Jump to content



PS5 σε ένα χρόνο από σήμερα;


Recommended Posts

Καλημερίζω,

 

Όχι δεν πρόκειται για εικασία αλλά η αποκάλυψη μίας κλασσικής τακτικής της Sony, η οποία μας φέρνει κουτσά-στραβά στο PlayStation 5, σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα. 

 

Σήμερα η Sony ανακοίνωσε τα PlayStation Hits. Τα PS Hits πρόκειται ουσιαστικά για μία "νέα" κατηγορία παιχνιδιών τα οποία είναι πασίγνωστα και έχουν τιμή κοντά στα 20€. Μιλάω για "νέα" κατηγορία διότι τα παιχνίδια αυτά θα έχουν λίγο διαφορετικό εξώφυλλο (μία κόκκινη μπάρα PS Hits) σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Τι μας θυμίζει άραγε αυτή η κίνηση; Μα φυσικά τα PlayStation Essentials. 

 

https://blog.us.playstation.com/2018/06/19/introducing-playstation-hits-great-games-at-a-great-price/

 

Σε κάθε γενιά PlayStation η Sony βαφτίζει κάποια κορυφαία παιχνίδια της (Platinum, Essentials και Hits στην προκειμένη), τα ανατιμολογεί σε αρκετά καλές τιμές (υποκειμενικό αυτό βέβαια) ώστε να προετοιμαστεί για την επόμενη γενιά της κονσόλας. Με άλλα λόγια να ξεπουλήσει. Ήδη αυτή τη στιγμή υπάρχει κονσόλα PS4 1TB με Uncharted 4, The Last Of Us και Ratchet and Clank στα 359€, που είναι αρκετά καλή τιμούλα. 

 

Και πως φτάνουμε στην αντίστροφη μέτρηση; Και συγκεκριμμένα σε 365 μέρες από σήμερα; Προς το τέλος του 2012 λοιπόν η Sony ανακοίνωσε την πλήρη λίστα των Essentials για το PS3. Ένα χρόνο μετά, το PS4 ήταν στα ράφια της Αμερικής. Λίγους μήνες μετά και στην Ιαπωνία. 

 

Αν έπρεπε να μαντέψω, η E3 2019 θα είναι αρκετά πιο ενδιαφέρουσα για τη Sony. 

Έγινε επεξεργασία από trib
Link to comment
Share on other sites

Και έτοιμο να το έχουν δεν νομίζω να το βγάλουν το 19.

Του χρόνου θα είναι καλή χρονιά και για τις 2 κονσόλες μιας και περιμένουμε αρκετά παιχνίδια.

Πιστεύω οτι θα βγει το 20 όπως λένε οι περισσότεροι και αρκετά παιχνίδια (last of us, death stranding) θα είναι cross platfrom και θα τρέχουν 4κ60fps στο ps5

Link to comment
Share on other sites

Τα παιχνίδια αν και αρκετές φορές είναι βαρόμετρο και μπορείς ανάλογα τις κυκλοφορίες να ψυχολογήσεις την αγορά, στην προκειμένη υπάρχει και δεύτερος λόγος για την καθυστέρηση της κυκλοφορίας τους.

 

Μερικά "ετήσια" ή σχεδόν "ετήσια" παιχνίδια όπως FIFA, Battlefield, COD, Forza, Assassins θα κυκλοφορήσουν έως τον Οκτώβρη. Όσοι ασχολούνται με αυτά, θα μπουν στον κόπο να αγοράσουν τις "νέες εκδόσεις". Στις 26 Οκτωβρίου όμως περιμένουμε το Red Dead Redemption 2. Ένα παιχνίδι "κλειδί" θεωρώ για όλους τους υπόλοιπους.

