Jump to content



Προτασεις για gaming ακουστικα sennheiser


Recommended Posts

Μιας και πηρα το GSX 1000 της sennheiser ( ενισχυτης ακουστικων ) ψαχνω να αγορασω 7.1 ακουστικα της ιδιας εταιριας. Αν ειστε κατοχοι ακουστικων 7.1 της εταιριας , οι γνωστες ,παρακαλω ακουω προτασεις.

Ποσο διαθεσιμο 250 ευρο.

Link to comment
Share on other sites

Από τα specs βλέπω ότι βγάζει 1Vrms στα 32 Ohm. Άρα δεν πρόκειται τόσο για ενισχυτή(για ακουστικά πολλών ΩΜ) όσο για εξωτερική κάρτα ήχου.

Οπότε πας για τα Game One. Δεν νομίζω να μπορεί να οδηγήσει κάτι άλλο ο gsx 1000, που να μην είναι χαμηλότερης ποιότητας.

 

εδιτ: Τώρα που το σκέφτομαι υπάρχει και η λύση ενός fiio K5 από το εξωτερικό(~100€) μαζί με τα 990 pro ή τα AKG 612pro. Και για τα δύο σετ βρίσκεις φίλτρα ισοστάθμισης της sonarworks για φλατ ήχο(χωρίς άλλη επιβάρυνση). Τα 990 pro υπερτερούν κατά πολύ όλων των μοντέλων της Senn στα χρήματα σαν χροιά και speaker-like αίσθηση(ειδικά στο μπάσο). Τα AKG 612pro έχουν το πλεονέκτημα της άνεσης και του εντελώς ανοικτού design(δεν κουράζει το μπάσο τους στα games).

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Γεια σου @def

1.Δεν μας είπες το περιβάλλον που πάιζεις ωστε να ξέρουμε αν μιλάμε για Open η closed και επίσης τα games που θα παίζεις μιας και έχει σημασία αν θέλεις ενα παιχνίδι με πολλά effects που θέλεις να ευχαριστίεσαι τον ήχο κλπ η θέλεις κάτι τύπου competitive gaming που σε νοιάζει καθαρά το positioning.

2.Θα συμφωνήσω με αυτα που είπε ο @Petrossortep μιας και το GSX1000 δεν το λές και ενισχυτή.

3.Τα καλύτερα gaming headphones για competitive σαν έυκολη λύση χωρις ενισχυτές και σε normal χρήματα( πολλοί τα βάζουν και TOP OVERALL) είναι τα 598 της Senn.Μπορείς να τα παίξεις και χωρίς ενισχυτή και να είναι υπέροχα(μια κάρτα ήχουν τύπου soundblaster ίσα ισα για το sbx pro το θεωρώ δεδομένο).
Και προσωπικά αυτη είναι και η λύση που θα σου πρότινα και εγώ για τέτοιο budget.
Μπορείς επίσης να βρείς στα budget σου και τα AKG 712 τα οποία είναι αυτη την στιγμή το καλύτερο headphone σε positioning ΜΕΤΑ τα HD800s(εδω μιλάμε για καθαρά studio headphones τα οποία δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα πετάξεις για gaming(το budget ειναι over 1000+).Το κακό με τα 712 είναι οτι θέλουν οπωσδήποτε amp αρα θέλεις ακόμα 100-160euro για ενισχυτή.επίσης τα 712 είναι OPEN(τα open εχουν πάντα καλύτερο soundstage-imaging ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ με τα closed) ενω τα 598 closed.Καλύτερο είχα θα πάρεις με διαφορα απο τα 712 και σε μουσική και σε ΟΛΑ με ητν διαφορά οτι συνολικά θα σου έχει βγεί ακριβότερα το όλο project.Να έχεις στο νου σου οτι σε headphones δεν έχει και MIC...δεν ξέρω πόσο σημαντικό είναι για την χρήση που το θέλεις.



Επιλογές:
1.Game One(οικονομική αλλα γενικά είναι ενα πάρα πολύ set για gaming)
2.HD 598 (οικονομική επίσης αλλα χωρίς MIC.γενικά είναι πιο καλα ακουστικά απο τα Game One
3.AKG k712+ amp..Η ακριβότερη λύση αλλα είναι σαν να οδηγάσ το koenigsegg one:1 μέσα στο nurburgring.

