Jump to content



Windows 10 share folder issue


Recommended Posts

Εχω κανει καποιους φακελους και σκληρους δισκους στους 2 υπολογιστες που τρεχουν windows 7 sp1 greek κοινοχρηστους ακομα και με τον χρηστη "everyone" και ενω απο οποιοδηποτε μηχανημα τρεχη windows 7 & android μια χαρα τους βλεπω και μπορω να τους επεξεργαστω(Στειλω αρχεια, κανω μετονομασια, σβησω κ.τ.λ.) χωρις να μου ζηταει κανεναν κωδικο οταν παω να συνδεθω απο εναν υπολογιστη που τρεχει windows 10 δεν με αφηνει να συνδεθω σε κανεναν απο τους κοινοχρηστους φακελους των 2 αυτων υπολογιστων χωρις να μου ζητησει κωδικο που στην ουσια εγω δεν εχω βαλει πουθενα.

 

Γιατι συμβαινει αυτο και πως το λυνω?

Link to comment
Share on other sites

@fits79 Η λύση στο πρόβλημα σου δεν ξέρουμε ποια είναι, σου έχουμε δώσει δύο links με προτάσεις για δοκιμές που μπορεί να βοηθήσουν στο πρόβλημα σου. Όταν τις δοκιμάσεις, μπορείς να μας πεις αν βοήθησαν ή όχι :)

Link to comment
Share on other sites

Αρχικα απο τη στιγμη που και τα δυο λινκς ειναι στα αγγλικα δεν μπορω να τα δοκιμασω γιατι εχω ελληνικα windows.

Αυτες οι ρυθμησεις εχουν γινει σε ολους τους υπολογιστες ειτε εχουν win7, ειτε win10.

Παράθεση

 


Method 1:

I would suggest you to change to the following options for both the systems on the network in the advanced sharing settings (Open Network & Sharing Center Change Advanced Sharing settings):

 

- Turn on Network Discovery

- Turn on file and printer sharing

- Turn on sharing so anyone with network access can read and write files in the public folders

- Turn off password protected sharing
 

 

Παρακατω αυτα με τις ip κ.τ.λ. δεν τα εχω κανει και αν ειναι καθε φορα που θελω ο υπολογιστης με win10 να βλεπει τους κοινοχρηστους φακελους των win7 χωρις κωδικο να πρεπει να βαζω και αλλες ip μιας και ολοι οι αλλοι υπολογιστες ειναι σεταρισμενη να δουλευουν με auto ip τοτε ζητω που καηκαμε.

 

Να γιατι για ακομα μια φορα τα win10 μου αποδεικνύουν ποσο χαλια ειναι σαν λειτουργικο και σε θεμα χρηστικοτητας αλλα και σε θεμα ευκολιας σε σχεση με αλλα windows οπως π.χ. των win7.

 

Απο την αλλη εχω ηδη αναφερει οτι οι κοινοχρηστοι φακελοι που εχω στους 2 υπολογιστες με windows 7 sp1 μια χαρα δουλευουν παντου χωρις κωδικο εκτος απο τον υπολογιστη με τα windows 10.

 

Αντιστροφα τωρα ο κοινοχρηστος φακελος που εχουν απο μονα τους τα windows 10 μια χαρα δουλευουν παντα χωρις κωδικο απο παντου.

 

Τωρα για ποιο λογο ΜΟΝΟ στον υπολογιστη με windows 10 μου ζηταει κωδικο για να συνδεθει στους κοινοχρηστους φακελους των υπολογιστων με windows7 δεν μπορω να καταλαβω.

 

Σε εσας δηλαδη μια χαρα δουλευουν χωρις κωδικο παντα οι κοινοχρηστοι φακελοι των windows 7 και 10?

Έγινε επεξεργασία από fits79
Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν ειμαι με chrome.

Με mozilla firefox 54.0.1 32bit greek ειμαι.

 

Αλλα το ξανα αναφερω αν ειναι καθε φορα που θα θελω να εχω κοινοχρηστους φακελους σε win7 & win10 και να μπορω να πλοηγουμε σε αυτους ειτε απο το win10 pc. ειτε απο τα win7 pc, ειτε απο οποιοδηποτε android συσκευη αστα να πανε.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως να στο μεταφράσουμε το παραπάνω που παραθέτεις; ; Κάνε ένα κόπο και εσύ. 

 

Πάνε στο Google translate και δες τα αντίστοιχα μενου πως λέγονται στα ελληνικά. Στο περίπου έστω. (Δεν είμαι σε πισι για να σου δώσω screenshot ). 

 

Με αυτό τον τρόπο θα βρεις πως να απενεργοποιησεις αυτά που λέει στα άρθρα και να πεις και σε οσους ενδιαφέρονται αν λειτουργεί. 

 

Σε εμένα μια φορά ζητάει κωδικό. Τον βάζω και δεν τον ξαναζηταει. Απλά τσεκάρω την αποθήκευση ρυθμίσεων και αυτό ηταν. Δεν είναι δα και κάτι τραγικό. Αν ξεχνάς τους κωδικούς σου, σημείωσε τους κάπου με τον πατροπαράδοτο τρόπο: χαρτάκι ! 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Μα αυτο το εχω ηδη αναφερει οτι τις επιλογες που ζηταει τις εχω ηδη ενεργες σε ολα τα win7 & win10 αλλα δεν ξερω γιατι απο τα win10 μου ζηταει κωδικο, ισως γιατι στο pc με τα win10 εχει κωδικο για να μπει στα windows ενω στα pc με win7 δεν εχει κωδικο για να μπει στα windows.

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να αφαιρέσεις τον κωδικό. Μήπως και αλλάξει κάτι.

 Παρολα αυτά αν θυμάμαι καλα, πάλι κωδικό θα ζητάει για σύνδεση στους κοινόχρηστους . Ίσως να μπαίνει με Το πεδίο του κωδικού κενό. Θα σε γελάσω όμως, έχω πάντα κωδικούς στα pc μου. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.