 

Για να μην συμπέσουν με το τεράστιο hype της Rockstar και την ικανότητά της να πουλάει αρκετά εκατομμύρια αντίτυπα (σκέψου RDR2 με battle royale mode), αρκετοί επιλέγουν το πρώτο τρίμηνο του 2019. Παιχνίδια όπως Star Wars Jedi, Anthem, HALO, Metro, The Division 2, DMC5, Rage 2 κι άλλα, θα τα δούμε το πρώτο τρίμηνο του 2019. Κάπου εκεί αναμένω και το The Last Of Us 2, το οποίο θα έρθει 3-4 μήνες πριν την E3 2019. 

 

Τα ίδια ισχύουν και για το Death Stranding το οποίο φημολογείται ότι "παίζει" και για τέλη 2018. Δύσκολο το θεωρώ όμως, κυρίως λόγω του ότι πρόκειται για ένα άγνωστο εντελώς παιχνίδι και αν κονταροχτυπηθεί με άλλο exclusive του PS4, θα έχει νεύρα ο Kojima μετά. 

 

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν και έχοντας δει όλα τα σοβαρά παιχνίδια να έχουν κυκλοφορήσει έως το Μάρτιο του 2019 το αργότερο, στην E3 2019 θα έχουμε πιστεύω ήδη "leaked" χαρακτηριστικά, εικόνες ή έστω "mini" ανακοινώσεις της επόμενης γενιάς. Η οποία επόμενη γενιά θα ήταν θεσπέσιο για τη Sony να παει για Holidays 2019, ώστε να κυκλοφορήσει Remastered όλες τις φρέσκες και τελευταίες κυκλοφορίες. Παιχνίδια στα οποία μπορεί να πατήσει με βεβαιότητα δηλαδή, ώστε να πουλήσει η κονσόλα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Τα όργανα έχουν αρχίσει για τα καλά. Η ελληνική μυθολογία αυτή τη φορά μαρτυρά την ύπαρξη μιας νέας κονσόλας. Λέτε να είναι το PS5;

 

https://gearnuke.com/new-erebus-platform-found-in-unreal-engine-4-could-be-the-playstation-5-rumor/

 

Γενικά η Sony χρησιμοποιεί τετοιες ονομασίες. Το PS4 είχε την κωδική ονομασία Orbis ενώ το Pro είχε το Neo. Επίσης το VR είχε την ονομασία Morpheus.

Έγινε επεξεργασία από trib
Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να συζητήσουμε για το άρθρο της Wall Street Journal. Τα 3 χρόνια τα οποία αναφέρεται λοιπόν η WSJ δεν επιβεβαιώνονται από δεύτερο δημοσιογράφο που πήρε συνέντευξη την ίδια περίοδο (κοντά στην E3) από τον CEO του PlayStation. Το βασικότερο; Δεν ήταν καν συνέντευξη. Ήταν Corporate Meeting.

 

Μάλιστα, υπάρχουν κι άλλες αναφορές στο Reddit από διάφορους χρήστες πως παρερμηνεύτηκαν κάποια λόγια για να βγει το "λαβράκι". Τι πιο τέλειο, ένα άρθρο κοντά στην E3 2018 να γεμίσει το site από visitors; Δεν θα μείνω πολύ όμως σε αυτό. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

 

 

https://www.dualshockers.com/ps5-sony-never-said-three-years-away/

 

Σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσω να ερμηνεύσω την κατεύθυνση της Sony. Προφανώς από τα άρθρα και τις συνεντεύξεις που διαβάζω συνδυάζοντας και λίγο know-how από προηγούμενες γενιές.

 

Θα αρχίσω από τα βασικά. Το ίδιο το hardware. Το PS3 και το PS4 συνηπήρξαν μαζί για περίπου 3 χρόνια! Κι όμως, απίστευτο αλλά αληθινό. Το 2013 όπου και πρωτοκυκλοφόρησε το PS4, το PS3 θα έπαιρνε παράταση ακόμη 3 ετών και συγκεκριμένα έως το Μάρτιο του 2016. Μάλιστα, το καλύτερο παιχνίδι στο PS3, αναφερόμενος στο The Last Of Us, κυκλοφόρησε σχεδόν με την ανακοίνωση του PlayStation 4, τον Ιούνιο του 2013 (ναι δεν θυμάμαι όλες τις ημερομηνίες, τις είδα στο Wikipedia, αλλά θυμάμαι πως ήταν πάνω κάτω τα δεδομένα).

