Jump to content



Καινούργιο (και πρώτο) custom water loop


Fly4ever

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά,

 

καινούργιος στο liquid cooling, προσφάτως αποφάσισα να γίνω υδρόψυκτος γιατί η προ 4ετίας αγορασμένη αερόψυκτη κουμούτσα πού'χω στο μηχάνημα (Thermalright Silver Arrow IB-E Extreme σε 3πλό fan config.) αν και με ικανοποίησε με το παραπάνω  - παράπονο δεν έχω - δεν μπορεί πλεόν να θεωρηθεί κι ό,τι καλύτερο σα λύση για τον i7 8700k αν θέλω να τον πάω πάνω απ'τα 5GHz κι ας είναι delided ο επεξεργαστής.

 

Βασικά το σκεφτόμουν καιρό και αφού πείστηκα ότι όποια AIO (μέχρι 280άρι rad χωράει το κουτί μου κι ας είναι full tower) κι αν έπαιρνα δε θά'χα κι ιδιαίτερες διαφορές σε σχέση με την αερόψυκτρά μου, αποφάσισα να πάρω το δρόμο του custom loop που και καλύτερα αποτελέσματα δίνει αλλά και έχει και πολύ περισσότερο fun η όλη διαδικασία από επιλογή components μέχρι τελικό στήσιμο και λειτουργία.Όλ'αυτά βέβαια με σημαντικότατη άνοδο του κοστολογίου αλλά όπως όλοι ξέρουμε τα γούστα (καλο)πληρώνωνται σ'αυτή τη ζωή!

 

Αναφέρω λοιπόν κι εγώ τα components μου τα οποία μόλις έφτασαν από διάφορα μαγαζιά του εσωτερικού και του εξωτερικού.Τα κύρια κομμάτια είναι από Αγγλία ( watercoolinguk.co.uk) και τα υπόλοιπα συμπεριλαμβανόμενης και της water pump από εδώ.Συγκεκριμένα η αντλία που είναι combo με το res βρέθηκε φθηνότερη εδώ απ'ό,τι στην Ευρώπη.Δεν προτίμησα εκτός EU απλά γιατί δεν είχα καμμιά διάθεση να μπλέκω με το τελωνείο.

Radiator: Hardware labs Black Ice Nemesis GTR240 (278mmx54mm , capacity 1100W)

Fans: 2x Noctua Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM

Waterblock: Aqua computer cuplex kryos NEXT with VISION copper/copper

Waterpump/Res combo: EKWB Pump Combo Reservoir EK-XRES 140 Revo D5 RGB PWM

Fittings: Όλα Bitspower

Tubing: XSPC 3/8 ID, 5/8 OD High Flex 2m (Retail Coil) - RED/UV ORANGE (10/16mm)

Το κουτί που θα φιλοξενεί όλ'αυτά: Aerocool XPredator Evil Black Edition

 

Τουλάχιστον σε πρώτη φάση θα κρατήσω μικρό το loop περιλαμβάνοντας μόνο επεξεργαστή αφού η GPU μου ( Gigabyte AORUS GeForce GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G) δεν αντιμετωπίζει απολύτως κανένα πρόβλημα με θερμοκρασίες ακόμα και σε OC mode κι ας έχουμε φτάσει τους 33 ambient εδώ μέσα.Καταλαβαίνω πως ενδεχομένως μπορεί να μοιάζει overkill τέτοιο ψυγείο για τόσο μικρό loop αλλά ήθελα απ'την άποψη αυτή να είμαι για καιρό καλυμένος σε ό,τι κι αν θελήσω να προσθέσω στη συνέχεια.