PS1:Προσωπικά σαν πιο λογική επιλογή εγώ βρίσκω την δευτερη.
PS2: Τα 990 οπως και τα 612 είναι επίσης πολύ σωστές επιλογές απλά εγώ δεν θα τις προτιμούσα σε σχέση με αυτές που πρότινα.asd

Καλο απογευμα

Έγινε επεξεργασία από Staxtis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με τα όσα είπε ο staxtis:

 

Τα HD 598 υπάρχουν σε ανοικτή και κλειστή έκδοση. Αν αναφέρεται αποκλειστικά στην κλειστή τότε υπάρχει θέμα με το soundstage και την ηχητική άνεση. Αν αναφέρεται στην ανοικτή τότε υπάρχει θέμα με το μπάσο. Τα 598 φοράνε ίδιας ποιότητας, αν όχι πανομοιότυπα μεγάφωνα με τα κατώτερα της σειράς(π.χ. 518) και τα Game one. Φαίνεται από την ασυνήθιστα μεγάλη παραμόρφωση στα μπάσα και τις μεσοχαμηλές τους, χώρια το roll off. Εξαίρεση είναι τα game one, ίσως λόγω του ημιανοικτού τους σχεδίου που βοηθάει στον έλεγχο του διαφράγματος. Αν δεις δε μετρήσεις θα καταλάβεις ότι είναι αρκετά φλατ. Σχεδόν το ίδια με τα 598.

https://www.rtings.com/headphones/1-1/graph#246/1184/500

Αυτά τα λέω σαν κάτοχος των HD595 που είναι ίδιας-αντικειμενικής-ποιότητας με τις μεταγενέστερες σειρές και δεν φτουράνε μπροστά στα διορθωμένα 990pro(ειδικά για μουσική, ακόμα και μετά από eq) παρά το soundstage. Πώς να στο πω; Υπάρχει μια αίσθηση πλαδαρότητας χαμηλά και κάποιας αλλοίωσης στον υπόλοιπο ήχο. Πρέπει να το ακούσει κάποιος για να καταλάβει τι εννοώ.

 

Σχετικά με το θέμα της άνεσης θα έλεγα πάλι όχι στα 598 γιατί έχουν ελλειπτικά μαξιλαράκια και θα σε πιάσει φαγούρα μετά από κάμποση ώρα. Όπως και να το δεις πάντως συμφέρουν τα Game One αν πας προς τα εκεί.

 

υ.γ.: Αυτές τις μέρες περιμένω τα K6120 pro και θα μεταφέρω εντυπώσεις αν σε προλάβω. Ο λόγος που τα παίρνω είναι ότι αρέσουν σε πολύ κόσμο τονικά(και διορθώνονται με έτοιμο φίλτρο). Περισσότερο και από την πρώην ναυαρχίδα K701.

Υπάρχουν σε προσφορά στα 109€ σε Τόμαν και αρκετά ελληνικά μαγαζιά. Από 150€ που είναι η νορμάλ τιμή τους.

Τα 712pro είναι καλά, αλλά δεν αξίζουν τόσα λεφτά για ένα FSX.

Εννοείται ότι τα 612προ θέλουν ενίσχυση.

 

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@def

Παρέλαβα τελικά τα 612pro και τα δοκίμασα σε μουσική μέχρι στιγμής, για αρκετή ώρα.

Spoiler

headphones.thumb.JPG.01d99d0360d4fe5ff510d075c4de811d.JPG

Πρώτα τα θετικά:

Είναι πολύ ανώτερα από τα HD 595 σαν ποιότητα χροιάς(π.χ. φωνητικά) και μπάσο. Ο στοκ ήχος είναι αρκετά πριμάτος με κάπως κομμένο μπάσο(ανοικτά γαρ) και λίγο συριγμό στα πρίμα. Ψυχρός ήχος. Ωστόσο δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος σκληράδας σαν αυτό που άκουσα στα AKG K550 ή τα περίεργα μεσαία των AKG Q701. Έριξα μια ματιά στο σάιτ της sonarworks και έφτιαξα ένα δικό μου EQ φιλτρο που πλησιάζει πολύ το δικό τους. Άλλωστε το βασικό τους ελάττωμα είναι ένα εύκολο διορθώσιμο φούσκωμα στα ~7Khz που τα κάνει συριστικά.