 

Οπότε δεν θα ήταν κάτι άγνωστο για τη Sony να έχει 2 κονσόλες ταυτόχρονα ενεργές.

 

Τώρα, στη φάση που βρισκόμαστε και με τη Sony να έχει μία κατεύθυνση προς το Cloud Gaming, θα πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη και το PlayStation Now. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ίδιας της Sony, οι πωλήσεις του PS4 θα αρχίσουν να μειώνονται σύντομα (τέλη 2018, Q1 2019) αλλά θεωρούν πως οι online υπηρεσίες (παιχνίδια, ps plus κ.α.) θα αντισταθμίσουν τη "χασούρα". Με την ανάπτυξη του νέου hardware και την ταυτόχρονα κυκλοφορία δύο κονσολών, είναι λογικό να υπάρχουν μειωμένα έσοδα.

 

Σίγουρα θα υπάρξουν μειώσεις στην τιμή (στο Black Friday θα γίνει το πανηγύρι του πανηγυριού - ήδη από πέρυσι επίσημα το Pro είχε πέσει στα 359€ κατά την ίδια περίοδο) της κονσόλας και (εδώ έρχονται τα 3 χρόνια ξανά) σε βάθος τριετίας (σύμφωνα με τον δεύτερο δημοσιογράφο) το PS4 θα πέσει στα τάρταρα.

 

Και γιατί θα γίνει αυτό; Λόγω των πωλήσεων της νέας κονσόλας όπου θα "καπαρώσουν" αυτά της προηγούμενης γενιάς. Θα μου πεις ότι όλα αυτά πρόκειται για εικασίες αλλά ούτε εγώ είμαι σίγουρος. Η πρόβλεψη που έκανα για Holidays 2019 βασίζεται σε προηγούμενα καμώματα της Sony. Οπότε μπορεί να κάνω και λάθος. Κρατήστε κατά νου πως οι περισσότεροι αναλυτές αναφέρουν το 2020 ως πιθανή ημερομηνία γιατί μοιάζει το πιο λογικό και όχι απαραίτητα το πιο σωστό.

 

Άλλωστε το hardware για το PS5 είναι λίγο πολύ γνωστό (AMD Zen) οπότε δεν βαδίζουν στα τυφλά. Κι αν είναι γνωστό το hardware γνωρίζουμε όλοι τι σημαίνει αυτό. Ήδη, μπορούν να αναπτύσσονται παιχνίδια.

 

Και εννοείται πως αν όντως ισχύει το 2019, υπήρχε περίπτωση να το έλεγαν ανοιχτά ή να άφηναν εννοηθεί αυτό; Οι πωλήσεις θα μειώνονταν δραματικά. Ενώ τώρα με τα "λεγόμενα" 3 χρόνια του WSJ...

Έγινε επεξεργασία από trib
Link to comment
Share on other sites

Δεν το βλεπω ετσι.

Δεν τους συμφερει να βγαλουν κατι νωρις με κινδυνο να ειναι out of date λογο τεχνολογικων εξελιξεων τον αλλο χρονο.

Αυτο ακριβως ειπε ο τυπος της sony.

 

Μην σου διαφευγει οτι εχει μπει στο παιχνιδι το raytracing το οποιο πολλοι μπερδευουν με τα physics της nvidia, δεν εχει καμια σχεση. Ειναι το επομενο βημα στα γραφικα και δεν εχει να κανει μονο με σκιες οπως βλεπουμε στους πρωτους τιτλους λογο αποδοσης hardware. Σε 3-4 χρονια θα εχει μπει για τα καλα στο παιχνιδι οποτε αν η sony θελει να ειναι μεσα πρεπει να δει τι θα γινει.

