Jump to content



cloud backup / restore


Recommended Posts

Καλησπέρα.

 

Ποιό/Ποιά free cloud backup sites θα μου συστήνατε (χωρίς registration); Να έχουν κάποιο χώρο. Κάποιος μου είπε για το wetransfer. Αλλά, απ' ό,τι είδα, έχει μόνο 2GB.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά το wetransfer δεν είναι για backup...

 

Και καλό θα ήταν να μας πεις και τι όγκο δεδομένων θες να αποθηκεύσεις.

 

Όπως και να έχει όμως, δεν ξέρω αν θα εμπιστευόμουν τα δεδομένα μου (που αφού θες να τα κάνεις backup θεωρώ ότι είναι σημαντικά) σε υπηρεσία που δε θέλει registration.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 11/24/2018 at 3:47 PM, ronin13 said:

Και καλό θα ήταν να μας πεις και τι όγκο δεδομένων θες να αποθηκεύσεις.

 

Όπως και να έχει όμως, δεν ξέρω αν θα εμπιστευόμουν τα δεδομένα μου (που αφού θες να τα κάνεις backup θεωρώ ότι είναι σημαντικά) σε υπηρεσία που δε θέλει registration.

 

Πάρα πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου. Θα δώσω αμέσως πληροφορίες. Από εταιρία στην Κρήτη, είδα τριών users τα δεδομένα. Στον ένα, το eurofasma μόνο ήταν 8GB και μιάς άλλης εφαρμογής 7GB.

 

Ενός άλλου χρήστη, το C:\Users\user2 ήταν 1,5GB. Έτσι έλεγε στο properties τού folder user2. Παρ' όλ' αυτά, μπήκα στο user2 και ψάχνοντας εδώ, ψάχνοντας εκεί, τελικά από 1,5GB τα έβγαλα περίπου 400-450MB.

 

Βέβαια, αυτοί οι υπολογιστές (οι τρεις που σας είπα), έχουν στο C  (root) και το C:\Galaxy που θα ξαναεγκατασταθεί λόγω αντικατάστασης των υπολογιστών. Το Galaxy folder είναι στο κάθε pc περίπου 2GB. Για το Galaxy δεν ξερω εάν και τί πρέπει να κρατήσω backup σε κάθε pc. Εδώ, εάν κάποιος ξέρει, θα ήταν εξαιρετικά πολύτιμη η βοήθειά του για το Galaxy.

 

Πίσω στα δικά μας, όμως, για τον όγκο. Χωρίς το Galaxy, έχουμε το eurofasma 8GB, η εφαρμογή 7GB, και έχουμε συνολικά 4 pc, με διάφορα folder, emails, κ.λπ. Χοντρά χοντρά, σε αυτά τα 4 pc, πρέπει να είμαστε γύρω στα 22-25GB (καί το eurofasma και η άλλη εφαρμογή, μέσα). Δεν ξέρω πόσο κοντά είμαι. Ας πούμε όμως ότι είναι τόσο.

 

α. Πού θα ανεβάζατε το backup αυτό;

 

β. Αυτό το β. ερώτημα είναι πολύ σημαντικό. Εαν πούμε με VDSL 50 και οι δύο μεριές, και χθες Κυριακή, που η εταιρία δεν δουλεύει, εάν ήθελα να πάρω τα 22-25GB στον δίσκο μου, πόσο χρόνο ήθελα; 

Link to comment
Share on other sites

Τις τεχνικες λεπτομερειες θα τις αφησω σε καποιον πιο ειδικο.

 

Τωρα, σχετικα με τα backup, προσωπικα θα πηγαινα σε μια δωρεαν λυση με επαρκή αποθηκευτικό χώρο και registration (τυπου mega.co.nz). Αν οι πελατες ανησυχουν, απλα μπορεις να μοιραστείς μαζί τους τον κωδικο του account για οσο κανεις τη δουλεια.

 

Απο κει και περα, η ταχύτητα που θα τα παρεις εξαρτάται απο το upload της αλλης πλευρας.

Συνεπώς: t (sec) = 25*1000*8 (γιατί 1byte=8bit, και η ταχύτητα μετριέται σε Mbits/sec) / (ταχύτητα upload σε Mbits/sec).

Έγινε επεξεργασία από ronin13
Link to comment
Share on other sites

Για ποιο λόγο δεν πάνε σε τοπικό backup και θέλουν cloud;

Βασικό για το backup είναι να γίνεται incremental, ώστε να παρθεί πλήρες backup μόνο την πρώτη φορά και τις επόμενες να παίρνονται μόνο οι αλλαγές από την προηγούμενη φορά. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τον αποθηκευτικό χώρο, έχει να κάνει με το software που χρησιμοποιούν για το backup.

Για τις ταχύτητες όπως είπε και ο ronin13 εξαρτάται από την ταχύτητα του upload.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ο τύπος θέλει να γίνονται όλες οι δουλειές που έχει για τους πελάτες, απομακρυσμένα.

Πουλάει 4 μηχανήματα σε επιχείρηση στην Κρήτη. Κάνει το windows install εδώ Αθήνα. Βάζει ESET Smart Security, κάτι Acrobat Reader, και κάτι ψιλο-software τύπου rar, 7zip. Τώρα, πώς θα πάρει απομακρυσμένα τόσα που σας είπα παραπάνω, δεν ξέρω.

Πώς θα ρίξει πίσω το backup στα μηχανήματα, ούτε αυτό το ξέρω.

Όταν τον ρώτησα να κάνω το backup σε cloud, είπε θα το κάνει ο ίδιος. Ίσως να μην μου έδωσε κάποιες πληροφορίες, τύπου είναι incremental. Δεν ξέρω γιατί. Απ' ό,τι κατάλαβα, πρέπει να έφερε ό,τι χρειαζόταν (ίσως incremental) στον δίσκο του, έκανε copy τα αρχεία στους δίσκους εδώ Αθήνα, και θα τα στείλει Κρήτη. Αλλά και κει, τα αρχεί θα πρέπει να πάνε σε κάποια folder. Δεν πρέπει να τα μοίρασε και τόσο καλά εδώ. Αυτό με επιφύλαξη. Πάντως, πολλή μανούρα παιδιά. Έτσι θέλει να δουλεύει. Απομακρυσμένα.

 

Πάντως, δεν είναι μόνο αυτό. Εάν δείτε σε ένα pc που είναι τώρα Κρήτη, πόσοι εκτυπωτές/πολυμηχανήματα/εκτυπωτές για Galaxy, είναι εγκατεστημένοι, μάλλον θα ζαλιστείτε. Θα δω που έχω την φωτογραφία, και θα την ανεβάσω μέχρι την Κυριακή. Αυτούς τους εκτυπωτές, θέλει να τους ξαναεγκαταστήσει στα νέα pc. Αυτό πρέπει να το κάνει remote.

Σε 4 pcs. Και το ένα από τα 4, είναι σε άλλο χώρο στην Κρήτη, από κει που είναι τα άλλα τρία.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.