Jump to content



projector χαρακτηριστικά & ταυτόχρονη χρήση υπολογιστή


Recommended Posts

Καλησπέρα.

 

Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για ένα προτζέκτορα. Θέλω να βάλω σε φαρμακείο ένα προτζέκτορα να προβάλει σε τοίχο μικρής έκτασης εικόνες ή διαφάνειες σε στυλ power point με ενημερωτικά θέματα υγείας. Αλλά επειδή δεν ξέρω πώς θα βγει και αν θα είναι λειτουργικό με το φως κτλ (αν και δεν είναι πολύ φωτεινό το φαρμακείο) έψαξα στο σκρούτζ για κάτι οικονομικό, και με καλές κριτικές, και βρήκα το εξής:

 

https://microcenter.gr/index.php?route=product%2Fproduct&product_id=15739

 

Από τα χαρακτηριστικά, πώς σας φαίνεται;

 

Θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο συνέχεια με το desktop pc (h/w σύνδεση ή ας το πούμε καλωδιακή); Αυτό που θέλω είναι να μην προβάλει ό,τι δείχνει το κομπιουτερ. Θα μπορώ να προβάλω από τη μία διαφάνειες power point, και από την άλλη να δουλεύω ανεξάρτητα στο pc; Ή δεν θα το υποστηρίζει το συγκεκριμένο; Πρέπει να έχω καί δεύτερη κάρτα vga στο pc, που να συνδέεται ο προτζέκτορας; Να υπάρχει VGA splitter; Παίζει ρόλο καί η έκδοση power point που θα έχω στα windows; Ή μήπως μόνο αρχεία εικόνων διαβάζει; Μπορώ να συνδέω και φλασάκι σ' αυτον το προτζεκτορα, και να διαβαζει τις εικόνες κατευθείαν απο εκεί;

 

Είναι λίγο σύνθετο με πολλές ερωτήσεις, και ήθελα αρκετή βοήθεια.

 

Ευχαριστώ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνω πως η τιμή του συγκεκριμένου προβολέα είναι δελεαστική, αλλά ξεχάστε τέτοιες λύσεις. Λόγω του απαραίτητου φωτισμού, το αποτέλεσμα θα είναι από αδιάφορο έως κακό, προκαλώντας τελικά αρνητική εντύπωση. TV. Χιλιάδες φαρμακεία, πρακτορεία ΟΠΑΠ και καφετέριες αποκλείεται να κάνουν λάθος. Το έχουν δοκιμάσει πριν από σας.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

UNOHappy αν πας σε τέτοια λύση.

 

Με extended desktop θα μπορείς να έχεις τις διαφάνειες στην δεύτερη οθόνη και να δουλεύεις στην βασική. Εναλλακτικά δεν ξέρω αν θα μπορούσε να παίξει η ιδέα μιας smart TV. Δεν έχω ασχοληθεί ΚΑΘΟΛΟΥ με smart TVs, οπότε δεν ξέρω αν παίζει η ιδέα κάποιας TV με Android που του έχεις φορτώσει κάποιον power point viewer. Εκεί η TV θα είναι εντελώς ανεξάρτητη από το PC. Ίσως πάλι ένα απλό media player(ούτε με αυτά έχω ασχοληθεί), αν μπορεί να παίξει και τον ρόλο του Android συστήματος, οπότε η TV μπορεί να είναι οποιαδήποτε και όχι smart.

 

Επειδή πάντως έχω κινέζικο προβολέα και μάλιστα καλύτερο από αυτό που δείχνεις, ακόμα και με 2600 κινεζολούμενς και 2000:1 κινεζοαντίθεση, δεν θα έχεις εικόνα η οποία να φαίνεται εντός του μαγαζιού ικανοποιητικά. Είτε υπό το φως της μέρας είτε υπό αυτό της λάμπας, η εικόνα απλά δεν θα είναι ιδιαίτερα εμφανής.

 

Για να πάρεις μια ιδέα πως φαίνεται ο δικός μου προβολέας στο τοίχο, υπό το φως μιας λάμπας οικονομίας των 15W-20W(δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά αρκετά δυνατή λάμπα) δες την παρακάτω εικόνα. Εδώ είναι κάπου στις 75''. Στις 40-50'' θα είναι πιο φωτεινή η εικόνα, αλλά όχι και τρελά πιο φωτεινή. Αν θεωρήσεις την οθόνη του laptop ως το αποτέλεσμα που θα έπαιρνες με μια μέτρια TV, δεν υπάρχει σύγκριση.

 

image.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.