Jump to content



πάγωμα windows


Recommended Posts

Πρόκειται για ένα HP Pavilion dv2 με Windows Vista.
Το laptop είχε να ανοίξει 1,5 περίπου χρόνο. Όταν το άνοιξα πριν 2 ημέρες, την πρώτη φορά, μου έβγαλε το γνωστό μήνυμα αυτό περί CMOS battery αν θυμάμαι καλά. Και στη συνέχεια το γνωστό

"press f2 το load defaults or f10 to enter BIOS".

Ξέρετε... Κάπως έτσι που είναι. Πάτησα το αντίστοιχο πλήκτρο και συνέχισε.
Από τότε, που θέλω να κάνω ένα γενικό τσεκ στα του software, έχει κολλήσει δύο φορές στην οθόνη τού "Καλώς ορίσατε".
Την πρώτη στο "Καλώς ορίσατε" σε αχνό ασπρόμαυρο (σαν να ερχόταν το μήνυμα από το βάθος, ήταν η αρχή που εμφανίζεται το μήνυμα, εξού και η ασπρόμαυρη οθόνη). Τη δεύτερη φορά, στο ίδιο σημείο, απλά λίγα χιλιοστά τού δευτερολέπτου μετά. Έγχρωμο το μήνυμα, αλλά σταμάτησε το φόρτωμα εκεί. Καί στις δύο περιπτώσεις, το λαμπάκι τού σκληρού δίσκου δεν αναβόσβηνε. Ό,τι φόρτωσε, φόρτωσε.

Επίσης... Την πρώτη φορά, αν και είχε σταματήσει ο δίσκος καί το φόρτωμα, λίγα δευτερόλεπτα μετά το κόλλημα, ακούστηκε το logon sound των Windows. Σαν να είχε φορτώσει τα πρώτα αρχεία των Windows στη RAM, και, αν και ο δίσκος δεν λειτουργούσε, έφερε στο background ό,τι είχε απομείνει από το αρχικό φόρτωμα από τη RAM.

Στην εκκίνηση των Windows τρέχει το HDD Sentinel. Δεν δείχνει κάποιο πρόβλημα στο δίσκο. Performance & Health : 100% Excellent
Σχετικά με θερμοκρασία, η αλήθεια είναι πως, την πρώτη φορά, κάτω αριστερά που είναι ο επεξεργαστής, έκαιγε. Θα αγοράσω αυτές τις ημέρες μία βάση.
Την δεύτερη, φορά, όμως, που κόλλησε, ήταν την πρώτη φορά που άνοιξε μετά από ώρες που ήταν κλειστό, και μάλιστα πάνω σε μία βάση που έχω. Κάτω αριστερά ήταν εντελώς κρύο. Άρα, τουλάχιστον, την περίπτωση θερμοκρασία (μάλλον) την αποκλείουμε.

Oooops ... Τρίτο πάγωμα πριν 15'

 

Πάει κάπου το σκεπτικό σας?

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.