Jump to content



Στρατός: Ποιός παρουσιάζεται;; (ArmyLab)


morph

Recommended Posts

Εντάξει...το μαμήσατε το thread!

Καλώς κακώς ο στρατός υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει, αφού εξυπηρετεί διαφόρους σκοπούς.

Πάντα θα υπάρχουν οι δύο πλευρές, οι στρατόκ@υλοι και αυτοί που τον μισούν.

Πάντα θα υπάρχουν οι ριγμένοι και τα βύσματα. Δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά γιατί τσακώνεστε...

Πάντως να ξέρετε ότι υπάρχουν και αυτοί που ευνοήθηκαν από την στρατιωτική θητεία στην μετέπειτά τους πορεία στη ζωή.(όπως εγώ) Τώρα πάντως που κοιτάω πίσω έχω ευχάριστες αναμνήσεις.:)

Link to comment
Share on other sites

Laki δεν ειναι θεμα Στρατοκ@υλου που λες, ειναι θεμα του οτι Ολοι μεγαλωσαμε ξερωντας οτι θα παμε σχολειο και καποια μερα θα παμε στρατο....Δεν εγινε στο ενδιαμεσο για να πεις γιατι να παω εγω πχ αφου δεν πηγαν οι πριν απο μενα? Οποτε το θεωρω καπως "ηλιθιο" που υπαρχει αυτη η νοοτροπια του Ελληνα που κοιταει παντα την παρτη του.....Εδω το προβλημα του Sotiri (περα απο το οτι λεει ασυναρτησιες του στυλ δεν εχω παει Στρατο και μετα εχω παει και εχω παρει και το μηνιατικο) ειναι το γιατι να κοιμαται σε θαλαμο διπλα σε αλλους φανταρους και οχι με την κοπελα του, δλδ τι αλλο ακυρο θα ακουσουμε ? Στην τελικη σε οσους δεν αρεσει το συστημα και οσοι δεν εχουν την ορεξη να υπηρετησουν την πατριδα υπαρχουν και αλλα κρατη εκει εξω......

Link to comment
Share on other sites

Servo νομίζω αυτό που λέει ο Σωτήρης είναι πιο βαθυστόχαστο.Αλλά άστο αυτό.Πάμε στο ότι φίλε μου βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος με τις απαντήσεις που δίνεις αλλα και την νοοτροπία αυτή ή αλλιώς σκέφτεσαι όχι τόσο σφαιρικά και ουσιαστικά επί του θέματος τουλάχιστον.

Με λίγα λόγια σε έναν τέλειο κόσμο ή αλλιώς σε μια σωστή Ελλάδα,ναι...οκ με τον στρατό και θα ήταν έτσι εν μέρη τα πράγματα.Αλλά τώρα φίλε μου η έννοια στρατός έχει αλλάξει...για μένα είναι αγκαρία,σκούπα και φαράσι,πευκοβελόνες,χάσιμο χρημάτων τόσο δικών μας αλλά και του ίδιου του κράτους,χάσιμο δουλειάς αλλά και κλείσιμο σπιτιών μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις όπως και χωρισμοί αλλά και πολλά άλλα.Και αυτό γιατί ο στρατός δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι και έχει αλλάξει η έννοια του.

Οπότε μην γίνεσαι απόλυτως στο πως μεγαλώσαμε και το τι ξέραμε και τι όχι και στο ότι αλλιώς υπάρχουν και άλλα κράτη.

Άλλο ο στρατός που θα έπρεπε να είχαμε και άλλο ο στρατός που έχουμε.Ότι και να συνεπάγεται από αυτό από όσους ξέρουν.

Link to comment
Share on other sites

Στην τελικη σε οσους δεν αρεσει το συστημα και οσοι δεν εχουν την ορεξη να υπηρετησουν την πατριδα υπαρχουν και αλλα κρατη εκει εξω......

Εντελώς φιλικά θα σε συμβούλευα όταν απευθύνεσαι σε κάποιον (πχ. εμένα τώρα) να μην φέρνεις παράδειγμα άλλον (πχ. Sotiri) ρίχνοντας απευθείας βολές σ' αυτόν. (για το καλό της συζήτησης αυτό)

Όσο αφορά αυτό που έκανα quote από πάνω, το θέμα είναι πώς υπηρετείς την πατρίδα.

