Jump to content



μνημες συμβατες με την μητρικη μου


Recommended Posts

γεια χαρα και καλη ανασταση σε ολους,εχω αυτη την μητρικη https://www.msi.com/Motherboard/770C45.html στο 2ο συστημα μου,η ερωτηση ειναι αν μπορει να παρει μνημες DDR3 1600MHZ στα specs γραφει οτι μπορει αλλα με overclocking,δεν καταλαβαινω τι εννοει,αυτη την στιγμη εχω 4BG DDR3 1333MHZ 9-9-9-24,θελω να παω 8 και εχω βρει μεταχειρισμενες στα 1600 9-9-9-24,κανουν να τις παρω;ευχαριστω.

Έγινε επεξεργασία από kostasblues
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Κανείς δεν μπορεί να σου πει ότι σίγουρα κάνουν. Δεν αναφέρεις αρχικά αν είναι ίδιας εταιρείας. Στη συνέχεια, ασυμβατότητες πάντα μπορεί να υπάρξουν :) 

Επίσης φαντάζομαι ότι είναι 1.5v οι μνήμες που αναφέρεις. 

 

Αν υποθέσουμε ότι όλα καλά, οι μνήμες αντί στα 1600, θα παίξουν στα 1333 μαζί με τις υπάρχουσες (εδώ να αναφέρω πως δεν ξέρω αν πέσει η συχνότητα τους, σε τι timings θα δουλέψουν). Το overclock σημαίνει ότι πρέπει να πειράξεις τα settings και τα timings μόνος σου ώστε να πετύχεις τα 1600Mhz. Εκτός και αν υπάρχει XMP (έτοιμο overclock προφίλ) για να το ενεργοποιήσεις, αμφιβάλλω όμως στην μητρική αυτή. Γνώμη μου είναι πως δεν αξίζει να ασχοληθείς. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για την αμεση απαντηση,δεν εγινα ακριβως αντιληπτος γιατι δεν εγραψα σωστα τι ακριβως θελω,οι μνημες που εχω τωρα θα βγουν απο το συστημα,θα μπουν 2 στικς 4GB η καθε μια.τα timmings και τα volt(1,5)ειναι ιδια.

Έγινε επεξεργασία από kostasblues
Link to comment
Share on other sites

Εγώ κατάλαβα ότι θα προσθέσεις άλλα 4 :) 

Κατά μεγάλο ποσοστό θα παίξουν, απλά έχε στο νου ότι μπορεί να υπάρξουν ασυμβατότητες, ειδικά σε παλαιότερα συστήματα είναι κάπως πιο πιθανό. Ωστόσο , αν δεν τις πάρεις, δεν θα ξέρεις. 

Ψάχνω και το QVL της μητρικής (μήπως έχει λιστάρει τις μνήμες που θέλεις για 100% σιγουριά) , αλλά δεν βρίσκω κάτι. Ποιες είναι οι μνήμες ακριβώς; 

*Βρήκα αυτό. Κάνε ένα check

Link to comment
Share on other sites

λογικά θα τις δεχθεί, εδώ υπάρχει μια λίστα αλλά είναι ενδεικτική. Αν έχεις το εγχειρίδιο χρήσης της μητρικής διάβασε εκεί που γράφει για τις μνήμες αν αναφέρει κάποια επιπλέον λεπτομέρεια. Αν δεν το έχεις κοίταξέ το εδώ Το σημαντικότερο που κοιτάς είναι η τάση, στο έγραψαν πιο πάνω.

Επίσης όπως σου έγραψαν ήδη, επειδή το σύστημα είναι παλιό δεν αξίζει να σκοτιστείς πολύ με το θέμα ταχύτητας μνημών. Η μετάβαση από 4 σε 8 αξίζει λογικά αν δεν πας για ολική αλλαγή, το αν θα παίζουν στα 1600 ή στα 1333 δεν είναι σημαντικό.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον φιλε salde,δεν υπαρχει θεμα που θα δουλευουν αρκει να δουλευουν,γιατι αν τις παρω και δεν κανουν θα ναι μια κακη και ασυμφορη αγορα,προφανως και ειναι λιγα τα χρηματα αλλα δεν μου περισευουν κιολας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.