 

Μετά τη διόρθωση είναι σαν να ακούς τα DT 990pro με λιγότερη κουτίλα(βλέπε ημικλειστό σχέδιο). Δηλαδή γεμάτος ήχος με χειρότερο bass impact(αν και με καθαρό μπάσο) αλλά ταυτόχρονα πιο ανάλαφρος και απλωμένος(soundstage). Είναι τα senn HD 5** όπως θα έπρεπε να είναι χωρίς τις περίεργες αλλοιώσεις και το μετριότατο μπάσο. Πιο κοντά στα HD 650 παρά στη σειρά 5 της sennheiser.

Άνεση, εφαρμογή, ποιότητα(βέβαια η στέκα τους μοιάζει να είναι πλαστική) όλα άψογα. Το πιο άνετο ακουστικό ever.

 

Στα αρνητικά τώρα:

Είναι πολύ αναίσθητα. Χαντακώνονται από την ανάγκη για πραγματικά δυνατό και καλό amp. Με τα HD650/990pro κουφαίνεσαι από τη δεύτερη κιόλας σκάλα έντασης της xonar STX (7 Vrms μέγιστη τάση). Παρόλο που έχουν διπλάσια αντίσταση. Με αυτά και ειδικά αν κάνεις την EQ διόρθωση θες οπωσδήποτε την τρίτη σκάλα. Ίσως βέβαια και να μην έχουν ανοίξει τελείως τα μεγάφωνά τους...

 

Αν αντέχεις να δώσεις τα 109€ συν τα λεφτά ενός fiio K5 ή ακόμα καλύτερα ενός τρανζιστοράτου Shiit (magni ή ό,τι άλλο μπορείς) δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο σε ανοικτό design, σε λογική τιμή. Τα 990 pro είναι για αυτούς που θέλουν περισσότερο μουσικές επιδόσεις με πολύ ισχυρό και βαθύ μπάσο, παρά gaming.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Πέτρο σε ευχαριστώ πολύ! Ήσουν πολύ αναλυτικός! Θα δώσω πολύ σημασία σε ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε 7.1. Μουσική δεν ακούω, ούτε βλέπω ταινίες στο pc. Θα αγοράσω κάτι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΤΟ FSX και 7.1. 

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, def said:

Πέτρο σε ευχαριστώ πολύ! Ήσουν πολύ αναλυτικός! Θα δώσω πολύ σημασία σε ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε 7.1. Μουσική δεν ακούω, ούτε βλέπω ταινίες στο pc. Θα αγοράσω κάτι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΤΟ FSX και 7.1. 

 

Για virtual surround χρειάζεσαι έναν καλό αλγόριθμο και ένα καλό σετ στέρεο ακουστικά. Όταν πήρες το GSX 1000 θεωρούσα δεδομένο ότι το καταλάβαινες.

Τα 7.1 σετ είναι σαν τα χάλκινα βραχιόλια που θεραπεύουν τα αρθριτικά. Πολλοί τα αγοράζουν και τα πιστεύουν, αλλά είναι μούφα.

Αυτά που συζητάμε εδώ μαζί με το virtual surround(το έχεις ήδη στον GSX 1000) έχουν 360 μοίρες κατευθυντικότητα και βάθος(σαν να προέρχεται ο ήχος από κάπου έξω) που δεν θα σου βγάλει κανένα κλειστό "7.1" ή σοβαρό στέρεο.

υ.γ.: Αν λέγοντας 7.1 εννοείς παραδοσιακά στέρεο gaming ακουστικά γράψε λάθος. Αλλά και πάλι τα hi fi είναι καλύτερα.

