Jump to content



Ηχεία JBL LSR305 204€ (ζευγάρι)


Recommended Posts

Δεν είναι ακριβώς προσφορά, τα ηχεία έχουν φτάσει σε ιστορικό χαμηλό 204€ (ζευγάρι), για μένα είναι απίστευτο VFM και αν ψάχνετε κάποιος για ηχεία σε αυτά τα λεφτά σίγουρα αξίζει να τα λάβει υπόψη του, εδώ μόλις τα είδα ψήθηκα  να πάρω δεύτερο ζευγάρι.

 

Συνήθη τιμή 120 -150€ το τεμάχιο.

Έγινε επεξεργασία από Havic
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Πέρα από την τιμή, μπορείς να μου πεις κάποιες απορίες;

1) Έχουν θόρυβο αρκετό ή είναι ανεκτός(hiss) ; Δεν εννοώ θόρυβο από πρίζα, έδαφος, αλλά από τα ίδια τα ηχεία (ενισχυτής D, κ.λ.π) Τα έχεις δίπλα στον υπολιγιστή ή κάθεσαι μακριά;

2) Έχεις πάρει ξεχωριστό dac ή όχι; Αν ναι, είναι μεγάλη η διαφορά με το dac, οπωσδήποτε αξίζει να το έχεις;

 

Ευχαριστώ.

 

Έγινε επεξεργασία από kogba
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχουν πολύ θόρυβο, ναι κάνουν λίγο αλλά ο Η/Υ κάνει πολύ, πολύ περισσότερο, επίσης άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα επίσης κάνουν περισσότερο θόρυβο,  για να τον ακούσεις πρέπει να έχει ησυχία και να τον «ψάξεις», αν αναπαράγουν μουσική δεν τον ακούς/ δεν κάνουν.

 

Τα έχω με την focusrite 2i2, υπάρχουν και φτηνότερες κάρτες από την Behringer U-Phoria,  Steinberg, δεν έχω εμπειρία για να σε βοηθήσω στο αν κάποια είναι καλή ή όχι, τώρα για διαφορά ναι για μένα έχει, όπως είχε και από την Onboard vs ASUS D1 και μάλιστα με φτηνά ηχεία τα Logitech z506, βέβαια άνω του μετρίου εντάσεις, αν «νιαουρίζουν», πιο χαμηλή στάθμη από αυτή που μιλάμε δεν νομίζω ότι έχει σημασία.

 

Στο athens pro audio ίσως να τα έχει για demo, επίσης νακκα θα έχει άλλα μοντέλα (δεν φέρνει JBL από ότι ξέρω) για να πάρεις μια ιδέα, είναι σίγουρα πιο ήσυχα από τα eris ας πούμε.

 

Μην περιμένεις από 5” να βγάλουν πολύ μπάσο, είναι ικανοποιητικά για μουσική, αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με ένα 8” ή 10”  woofer, αλλά έχε υπόψη ότι ένα μεγάλο woofer θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από ότι να μην υπήρχε σε ένα μικρό χώρο, just saying, επίσης θα θες και καλώδια.

 

Γενικά σαν ηχεία, για εμένα είναι ισορροπημένα με πολύ ωραίο ήχο και αξίζουν.

Spoiler

001.thumb.jpg.be37f3af4bae9e59b0ae4bcbcc9167c8.jpg

 

Έγινε επεξεργασία από Havic
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Τα πήρα κι εγώ αυτά σε μαύρο το 2017 και ειναι πράγματι απίστευτο value for money.

Balanced σύνδεση με E-MU Tracker Pre, απόσταση ακρόασης 0,70-0,80 μ. Θέλω να πάρω και το subwoofer τους, το 310S.

Έγινε επεξεργασία από PetrosD
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η τιμή του είναι λίγο αλμυρή αν και έχει πέσει στα ~350-380€, προσοχή στην τοποθέτηση μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα ανάλογα το δωμάτιο, εμένα που είναι άδειο μου φαινόταν κάπως άσχημο στην αρχή, too much, και κατέβασα πολύ το volume, δεν έχω το JBL αλλά ένα άλλο 10” woofer, τώρα που το συνήθισα το ανέβασα λίγο αλλά και πάλι επειδή είναι άδειος ο χώρος μου παίζουν αντανακλάσεις/ηχώ κτλ, αν βρω κάνα φτηνό καναπέ που να μου αρέσει θα αρχίσει να γεμίζει σιγά σιγά ?

 

Πάντως αυτά και τα Tannoy reveal 502 είναι τα καλύτερα στις 5”, καλύτερα από krk, Yamaha και Eris, τουλάχιστον το λίγο που τα έχω ακούσει, μου φαίνονται πιο ισορροπημένα με τα 502 να έχουν λίγο περισσότερες ψιλές σε σχέση με τα JBL, βέβαια όλα έχουν διακοπτάκια από πίσω Low cut, high cut κτλ. (ανάλογα και το μοντέλο).

 

edit: για woofer θα σκεφτόμουν και για 12", πιο μεγάλο δεν θα πήγαινα, νομίζω μετά είναι υπερβολή.

edit 2nd: 8” δεν είναι subwoofer ?

Έγινε επεξεργασία από Havic
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εμένα είναι κανονικό υπνοδωμάτιο, δεν έχω ανακλάσεις, ευτυχώς. Αυτό που με φρενάρει από την αγορά του 310 είναι μήπως υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο εκεί έξω σε παρόμοια τιμή (ακόμα και μεταχειρισμένο).

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω, στο woofer δεν έψαξα πολύ, είχα περιορισμένο budget, αγόρασα ένα studio 10” που να κατεβαίνει όσο πιο χαμηλά γίνετε, αν μπορούσα να πάρω woofer που να κατεβαίνει στα 20Ηz θα το επέλεγα, τώρα πάει μέχρι 30Ηz, πάντως το νου σου καθώς ναι μεν θα πάρεις woofer αλλά οι συχνότητες που θα παίζει θα είναι περιορισμένες, p.x. τα lsr305 πάνε μέχρι 43Ηz (43 - 24000 Hz), από το crossover του woofer να κρατήσεις από τα ~50Hz και κάτω; οπότε το woofer θα πρέπει να μπορεί να κατέβει χαμηλά, 30Hz και κάτω ώστε να αναπαράγει συχνότητες 30Hz ξέρω γω μέχρι 50Ηz ή όσο ρύθμισες το crossover, αν το ελάχιστο που μπορεί αν πάει είναι  50Ηz χάνει λίγο το νόημα, το JBL LSR 310 S πάει μέχρι 27Ηz που είναι πολύ καλά, υπάρχουν και άλλα που σύμφωνα με τα specs πάνε και 20Ηz.

 

Ελπίζω το Frequency response που δίνουν οι εταιρίες ένα έχει κάποια σχέση με την πραγματικότητα. ?

Έγινε επεξεργασία από Havic
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.