 

Τα τρια χρονια ειναι απολυτα λογικος χρονος.

Αν το βγαλουν νωριτερα θα ειναι out off date πολυ συντομα.

 

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι το PS4 Pro είναι ήδη out of date και κατώτερο από X. Και  έχουμε μπει σε μια πραγματικότητα όπου ο λαος θέλει γραφικά. Μάλιστα οι κονσόλες έχουν συνηθίσει να είναι τεχνολογικά πίσω από τα PC. Συνυπολογίσε και το χρόνο που θα χρειαστεί να ετοιμαστούν παιχνιδια μιλάμε τουλάχιστον 2 έτη πίσω. Τι είναι αυτή τη στιγμή (2019 αναφερομαι) περίπου 2 έτη πίσω από το Ray Tracing; Οι Vega. 

 

Δε νομίζω να θέλει η Sony να κυκλοφορήσει το παιχνίδι του αιώνα Cyberpunk και να είναι κατώτερο των περιστασεων σε σύγκριση με το X. Ειδικά σε 4K που δεν θα μπορεί να τρέξει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήδη γνωρίζουν το επόμενο βήμα και μάλιστα θεωρώ έχουν προχωρήσει αρκετά. 

 

Αυτή τη στιγμή το μεγάλο ατού του X είναι ότι μπορεί να τρέξει παιχνιδια 4K με ικανοποιητικό framerate. Με οποίες θυσίες απαιτούνται. Ακόμη και σε παλαιότερα παιχνίδια τύπου Tomb Raider επιτυγχάνει καλύτερα γραφικά.

 

Απο την άλλη η Sony έχει μάθει να βασίζεται για πολλά χρόνια στα exclusives. Και έχει αποδείξει μάλιστα πως τα παιχνίδια είναι αυτά που πουλάνε και όχι το hardware. Σύμφωνω. Αλλά μήπως η αναμονή ακόμη 3 ετών θα βλάψει ανεπανόρθωτα το PlayStation; Ούτως η άλλως για να βγει σε 3 χρόνια θα πρέπει από τώρα να έχουν κατασταλάξει στην πλατφόρμα. Μήπως το chipset της AMD αξίζει τον κόπο να βιαστούν λίγο παραπάνω; Άλλωστε η Microsoft θα το καθυστερήσει αρκετά ακόμη.

Link to comment
Share on other sites

Μη βαζεις το PC στην εξισωση.

Δεν ειναι out of date το ps4 pro. Τικαρει ολα τα κουτακια με τις υπαρχουσες τεχνολογιες, VR 4K. Το αν το κανει το ιδιο καλα οσο ο ανταγωνισμος ειναι αλλο θεμα και παιζει ρολο και το που βασιζεται οπως ειπες.

Η sony πρεπει να τικαρει το κουτακι του raytracing και επειδη ειναι τεχνολογια που αναπτυσεται ακομα, στα επομενα χρονια θα δουμε πολλες αλλαγες. 

Ασε που η AMD δεν ειναι πουθενα στο τομεα.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν το βάζω στην εξίσωση. Το PC δεν το θεωρώ βαρόμετρο για τις  κονσόλες η αλήθεια ειναι. 

 

Ανέφερες το ray tracing το οποίο μόλις ανακοινώθηκε για PC και όπως είπα οι κονσόλες έχουν συνηθίσει να είναι 2 γενιές πίσω.

 

Το 2013 όταν πρωτοκυκλοφόρησε το PS4 κάποιος θα μπορούσε να αγοράσει 780 Ti. Με άλλα λόγια με το PS4 αγόραζες γραφικά που είχαν κατασταλάξει στο PC τουλάχιστον ένα χρόνο πριν. Μια Radeon 7850. 