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Κλασσικά στέρεο ακουστικά πήρες με dolby headphone(συν το μικρόφωνο βέβαια που δεν είπες αρχικά αν το χρειάζεσαι). Πρέπει να είναι καλά αλλά δεν χρειαζόταν το dolby αφού είχες ήδη το virtual surround του GSX 1000. Έχω ακούσει demo στο youtube και είναι πολύ καλό . Απλά τώρα θα έχεις δύο αλγόριθμους για επιλογή.

Όταν λέμε 7.1 ακουστικά εννοούμε ότι έχουν διαφορετικό μεγάφωνο για κάθε κανάλι. Και φυσικά παίζουν χάλια.

 

Μακάρι να σε καλύψουν. Περιμένουμε εντυπώσεις.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, giorgos2187 said:

@Petrossortep

 

Αναμεσα σε fiio k5 και το εισαγωγικο μοντελο της ifi ποιο θα διαλεγες;

 

Εξαρτάται από το μοντέλο. Το fiio K5 έχει δοκιμασμένο τσιπ που φοράει και η xonar stx. TPA6120a2. Ξέρουμε ότι παίζει καλά σε ακουστικά μεγάλης εμπέδησης και βγάζει μέχρι 7 Vrms απαραμόρφωτα στα 600Ohm.

Πρέπει να δεις προδιαγραφές. Ο τύπος είναι Vrms^2/(Ohm ακουστικού)=Watt.

π.χ. 7*7/600Ohm=0.081 watt ή 81 μιλιβάτ

Πρόσεξε γιατί πολλά τέτοια φθηνά ενισχυτάκια βγάζουν μικρή ισχύ η οποία έχει σημασία και για την ποιότητα.

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Το μονο που κολλαω διοτι δεννεχω καμια εμπειρια ειναι το ποσα πρεπει να ειναι τα μιλιβατ ωστε να ειναι αρκετα. Εγω χρησιμοποιω τα audio technica ath-m30x. Με 47 ohm υποτιθεται οτι δεν χρειαζεσαι καμια εξτρα ενισχυση αλλα ελα που απο πηγη σε πηγη το ακουστικο βγαζει αλλο χαρακτηρα. Γι αυτο και εχω μπει στη διαδικασια να κοιταξω για καποιο τετοιο μηχανακι. 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Petrossortep said:

Κλασσικά στέρεο ακουστικά πήρες με dolby headphone(συν το μικρόφωνο βέβαια που δεν είπες αρχικά αν το χρειάζεσαι). Πρέπει να είναι καλά αλλά δεν χρειαζόταν το dolby αφού είχες ήδη το virtual surround του GSX 1000. Έχω ακούσει demo στο youtube και είναι πολύ καλό . Απλά τώρα θα έχεις δύο αλγόριθμους για επιλογή.

Όταν λέμε 7.1 ακουστικά εννοούμε ότι έχουν διαφορετικό μεγάφωνο για κάθε κανάλι. Και φυσικά παίζουν χάλια.

 

Μακάρι να σε καλύψουν. Περιμένουμε εντυπώσεις.

 

 

Θα ενημερωσω Πετρο.Πολυ ενδιαφερουσες οι συμβουλες σου. Φενεται οτι εισαι γνωστης των πραγματων.

Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, giorgos2187 said:

Το μονο που κολλαω διοτι δεννεχω καμια εμπειρια ειναι το ποσα πρεπει να ειναι τα μιλιβατ ωστε να ειναι αρκετα. Εγω χρησιμοποιω τα audio technica ath-m30x. Με 47 ohm υποτιθεται οτι δεν χρειαζεσαι καμια εξτρα ενισχυση αλλα ελα που απο πηγη σε πηγη το ακουστικο βγαζει αλλο χαρακτηρα. Γι αυτο και εχω μπει στη διαδικασια να κοιταξω για καποιο τετοιο μηχανακι. 

Εξαρτάται και από την ευαισθησία του ακουστικού, αλλά 100mW είναι το minimum πιστεύω. 200mW αν παίξεις και με EQ. Το πρόβλημα είναι με τις ηχογραφήσεις που δεν έχουν όλες τις ίδιες στάθμες έντασης. Αυτό πας να καλύψεις ανεβαίνοντας σε ισχύ. Και φυσικά όσο πιο μεγάλη απαραμόρφωτη ισχύ έχεις τόσο χαμηλότερες(συνήθως) θα είναι οι παραμορφώσεις στα χαμηλά επίπεδα. Τα mW υπολογίζονται με δεδομένη παραμόρφωση. Γι 'αυτό βλέπεις κάτι αυτοενισχυόμενα pc ηχειάκια της πλάκας να βγάζουν μεν 50Watt αλλά με 10%THD. Η ισχύς έχει νόημα όταν μετριέται για πολύ κάτω του 1% THD. Για παράδειγμα 0,01%.

