Jump to content


clonezilla ερώτηση


serpico75

Recommended Posts

Κάτι να ρωτήσω επάνω σε clonezilla backup.

 

Θέλω να πάρω backup ολόκληρο ένα δίσκο SATA, σε ένα image σε έναν άλλο δίσκο SATA.

 

Δίσκος 1 (είναι ο δίσκος στον οποίο θα πάρω το backup) έχει δύο partitions
partition_a
partition_b

 

Δίσκος 2 (είναι ο δίσκος που θέλω να κρατήσω backup)

 

Τη διαδικασία (steps) την κάνω σωστά, απλά το πρόβλημα είναι ότι, εκεί που λες στο πρόγραμμα τον δίσκο (Δίσκος 1) στον οποίο θα γράψει το image, ότι βλέπει μόνο το πρώτο partition. Δεν μπορεί να δει το δεύτερο partition (partition_b). Γιατί; Ώστε, να κάνει mount το partition_b, και να σώσει το image εκεί.

Δουλεύω σε beginner's mode. Μήπως θέλει advanced mode και να κάνω mount το δεύτερο partition τού Δίσκος1 manually, οπότε έτσι μόνο θα δουλέψει; Εάν είναι αυτό, πώς θα μπορούσε να γίνει (εντολές κ.λπ.);

 

Πάντως, έχω ένα θέμα εδώ με τον πρώτο δίσκο ως προς τα partitions. Δηλαδή, εδώ ο πρώτος δίσκος είναι 3TB, αλλά, δυστυχώς, η μητρική είναι παλιά και δεν έχει UEFI για να τον δει σαν ένα partition, τον έχω σπάσει αναγκαστικά σε δύο (2TB & 1TB). Αυτός ο δίσκος των 3TB έχει Windows 8.1, και δουλεύω τα δύο partitions κανονικά. Το πρόβλημα είναι ότι, όταν τον βάλω σαν δεύτερο σε ubuntu 18.04, στο sidebar βγάζει μόνο το πρώτο partition. Με lsblk ή fdisk -l δεν φαίνεται πουθενά το δεύτερο partition τού 1TB. Μόνο στο gparted ή στο disks φαίνεται, αλλά σαν free space και unallocated. Αφού, λοιπόν, σε terminal δεν φαίνεται, πώς θα μπορούσα να το κάνω mount; Δεν καταλαβαίνω. Γιατί σε terminal δεν φαίνεται, αλλά στο gparted ή disks φαίνεται σαν unallocated.

 

Κάποια ιδέα για όλ' αυτά;

Link to comment
Share on other sites

Μία ώρα πριν, το μέλος serpico75 έγραψε:

Μόνο στο gparted ή στο disks φαίνεται, αλλά σαν free space και unallocated. Αφού, λοιπόν, σε terminal δεν φαίνεται, πώς θα μπορούσα να το κάνω mount; Δεν καταλαβαίνω. Γιατί σε terminal δεν φαίνεται, αλλά στο gparted ή disks φαίνεται σαν unallocated

Όταν μπεις σε Ubuntu 18.04 Live CD άνοιξε ένα Terminal και δώσε:

sudo lsblk -a

και πόσταρε τα αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, serpico75 said:

Δεν μπορεί να δει το δεύτερο partition (partition_b). Γιατί; Ώστε, να κάνει mount το partition_b, και να σώσει το image εκεί.

Θα έπρεπε να το βλέπει. Ή κάνεις κάποια ρύθμιση λάθος ή το partition είναι unallocated. Επίσης παίζει τα win 8.1 να έχουν αφήσει τον δίσκο "ανοικτό" λόγω fastboot και για λόγους ασφαλείας να μην γράφει εκεί το clonezilla. Σε αυτή την περίπτωση πρώτα θα πρέπει να μπουτάρεις με κάποιο ubuntu, mint κτλ και να κάνεις ntfsfix. Μπορείς να βγάλεις μια photo με το κινητό στο σημείο που, όπως γράφεις, σου ζητάει να επιλέξεις partition για αποθήκευση του image και δεν βλέπει το 2ο?

 

Κατά τα άλλα, κάνε ό,τι σου γράφει ο @Inglor πιο πάνω, για να συνεννοηθούμε, γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω την περιγραφή σου.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.