 

Καθώς όπως είπα έχω μόλις παραλάβει όλα τα κομμάτια κι έχω αρχίσει να σκέφτομαι θέματα όπως στήσιμο,γέμισμα,δοκιμές και τα σχετικά.Η αντλία μαζί με το res έχουν ήδη τοποθετηθεί.Για ψυκτικό υγρό απ'όσα έχω ακούσει/διαβάσει το καλύτερο που μπορώ να χρησιμοποιήσω είναι και το απλούστερο δηλαδή αυτό εδώ https://www.zachospharmacy.gr/el/-protes-yles-ximikes-ousies-syntiritika-gia-spitika-kalllyntika/2636-apostagmeno-nero-1-litro.html Δε σκέφτομαι γνα χρωματίσω το νερό γι'αυτό και διάλεξα χρωματισμένο tubing όσο για το χρώμα μέσα στο reservoir έχει RGB εκεί οπότε θα παίρνει ό,τι χρώμα θέλω.Διάβασα ακόμη στο site της EKWB ότι δεν επιτρέπει τη χρήση silver coil οπότε είμαι o.k. κι από εκεί,δε θα βάλω.Δεν ξέρω αν πρέπει να προσθέσω στο υγρό καθόλου biocide για την άλγη,αλλού διάβασα ότι σε τέτοιο νερό δεν αναπτύσεται άλλοι λένε βάλε καλού-κακού.

 

Βασικά το μόνο που μού'μεινε μέχρι το στήσιμο είν' ένα ποστοκαλί βαψιματάκι στο radiator να ταιριάζει με το υπόλοιπο εσωτερικό του κουτιού μου κι ένα πλυσιματάκι στο τέλος να φύγουνε τα ψήγματα απ'το εσωτερικό και τέλος.

 

Αυτά προς το παρόν,μόλις είμαι 100% έτοιμος για εγκατάσταση θα επανέλθω.

 

Ευχαριστώ ποκαταβολικά για την οποιαδήποτε συμβουλή - γνώμη!

 

Νίκος.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γεια σου Νίκο!

 

Είδα κάπως καθυστερημένα την δημοσίευση σου και για αυτο απαντώ τώρα. Έχει διαλέξει πάρα πολυ καλά κομμάτια, με αυτά θα στήσεις μία υδρόψυξη που θα τη χαρείς καιρό και δεν εχει καμία σχέση από άποψη απόδοσης με οτιδήποτε αλλο. Το ψυγείο δε νομίζω ότι είναι overkill μια χαρά είναι. Οι προτάσεις που κάνω εγώ σε νεοεισερχόμενους στην υδρόξυψη είναι πάντα αντλία d5 και σωλήνες 16/10, πράγματα τα οποία έχεις ήδη επιλέξει. Τους σωλήνες τους προτείνω γιατί ενώ δείχνουν αρκετά εντυπωσιακοί δε δυσκολεύουν το χρήστη στην εγκατάσταση όπως οι 19/13.

 

Τι ενδεχομένως θα έκανα διαφορετικά:

 

1. Θα επέλεγα waterblock με επίστρωση νικελ για καλύτερη προστασία του χαλκού.

2. Οι industrial θα σου φανε τα αυτια ρε παιδί μου! και στις 2000 στροφες που τους εχω δοκιμάσει και ριγμένες τις στροφες ακόμα έχουν ένα θορυβο που εγώ τον ακουγα. Δεν τους κακολογώ σε καμία περίπτωση αλλά νομίζω ότι είναι για πολύ συγκεκριμένες εφαρμογές.

3. Θα καθάριζα το ψυγείο με εξειδικευμενα προιόντα όπως το Mayhems Blitz. Δε μπορείς να φανταστείς τι φρίκες έφαγα επειδή μόνο ξέπλυνα με νερό το ψυγείο μου πριν το βάλω στη λούπα. Τα κατάλοιπα στο ψυγείο είναι πολλά και θα βγαινουν και θα δημιουργούν προβλήματα για καιρό.

4. Θα χρησιμοποιούσα εξειδικευμένο υγρό. Δε χρειάζεται να κάνεις αλχημείες για να αποτρέψεις την άλγη ή πιθανή ασυμβατότητα μετάλλων. Βάλε ένα έτοιμο υγρό στο 10ευρο για να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

 

Αυτά από εμένα ότι άλλο θες εδώ είμαστε!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση,δεν πειράζει για την καθυστέρηση έτσι κι αλλιώς Καλοκαίρι που είναι δεν μπαίνω και καθημερινά εδώ...!