 

Τώρα, με ακουστικά των 47 Ohm ένας ενισχυτής των 2Vrms(όσο η έξοδος πολλών καρτών ήχου) βγάζει (2^2)/47=85mW, που είναι οκ, αλλά έχει σημασία φυσικά και η παραμόρφωση όπως και η αντίσταση εξόδου(εκεί που οι κάρτες υστερούν). Η fiio έχει μοντέλα ειδικά για τέτοια ακουστικά και παίζουν πολύ καλά με τα περισσότερα μοντέλα.

 

Καλή ευαισθησία θεωρούνται τα ~96db+ ανά mW. Τόσο βγάζουν τα 990 pro και παίζουν ικανοποιητικότατα κατευθείαν από την έξοδο ηχείων της xonar(2Vrms) παρά τα 250 Ohm. Τα HD 650 νομίζω είναι στα 99db. Και αυτά παίζουν αρκετά δυνατά με την πρώτη σκάλα της xonar(1Vrms) σε μοντέρνα μουσική. Τα AKG 612 pro είναι στα 90db/mW και τα AKG K701 ακόμα πιο κάτω. Για κάθε 3db χαμηλότερης ευαισθησίας απαιτείται διπλάσια ισχύς. Ενδεικτικά τα HD 598 εκεί κοντά πάλι στα 50 Ohm είναι στα 99db/mW. Δηλαδή χρειάζεσαι πάνω από 2*2*2=8 φορές περισσότερα watt για να πάρεις από τα K701 την ίδια ένταση με τα 598. Ευτυχώς τα AKG είναι η εξαίρεση.

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
Link to comment
Share on other sites

On 1/12/2018 at 12:42 PM, giorgos2187 said:

@Petrossortep

 

Αναμεσα σε fiio k5 και το εισαγωγικο μοντελο της ifi ποιο θα διαλεγες;

 

Μια λίστα με τη μέγιστη ισχύ(mW)  και ρεύμα(mA) που μπορεί να δώσει ένας ενισχυτής ακουστικών. Για δεδομένο επίπεδο ηχητικής ποιότητας(Α, ΑΒ, Β)

http://reference-audio-analyzer.pro/en/param3.php?v_sort=2

 

http://reference-audio-analyzer.pro/en/report/amp/asus-stx.php

Ας πούμε για τη xonar stx το μέγιστο ρεύμα για την καλύτερη ποιότητα εφάμιλλη class A ενισχυτή είναι 49,93 mA στα 24,5 Ohm. Για καλή ποιότητα εφάμιλλη ενισχυτών κλάσης ΑΒ είναι 222,27 mA.

Αντίστοιχα μπορείς να δεις ποιά είναι τα μέγιστα καθαρά Vrms(εδώ 5,83) και να κάνεις τις συγκρίσεις σου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα σας, ελπίζω να μην κάνω hijack το θέμα, ενδιαφέρομαι για αγορά headset εως 100 ευρώ(μαξ 150 για κάτι πραγματικά worth που αξίζει την υπέρβαση).

 

Το setup μου είναι λίγο ιδιόμορφο και δεν ξέρω πως ακριβώς θα πρέπει να συνδέσω τα ακουστικά. Κάρτα ήχου έχω την scarlett 2i2 2nd gen και απο εκεί και πέρα οτι εξόδους/εισόδους προσφέρει η μητρική μου (asrock fatality ab350 k4 gaming)

 

Τι επιλογές έχω; δεν με ενδιαφέρουν τα surround κλπ gimmick αλλά θα εκτιμούσα να αποδίδουν καλά οσο αυτό είναι εφικτό στην αναπαραγωγή μουσικής(συνήθως flac files).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.