-Το να σε έχουν με ''τρεις κ' εξήντα'' για να ζει η επαρχία εις βάρος του φαντάρου, και του γονιού σου που δεν τα βγάζει πέρα να σου στέλνει λεφτά?

-Να βάφεις σπίτια αξιωματικών και να κάνεις τα θελήματά τους?

-Να συντηρείς τόσο στρατό για να καρπώνονται μερικοί από τα εξοπλιστικά προγράμματα τις μίζες?

-Να είσαι φαντάρος άρα να μην είσαι στα επίσημα ποσοστά ανεργίας?

Έτσι δεν υπηρετείς την πατρίδα....υπηρετείς το σύστημα!

Link to comment
Share on other sites

Laki δεν ειναι θεμα Στρατοκ@υλου που λες, ειναι θεμα του οτι Ολοι μεγαλωσαμε ξερωντας οτι θα παμε σχολειο και καποια μερα θα παμε στρατο....Δεν εγινε στο ενδιαμεσο για να πεις γιατι να παω εγω πχ αφου δεν πηγαν οι πριν απο μενα? Οποτε το θεωρω καπως "ηλιθιο" που υπαρχει αυτη η νοοτροπια του Ελληνα που κοιταει παντα την παρτη του.....Εδω το προβλημα του Sotiri (περα απο το οτι λεει ασυναρτησιες του στυλ δεν εχω παει Στρατο και μετα εχω παει και εχω παρει και το μηνιατικο) ειναι το γιατι να κοιμαται σε θαλαμο διπλα σε αλλους φανταρους και οχι με την κοπελα του, δλδ τι αλλο ακυρο θα ακουσουμε ? Στην τελικη σε οσους δεν αρεσει το συστημα και οσοι δεν εχουν την ορεξη να υπηρετησουν την πατριδα υπαρχουν και αλλα κρατη εκει εξω......

Πραγματικά έχεις πρόβλημα αντίληψης.

Από που σε σουτάρανε και μας ήρθες γεμάτος με 'ενέργεια' και 'απόψεις'?

Μήπως τρόλλαρες στο omhroi.gr?

Δοκίμασε το forum του defencenet.gr.

Είσαι στο ίδιο μήκος κύματος, γιατί έλληνας δεν γίνεσαι, γεννιέσαι.

Φιλικά πάντα.

Μια ερώτηση μόνο: πήγες στρατό στα 18 και μπράβο σου. Μετά πήγες Πανεπιστήμιο? Αν ναι, τι σπούδασες? Από περιέργια ρωτάω, και επειδή λες ότι πάνε όλοι οι αργόσχολοι στις σχολές και παίρνουν αναβολή (όλοι οι συμφοιτητές σου ήταν αργόσχολοι?).

[MENTION=12156]Lakisss[/MENTION]: ακριβώς όπως το λες :) Δεν είναι ανάγκη να είσαι αντιρρησίας για να δεις ότι ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ το πράμα. Δεν μπορεί να πηγαίνεις στο στρατό (γενική γενίκευσης, δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά) και να βλέπεις πάνω πάνω στην ιεραρχία το Βενιζέλο και το Μπεγλίτη. Δεν είναι δυνατόν να σου προκαλεί ευχαρίστηση το ότι είσαι το πιο μικρό πιόνι του Βενιζέλου ή του Μπεγλίτη. Και αν σου προκαλεί ευχαρίστηση, τότε πραγματικά είσαι το πρόβλημα της Ελλάδας που όχι μόνο τους ψήφιζες τόσα χρόνια, αλλά τους έχεις και 'ψηλά'.

Link to comment
Share on other sites

γυρισα χτες απο το ΚΕΕΜ, ορκιστηκα.Πολυ καλο στρατοπαιδο για να παρουσιαστεις.:T:

Καλή θητεία να έχεις φίλε μου.