 

Μιά αλλαγή που έκανα (η πρώτη αλλά σίγουρα το αποκλείω η τελευταία) ήταν ν'αλλάξω τα tubing.Ευτυχώς προτού στήσω το loop πληροφορήθηκα για το γνωστό plasticizer κι έψαξα και βρήκα όπως με συμβούλεψαν DEHP free σωλήνες.Πήρα αυτό https://www.ekwb.com/shop/tube-primochill-primoflextm-advanced-lrttm-15-9-9-5mm-pearl-uv-orange-retail-3m από EKWB shop απευθείας και τώρα είμαι 100% έτοιμος για το στήσιμο,τελική δοκιμή leak test και τα σχετικά (εννοείται με πλήρη την απουσία ρεύματος στο pc) και τέλος ολοκλήρωση του υγρού στο κύκλωμα.

 

Σχετικά με τους industrial Noctua ίσως το κουτί μου κι η απόστασή μου από αυτό νά'ναι αρκετή και να μην τους ακούω τόσο όπως λες και σίγουρα δε μου τρώνε τ'άυτιά καθώς είχα ήδη τον ένα απ'αυτούς στην αερόψυκτρά μου και με το setting που είχα έπαιζε πάντα από 1300-2500 rpm.Ειδικά στο gaming γύριζε στις 2500 σχεδόν συνεχώς και με απλά μικρά ακουστικά δεν τον άκουγα σχεδόν καθόλου!Ισως τώρα που γίνανε δύο αντί για νά'ναι ο ένας μόνος του είναι περισσότερο...φωνακλάδες αλλά θα δείξει!!!

 

Εννοείται φυσικά πως θ'ακολουθήσουν οι σχετικές φωτό εδώ από το ολοκληρωμένο project επί το έργον!!!

 

 

Έγινε επεξεργασία από Fly4ever
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για αρχη το υγρο που πας να βαλεις δεν ειναι για υδροψυξη, ειναι ενεσιμος ορος.

Το οτι κανει για να μπει στο σωμα μας δεν σημαινει οτι μπαινει και στο συστημα. Θα εχεις σοβαρα προβληματα που θα βγουν με τον καιρο.

Αγορασε ενα clear υγρο απο mayhems η ΕΚ και κανε τη δουλεια σου.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ και επαυξανω με το συνονόματο! Ενα καλό υγρό είναι η σωστή επιλογή. Και προτείνω και εγώ mayhems ή ek (αν και παίζει να είναι το ίδιο γιατί φημολογείται ότι τα υγρα της ek είναι από τη mayhems) αν και έχω ακούσει για πολύ καλά αποτελέσματα από το dp ultra της aqua computer. Εγώ θα επιμείνω στο σωστό καθαρισμό του ψυγείου και you are good to go!

Link to comment
Share on other sites

Εννοείτε κάτι σαν κι αυτό?

https://www.ekwb.com/shop/ek-cryofuel-clear-premix-900-ml

ή/και αυτό?

https://shop.aquacomputer.de/product_info.php?products_id=2351

και από Mayhems:

https://www.mayhems.net/collections/ultra-pure-h20/products/1ltr-ultra-pure-h20

ή/και

https://www.mayhems.net/collections/x1-pre-mix-1ltr/products/x1-clear-1ltr

 

Ελλάδα έρχεται τίποτ'απ'αυτά?Κι αν ναι σε ποιά μαγαζιά?Τα γνωστά Eworld και Eshop?

 

Πάντως αυτό με το διπλά αποσταγμένο άλλοι ορκίζονται στ'όνομά του λέγοντας ότι είναι μακράν το καλύτερο κι άλλοι το ακριβώς αντίθετο...έχω λιγάκι μπερδευτεί είν'ή αλήθεια...!!Δεν το προτίμησα λόγω κόστους...αν είναι δυνατόν...650 Ευρώ κόστισε όλο το loop στο 10άρικο θα κολούσα???!!Απλά έτυχε ν'ακούσω πρώτες τις γνώμες εκείνων που το υποστηρίζουνε!

