βαζεις στοιχεια , απλα κανε φιλους τους γνωστους σου . 

Απο κει και περα αμα σου "κλειδωσει" ο λογαριασμος , σου βγαινει μια μεθοδος επιβεβαιωσης , που σου δειχνει 4-5 φωτογραφιες γνωστων σου και εσυ λες ποιοι ειναι .

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.