314 ΛΕΛΕ :p

Ας πώ κι εγώ την άποψη μου, μιας και απολύθηκα πριν ένα μήνα. Βέβαια προσωπικά δεν "έζησα" στρατό, μιας και παρουσιάστηκα στη Λαμία (ΚΕΥΠ) και μετά ήμουν στο ΚΕΤΕΣ, στην Αθήνα (κατ΄εξαίρεση μετάθεση λόγω διδακτορικού).

Πιστεύω πώς το μόνο που ίσως μπορεί να προσφέρει ο στρατός σε έναν άνθρωπο είναι να τον κάνει λίγο πιο υπεύθυνο απ' οτι είναι. Αυτό φυσικά για παιδιά που πάνε στρατό σε μικρή ηλικία. Για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ειδικά που έχουν εργαστεί ή/και έχουν ζήσει μόνα τους (πχ λόγω σπουδών εκτός της πόλης τους, με την προϋπόθεση οτι δεν είναι "ardan", παρακολουθούν τη σχολή τους και πιθανόν εργάζονται και κάπου για να βοηθήσουν τα οικονομικά της οικογένειας τους) δεν πιστεύω πως έχει να προσφέρει κάτι.

Από εκεί και πέρα θα συμφωνήσω με την άποψη του φίλου Lakisss. Ανούσια θελήματα, ανούσιες αγγαρίες, πεταμένα χρήματα κλπ κλπ. Τα ίδια άκουσα και από το αδερφάκι μου, καθώς και απο φίλους που "έζησαν" στρατό (Έβρος, Λήμνος, Λέρος, Φαρμακονήσι κλπ).

Εύχομαι καλή θητεία σε όσα παιδιά είναι μέσα ή πρόκειται να μπούν και καλοί πολίτες σε όσους απολύθηκαν.

Link to comment
Share on other sites

@ venom7 Δλδ μου λες το οτι αν ειχαμε εναν στρατο και ολοι ειχαν εξισου σωστη εκπαιδευση οπως τα ΟΥΚ θα ηταν ολα οκ ? Σοβαρολογεις ? Εδω εχουμε γεμισει λουφαδορους και φοβιτσιαριδες Τωρα που η εκπαιδευση πλεον ειναι μετρια, φανταζεσαι τι θα γινοταν αν ειχαν Σοβαρη εκπαιδευση ? Θα προτιμουσαν να βαρεσουν ενα Ι5 ολοι παρα να κανουν στρατο...

@ Lakis Δεν εχω δει ποτε κανεναν να βαφει σπιτι αξιωματικου και οσοι το εχουν κανει το εκαναν για να παρουν τιμητικη αδεια, δεν τους πιεσε κανεις οποτε μην το συμπεριλαμβανεις στο θεμα Στρατος. Αντιθετα εχω δει να ατομα να βαφουν κτηρια της μοναδας κατι που το θεωρω πολυ σωστο, εμεις εξαλλου ζουμε σε αυτα.

@ Sotiris Λογο της ηλικιας σου δεν μπορω να μιλησω σοβαρα, εσυ το μονο που σκεφτεσαι ειναι το πως θα κουτουπωσεις κοριτσακια και το πως θα κοιμασαι μαζι τους οποτε τι αλλο να πουμε ? Αλλα για να απαντησω στην ερωτηση σου δουλευω απο τα 16 και ναι σπουδασα μετα απο τον Στρατο. Οσο για την λουφα στα πανεπιστημια εδω παει ο κοσμος το'χει τουμπανο και εμεις κρυφο καμαρι.

@ Kuza Πρεπει να εχετε για Συνταγματαρχη εναν με ασπρο μουσακι εκει και γυαλια. Οντως καλη μοναδα αλλα προσεχε τους ντοπιους.

@ AnimaTronic Το να κρινεις εναν στρατο με βαση οτι σου λενε αλλοι δεν ειναι οτι καλυτερο. Μιλας για αγγαριες, θεληματα, κτλ κτλ κτλ και το κανεις και ακουγεται σαν να εχεις παραπονο απο το πως ειναι ο Στρατος οταν ο ιδιος προφανως εβαλες βυσμα για να ερθεις διπλα στο σπιτακι σου. Αν αυτο δεν το θεωρεις τραγικη ειρωνεια τι να πω.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία μέρα σήμερα, άλλη διάθεση. Για να δούμε :)

1. Από ανθρώπους που κάνουν χρήσιμα πράγματα αντί για θητεία?