...Anyway,αν ξέρετε καμμιά διεύθυνση για κάποιο απ'αυτά εδώ Ελλάδα πείτε όπως κι αν κάποιο είναι καλύτερο απ'τ'αλλο ανάμεσα σ'αυτά που ανέφερα εδώ.

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

...στο μεταξύ κι έπειτα από σύντομη έρευνα βρήκα αυτά εδώ:

https://www.e-shop.gr/aqua-computer-double-protect-ultra-1l-p-PER.816718

και

https://www.e-shop.gr/mayhems-ultra-pure-h2o-1l-p-PER.811098

 

Δε νομίζω πως θα περιμένω απ'έξω για τίποτ'άλλο,νομίζω πως μ'ένα απ'τα 2 αυτά είμαι καλυμένος,σωστά?BTW στο Eworld δε βρήκα τπτ εκτός κι αν είναι λόγω του βιαστικού ψαξίματος!

 

Ααα...και τελικά πρέπει με κάποιο απ'τα coolants αυτά να βάλω και biocide μέσα στο υγρό ή είναι ήδη έτοιμα αυτά σ'αυτόν τον τομέα?

Ευχαριστώ και πάλι και καλό απόγευμα.

Έγινε επεξεργασία από Fly4ever
Link to comment
Share on other sites

το πρωτο που ποσταρες το aquacomputer το παιρνεις οπως είναι, έχει τα πάντα μέσα. το συγκεκριμένο mayhems ειναι απλώς πολύ καθαρό νερό χωρίς όμως τα πρόσθετα που αποτρέπουν τη διαβρωση λογω διαφορετικών μετάλλων και το σχηματισμό άλγης. παρε το aqua computer και είσαι κομπλε.

  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Αστους να λενε οτι θελουν.

Υγρο θα παρεις επωνυμο οποιο θες εσυ και τελος. Θα καθαρισεις το ψυγειο σιγουρα με νερο ξεβγαζεις με απιονισμενο και μετα βαζεις το δικο σου στη λουπα. Αν δεν το καθαρισεις με blitz καθε χρονο θα σου βγαζει μια πρασινο μπλε σκονη στους σωληνες εσωτερικα και γενικα σε ολα τα κομματια. Δεν προκαλει κανενα προβλημα απλα αν θες να βαλεις χρωματιστο υγρο θα πρεπει να το κανεις αλλιως θα σου αλλαζει το χρωμα.

 

Με τους σωληνες που πηρες, τους γνωστους primochill, δεν θες και αλλαγη. Εχω να το πειραξω 2 χρονια τωρα και δεν εχει αλλαξει ουτε ποντος απο το υγρο.

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

προς επιβεβαίωση όσων αναφέρει ο fatalara ρίξε μια ματιά σε αυτό το thread. 

Στην απάντηση #19 έχω ανεβάσει φωτογραφίες των σωλήνων (primochill advanced lrt) όπως έγιναν από το ψυγείο που δεν είχε καθαριστεί όπως έπρεπε. Άδικα αλλα εν αγνοία μου κατηγορούσα τους σωλήνες, μέχρι που αναγκάστηκα να μάθω. Και να προσθέσω ότι πέρα από αυτό που βλέπεις στην εσωτερική επιφάνεια των σωλήνων, κιτρίνισε και το υγρό (απιονισμένο νερό είχα τότε).

Έγινε επεξεργασία από psyber
Link to comment
Share on other sites

εγω απο την πρωτη μερα εχω βαλει αυτο

https://www.e-shop.gr/aqua-computer-double-predect-ultra-1l-blue-p-PER.816713

και δεν ειχα ποτε προβλημα

Έγινε επεξεργασία από alexcrx
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Παραγγέλθηκε ήδη το DP Ultra σε clear έκδοση απ'το Eshop.Απλά λίγη υπομονή,διαθέσιμο σε λίγες μέρες.Εδώ περίμενα σχεδόν όλο το Καλοκαίρι στις 4-7 ημέρες θα κολήσουμε...!

