Jump to content


Ξαφνική δυσλειτουργία Upload-Πρόβλημα στο desktop PC


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

 

Είμαι ευτυχής συνδρομητής inalan και απολαμβάνω 100/100 FTTH. Το πρόβλημα μου είναι πως εδώ και περίπου δύο εβδομάδες παρατήρησα σε μεγάλα αρχεία mp4 πως το youtube ήταν απελπιστικά αργό σε σχέση με πριν. Προς μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα πως το upload περιορίζεται στα 10mbps. Το κλασικό speedtest.net ωστόσο, σε αντίθεση με άλλα αντίστοιχα testing websites δείχνει σταθερά πάνω από 100mbps στο upload, παρότι η διαφορά στο youtube και σε torrents ήταν αξιοσημείωτη. Η κάρτα δικτύου δείχνει να συγχρονίζει 1gpbs, αυτό λέει λόγω cat6 καλωδίου.

 

Σε επικοινωνία που ήρθα με τεχνικό της εταιρίας μου είπε πως όλα είναι καλά στη γραμμή, και μπορεί και εκείνος να δει από το σύστημα πως το συγκεκριμένο μηχάνημα (desktop) που επικοινωνεί με το router μέσω ethernet δείχνει να κλειδώνει στο upload στα 10mbps, και με παρότρυνε να δοκιμάσω άλλο pc, άλλο καλώδιο κτλ. Όντως, έβαλα ένα laptop με ethernet πάνω στο router, στις ίδιες θύρες, και τα uploads έφτιαξαν, με τεράστια διαφορά στο youtube. 

 

Δοκίμασα άλλο καλώδιο στο desktop, καθώς και ολοκαίνουριους drivers για τη realtek κάρτα δικτύου (MB: ASROCK Z77 PRO3) αλλά τζίφος, το upload πεισματικά κουμπωμένο εκεί. Το downgrade στη ταχύτητα είμαι σίγουρος πως ξεκίνησε πριν λίγες εβδομάδες όπως προανέφερα, γτ ανέβαζα κάποια video μερικών 100άδων mb και έκανε λίγα λεπτά ενώ ήμουν συνηθισμένος να τα αποτελειώνει γρήγορα. Στο download δε φαίνεται να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Όταν ανεβάζω torrents κουμπώνουν εκεί σε ταχύτητες λογικές για 10άρα, 1-2mb/s

 

Υπάρχει περίπτωση να τα έφτυσε η κάρτα δικτύου λόγω ηλικίας (4 χρόνων) σε συνδυασμό με το απότομο upgrade στη ταχύτητα το τελευταίο 6μηνο; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια.

Έγινε επεξεργασία από policymaker
Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις την ταχύτητα της κάρτας με auto negotiation θα σου έλεγα να δοκιμάσεις να την καρφώσεις χειροκίνητα μέσα από τις advanced επιλογές του driver.

Επίσης δοκίμασες άλλη θύρα ethernet στο router;

Ακούγεται περίεργο όλο αυτό, ενώ το download σου είναι κανονικό.

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε μία μεταφορά αρχείου μέσα στο lan σου από το desktop που έχει πρόβλημα προς κάποιον άλλον υπολογιστή.

Εναλλακτικά το iperf μπορεί να μετρήσει την ταχύτητα χωρίς να μπαίνουν στη μέτρηση παράγοντες όπως η ταχύτητα του δίσκου.

Link to comment
Share on other sites

πριν 17 ώρες, το μέλος Efialtis έγραψε:

Αν έχεις την ταχύτητα της κάρτας με auto negotiation θα σου έλεγα να δοκιμάσεις να την καρφώσεις χειροκίνητα μέσα από τις advanced επιλογές του driver.

Επίσης δοκίμασες άλλη θύρα ethernet στο router;

Ακούγεται περίεργο όλο αυτό, ενώ το download σου είναι κανονικό.

Σας ευχαριστώ και τους δύο. Θα δοκιμάσω το auto negotiation, μου το πρότειναν. Δοκίμασα άλλη θύρα και καλώδιο στο ρουτερ.