Όλος ο δυτικός κόσμος πλην ελαχίστων εξαιρέσεων?

2. Αυτό είναι λογική για παιδάκια (μικρότερα κι από μένα). Και άμα χάσεις τους γονείς σου 5 χρόνων ωριμάζεις, με αυτό το σκεπτικό, γιατί αντιμετωπίζεις πιο νωρίς τα προβλήματα της ζωής. Ελπίζω να μην το πιστεύεις πραγματικά αυτό ή να μην εξετάζεις το ενδεχόμενο να το εφαρμόσεις στα δικά σου παιδιά.

3. Δηλαδή δεν μπορείς να ωριμάσεις normal με φυσιολογικές εμπειρίες, πρέπει να βγεις σχιζοφρενής σώνει και καλά. Για φαντάσου κάποιον από αυτούς που λες, που δεν έχει ανακαλύψει ακόμη την αξία της σύνδεσης με Κάιρο, πόσο του στοιχίζει ο στρατός ψυχολογικά. Μη σκέφτεσαι πάντα με βάση τον εαυτό σου.

4. Και τι κέρδισε από αυτή την εμπειρία? Και γιατί θα πρέπει εγώ που δεν βόσκω τις κατσίκες να κοιμάμαι αγκαλιά με αυτόν που τις βόσκει, αντί να κοιμάμαι με την κοπελιά μου? Για να γίνω ... άντρας?

5. Προφανώς δεν ήσουν αυτό που λέμε ... κοσμογυρισμένος. Θα μπορούσες όμως να γνώριζες τους ανθρώπους αυτούς ούτως ή άλλως.

6. 19 είμαι ακόμα, μέχρι να λήξει η αναβολή κάτι θα σκεφτώ.

7. Και αυτό φυσικά είναι κάτι αρνητικό, κυρίως λόγω του ότι 'μαλ... είμασταν εμείς που πήγαμε?'.

8. Δεν ξέρω πόσο καλή εκπαίδευση μπορεί να είχες, όλοι οι κοντινοί μου φίλοι πάντως (5) δεν έτυχαν της ίδιας. Μάλλον ήταν 'άτυχοι'. Κοινώς έριχναν σκοπέτα ή έκαναν λουφο-μπούρδες, αναλόγως της περίπτωσης. Αν θεωρείς ότι είναι παραγωγικό το σκοπέτο, πάω πάσο. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε στην ίδια συχνότητα.

9. Σοβαρολογείς τώρα? Κρίνεις και συγκρίνεις τα 300/μήνα της Κύπρου με τα 8 ευρώ που παίρνεις για Ελλάδα? Επειδή το έχω πληρωθεί λοιπόν αυτό το μηνιάτικο, να σου πω ότι δεν μου έφτασε ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ.

1. Υποθέτω ότι διαφωνούμε και στο θέμα της γενικής ανάγκης ύπαρξης στρατού, στο αν το κράτος μπορεί να έχει μόνο μισθοφορικό στρατό και στο αν θα μπορούσε να είναι εθελοντικός ο στρατός, οπότε οποιαδήποτε σύγκριση με αυτούς τους λαούς που έχεις στο μυαλό σου για μένα είναι άκυρη.

2-4. Αν χρειάζεται να καταφεύγω σε λογική για παιδάκια για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα παρεξηγηθούν τα λεγόμενα μου, το κάνω. Όλες οι εμπειρίες της ζωής ακόμα και αυτή που (ειρωνικά αναφέρεις) του να αφήσω τα (μελλοντικά προφανώς) παιδιά μου ορφανά για να ωριμάσουν, ναι σε ωριμάζουν. Προφανώς και αν είχες ένα κουτί με εμπειρίες για να διαλέξεις με ποιες θα ωριμάσεις, το να πας στρατό δεν θα ήταν στις επιλογές σου (πόσο μάλλον το να αφήσεις τα παιδιά σου ορφανά). Αυτό δεν παύει όμως να τον κάνει μία εμπειρία από την οποία ωριμάζεις. Δεν είσαι φυτό στον στρατό και δεν είναι νεκρός χρόνος. Υπάρχουν πολύ ομορφότερες εμπειρίες από το στρατό, κανείς δεν το αρνείται. Αλλά αφού είσαι υποχρεωμένος να το περάσεις, τότε μπορείς να πεις ότι σαν εμπειρία σου πρόσφερε κάτι, σε ωρίμασε έστω και λίγο. Μπορεί ο στρατός εσένα να μη σε κάνει άντρα, ούτε εγώ θεωρώ ότι με έκανε άντρα, αλίμονο. Αυτό είναι κάτι που λέγανε παλιά και από την άποψη ότι έμπαινες 18 χρονών και έβγαινες 21. Άλλωστε δεν είπα νομίζω ότι ο στρατός σε κάνει άντρα.