Και πάλι ευχαριστώ όλους τους φίλους για τις πολύτιμες συμβουλές!

 

Παρεμπιπτόντως το ψυγείο έχει ήδη πλυθεί 2 φορές με αποσταγμένο-ερώτηση:πρέπει να ξεπλυθεί ΚΑΙ με απιονισμένο?

Έγινε επεξεργασία από Fly4ever
Link to comment
Share on other sites

οχι. αν δεν μπει ενα διάλυμα οξέος όπως το mayhems blitz, είναι πιθανό να αρχισουν με τον καιρό τα κατάλοιπα από την επεξεργασία κατά την διαδικασία κατασκευής του ψυγείου να αρχίσουν να κυκλοφορούν μέσα στη λούπα σου και να έχεις αποτελέσματα ανάλογα με αυτά που είχα εγώ. Επειδή δεν είχα πρόσβαση σε mayhems blitz, χρησιμοποίησα κατόπιν παρότρυνσης από φίλο, ένα διάλυμα υδροχλωρικού οξέος που πήρα από το σουπερμαρκετ. Αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία είναι ΜΟΝΟ ΜΕΡΟΣ αυτού που εβγαλε. Έβγαλε δηλαδή αρκετά περισσότερα...

 

IMG_20180712_162840.jpg

 

 

Με όσα επαθα και έμαθα θα πηγαινα κατευθείαν σε mayhems blitz την επόμενη φορά για να γίνουν σωστά τα πράγματα. Ωστόσο δεν είναι μονόδρομος. εδώ στο βίντεο, ο Mick της mayhems, λεει ο ίδιος ότι εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί λευκό ξύδι με νερό με σχετικά καλά αποτελέσματα. 

 

 

 

και κάτι άλλο που οφείλω να επισημάνω. ο κύριος στο βίντεο δεν φοράει για πλάκα τα προστατευτικά γυαλιά. εγώ όταν χρησιμοποίησα το διάλυμα υδροχλωρικού οξέος, ερεθίστικαν τα μάτια μου και έτρεχα.... το ξέρω ότι φαίνομαι βλάκας από αυτό που λέω αλλά αν είναι να προστατευτεί κανας άλλος χαλάλι!!! ? το ξύδι αν και μάλλον δεν κάνει τον πιο δραστικό καθαρισμό είναι σίγουρα το πιο ασφαλές. Αν δεις στο βίντεο ωστόσο κάνει αρκετά καλή δουλειά και το ίδιο επισημαίνει και ο άνθρωπος της mayhems.

Έγινε επεξεργασία από psyber
  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Ο.κ.θα επιλέξω την εύκολη λύση του λευκού ξυδιού με το νερό,πολύ κατατοπιστικό το βίντεο!Αυτό πάντως που μούκανε εντύπωση μετά από τόσα βιντεάκια πρώτου καθαρισμού ψυγείου που'χω δει είναι πως το δικό μου δεν έβγαλε από μέσα απολύτως τίποτα!!Αυτό τώρα δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό,απλά το αναφέρω σα γεγονός.

Κι αφού μιλάμε για το ψυγείο παραθέτω και τη σχετική φωτό εδώ για το περί ποιού ο λόγος.

20180821_232358.jpg

Link to comment
Share on other sites

ωραίο! μαρέσει όπως δείχνει το ψυγείο. δοκίμασε ότι λέει στο βίντεο και μην ξεχάσεις να εξουδετερώσεις μετά το οξύ με τη μαγειρική σόδα.

Πως εβαψες το ψυγείο by the way?