Έγινε επεξεργασία από policymaker
Link to comment
Share on other sites

Επέστρεψα μετά από ώρες testing. Καταρχάς έφτιαξα στικάκι με linux mint και έτρεξα tests μέσω προεγκατεστημένου firefox στη διανομή. Δοκίμασα τα speedtest.net, testmynet, dslreports.com:
Όλα τα τεστάκια ήταν άψογα. Φουλ ταχύτητα. Δοκιμή youtube 4gb αρχείο: Γύρω στα 20mbps upload, τεσταρισμένο. Πολύ μακριά από το θεμιτό, αλλά πολύ καλύτερα από άθλιο 500kb που φαίνεται να δίνει σε νορμαλ συνθήκες. Έδινε 30 λεπτά upload για 4gb αρχείο, ένα το λαπτοπ με την ethernet έδινε 9 λεπτά, που σημαίνει φουλ 100αρα περίπου.

Επιστρέφω σε περιβάλλον windows, είχα τη φαεινή ιδέα να δοκιμάσω άλλους browsers, πέραν του chrome που χρησιμοποιώ πάντα. Internet Explorer και firefox σε νορμάλ περιβάλλον windows, στα τεστάκια που προανέφερα δίναν, πέραν μερικών mixed results, κυρίως φουλ ταχύτητες. Ειδικά το dslreports.com, όπως και το speedtest, σε περιβάλλον windows με firefox και internet explorer δίναν φουλ μετρήσεις, 110+/110+ σταθερά. Το μεγάλο τέστ, το αρχείο στο youtube, δίνει και 3mb/s upload, δηλαδή κάτι παραπάνω από 25mbps. Χμ...

Τώρα, σε windows και chrome: εδώ έχω τα σοβαρότερα προβλήματα, speedtest.com δίνει πάντα 110+/110+, όμως από το dslreports ξεκινούν τα προβλήματα. 100mbps download, αλλά upload σταθερά κοντά στα 50mbps, πάντα. Έχω και το προγραμματάκι networx ανοιχτό που κάνει traffic monitoring, και επιβεβαιώνει τις ταχύτητες. Το testmynet βγάζει πραγματικά ό,τι θέλει όποτε θέλει, download 50, άλλοτε upload 70 άλλοτε 20. Δεν έχει νόημα. Το youtube ωστόσο είναι ό,τι χειρότερο, μου κάνει upload με 500kb/s καρφωμένο μάλιστα. Πραγματικά δε καταλαβαίνω.

Φυσικά καταλήγω ότι η γραμμή είναι εντάξει. Δε γίνεται τόσα gigabytes δοκιμών, όποτε δουλεύει σωστά το software, να παίζει σταθερά στη 100άρα, πάνω & κάτω. Ειδικά η δοκιμή του laptop μέσω ethernet το επιβεβαίωσε. Έπειτα υπάρχει το προφανές θέμα του chrome, γιατί ειδικά στον chrome να περιορίζονται τα πάντα τόσο πολύ; Γενικά δεν τον εμπιστεύομαι πλέον τον chrome, γιατί είναι απίστευτο resource hog ειδικά για τη μνήμη, αλλά πως γίνεται να έχει ψυχολογικά με το upload συγκεκριμένα;

Προσπαθώ να καταλάβω πια αν μιλάμε για θέμα windows 7, windows updates, drivers (παρότι πέρασα ολόφρεσκους νέους με cleanup), μήπως ακόμα και επιβαρυμένος σκληρός δίσκος (1tb WD απλός). Ειλικρινά δε ξέρω.
Post Edit History Τελευταία επεξεργασία από το μέλος policymaker: 14-11-17 στις 19:35
Link to comment
Share on other sites

πριν 4 ώρες, το μέλος trendy έγραψε:

Δείχνει να είναι πρόβλημα του Chrome αν δεν σου κάνει τα ίδια προβλήματα με τον FF. Τέλος πάντων καλές ταχύτητες έχεις, μην ανησυχείς καθόλου.

Κοίτα, κάτι κάπου παίζει. Και να οι ταχύτητες για Ελλάδα είναι πολύ καλές, αλλά δεν τρελαίνομαι να ανέχομαι δυσλειτουργίες στο σύστημα μου, πόσο μάλλον όταν δεν ξέρω από που προκύπτουν!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.