Jump to content



Smartphone για γυναίκα έως 400€


tragikos

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Αν σας ζητούσε μια ώριμη κοπέλα (όχι κοριτσάκι δηλαδή) να της προτείνετε ένα smartphone έως 400€ με διαστάσης το πολύ σαν το Xiaomi Mi A1 (155.4 x 75.8 x 7.3 mm) από οποιαδήποτε εταιρεία, τι θα προτείνατε; Το να παίρνει καλές φωτογραφίες είναι θετικό, χωρίς ιδιαίτερη έμφαση στις selfies. Το ότι υπάρχει όριο στα 400€ δε σημαίνει ότι πρέπει να το εξαντλήσουμε και σε καμία περίπτωση να το ξεπεράσουμε :p

 

Προσωπικά επειδή εγώ αποφεύγω τα κινέζικα θα κατέληγα στο LG G6, αλλά είμαι ανοικτός αυτή τη φορά αφού δεν πρόκειται για εμένα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

Αρκετές οι επιλογές σε αυτό το budget.

 

1) Πρόσφατα αγόρασα για εμένα το Huawei Mate 10 Lite στα 299€. Τίμιο, με οθόνη 5.9'', 4GB, 64GB, 4 κάμερες. Αρκετά καλό flow. Αν και στο ίδιο μέγεθος με το A1 έχει μεγαλύτερη οθόνη χάρη στα μικρότερα πλαίσια. 

 

2) P10 Lite. Επίσης τίμιο και γρήγορο. Έχει λίγο χειρότερη φωτεινότητα από το Mate 10 (σύγκριση με συνάδελφο) σε λειτουργίες αρκετά παρόμοιες. Επίσης καλό flow μεταξύ των εφαρμογών. Αρκετά ποιο οικονομικό από τα 400€. Νομίζω "παίζει" μεταξύ 200 και 230€.

 

3) Sony XA1 Ultra. Επίσης γρήγορο με 4GB RAM και αρκετά πιο κάτω από το budget. Ειδικά σε χρυσό (αν της αρέσει της φίλης σου) μοιάζει με κόσμημα. Κοφτές απότομες γραμμές, κάμερα με πολλές δυνατότητες και OIS. Αρκετά σημαντικό το τελευταίο. Βέβαια, είναι λίγο πιο μεγάλο από το A1.

 

4) Samsung Galaxy S7 - Γνώριμο τηλέφωνο, παραμένει θηριάκι. Παίζει πλέον κάτω από 400€. 

 

5) Nokia 8. Έπεσε κάτω από τα 400€ ήδη μέχρι και το Πλαίσιο το έβαλε σε προσφορά στα 399€. Επειδή έχει περάσει από τα χέρια μου, είναι αρκετά στιβαρό και πολύ γρήγορο. Η μπαταρία ήταν λίγο πιο κάτω των προσδοκιών. 

 

Προσωπικά δεν θα έμπλεκα με πολύ βαθιά Κίνα τύπου Xiaomi, Meizu και λοιπές. Κυρίως λόγω software. 

Link to comment
Share on other sites

Μέσα στον επόμενο μήνα θα βγει το XA2. Τα xa για τα λεφτά τους έχουν τίμια φωτό.

Αν οι φωτό είναι προτεραιότητα νομίζω ότι το πας για s7. Για το nokia διαβάζω χαμηλή βαθμολογία στο dxo αλλά καλή ωστόσο camera και με κορυφαία οθόνη.

Link to comment
Share on other sites

@suboy Επειδή η κοπέλα είχε Sony και είχε άσχημη εμπειρία από το After Sales Service τους, όπως κι εγώ είχα κάτι περιπτώσεις αντίστοιχες, δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω ξανά SONY εκτός αν μου το δίνουν τζάμπα...

 

@trib Το S7 δεν το είχα προσέξει ότι έχει πέσει κάτω από τα 400€. Βέβαια είναι του 2016 και έχει micro-USB 2.0 και μία κάμερα οπότε θα προτιμούσα το G6 που έχει και μικρά bezels. Γενικά δε νομίζω ότι μπορώ πλέον να κοιτάξω smartphone με τα παλιά bezzels :p

Από τα υπόλοιπα που πρότεινες το Huawei Mate 10 Lite το κοιτούσα κι εγώ. Θα πρέπει να το πιάσω και στα χέρια μου να δω πως είναι, νιώθω όμως και αυτό να χάνει από το G6 λόγω μεγέθους (με τη λογική ότι μια κοπέλα ίσως να προτιμούσε κάτι πιο μικρό αλλά ακόμα μεγάλο).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.