Έγινε επεξεργασία από psyber
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 2 ώρες, το μέλος Fly4ever έγραψε:

Ο.κ.θα επιλέξω την εύκολη λύση του λευκού ξυδιού με το νερό,πολύ κατατοπιστικό το βίντεο!Αυτό πάντως που μούκανε εντύπωση μετά από τόσα βιντεάκια πρώτου καθαρισμού ψυγείου που'χω δει είναι πως το δικό μου δεν έβγαλε από μέσα απολύτως τίποτα!!Αυτό τώρα δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό,απλά το αναφέρω σα γεγονός.

Κι αφού μιλάμε για το ψυγείο παραθέτω και τη σχετική φωτό εδώ για το περί ποιού ο λόγος.

20180821_232358.jpg

Ειναι hardware labs γιαυτο δεν εβγαλε τιποτα, τουλαχιστον τιποτα στερεο. Σιγουρα ομως εχει αυτη την πρασινη μπλε ουσια που μενει στο χαλκο απο την επεξεργασια του. Προχωρα οπως θες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσεις ξύδι. Περιέχει μέσα μύκητες. Εγώ έχω στην υδρόψυξη μου water for injection με ελάxιστο anti algae χωρίς να το αλλάξω από το 2012.

Έγινε επεξεργασία από apostolis22
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, psyber said:

ωραίο! μαρέσει όπως δείχνει το ψυγείο. δοκίμασε ότι λέει στο βίντεο και μην ξεχάσεις να εξουδετερώσεις μετά το οξύ με τη μαγειρική σόδα.

Πως εβαψες το ψυγείο by the way?

Το ψυγείο εννοείται πως το μασκάρισα με masking tape χαρτοταινία (στη φωτό εδώ φαίνεται η δουλειά που έγινε προτού τοποθετηθούν τα fans).Επειτα κρεμάστηκε με σύρμα και βάφτηκε κρεμασμένο με πορτοκαλί σπρέι της Elastotet χρώμα RAL2004 PURE ORANGE.Αρχικά ήθελα να το περάσω και με βερνίκι σατινέ για καλύτερο κι όχι τόσο γυαλιστερό αποτέλεσμα αλλά τελικά βαρέθηκα.Ετσι κι αλλιώς όταν τοποθετηθεί εκεί που θά'ναι στο ταβάνι του κουτιού θα φαίνεται μόνον αν βγάλεις το πλαϊνό διαφανές καπάκι.Κρίμα πάντως γιατί όταν το κράτησα με το χέρι εκεί κοντά για να δω αν πέτυχε η απόχρωση αυτό που είδα ήταν κάτσε καλά! 

20180802_163648.thumb.jpg.35f166901d5ad70c517ac74a39caa827.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το στήσιμο του πρώτου μου custom loop.Εκτός του κλασσικού leak test που έγινε και ήταν απόλυτα επιτυχές άλλα tests και δοκιμές δεν έχουνε γίνει ακόμα αλλά από τα λίγα που πρόλαβα να δω ήταν το coolant temp. που σε gaming κατάσταση κυμαίνονταν από 31,7~33,2 με θερμοκρασίες χώρου στους 29-30 βαθμούς.Στο idle ήταν στην ίδια ή το πολύ 1 βαθμό πάνω απ'την ambient.Εννοείται πως το οπτικό αποτέλεσμα εξέπληξε ακόμα κι εμένα τον ίδιο που είμαι fan του συγκεκριμένου χρωματικού συνδιασμού.

 

Και για των λόγων το αληθές ακολουθούν οι απαραίτητες φωτό.Η φωτό του waterblock που δείχνει τη θερμοκρασία του ψυκτικού τραβήχτηκε με θερμοκρασία δωματίου 31,5 βαθμούς ακριβώς!Τα fan του ψυγείου στις 1300~1500 rmp δεν ακούγονται καθόλου (το χωρό βέβαια μόνον ήσυχο δεν το λές εξαιτίας του δρόμου κάτω) και η αντλία γυρίζει γύρω στις 1700~2000 rmp.

20180830_184940.jpg

20180831_114842.jpg

20180830_190229.jpg

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.