5. Δεν κατάλαβα από που το συμπέρανες αυτό. Όταν πήγα στρατό, από τα πράγματα που μου έκανε περισσότερο εντύπωση είναι ότι όντως έβρισκες κάθε καρυδιάς καρύδι. Συναναστράφηκα με άτομα με τα οποία δεν είχα καμία επαφή στον "έξω-στρατιωτικό" κόσμο. Έζησα (σαφώς μπορούσα να το γνωρίζω θεωρητικά) πως πραγματικά ήμουν σε μία μικρογραφία της κοινωνίας μας, ενώ μέχρι τότε ο κύριος όγκος ατόμων με τα οποία ερχόμουν σε επαφή ήταν σπουδαγμένα. Είχα (μπορείς να πεις) πάθει ένα πολιτισμικό σοκ. Οκ, εσύ μπορεί να είσαι πιο μάγκας και κοσμογυρισμένος και αν ήσουν στη θέση μου να μην ένιωθες έτσι, αλλά εμένα προσωπικά με έκανε να σκεφτώ και να συμπεριφέρομαι εκτός του καθιερωμένου. Όλα αυτά, παρόλο που είχα γυρίσει όλη την Ελλάδα σε εκείνη την ηλικία, είχα ζήσει ανθρώπους σε χωριά, είχα ταξιδέψει στο εξωτερικό και γενικά ήμουν πολύ κοινωνικό άτομο.

6. Σου εύχομαι όταν είναι να πας στρατό, να μην χρειάζεται να πας. Όχι να βρεις κάποιο τρόπο να παρακάμψεις την διαδικασία και να γίνεις ένας ακόμα Τσοχατζόπουλος ή Λαζόπουλος, αλλά να έχουν αλλάξει τα πράγματα και να μην χρειάζεται να πας.

7. Όπως είπα και στο 1. διαφωνούμε για την ανάγκη ύπαρξης του στρατού λογικά, οπότε δεν έχει νόημα κάποιος άλλος σχολιασμός. Δεν έχω κανένα κόλλημα όμως τέτοιο. Το κόλλημα μου είναι στην υποχρέωση. Αν εγώ και εσύ είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε, αλλά εσύ την σκαμπουλάρεις, ναι θα πω "μαλ.... είμαι εγώ που πήγα;". Το ίδιο και με τους φόρους και τους φοροφυγάδες, "μαλ... είμαι εγώ που πληρώνω κανονικα;"

8. Ομολογώ ότι θεωρώ πως στην Κύπρο έζησα σε μεγάλο βαθμό τον στρατό όπως θα περίμενα να είναι. Εκπαίδευση σε αρκετά όπλα, πολλές ασκήσεις, προβλεπόμενα πράγματα. Όπως είπα, επέλεξα να πάω στην Κύπρο και μες στους λόγους ήταν και αυτός. Ίσως εγώ να είμαι χαζός και να βρίσκω θετικά σε όλα τα πράγματα, αλλά το σκοπέτο επίσης θεωρώ ότι έχει τα θετικά του. Και δεν μιλάω για σκοπιά με iPad, μουσική και κινητό. Μιλάω για την σκοπιά όπως θα έπρεπε να είναι (coca cola light :p). Μου αρέσει να σκέφτομαι, να κάθομαι κάπου και να αγναντεύω και να σκέφτομαι διάφορα. Στην σκοπιά είχα τον χρόνο μου για να το κάνω αυτό. Χαζό; Ίσως. Λιγότερο παραγωγικό από 1 εκ πράγματα; Σίγουρα! Σε πληροφορώ όμως ότι στην σκοπιά σκεφτόμουν αναλυτικά διάφορες εφαρμογές υπολογιστών που θα μπορούσε να φτιάξω και πάντα σημείωνα κιόλας σε μπλοκάκι τις σκέψεις μου. Μπορείς να μου πεις λοιπόν ότι αυτός ο χρόνος ήταν απολύτως χαμένος για εμένα; Προφανώς και αν αυτές τις ώρες ήμουν μπροστά από τον υπολογιστή μου, θα είχα μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Αλλά όπως είπα, μιλάμε για κάτι το υποχρεωτικό.

