Jump to content



Εξωτερικός σκληρός σε ubuntu 19.04


mastersakis

Recommended Posts

καλησπέρα. έχω έναν εξωτερικό σκληρό με buckup  αρχεία και τον συνδέω κατευθείαν μέσα στο κουτί με καλώδιο sata και ρεύμα. Όταν τον συνδέσω το ubuntu τον βλέπει κανονικά αλλά δεν μπωρώ να του βάλω φωτογραφίες από το κινητό γιατί λέει ότι είναι μόνο για ανάγνωση. Μουσική μου αφήνει να πάρω από τον σκληρό ,αλλά δεν μου αφήνει να βάλω φώτο....καμιά ιδέα;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Φταίνε τα windows που αφήνουν "ανοικτό" τον δίσκο στο shutdown για να γίνεται μετά γρηγορότερη πρόσβαση. Νομίζω fastboot λέγεται. Αν αυτή είναι η αιτία, τότε με ένα απλό

 

sudo ntfsfix /dev/sdxX // where x is HDD and X is drive number, example /dev/sda1

 

λύνεται το πρόβλημα

 

Αν δεν δεις προκοπή με τα παραπάνω, τότε πιθανόν να αναγνωρίζει ως "άλλου ιδιοκτήτη" τον δίσκο και να είναι θέμα permissions.

 

Σε αυτή την περίπτωση δοκίμασε:

 

sudo nautilus (από terminal)

 

και θα σου ανοίξει ένα παράθυρο file manager όπου έχεις δικαιώματα root και μπορείς να μπεις σε όποιονδήποτε δίσκο και να γράψεις/σβήσεις κτλ.. Αν με αυτόν τον τρόπο λύνεται το πρόβλημά σου, πες μου, για να πάμε σε μόνιμη λύση και να μην χρειάζεται να το κάνεις συνέχεια. 

 

 

Έγινε επεξεργασία από gdp77
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.