 

Για να μην μας μπλέξω πάντως την κουβέντα, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει ακόμη πιο πολύ μόλις δούμε την επίσημη κυκλοφορία των αποκλειστικων του PS. Μας έχει συνηθίσει να βγαίνει και ένα καλό παιχνίδι και προς Μάιο μεριά. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον πρέπει να δεις ότι την Sony πρώτα την νοιάζει η τιμή που θα κάνει η κονσόλα και μετά τα specs. Είναι σχεδόν απίθανο να πάει σε NVIDIA ασε που πρέπει να φύγει και από την λογική του soc αν πάει NVIDIA.. με  παράλληλα τι?Intel cpu? Σε τιμή τι? 700 ευρώ? Καμία τύχη. Η Sony θα πάει σε κονσόλα 400 500 ευρώ εκεί δεν κολλάει ούτε NVIDIA ούτε Intel 

Έγινε επεξεργασία από zyx
Link to comment
Share on other sites

54 minutes ago, zyx said:

Μάλλον πρέπει να δεις ότι την Sony πρώτα την νοιάζει η τιμή που θα κάνει η κονσόλα και μετά τα specs. Είναι σχεδόν απίθανο να πάει σε NVIDIA ασε που πρέπει να φύγει και από την λογική του soc αν πάει NVIDIA.. με  παράλληλα τι?Intel cpu? Σε τιμή τι? 700 ευρώ? Καμία τύχη. Η Sony θα πάει σε κονσόλα 400 500 ευρώ εκεί δεν κολλάει ούτε NVIDIA ούτε Intel 

 

Διάβασε λίγο παραπάνω θα δεις αναφέρομαι σε Zen. Η τεσπά τα μέχρι τώρα δεδομένα αυτό μας δείχνουν.

Έγινε επεξεργασία από trib
Link to comment
Share on other sites

πριν 56 λεπτά, το μέλος zyx έγραψε:

Μάλλον πρέπει να δεις ότι την Sony πρώτα την νοιάζει η τιμή που θα κάνει η κονσόλα και μετά τα specs. Είναι σχεδόν απίθανο να πάει σε NVIDIA ασε που πρέπει να φύγει και από την λογική του soc αν πάει NVIDIA.. με  παράλληλα τι?Intel cpu? Σε τιμή τι? 700 ευρώ? Καμία τύχη. Η Sony θα πάει σε κονσόλα 400 500 ευρώ εκεί δεν κολλάει ούτε NVIDIA ούτε Intel 

Δεν ειπαμε οτι θα παει σε Nvidia, AMD θα εχει κατα πασα πιθανοτητα.

Καμια τυχη γιατι? Θα σε χαλαγε να ειχε ''καρτα γραφικων'' της προκοπης που μαζι με τα exclusives θα πηγαινε τραινο? Εγω προσωπικα θα το αγοραζα και 700 να ειχε.

 

Η Nvidia δεν ασχολειτε με κονσολες, την κρατανε πισω.

Link to comment
Share on other sites

Το παρελθόν έχει δείξει πως οι ακριβές κονσόλες έχουν μειωμένες πωλήσεις. Μπορεί εμείς να θελουμε αλλά τους νοιάζει πιο πολύ να πάρουν λιγότερα από πολλούς παρά περισσότερα από λίγους.
Άποψη μου βέβαια...

Link to comment
Share on other sites

μα δεν τους νοιαζει αν εσυ και εγω θα διναμε λεμε 700 δεν υπαρχει καμια περιπτωση να ξαναπαει σε λογικη ps3 με 650 700 κοσνολα. απετυχε στην αρχη εκεινο το πλανο για πολλα χρονια. γιαυτο κ εβαλε σαπακι cpu και η sony κερδιζει απο day one.. το αποτελεσμα σε exclusive της ακομα κ με το σαπιο ειναι τρομερο οποτε τωρα με ryzen στα 7nm μεσα κ gpu παλι στα 7 και κονσολα φτηνη θα βγει και μια χαρα αποδοση θα εχει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.