9. Αυτό το θέμα ομολογώ ότι ήταν ένα από τα λάθη μου στο thread. Δεν είχα στο μυαλό μου άτομα που δεν έχουν καθόλου λεφτά ναι. Απλά με αφορμή τα γραπτά του Ιάσωνα, θεώρησα υπερβολή κάποιος που έχει οικονομικό πρόβλημα, να περιμένει την περίοδο που είναι στρατό, κάθε που είναι εξοδούχος να κάνει και την διασκέδαση του. Δε νομίζω πως σκέφτεται έτσι κάποιος που δεν έχει λεφτά. Πάντως, τα 300€/μήνα είναι υπεραρκετά και θα πρότεινα σε όσους σκέφτονται το οικονομικό πριν πάνε στρατό, να επιλέξουν (αν μπορούν) να πάνε Κύπρο.

Και κλείνοντας την συμμετοχή μου στο θέμα (δεν γράφω στο forum για να κοντράρομαι), δεν θεωρώ τον εαυτό μου στρατόκαυλο, δεν πιστεύω ότι ο στρατός στην Ελλάδα είναι όπως θα έπρεπε να είναι, αλλά τι είναι άλλωστε; Πιστεύω όμως ότι (όπως είπε και ο Lakisss) "υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει, αφού εξυπηρετεί διαφόρους σκοπούς". Εφόσον υπάρχει και είναι υποχρεωτικός, αν μπαίνεις με την διάθεση ότι ο στρατός είναι μόνο σκοπέτα και αγγαρείες, τότε θα ζήσεις μόνο αυτό... :)

Έγινε επεξεργασία από tragikos
Link to comment
Share on other sites

ο Servo περιμενει μολις βγει απο τον ελληνικο στρατο να ειναι ετοιμος για call of duty :hehe:

[MENTION=4676]tragikos[/MENTION] αν ολος ο Ε.Σ ηταν στο ιδιο μοτυβο , θα ηταν αρκετα καλυτερα τα πραγματα , δε θα ψαχναν οι περισσοτεροι τροποι διαφυγης ουτε σε ποια μοναδα με λιγοτερες υποχρεωσεις να πανε.

εφοσων υπαρχει δυνατοτητα τετοια και την ουσια (πως θα κρατας το οπλο η πως θα πεσεις σε οριγμα η το πως θα στησεις την σκηνη , η το phz2000 ποσα βληματα παιρνει) την μαθαινεις σε 2-3 μηνες τοτε ολος ο υπολοιπος χρονος παει χαμμενος.Οποτε δε βρισκω τον λογο γιατι να ζοριστεις παραπανω.Μην ακουσω μλκιες του στυλ ειναι στρατος.αν ναι, ΠΟΥΝΤΟΣ?

Link to comment
Share on other sites

@ AnimaTronic Το να κρινεις εναν στρατο με βαση οτι σου λενε αλλοι δεν ειναι οτι καλυτερο. Μιλας για αγγαριες, θεληματα, κτλ κτλ κτλ και το κανεις και ακουγεται σαν να εχεις παραπονο απο το πως ειναι ο Στρατος οταν ο ιδιος προφανως εβαλες βυσμα για να ερθεις διπλα στο σπιτακι σου. Αν αυτο δεν το θεωρεις τραγικη ειρωνεια τι να πω.

Έχεις δίκιο. Δεν πρέπει να ακούω τους άλλους. Μπορεί να λένε ψέματα ή μπορεί να είναι φλώροι βρε αδερφέ.

Δεν παραπονιέμαι για τα θελήματα και τις αγγαρίες, απλά λέω οτι όλα αυτά ήταν ανούσια.

Το διδακτορικό είναι κατ' εξαίρεση μετάθεση σε τόπο συμφερόντων (εδώ και 3 χρόνια). Προσωπικά δε το γνώριζα, μέχρι που πήγα στο κέντρο και το έμαθα από το στρατολόγο.

Το αναφέρω για όσους δε το γνωρίζουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει γίνει παρουσίαση της διατριβής και να υπάρχει η αντίστοιχη βεβαίωση από τη γραμματεία του τμήματος (αν όχι το επίσημο χαρτί).

Κατα τα άλλα και αγγαρείες κάναμε και θελήματα και βαψίματα και χτίσιμο νέου ΚΨΜ και 7-8 μέσα μας πήγαινε (κι ας ήμασταν Αθήνα). Η μοναδα δεν ήταν σε φάση "πάω σήμερα και μετά ξαναπάω μετά από 15 μέρες". Κατά τα άλλα, όλα καλά.

Link to comment
Share on other sites

έπεσα πάνω στο θέμα ψάχνοντας για λέξεις για το χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό.

Δυο Κουβέντες:

Στρατός Κληρωτών = Κράτος Ελεύθερων

Και εγώ έβριζα για τα καψωνια και τις λοιπές @@ριες οταν υπηρετούσα, όμως ήξερα οτι αν δεν το κανω ειναι σαν να γραφω στα @@ρια μου και τη δικια μου ελευθερία, και τωρα και στο μελλον.

Ο ανθρωπος δεν είναι ούτε "καλός" ούτε "καγαθός" και οι λαοί ή οι κοινωνικές ομάδες που δεν μαθαίνουν να προστατεύουν τον εαυτό τους εξαφανίζονται.

Επίσης όταν στηρίζεσαι σε μισθοφόρους για την ασφάλειά σου, από αυτούς τους ιδιους (ή στην καλύτερη την ανικανότητά τους) θα χασεις την ελευθερία σου.

Και αν σε παρατήσει η γκομενα οταν εισαι στρατό, φιλε μου θα σε παρατούσε μετα ουτως η άλλως... αυτό παει για ολους οχι για ενα συγκεκριμένο ατομο.

Τη στιγμη ομως που κανεις δεν θα θυσιάζει λίγους μηνες για την υπηρετιση του συνολου και της ελευθεριας, τοτε θα γίνουμε απο πολιτες απλα προβατα, για σφαγή εκ τον εξω και εκ των μεσα.

Link to comment
Share on other sites

@ venom7 Πεσμου σε τι δεν συμφωνεις φιλε......Νομιζεις αν υπηρχε σοβαρη εκπαιδευση κανεις δεν θα παραπονιοταν ?

@ GoMaR μαλλον δεν διαβαζεις, αν διαβαζες θα ηξερες πως τελειωσα τον στρατο πριν 11 χρονια και Ουδεποτε δεν υπηρετησα κοντα στο σπιτι μου. Πηγα απο Θηβα, Σπαρτη Κω και Θεσσαλονικη ενω ειμαι Αθηναιος, κατι που δεν συμβαινει σε πολλους. Δεν κλαφτηκα ομως ποτε ουτε εψαξα να βρω βυσμα η τροπους να λουφαρω.

@ AnimaTronic Και 7-8 μεσα οταν εισαι διπλα στο σπιτι σου και εχεις διανυκτερευση δεν ειναι τπτ. Υπηρχαν μοναδες που πηγαιναν τον κοσμο 24 μεσα και η δικια μου 16 μεσα. Οσο για το βαψιμο του ΚΨΜ μηπως επρεπε το κρατος να πληρωσει ξενους να το βαψουν ? Νομιζω λογικο ειναι να βαφεις ο ιδιος το σπιτι σου, εστω και αν ειναι προσωρινο.

@ Vakis Λιγοι φιλε τα καταλαβαινουν αυτα, οσοι δεν αν γινει ενα μπαμ και αρχισει πολεμος θα φυγουν για Αγγλια και Γερμανια την επομενη....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.